Ν. Μυλωνάς: Η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε προσεκτικά, τα μεγάλα ζητήματα όμως την ακολουθούν!

8
917

Θεμα: Η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε προσεκτικά, τα μεγάλα ζητήματα όμως την ακολουθούν!

Α. Η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε προσεκτικά με μερικές απλές επιλογές και κινήσεις (φυτεμα στα παρτέρια του λιμανιού, πλύσιμο δρόμων, ανακίνηση θέματος καταπάτησης των κοινοχρήστων χώρων, ελαστικότητα στο δημοτικό συμβούλιο κλπ) προσπαθώντας να δείξει κινητικότητα σε θέματα της καθημερινότητας, χαμηλής έντασης. Πολιτικός της στόχος, να αναδείξει την ελλειψη σεβασμού και ευαισθησίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής σε στοιχειώδη θέματα εμφάνισης της πόλης. Τα μεγάλα ζητήματα όμως υπάρχουν και θα την ακολουθούν.

Β. α. Η μη επίτευξη συνεργασίας με την παράταξη ΟΡΑΜΑ είναι πολιτικό θέμα. Το πάνω χέρι στις συνεργασίες το έχει ο ισχυρός. Επομένως χρεώνεται στην ανελαστικότητα της δημοτικής αρχής.

β. Τα ανοικτά πολιτικά ζητήματα και οι λαθεμένοι χειρισμοί της περιόδου Κυρίτση (πχ ΔΗΡΑΣΚ, συνεργατικές με κορωνίδα την ΑΙΓΛΗ, ΒΙΜΕΛ κλπ) είναι ένα δεύτερο μεγάλο ζητημα. Η αναφορά του κ. Νικηταρά στην αναζήτηση ευθυνών των προκαθημένων του μέσω της δικαιοσύνης είναι κακή επιλογή. Τα ίδια έκανε και ο κ. Κυρίτσης (παρά τις αντίθετες προτάσσεις συνεργατών του).

γ. Η επιλογή του πρώην Δημάρχου να προκαλέσει την παραίτηση όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δήμου δυσκολεύει χωρίς λόγο την δημοτική διαχείριση εδώ και 20 μέρες και επέκεινα. Έως την επιλογή και την έγκριση των νέων ΔΣ από την περιφερειακή διοίκηση (άλλο πολιτικό πρόβλημα εδώ: ο ασφυκτικός έλεγχος από την κυβερνηση των δήμων) δημιουργείται αδικαιολόγητο διαχειριστικό κενό. Η ομαλότητα και η συνέχεια στην δημοτική διαχείριση απαιτούν την επίσημη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής κάθε ΔΣ και του Δημάρχου, έστω και αν δεν προβλέπεται θεσμικά. Η δεύτερη δημοτική θητεία Κυρίτση κλείνει χωρίς να αφήσει πίσω της το αναγκαίο κλίμα πολιτισμένης αποχώρησης! Προτίμησε την μιζέρια του προκατόχου του ο οποίος όχι μόνο δεν παρέδωσε αλλά αποχώρησε παραιτούμενος πριν την τυπική λήξη της θητείας του προσβάλλοντας το εκλογικό σώμα.

Β. ΔΕΥΑΚ, γυρίζουμε στα διαχειριστικά προβλήματα. Το καλοκαίρι, χρόνια τώρα το αποχετευτικό στην οδό Μανδηλαρά και στην συνέχεια Ναβαρίνου, όπως και στο λιμάνι, η κατάσταση με την δυσοσμία ήταν αφόρητη. Πιέσεις και ενοχλήσεις των περιοίκων προς τους αρμοδίους υπήρχαν πολλές. Τι συμβαίνει; Ρίχνονται λύματα από το αποχετευτικό στο δίκτυο ομβρίων και προκαλείται δυσοσμία; Είναι ελλιπής ο καθαρισμός των σωληνώσεων; Η ΔΕΥΑΚ όφειλε με δημόσια ανακοίνωση. Δεν το έπραξε. Με την αλλαγή δημοτικής αρχής, την πρώτη βδομάδα, η Δευακ κάνει επέμβαση χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για καθαρισμό ή αναδιευθέτηση και περιορίζει την δυσοσμία δημιουργώντας αισθήματα ικανοποίησης. Πως δικαιολογείται το ότι η ΔΕΥΑΚ κατακαλόκαιρα με το πρόβλημα στην κορύφωση του αδρανούσε και μετά την παραίτηση του κ. Κιάρη προχώρησε άμεσα σε διορθωτική παρέμβαση; Η ΔΕΥΑΚ οφείλει δημόσια συγνώμη και δέσμευση για το πώς θα αντιμετωπίσει τις άλλες εστίες δυσοσμίας των δικτύων της!

Γ. ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Μαστιχάρι, σήμερα πρωί στο λιμάνι, έντονη δυσοσμία. Άσχημη εμφάνιση των συσσωρευμένων φυκιών και πλήθους αυτοκίνητων παρκαρισμένων σε …ελεύθερη διασπορά. ‘’Φταίνε τα φύκια αλλά και τα καταστήματα της παραλίας που ρίχνουν τα λήμματα τους στο λιμάνι’’ μας λένε. Για τα λύματα που πιθανά ρίχνονται στο λιμάνι υπεύθυνη είναι η ΔΕΥΑΚ και η αδιαφορία στην ανάληψη ευθυνών και ενημέρωσης είναι τοπικό πολιτικό ‘’έγκλημα’’! Το 2013, το Λ.Τ. με πολιτική απόφαση και την επίβλεψη του τότε δημάρχου, των αντιδημάρχων και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ άνοιξαν 2 κενά-γέφυρες (πίπες) με την δημιουργία μιας στενής διώρυγας υπό οξεία γωνία σε σχέση με τον βραχίονα, για να αντιμετωπιστεί το θέμα της προσάμμωσης, των λιμναζόντων υδάτων και των φυκιών που προκαλούσαν έντονη δυσοσμία και υποβαθμίζοντας την περιοχή. Από τότε με μέσο ετήσιο κόστος 50.000 ευρώ γίνεται καθαρισμός και από τότε έχουν ξοδευτεί 300.000 χωρίς να λυθεί το πρόβλημα! Τι συμβαίνει; Πρέπει να παρθεί η γνώμη ειδικών επιστημόνων. Όμως μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ διορθωτική παρέμβαση μπορεί να γίνει. Η τεχνητή διώρυγα χρειάζεται την διεύρυνση στο μέτωπο της προς την ανοικτή θάλασσα, αμβλύνοντας την οξεία γωνία για να διευκολυνθεί η ροη των θαλασσίων ρευμάτων και να αποφευχθούν τα σημεία στροβιλισμού που προκαλούν την στάθμευση άμμου και φυκιών στην εσωτερική γωνία. Η διευθέτηση των χώρων στάθμευσης στην αλάνα της προσάμμωσης είναι ευθύνη Λ.Τ. και Δημου.

Ν. Μυλωνάς

Δευτέρα 13 Ιούλη 2015: 1. «Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμού

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  2. Ακόμα δεν κατάλαβε ότι συνεργάστηκε πέντε χρόνια με τον Κυρίτση και συνεχίζει να μας γράφει

  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΦΟΡΗΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΝΑΡΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.https://www.facebook.com/profile.php?id=100030789283127&__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARDdXaMIJ-tXZc9nOFYK1vRTRLixNKpKPtD2ybD4xLbec1kNGy22AMHaMJM7n4ifTkbh0wNSNnr7jmHp&hc_ref=ARTysfquVdSE-hvjAH0ihKQMGkJM3DgMkaihKpzuKdzzDvm52g8CuyL4fi3t1uL0OS8&fref=nf

  4. Η παρουσία σας στην πολιτική είναι Ζημιά για τον τόπο κύριε Μυλωνά Και επιτέλους σταματήστε να χλευάζεται τον κόσμο Τον κοροϊδεύετε εμπρός στα μάτια του

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ