Συνάντηση του Προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου και των μελών της ΜΕ Κω με τον νέο Δήμαρχο Κω (Νέο Νοσοκομείο, Χωροταξικό, Αποκατάσταση λιμανιού…)

12
1515

Θέμα: «Συνάντηση του Προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου και των μελών της ΜΕ Κω με τον νέο Δήμαρχο Κω»
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή, των μελών της ΜΕ και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά που έλαβε χώρα στο παράρτημα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην Κω. Στην συνάντηση εκ μέρους της ΜΕ Κω συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χρυσουλάκης και η συνάδελφος κα. Καλλιόπη Χαλκιδιού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε άριστο κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα, έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το σχεδιασμό της επόμενης δημοτικής θητείας και την προοπτική του νησιού τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Νικηταράς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τους εκπροσώπους του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Κω, αλλά κυρίως για τα έργα υποδομής που προγραμματίζει να προτείνει.
Στην ατζέντα της συνάντησης τα κυρίαρχα θέματα ήταν τα παρακάτω:
• Χωροθέτηση Νέου Νοσοκομείου
• Χωροταξικός σχεδιασμός
• Ψηφιοποίηση αρχείου Πολεοδομίας
• Λειτουργία Κτηματολογίου
• Πρωτοβάθμιος Αντισεισμικός έλεγχος (Αντισεισμική θωράκιση)
• Καταγραφή ρεμάτων
• Αντιπλημμυρική θωράκιση
• Εργασίες αποκατάστασης Λιμένα Κω
• Εργασίες και προγραμματισμός αποκατάστασης Μνημείων
• Καταγραφή δρόμων εκτός σχεδίου προ του 1932
• Ισοζύγιο θέσεων στάθμευσης στην πόλη της Κω
• Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου
• Ενιαίος Φορέας Τουρισμού
Στην Συνέχεια ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντ. Γιαννικουρής ενημέρωσε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για το προγραμματισμό θεσμικών συναντήσεων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε κυβερνητικό επίπεδο για τα θέματα που αφορούν στην Κω, αλλά και για τις προγραμματισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για το νησί, εστιάζοντας στην Επιτροπή Πολιτισμού που θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβρη με την συμμετοχή μελών της επιστημονικής κοινότητας από όλη την Ελλάδα και με τη συνδρομή των Πολυτεχνείων της χώρας.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γιαννικουρής αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικηταρά για την πολύ επικοδομητική συνάντηση, επισήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΤΕΕ Δωδεκανήσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: …«Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική συνεργασία. Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου έχει γνώση και άποψη για τα προβλήματα όχι μόνο της Κω, αλλά συνολικά των νησιών της Δωδεκανήσου. Θα θεωρείτε τους μηχανικούς συνεργάτες σας και ουσιαστικούς συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο και τον αγώνα σας…Καλή επιτυχία στην θητεία σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές Σεπτεμβρίου μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας».
Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου εκπληρώνοντας την αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη νησιωτικότητα και να στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη Δωδεκάνησο.

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωραίες αυτές οι συναντήσεις αλλά τόσα χρόνια στου Σκλαβενίτη τώρα ο δρόμος με την πρώτη βροχή πλημμυρίζει κάποιος θα ενδιαφερθεί γι’αυτό;

 2. Δύο νέοι άνθρωποι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ έκαναν πολύ καλά που συναντήθηκαν. Ελπίζουμε ο κύριος Νικηταράς να θύμισε στον κύριο Γιαννικουρή το γεγονός της απαράδεκτης δικαστικής δίωξης του ΤΕΕ επί εποχής προηγούμενου προέδρου κατά της συνεργατικής του Γαιωράματος και ότι ο νέος άξιος πρόεδρος θα την σταματήσει. Επίσης ελπίζουμε να του ανέφερε ο Δήμαρχος την καταστροφή των περιαστικών οικισμών του πόλης από την σκόπιμη εγκατάλειψη της πολεοδόμησης τους από τον απερχόμενο Δήμαρχο. Είναι δύο θέματα μεταξύ και των άλλων σοβαρών που συζητήθηκαν τα οποία καταγράφουμε και θα τα παρακολουθούμε.

 3. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΣΕ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ. ΕΚΑΨΕΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΩΝΑΝ. Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΣΟΥ.ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ…….

 4. Διάβασα τον παραπάνω σχολιαστή και παίρνω αφορμή να σας γράψω. Δεκαέξη νέοι άνθρωποι των ΤΕΙ και των ΑΕΙ δημιουργήσαμε μετά από πρόσκληση του τότε Δημάρχου κυρίου Καίσερλη την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΓΑΙΟΡΑΜΑ με σκοπό να δραστηριοποιηθούμε σε τεχνικές εργασίας. Μάλιστα είχαμε ξεκινήσει την χωροθέτηση των στάβλων των κτηνοτρόφων μας που δεν είχαν άδεια, την ψηφιοποίηση του αρχείου της πολεοδομίας και την προεργασία της μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο. Ποτέ δεν εισπράξαμε έστω και ένα ευρώ από τον Δήμο γιατί μας κυνήγησε ο κύριος Κυρίτσης και φυσικά κλείσαμε. Όμως μας κυνήγησε και ο Συριζαίος πρόεδρος του ΤΕΕ της Ρόδου και βρισκόμαστε στα διοικητικά δικαστήρια. Ελπίζω να ενημερωθείς και να πράξεις τα δέοντα όπως αξίζει σε έναν νέο άνθρωπο.

 5. κυριτσης – κυριτσης….υπαρχει ακομα; 10 μεινανε και δεν μιλανε μεταξυ τους

 6. Από τώρα πιάσατε τις συναντήσεις και τις πολλές φωτογραφίες

  Έργα θέλουμε να δούμε από λόγια χορτάσαμε

 7. αφηστε την γκρινια εαν θελουν να παραμηνουν στα πραγματα πρεπει να κανουν εργα για τον τοπο μας, τωρα με κριτικη του καναπε δεν κανουμε δουλεια.

 8. μπραβο στον αντωνη γιαννικουρη και στον νεο δημαρχο θεοδοση. πριν αναλαβει κανει χρησιμες συναντησεις με φορεις. ο απερχομενος κυριτσης δε βρηκε χρονο και αρνηθηκε ενημερωσση στον νεο δημαρχο. λες και ο δημος ειναι μαγαζι του και οι πολιτες ειναι υποτακτικοι του. ευτυχως ο λαος τον πηρε ειδηση και τον εστειλε σπιτι του.

 9. οι άνθρωποι που σας κυνήγησαν δεν ήταν άμεμπτοι. Ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά και επιχειρηματικά. Ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ δε νομίζω πως ήταν ποτέ αριστερός….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.