Ακυρώθηκαν τρεις αποφάσεις εκποίησης ακινήτων του Δήμου Κω!

11
3423

Με τρεις αποφάσεις, που εξέδωσε χθες ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ακυρώθηκαν ισάριθμες αποφάσεις του Δήμου της Κω, επί θητείας του πρώην δημάρχου κ. Γ. Κυρίτση, για την εκποίηση τριών ακινήτων ιδιοκτησίας του σε ιδιώτες.
Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αναφέρει στις αποφάσεις ακύρωσης, που εξέδωσε, ότι δεν στοιχειοθετείται η προφανής ωφέλεια του Δήμου από την εκποίηση των δημοτικών ακινήτων, ούτε ο σκοπός (απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε αναφορά) στον οποίο θα διατεθεί το προϊόν της εκποίησης όπως ορίζεται στις διατάξεις του άρθ. 186 Ν.3463/2006, παρά μόνο δημιουργείται ειδικό όφελος για τον επωφελούμενο ιδιώτη.
Με την πρώτη απόφαση εγκρίθηκε ειδικότερα η πώληση τμήματος της ΚΜ 2008 Γαιών Κεφάλου, επιφανείας 650,00 τ.μ., ιδιοκτησίας Δήμου Κω, με τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή με δημοπρασία, διότι με την ενέργεια αυτή θα αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο – που σήμερα δεν χρησιμοποιείται – και θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Κεφάλου, υπό τον όρο να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.
Η δημοπρασία κατακυρώθηκε στην κ. Γεωργία Βαβίθη του Βασιλείου έναντι 13.000 ευρώ.
Με την δεύτερη απόφαση εγκρίθηκε η πώληση τμήματος της Κ.Μ. 2008 Γαιών Κεφάλου, επιφανείας 1.032,90 τ.μ., ιδιοκτησίας Δήμου Κω, διότι με την ενέργεια αυτή θα αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο – που σήμερα δεν χρησιμοποιείται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον λόγω της κλίσης του – και θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Κεφάλου.
Η δημοπρασία κατακυρώθηκε στον κ. Πανορμίτη Ζερβό του Ιωάννη έναντι 17.000 ευρώ.
Με την τρίτη απόφαση εγκρίθηκε η πώληση τμήματος της Κ.Μ. 752Β Γαιών Καρδάμαινα, επιφανείας 755,00τ.μ., ιδιοκτησίας Δήμου Κω, για να βοηθηθεί ομοίως η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Καρδάμαινας.
Η δημοπρασία κατακυρώθηκε στην κ. Σοφία Χανδακάρου έναντι 15.000 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ….

  2. Η κυρία και παραλίγο υποψήφια με τον κυριτση και ο δεύτερος ο θείος του Γιάννη με ένα ν τελικά υποψηφίου με τον κυριτση

  3. Δηλαδη σε εκανε χαρούμε που ο θείος του γιαννη δεν πηρε ενα κομμάτι για να κανει πιο βιώσιμη την επιχείρηση του;;τέτοιοι ειστε οι κεφαλιανοι ..η κατσίκα του γείτονα σας νοιάζει…

  4. Η κυρία κέρδισε ….Γιατί το συγκεκριμένο ακίνητο έχει πλέον χαρακτηριστεί και κανένας δεν μπορεί να του αλλάξει χρήση…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ