Αυτοψία από στελέχη του Λιμενικού στο «ALCATRAS» σήμερα το μεσημέρι (έχει ρήγμα & εισροή υδάτων – Δύσκολη η αποκόλληση/απόπλευση) – Η ανακοίνωση του Λιμενικού: Προσάραξη πλοίου ξένης σημαίας στην Κω

11
2875

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε τελικά η αυτοψία από στελέχη του Λιμενικού σώματος Κω (τα οποία μεταφέρθηκαν με το νέο σκάφος της ΕΟΔ) επί του τουρκικού φ/γ πλοίου «Alcatras» και όπως διαπιστώθηκε παρουσιάζει εισροή υδάτων (πάνω από 50 εκατοστά) πιθανότατα από το ρήγμα το οποίο έχει προκληθεί κατά την προσάραξη στα αβαθή.

Οι πέντε (τελικά) επιβαίνοντες επί του σκάφους (πλοίαρχος και αλλοδαπά μέλη πληρώματος) δείχνουν απελπισμένοι από την εξέλιξη αυτή.

Το τουρκικό φ/γ πλοίο «Alcatras» παραμένει προσαραγμένο για δεύτερη μέρα στα αβαθή της αμμόγλωσσας στην Κω, καθώς οι προσπάθειες αποκόλλησης της πρώτης μέρας με ίδια μέσα καθώς και με τη συνδρομή του ρ/κ «Παναγία Φανερωμένη» δεν είχαν αποτέλεσμα λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού πλοίου κατέφθασε σήμερα από το Μπόντρουμ στην Κω και είχε συνάντηση με τον λιμενάρχη Κων/νο Γιαλελή στο λιμεναρχείο.

Όλη νύκτα το φορτηγό πλοίο φυλάσσεται -όπως μεταδίδει η δημ. τηλεόραση- από ειδικές δυνάμεις και παρακολουθείται με υπέρυθρες κάμερες. Παρότι οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς στην περιοχή μας ρυμουλκό αναμένεται να φτάσει επίσης από την Κάλυμνο.

Στο σημείο αυτό, παραμένουν συγκεντρωμένοι επίσης πολλοί πολίτες με τα οχήματα τους εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους καθώς τό έν λόγω πλοίο δέν έχει αναρτήσει καμία σημαία και αν γίνονται οι κατάλληλοι χειρισμοί από τους υπευθύνους, όπως τονίζουν…

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Προσάραξη πλοίου »ALCATRAS» ξένης σημαίας στην Κω 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου ν. Κω. Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι τοφερόμενο ως καταδυτικό πλοίο»ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε αβαθή και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 100m από την ακτή Λάμπης.

Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ρ/Κ »ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ» Ν.Π. 8481 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή.

Το »ALCATRAS» παραμένει προσαραγμένο χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα κατεβαίνει ο Βερύκιος με το Χίο. Ο πρώτος ξέρει από πόλεμο, ο δεύτερος από πονόλαιμο.

  2. …….. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΑΚΙΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ LAP TOP ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ \ΣΤΗΝ AEGEANEWS….ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ….ΑΝΤΕ Ο ΚΑΘΕ …….

  3. Μπάρμπα Σούλη κάτσε στον καναπέ σου και πες της Μερόπης να σου φτιάξει μία αλισφακιά να πιεις!! Αυτοί που χειρίζονται το θέμα, ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας!!…για αυτό το τι λέει ο καθένας (μας) είναι άρες, μάρες, κουκουνάρες!!

  4. …Εδώ δείτε τις μπαρούφες που αραδιάζει το makeleio.gr (Στέφανος Χίος)…η πλάκα είναι ότι το ρεπορτάζ είναι και αποκλειστικό…τρομάρα τους!! Μια ζωή στην κινδυνολογία είναι το makeleio.gr (Στέφανος Χίος) που σκοπό και μόνο έχει να καλλιεργεί τον φόβο!!
    http://www.makeleio.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1/

  5. Εκει θα το αφηνανε απο προχθες το ύποπτο φορτίο 2 ημερες που ήταν να πανε να κανουν έλεγχο?

  6. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ «ΕΔΩΣΑΝ» ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗ;

    ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας, δήλωσε πως «Δεν ήταν λάθος η δημοσιοποίηση των ονομάτων των αστυνομικών που εντόπισαν και πυροβόλησαν τον Αμρι. Οι δυο άνδρες της αστυνομίας δεν έχουν εκτεθεί. Αντιθέτως, αναγνωρίσαμε την μεγάλη προσφορά τους. Η νέα αυτή τρομοκρατία δεν είναι σαν και εκείνη της δεκαετίας του ’70, η οποία έπληττε μεμονωμένα άτομα».
    Παραμύθια, βεβαίως! Οι δύο αστυνομικοί είναι στόχοι και αργά ή γρήγορα θα έχουν κακό τέλος!
    Και ρωτάμε: ήταν τυχαία η έκθεσή τους ή μήπως το σύστημα –δια της εκθέσεώς τους- θέλει να τρομοκρατήσει τους επόμενους αστυνομικούς που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τζιχαντιστές τρομοκράτες, για να κάνουν το… κορόιδο; Καθότι, οι τζιχαντιστές –όπως και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- είναι όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

    Τα συμπεράσματα δικά σας!

    • …εγώ τα έβγαλα τα συμπεράσματα, και ξέρεις ποια είναι;
      Ότι είσαι ‘μανούλα’ στο copy-paste από το ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ