Κινητοποιήσεις μαθητών & στην Κω : Ξεκίνησαν ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ| Αντιδρούν στις αλλαγές του Υπ. Παιδείας | Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κω – Συνάντηση με Δήμαρχο

17
1877

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σήμερα τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι καταλήψεις των μαθητών στα λύκεια της Κω με τα αιτήματα τα οποία πρόβαλλαν και στη χθεσινή τους πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο

 

Με πορείες και κλειστά σχολεία διαμαρτύρονται χιλιάδες μαθητές σε μία σειρά αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως στη θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα ζητούν επιτακτικά την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αρκετές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αρχής γενομένης από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα απαιτείται ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

«Θέλουν να βάλουν  μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια! Μα τελικά γιατί να μας βάζουν τόσα εμπόδια στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να αποκτήσουμε τη γνώση; Εμείς θέλουμε εφόδια για να γνωρίσουμε τον κόσμο, για να μπορέσουμε να σταθούμε αύριο στην κοινωνία, για να προσφέρουμε, για να δημιουργήσουμε! Και αυτά τα εφόδια δεν εξαρτώνται από το τι επάγγελμα θα επιλέξουμε! Άρα ας αγχωθούν πρώτα για το τι μας διδάσκουν και τι γνώσεις παίρνουμε στο σχολείο, και μετά για το πώς θα μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζουν ακόμη πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέλει το απολυτήριο (το οποίο θα μετράει στο βαθμό πρόσβασης στα Πανεπιστήμια) να βγαίνει με βάση τους βαθμούς των τριών τάξεων του Λυκείου. «Και σε κάθε τάξη να δίνουν οι μαθητές προαγωγικές εξετάσεις με αξιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων! Τη μία και μόνο χρονιά που εφαρμόστηκε η Τράπεζα Θεμάτων άφησε το 40% των εξεταζόμενων μαθητών μετεξεταστέους. Τώρα θέλουν να δίνουμε εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας με Τράπεζα Θεμάτων επί τρία συνεχόμενα χρόνια».

Τα αιτήματα των μαθητών

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
  • Να γίνει σε όλα τα σχολεία προσεισμικός έλεγχος! Καμία κουβέντα για πρωινές και απογευματινές βάρδιες σχολείων!

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε παιδιά, λίγο νωρίς δεν αρχίσατε τις καταλήψεις; Για τις διακοπές των Χριστουγέννων θέλει 43 μέρες.

    Απαράδεκτο νέα παιδιά να ζητάτε να μπαίνετε στα πανεπιστήμια με 3,5 σε σχολές που δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε μόρφωση μα ούτε και επαγγελματική αποκατάσταση.

    • Ζήτησαν τον φορτωτή και τα βαριά μηχάνημα του Δήμου από τον Τριώροφο για την διαδήλωση τους.

      Ο ΤΕΟ αρνήθηκε μια και τα ετοιμάζει για τους πρόσφυγες…

    • Ρεεεε τομάρια μιλάτε όταν τα σχολεία είναι άδεια από δασκάλους , και υπάρχουν δεν υπάρχουν με το να παίρνουν ωρομίσθιους .
      Ρεεε τσογλάνια τα παιδιά μας φταίνε για τον εκμουσουλμανισμό της χώρας , όταν οι κυβερνήσεις άνοιξαν τα σύνορα στην Αλβανία , όταν τα όλα τα σύνορα από Γή , ουρανό και θάλασσα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Όταν φέρανε τα ΜΑΤ και έπεφτε ξύλο και συνεχίζει να πέφτει για την δημιουργία HOT SPOT.
      Τα παιδιά μας φταίνε που γράφουν 3,5 ή εσείς παλιό ταγάρια που τα έχετε γραμμένα στα απαφτά σας και δεν νοιάζεστε για αυτά και κάνετε καμάκι μέσω FB και κάνετε κριτική ανέξοδη.
      Είσαστε όλοι και όλες ένα μάτσο κ@ρί@λες

    • οταν μαθετε ποιοι ειναι ολοι οι λογοι της καταληψης ελατς να μας πειτς οτι κανουμε απαραδεχτα πραγματα.

  2. Αυτό τώρα ήταν Διαμαρτυρία;;;; η επίδειξη μόδας …..;;; ποιος θα σας πάρει στα σοβαρά!!!!

  3. Είναι κρίμα αυτή η νεολαία να διαδηλώνει για λάθς λόγους. Οι υποκινητές είναι γνωστοί και είναι αυτοί που έφεραν εκτός από την εκπαίδευση και τις επιχειρησεις του δημοσίου σε χρεωκοπία, είναι αυτοί που τώρα επιτρέπουν, εύχονται και συνδράμουν στον εκμουσουλμανισμό της χώρας, ειναι αυτοί που βάζουν τρικλοποδιά στην πρόοδο αντί να τρέχουν να την προσπεράσουν. Λυπάμαι….

    • Ποσο δικιο εχεις,για να εχουν λογο υπαρξης(οι γνωστοι-αγνωστοι υποκινητες)συνεχιζουν να καταστρεφουν τα παντα, προσπαθοντας να μας πεισουν κιολας οτι ειναι και σωστο!

  4. οτι ναναι…..κομουνιστικες αντιληψεις απο κοθοδηγουμενους μαθητες… η Ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας στα σχολεια πρεπει να τελειωνει..

    • Και εσυ φιλε μου πρεπει να γινεις λιγο πιο ανοιτομυαλος και να καταλαβεις οτι υπαρχουν και αλλες αποψεις εκτος απο την δικη σου . Οι μαθητες επραξαν βασει της κρισης τους και θεωρω πως εκαναν ενα αποφασιστικοτατο βημα προς το καλυτερο

    • Αν προσπαθούσες τα καλά χρόνια του κομμουνισμού να επιβάλεις τέτοιες ιδέες πήγαινες στα γκούλαγκ. Κάτι καλό που είχε η Σοβιετική Ένωση ήταν η αξιοκρατία για τους πολλούς. Για τους λίγους της νομενκλατούρας ήταν άλλη ιστορία.

  5. Απάντηση προς όλους και όλες που γράφετε με ειρωνεία για τα παιδιά μας.
    Είσαστε υποκριτές και υποκρίτριες όλοι και όλες. Μας λέτε με τις ειρωνείες σας ότι τα παιδιά μας είναι κομουνιστές , αναρχικοί και μοντέλα που κάνουν παρέλαση.
    Ρεεε λαμόγια τολμάτε και μιλάτε , όταν τόσες γενιές φεύγαμε και εξακολουθούν να φεύγουν στο εξωτερικό στην Ιταλία , στην Αγγλία στη Ρουμανία , στη Βουλγαρία τώρα και στην Κύπρο . Όταν στην Ιταλία κάθε πόλη έχει ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , στην Τουρκία έχει ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
    Μιλάτε ρεεε που έχω καραφλιάσει και ακόμη γίνεται το έλα να δεις να πληρώνουμε φροντιστήρια.
    Ρεεεε τομάρια μιλάτε όταν τα σχολεία είναι άδεια από δασκάλους , και υπάρχουν δεν υπάρχουν με το να παίρνουν ωρομίσθιους .

  6. Τραγικο.Τι να περιμενει κανεις όμως με τέτοιους δασκαλους που εχουν.Μακαρι να τελειωνε η μονιμοτητα αυριο.

  7. ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Κ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ Κ ΟΥΖΑΚΙΑ Κ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ Κ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Κ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΑΡΑΛΙΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΞΕΡΟΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΒΛΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Κ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΜΕ 3 Κ ΜΕ 4 ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ Κ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΠΡΟΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΕΔΕΣ

  8. Μυαλό δεν βάζετε κερμετεδες του πλήκτρου. Μπράβο στα παιδιά μας που κάνουν κατάληψη!! Η νέα γενιά είναι πάρα πολύ καλυτερη και ανώτερη σε όλα από εσάς. …Ρεεεεεε γουρούνια που μας το παίζετε καθώς πρέπει και κρίνετε τα νέα παιδιά. Κομμένες κεφαλές είσαστε. κουμουνιστης είμαι ναζιστής είμαι φασίστας είμαι. ..αλλά τα νέα παιδιά τα εκτιμώ τα σέβομαι και τα αγαπώ. Αντίθετα όλους εσάς στο Άουσβιτς και στα Γκουλανγκ θα σας πάω ρεεεεεε αρουραίοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ