ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγαλειώδης & εντυπωσιακή η παρέλαση μαθητών-συλλόγων & στρατού στην κατάμεστη από κόσμο παραλιακή λεωφόρο Κω

48
11843

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Εντυπωσιακή και μεγαλειώδης, με ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό, ήταν η παρέλαση στην Κω, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με νεανικό παλμό η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, στα βήματα της παράδοσης με εντυπωσιακές φορεσιές η παρέλαση συλλόγων και οργανώσεων, ενώ πολύ θερμό χειροκρότημα απέσπασαν και φέτος τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Κω

Στην συνέχεια πέρασαν τα οχήματα του Λιμενικού και της Πολιτικής Προστασίας με το  Πυροσβεστικό όχημά της.

Επίσης, εντυπωσιακό παρών έδωσαν τα σκάφη του Λιμενικού και της ΕΟΔ την ώρα των εκδηλώσεων.

Ακολούθησε τέλος, με δυναμισμό και με εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση του στρατού και τμήματος έφεδρων Εθνοφυλάκων, στην κατάμεστη από κόσμο (που χειροκροτούσε διαρκώς), παραλιακή λεωφόρο. Ανάμεσα στον κόσμο υπήρχαν και αρκετοί επισκέπτες του νησιού.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης,  ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντησης, ο Κώστας Σκανδαλίδης,  ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, ο πρ. Βουλευτής Η. Καματερός, ο Έπαρχος Ι. Καμπανής, ο Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, μαζί με τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών αρχών, πολιτικών και ένστολων.

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων ξεχώρισε η τεράστια σημαία από την ομάδα ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Κω (οι οποίοι και τραγουδούσαν δυνατά τα στρατιωτικά εμβατήρια που έπαιζε η μπάντα με έμφαση στο «Μακεδονία ξακουστή»), στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τον μοναδικό εν ζωή παρόντα παλαιό πολεμιστή, Ευθύμιο Τρακόσσα.

48 ΣΧΟΛΙΑ

    • ενας ΕΛΛΗΝΑΣ... επρεπε να ξεκουμπιστη ο ΚΟΚΟΒΙΟΣ της ΝΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....

      …Για να ακουστη και σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ και παλι, που μας το ειχε απαγορευση ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ… Παντα και να το γνωριζουν ΑΠΑΝΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ θα ερχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

      • ελληνοτρόλ. Ένα γνωρίζουν οι άπαντες: η ελληνική (την οποία ξεδιάντροπα – καίτοι αστεία – προσβάλλετε, σταυρώνετε και σκοτώνετε καθημερινά) δεν θα αναστηθεί ποτέ με εσάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

        • Μαθε λεβεντη μου να γραφεις πρωτα απο ολα με κεφαλαιο Ε οταν αναφερεσαι σε οτιδηποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και μετα ελα παλι να τα πουμε. Και οσο αφορα την ΑΝΑΣΤΑΣΗ… «ΑΣΚΟΣ ΚΛΥΔΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ»…

        • Όταν μια λέξη υποδηλώνει γλώσσα (π.χ ελληνική) δε θέλει κεφαλαίο. Συνεχίστε εσείς να σκοτώνετε την ελληνική, αφού η αυτοκριτική και η αυτογνωσία είναι ανύπαρκτες για τον πραγματικό ΕΛΛΗΝΑ. Η μεγαλύτερη όμως απόλαυση είναι να ξέρεις ότι όταν ξελαρυγγιάζεται ο εθνικιστής με το Μακεδονία Ξακουστή, η μελωδία έχει τουρκοεβραϊκη προέλευση – και η Ειρωνεία αναπαύεται ευτυχισμένη.

    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μεγαλωσα και διδακτικα την ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ. Τωρα μπασταρδευτικε και το ΑΥΓΟ εγινε ΑΒΓΟ και το ΤΡΑΙΝΟ εγινε ΤΡΕΝΟ. Απλα ενα «κοπυ παστε» απο ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ… (Καθαρεύουσα είναι η λόγια μορφή της Ελληνικής γλώσσας η οποία προτάθηκε τον 18ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα στην Ελλάδα και την Κύπρο από συγγραφείς, εφημερίδες και το Κράτος). ΑΥΤΑ……

      • Ο κανονας αναφέρει ότι «όταν μια λέξη υποδηλώνει γλώσσα (π.χ ελληνική) δε θέλει κεφαλαίο». Η ανορθογραφία δηλαδή είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι κάποιος καθαρευουσιάνος; Εσείς λοιπόν πρέπει να είστε συγγραφέας, εφημερίδα και κράτος μαζί – τρία σε ένα. Η «κουτοπονηρια» πώς λέγεται στην καθαρεύουσα;

  1. Θαυμάστε, Έλληνες κι Ελληνίδες, δήλωση της Υφυπουργού Μιχαηλίδου:»Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού».

    • Τα χαιβανια μου μεσα,που την ψηφισαν με κοινωνικη προσφορα,και αλλοι με εθελοντισμο την κυρια που δεν ξερει τι λεει!

  2. ΑΝΩΝΥΜΕ δεν πιστεύω να υπονοείς τον Κωσταντής; Γιατί αν τον υπονοείς είσαι μεγάλο νούμερο και αχάριστος. Νούμερο γιατί σχολιάζεις με το κάτω κεφάλι χωρίς να ξέρεις και αχάριστος γιατί αυτά που έχει κάνει για σένα αν τα γνώριζες θα έβαζες τα κλαματα. Εντάξει επώνυμε ΑΝΩΝΥΜΕ; Άντε μη ανοίξω το στόμα μου και δεν σε πλένει ούτε ο Νείλος.

    • Για πες και σε μας τους αδαείς τι έκαμε ο κωσταντης?δεν πρέπει να γνωρίζει ο κακος λαός και να κλάψει από αισθήματα ευγνωμοσυνης?κακό πράγμα η αχάριστια του λαου

  3. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΨΩΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

  4. Κάποιοι έψαχναν τις ¨Θερμοπύλες». Σήμερα έκαναν έντονη την παρουσία τους στην παραλιακή,όπου με πολλούς άλλους συνδημότες μας έβαλαν όπως πάντα μια ξεχωριστή πινελιά στην γενικότερη εικόνα της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη του 1940.

    • Τα νησιά μας πρέπει να είναι «Θερμοπύλες με Λεωνίδες και 300 γεμάτους», αλλά οι «σύγχρονοι Πέρσες» έρχονται γονατιστοί για να περάσουν, «σερνόμενοι σαν φίδια, περιμένοντας να δαγκώσουν τον κόρφο μας».
      Εγρήγορση Έλληνες.

      • ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΠΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!

      • Όταν έρχονται οι τούρκοι ψαράδες και ψαρεύουν στα νερά της Κως και τη Νισύρου οι Θερμοπύλες κάνουν τις πάπιες. Μόνο για χορωδία στις γιορτές είναι να παρηστάνουν τους γεναίους εκ του ασφαλους!

        • Εσύ τι ακριβώς κάνεις; Εσύ δεν κάνεις ούτε αυτό που κάνουν οι Θερμοπύλες.κ κοροϊδεύεις κ από πάνω,από εσάς χάσαμε ότι χάσαμε τους βολεμενους που δεν θέλουν να καταλάβουν το τουρκοτσουναμι που έρχεται.Ενας υποστηρικτές των Θερμοπυλών.

        • Που να διασχίζεις θάλασσες με δόρυ και σανδάλι? Ασε μας βρε Κως.

  5. Το θέατρο του παραλόγου και της φωτογραφίας το Κ.Ν.Τ.Μ( Kos next top model) για άλλη μια φορά.
    Πόζες, χαμόγελα, γελοία γέλια μπροστά στην κάμερα και από πίσω διάλυση των πάντων.
    Κως είναι για ακόμα μία φορά μέχρι την Μεσαριά, όλο το υπόλοιπο Νησί είναι άλλο,
    Κάθε μέρα που περνάει τόσο μέσα πέφτουμε το ποσό Άχρηστοι είσαστε.

    • Για άλλη μια φορά είμαστε θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου,αλλά οταν ο λαος δεν έχει μυαλό και τους ψιφήζει , καλά μας κάνουνε.Ο λαός όλη μέρα γλυκό ντοματάκι και το βράδυ πενιές,μπιλότα,κρασάκι μπρούσκο!

  6. Με συγκίνηση και υπερηφάνεια τραγουδήσαμε μαζί με τους θερμοπυλαίους με όλη τη ψυχή και δύναμή μας το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»! Δεν θα σας κάνουμε το χατήρι να σιωπούμε στο σωβινισμό και τον φασισμό των υπερεθνικιστών σκοπιανών που ούτε το βόρεια Μακεδονία δέχονται αλλά μόνο το Μακεδονία οι σλαβογύφτοι παραχαράκτες της ιστορικής αλήθειας. Έλεος πια!

    • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. Πριν το ανκόρ, διαβάστε λίγο για την ιστορία της μελοποίησης (εθνικιστές με καρδιακά, διαβάστε υπεύθυνα).

      «Ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης εντόπισε μία κασέτα με ισπανοεβραϊκά τραγούδια της Θεσσαλονίκης, στην οποία περιλαμβάνεται η μελωδία του τραγουδιού ως σύνθεση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια της Schola de la Alianza, του πρώτου εβραϊκού σχολείου της Θεσσαλονίκης, το 1873. Ο Δραγούμης πιθανολογεί ότι είτε η μελωδία δημιουργήθηκε για τα εγκαίνια του εβραϊκού σχολείου και έπειτα μεταδόθηκε σε άλλους λαούς της περιοχής ή είχε δημιουργηθεί αρχικά στα μέσα του 19ου αιώνα από κάποιον Δυτικό συνθέτη για τον Οθωμανό σουλτάνο και έπειτα χρησιμοποιήθηκε από τις εβραϊκές κοινότητες.»

      Ακόμα και εδώ εμπλέκεται ο Σόρος με τουρκοεβραϊκή συνωμοσία; Κάθε φορά που θα το τραγουδάμε από εδώ και πέρα θα θυμόμαστε τούρκους και εβραίους;

      Έλεος πια!

  7. Στρατιωτικές παρελάσεις κάνουν στην βόρεια Κορέα και στην κούβα βλήμματα εθνικοπίθηκοι!

    • Δειλέ άνανδρε ανθέλληνα βγάλε την κουκούλα να δούμε τη φάτσα σου τη δαιμονική

      ….εσείς πάντως είστε γνήσιος ανθέλληνας προφανώς αριστερός ιδεοληπτικός διεθνιστής και προφανώς μαστουρωμένος ιδεολογικά και παντοιοτρόπως, ώστε να αποκαλέίται τους εκατοντάδες συνδημότες μας μας, την νεολαία μας και όσους μετείχαν στην παρέλαση, εθνικοπίθηκους

    • Άκου βλήμα αδαή. Η Κορέα κ η Κούβα δεν είχαν ποτέ την Τουρκία γείτονα χώρα ,εμείς πρέπει να υπερασπίσουμε τα εδάφη μας ,όσα μας άφησαν οι Μογγόλοι Τούρκοι ,αν έχεις διαβάσει ιστορία κάποτε ήταν Ελληνική η Κωνσταντινούπολη τα παράλια κ η Κύπρος ,τώρα ονειρεύονται την γαλάζια πατρίδα ,εμείς τι πρέπει να κάνουμε ; Να μην είμαστε έτοιμοι; Με τις παρελάσεις κατά κάποιο τρόπο δείχνουμε την ισχύ μας ,κ τιμάμε τους ήρωες πεσόντες αν μας επιτρέπεις βέβαια.

  8. Καμαρωσα πολυ τη νεα γενια. Ολοι οι μαθητες και οι μαθητριες μας ηταν υπεροχοι. Συνεσταλμένοι και μετρημενοι.

  9. Για άλλη μια φορά εμείς οι καθαρόαιμοι, χριστιανοί βοθρόδοξοι έλληνες με ευλάβεια δώσαμε δυναμικά το παρών στην στρατιωτική παρέλαση (βλ β. κορέα, κούβα κλπ) τιμώντας τους πεσόντες με τακούνια έτοιμες για σκυλάδικα, στόκο όσο δεν πάει, κοστούμια αλά τερλέγκας, φωτογραφηθήκαμε, θάψαμε τους γύρω μας και μετά όπως ο χριστιανισμός ορίζει βουρ στην ταβέρνα να μπεκροπιούμε, να καπνίσουμε την τσιγαριά μας μπροστά σε μικρά παιδιά μέσα και ας απαγορεύεται μιας και είμαστε μάγκες και αποδεδειγμένα το κάπνισμα κάνει καλό στα πνευμόνια και όλα τα άλλα είναι fake news. Εύγε άιλλυνα!

    • Γιατί μπερδεύεις ρε άνθρωπε ,πως κ με ποιο τρόπο παραβρέθηκε ,ο καθένας στην παρέλαση ,σημασία έχει ότι όλοι ήταν εκεί .Η μέρα είναι ιερή ,δεν σου επιτρέπετε να την σχολιάζεις με αυτόν τον τρόπο.Οταν έτρεμαν από το κρύο κ τις κακουχίες ,οι πραγματικοί Έλληνες ,στον πόλεμο του 40 κ όχι μόνο ,έδωσαν ότι ποιο πολύτιμο την ζωή τους εσύ είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις ούτε το όπλο να λύσεις κ να ξαναδείς.Ασε που αν ρίξεις κιόλας θα είσαι άστοχος .Που υπηρέτησες στη λέσχη γκαρσόν η στο πρατήριο πωλητής; Μην μιλάς λοιπόν για με ασέβεια για πράγματα που δεν γνωρίζεις πόσο ιερά είναι.

      • αυτό είναι το πρόβλημα ρε βλάκα! Ότι δώσανε τις ζωές τους για τα καραγκιοζιλίκια τα καλλιστεία και τις μπέκρες σας ρε μπ…! 0 σεβασμός κω.οφάρα!

  10. Ερώτηση?!?
    Ανάμεσα στους επισήμους ήταν και ο βετεράνος στρατιώτης που πολέμησε μαζί με τον Μοντ Γκομερι στην Αίγυπτο στο Ελ Αλαμέιν, ο κύριος Ευθύμιος Τρακοσσας, το γνώριζαν οι επίσημοι???
    Διότι αυτό που παρατηρήσαμε εμείς μάλλον δεν το ήξεραν.

    • Φτάνει πια με αυτή την ελληνοφοβία σας και το ρατσισμό σας εναντίον των Ελλήνων

      Κακόψυχοι, ολιγόψυχοι, μικρόψυχοι παιδιά του είναι! Μην ευτελίζεσθε και βγάλτε το μίσος από τις ψυχές σας! Καλά κάνουν και υψώνουν τη σημαία μας γερμανοτσολιάδες εντολοδόχοι και υποτακτικοί των ναζιστών!!!

  11. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ

    ΤΑ ΟΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΦΑΝ! ΟΙ «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»; ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ;

  12. Καραγκιοζιλίκια! Σιγά μην σκίσετε κανά καλσόν που ονειρεύεσαι ρε μούμιν! Τώρα η τουρκία σίγουρα φοβήθηκε!!Αχαχαχαχαχα

    • Oι πολίτες ορθώνουν ανάστημα και ξεσηκώνονται ενάντια στον λαθροεποικισμό που επιχειρείται από εξωεθνικά κέντρα (Σόρος, ΜΚΟ….) και την πληθυσμιακή αλλοίωση. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πλέον ότι το παιχνίδι είναι στημένο γιαυτό και τα σύνορα παραμένουν ερμητικά κλεισμένα, ώστε οι λαθροέποικοι (στο σύνολό τους) να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Όσο για τα άνευρα, ιδεοληπτικά και ελληνοφοβικά ρατσιστικά «νιαουρίσματα», για την πρόσφατη μεγαλειώδη παρέλαση, των ιδεοληπτικών «αριστερών» διεθνιστών, μη δίνετε σημασία, απλώς χάσανε…..το χαβιάρι τους.

      • Μόνο ένας πραγματικός Έλληνας καταλαβαίνει τί γίνεται σ’αυτή την έρμη χώρα. Οι πράκτορες του Σόρος προσπαθούν να μας διαβρωσουν από μέσα. Σκοτώνοντας σιγά σιγά την ελληνική και τραγουδώντας τουρκοεβραϊκής προέλευσης άσματα. Μόνο ένας τεράστιος, αυθεντικός και ελληνικός νους αφουγκράζεται και ξεσκεπάζει με τέτοια επιτυχία. Μόνο ένας Πουτιν (ο φίλος των Τούρκων) θα ξαναφέρει το χαβιάρι για όλους μας. Κάτω η μπαμπκα του Σόρος.

    • Όχι μόνο φοβήθηκαν οι Τούρκοι ,τρέμουν από τον φόβο τους ,κ ξέρεις γιατιιι; Γιατί αυτοί οι λίγοι Έλληνες έχουν καρδιά κ ψυχή λιονταριού σαν απόγονοι του Λεωνίδα .Αααα κ κάτι ακόμα Τουρκοσπορε ,έχουν,το δίκιο με το μέρος τους.Η συνέχεια στις οθόνες θα δεις περίμενε.

      • Σιγά τα αίματα ρε κοπρίτες του καναπέ!αίντε στα πληκτρολόγια συντρόφια!!!αχαχαχαχαχαχαχ

      • με τους καθαρόαιμους απογόνους του Λεωνίδα – αν και με το ξανθό μαλλί και το τσακίρικο μάτι που διαθέτουμε, μάλλον καθαρόαιμοι απόγονοι το Μ.Αλεξανδρου είμαστε. Γι’αυτό τους παρηγορεί ο σύμμαχός τους, ο Πουτιν. Μάταια όμως. Επέρχεται τηλεοπτική μάχη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ