ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗ επιτυχόντων ΑΕΙ – ΤΕΙ: Συγκίνηση, χειροκροτήματα & χαμόγελα – Πρόταση στήριξης επιτυχόντων από Δήμο Κω Γ. Κυρίτσης: Να σηκώσουμε την Κω & τη χώρα από τη λάσπη

16
3492

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 Πρόταση οικονομικής στήριξης επιτυχόντων από Δήμο Κω επεξεργάζεται η Δημ. Αρχή

Γ. Κυρίτσης: «Να σηκώσουμε την Κω & τη χώρα από τη λάσπη…»

«Εφτά φορές να πέφτετε, εννιά να σηκώνεστε… Να κρατήσουμε εδώ το επιστημονικό δυναμικό που είναι οι υπ’ αριθμόν ένα μετανάστες…»

Με πάρα πολλούς γονείς και  συγγενείς των παιδιών, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, του Επάρχου Κω Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, της επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, του πρ. Δημάρχου Σ. Μπίλη (για άλλη μια χρονιά ως πατέρα επιτυχόντα σε ΑΕΙ), του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής Μ. Ζερβού, Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, Δημοτικών, Περιφερειακών και Τοπικών συμβούλων, των Διοικητών του ΝΑΣ και της Πυροσβεστικής Κω, εκπροσώπου της 80 ΑΔΤΕ κ.α. πραγματοποιήθηκε απόψε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο Πολύκεντρο Πυλίου, η βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τον Δήμαρχο Κω.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως τα παιδιά, ευχόμενη ό,τι καλύτερο για την μετέπειτα πορεία τους «με όπλο την γνώση, την ιεράρχηση αξιών, την πνευματική καλλιέργεια και κυρίως την μόρφωση που υπηρετεί τον άνθρωπο και τον ανεβάζει πιο ψηλά».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μ. Ζερβού, ο οποίος αναφερόμενος στην επιτυχία των παιδιών που «προσπάθησαν, ξενύχτησαν…» (έδωσε πάσα για «πείραγμα» από τα παιδιά με τα «ξενύχτια» της διασκέδασης, οπότε ζεστάθηκε η ατμόσφαιρα, καθώς  μικροί και μεγάλοι ξέσπασαν αυθόρμητα σε γέλια).

«Δείχνουμε την αγάπη μας με ένα διαφορετικό τρόπο, ζούμε και αναπνέουμε μέσα από τα παιδιά μας, τα στηρίζουμε και αποζητούμε τη στήριξή τους. Και θέλουμε αυτό να το συνεχίσουν με τα δικά τους παιδιά… Και αφού δώσουμε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που επίσης ο δικός τους ρόλος υπήρξε καθοριστικός να περάσουμε στους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Σας συγχαίρουμε για την μακρόχρονη και κοπιαστική προσπάθειά σας που τώρα επιβραβεύεται…. Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο. Η επένδυση στη γνώση θα είναι το πιο δυνατό σας σημείο. Περιουσία που δεν χάνει την αξία της. Μην μεμψιμοιρείτε δεν σας ταιριάζει , δεν ταιριάζει με την ηλικία σας.»επιτυχία τους «αυτή τη φορά πιο μακριά», καλώντας τα να «ανοίξουν τα φτερά» τους και να προσέχουν πρωτίστως τους εαυτούς και την υγεία τους.

Στην συνέχεια, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός δίνοντας επίσης τα θερμά σγχαρητήρια του στα παιδιά, με την ευχή να ορθοποδήσει η χώρα και να βρουν εύκολα δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών τους και να μην ξενιτεύονται…

Τέλος, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης τόνισε ότι ο δήμος της Κω τιμά τις νέες και τους νέους με ισχυρούς συμβολισμούς αλλά και με ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο. «Η κοινωνία της Κω ήταν και θα εξακολουθεί να είναι δίπλα σας, όπως ήταν οι γονείς, οι φίλοι και οι εκπαιδευτικοί σας. Ζούμε σε μια περέργη περίοδο για τη χώρα μας. Μια περίοδος που το πτυχίο δεν αρκεί για να στηρίξει αυτά που κάνει. Είναι όμως ένα όπλο για τη χώρα μας γιατί χώρες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο είναι καταδικασμένες να αποτυγχάνουν. Ο στόχος είναι ένας: να μπορέσετε να ζήσετε καλύτερα απ’ ότι εμείς. Να μπορέσετε να σηκώσετε ψηλότερα αυτή τη χώρα. Πάνω από τη λάσπη που έπεσε. Και θέλει πολλή δουλειά για να σηκωθεί ο ήλιος, για να ξαναρθει το χαμόγελο σε όλους που ζουν στιγμές που δεν τις ζήσαμε ούτε σε περιόδους κατοχής. Στόχος είναι το επιστημονικό προσωπικό που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα μετανάστης να παραμείνει στον τόπο μας ακόμα και στην Κω αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης με τις δικές μας δυνάμεις…350χιλ. νέοι και νέες επιστήμονες έχουν φύγει από τη χώρα μας και βρίσκονται στο εξωτερικό. Πέρσι τέτοια μέρα είχα δεσμευθεί για συγκεκριμένα πράγματα, μιλήσαμε για υποτροφίες ανά ειδικότητα προκειμένου να σπουδάσουν και να πετύχουν ορισμένα πράγματα τα παιδιά που έχουν περάσει στα πανεπιστήμια. Δεν το καταφέραμε, όχι μόνο με ευθύνη δική μας αλλά και της γενικότερης κατάστασης στη χώρα μας. Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι Αντιδήμαρχοι επεξεργάζονται προτάσεις-λύσεις ώστε να μην μείνει κανένα παιδί που έχει περάσει σε πανεπιστήμια που να μην στηριχθεί οικονομικά. Να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τον υψηλό δείκτη επιτυχίας. Μαζί με σας και τους γονείς καμαρώνουν κι αυτοί.». Αναφέρθηκε ακόμα στα παιδιά που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν το στόχο τους » η ζωή είναι μπροστά τους και είναι ένας συνεχής αγώνας. Δεν χάνεται τίποτα στη ζωή. Μα σηκώνεστε και να προχωράτε μπροστά. Εφτά φορές να πέφτετε, εννιά πρέπει να σηκώνεστε…» κατέληξε συγκινημένος «και το λέω αυτό γιατί όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο. Μα προσέχετε τους εαυτούς σας, να αποφεύγετε την υπερβολή να διασκεδάζετε, να ανοίξετε πνευματικούς ορίζοντες και η ελπίδα θα έρθει. Θα σηκωθεί και η χώρα θα σηκωθεί και η Κως και όλα θα πάνε καλά».

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος της Αντιμάχειας, Μαρία Σκουφεζή.

Ακολούθησε η βράβευση των παιδιών (φωτό)


Bίντεο από Μιχάλη Χατζηθέμελη:

16 ΣΧΟΛΙΑ

  • Χειροκρότημα και αλαλούμ στην δήλωση ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗ ότι ο ΣφΥΡΙΖΑ έδωσε την 13η σύνταξη που έταξε στην Θεσσαλονίκη!!!

   Ζουν σε εικονική πραγματικότητα οι γιαλατζί αριστεροί, με τόσα ψέματα που λένε, με τόσες κολοτούμπες και βαφτίσια παραμυθιάζουν ακόμα και τους εαυτούς τους. Τα εφάπαξ ψυχούλα τα βάφτισαν 13η σύνταξη και τις τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις επαναυπολογισμό!?!?!?!?!!!

  • Σήμερα δίνεται στην δημοσιότητα το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ- ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΥ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ..

   Θα μετρήσουμε τα 36 σουρωμέν σπιτάκια του παππού και πόσα έχουν οι ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ του γιαλατζί αριστερού…

 1. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ SECURITY. ΜΕΛΕΤΕΣ 650.000 ΕΥΡΩ !!!! ΑΠΟ ΤΟ ΔΛΤ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

  ΟΛΟΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!!!!!

 2. ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ SECURITY. ΜΕΛΕΤΕΣ 650.000 ΕΥΡΩ !!!! ΑΠΟ ΤΟ ΔΛΤ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

  τα χρηματα που σπαταλα ο δημος για μελετες ειναι πανω απο 1.000.000 ευρω!!!!!!!!ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΕΛΙ ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ………….

 3. Θέλουμε να ξεφύγει ο Έλληνας από τη φτώχεια. Θέλουμε οι δωσίλογοι πολιτικοί, οι διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί, οι άρπαγες διαπλεκόμενοι και οι τοκογλύφοι τραπεζίτες να πάνε φυλακή. Θέλουμε αυτοί οι οποίοι «μάτωσαν» τον ελληνικό λαό να «ματώσουν». Θέλουμε, αυτοί οι οποίοι γέλασαν εις βάρος του, να κλάψουν. Θέλουμε πίσω την πατρίδα μας. Θέλουμε πίσω τη ΖΩΗ μας.

 4. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα όχι μόνον να ζει ελεύθερος, αλλά να ζει και πλούσια. Ο πλούτος είναι θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, γιατί μόνον έτσι χτίζεται η ιδανική κοινωνία. Ελεύθεροι φτωχοί γίνονται εύκολα δούλοι για το χρήμα. Ελεύθεροι πλούσιοι δεν γίνονται ποτέ δούλοι.

  • ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ……

 5. ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ…..,ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ,ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ…..,ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΙΣ.ΤΙ ΠΑΣΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ….Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΚΑΙ ΞΕΣΠΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ…..Α-Σ-Ε Τ-Α Π-Α-Ι -Δ-Ι-Α Η-Σ-Υ-Χ-Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΥΡΙΤΣΕ-Ι-ΚΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ.ΣΕ Σ-Ι-Χ-Α-Θ-Η-Κ-Α-Μ-Ε.

 6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΕΙΦΤΗΚΑΝ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

 7. Εσύ και το κόμμα σου πετάξατε την Ελλάδα στη λάσπη.Εσύ θα την ξανασηκώσεις; Κοίτα να βγάλεις την πενταετία και άσε τις ανοησίες…..

 8. Ποιον Ηλιο μπορεις να σηκωσεις ΕΣΥ πανω απο την Κω ρε Κυρμητση? Εσυ την εριξες στα μαυρα σκοταδια του μισους και του τρομου του διαφορετικου. Εσυ μαυρισες τα μυαλα και τις ψυχες των Κωων με τα μισσαλοδοξα μηνυματα κατα των παντων που δεν ειναι λευκοι και ηλιθιοι. Εσυ Οργανωσες Πολιτικα και Κοινωνικα Πογκρομ κατα των ξενων ….Στηριζεσαι στο μισος και τον φοβο για να συσπειρωσεις οτι πιο καθυστερημενο και βλακωδες παραγει η Κωακη κοινωνια…Εχεις ξευτελισει την Κω σ’ ολο το κοσμο. Και εχεις το θρασος να προτεινεις στους νεους ενα Νεο Κοσμο ανθρωπιας και προκοπης??? Σαν δεν ντρεπεσαι !!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.