ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με διάλειμμα ηλιοφάνειας εν μέσω «Ηφαιστίωνα» τα Θεοφάνεια στην Κω | Τον Σταυρό έπιασε ο Νίκος Κόπελλος – βούτηξαν 23 κολυμβητές

26
3568

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξ. Αγρέλλη-Γ. Κιάρης – Χ. Χριστοφή

 

Με… ένα μικρό διάλειμμα ηλιοφάνειας εν μέσω «Ηφαιστίωνα», εορτάστηκαν σήμερα στην Κω τα Θεοφάνεια (την ώρα της τελετής Αγιασμού των υδάτων βγήκε ο ήλιος).

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν το πρωί τη Θεία λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού που τελέσθηκε  στον ιερό ναό του Αγ. Παύλου Κω όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας (ο κ. Ναθαναήλ παρέστη στην Καρδάμαινα) και παρέστησαν οι εκπρόσωποι των Τοπικών αρχών,  ενώ στη συνέχεια συνόδεψαν την πομπή με τις δέουσες τιμές. Προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου της Κω υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Πουλιού. Διά της οδού Θεμιστοκλέους και της παραλιακής η πομπή κατευθύνθηκε στην ξύλινη προβλήτα πίσω από τη ΔΕΗ,  όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού με απόλυτα ήρεμη θάλασσα και καλοκαιρία.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από τις τοπικές αρχές τον Αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Π. Αβρίθη (μιας και ο Δήμαρχος λόγω ίωσης οικουρεί), τον Πρόεδρο του Δημ. συμβουλίου Γ. Καλλούδη, τον πρ. Έπαρχο Γ. Χαλκιδιό, τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Εμμ. Θεοδώρου, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Δ. Καπανδρίτη, τον Εντεταλμένο Δημ. σύμβουλο Στ. Πη, την Αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Στ. Κανταρζή, τον Αντιπρόεδρο του ΔΛΤ Χ. Ναβροζίδη, τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΙΚ Ν. Μανούση, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών τέλεσε τον μεγάλο Αγιασμό.

Τα δύο περιστέρια απελευθέρωσε ο αναπληρωτής Δημάρχου Π. Αβρίθης, μόλις εψάλη «και το Πνεύμα εν είδη περιστεράς».

Ακολούθησε η  κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα, οπότε και βούτηξαν φέτος 23 θαρραλέοι κολυμβητές μικροί και μεγάλοι για να πιάσουν τον σταυρό. Φέτος το σημείο ρίψης του Σταυρού ήταν πιο μακριά από την εξέδρα όπου έπεσαν οι κολυμβητές και χρειάστηκαν να κολυμπήσουν παραπάνω.

Τον σταυρό έπιασε ο Νίκος Κόπελλος ο οποίος βουτάει για 6η συνεχόμενη φορά και τον έπιασε για πρώτη φορά όπως μας είπε (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράλληλα σκάφη του Λιμενικού και της ΕΟΔ βρίσκονταν παραπλέοντα αποδίδοντας τιμές.

Βίντεο από Δημοτική τηλεόραση Κω:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

26 ΣΧΟΛΙΑ

    • ……βουτηξαν απο μακρια τα παιδια!!
      Εχασαν που βρισκεται ο Σταυρος!!
      Τους καθοδηγησαν απο την εξεδρα καποιος ζαβολιαρης!!
      Χρονια πολλα!!

    • Ευλογημένος τόπος η Μπ@χαλία, έχει δυο Μητροπολίτες, δυο Σ@υράματα, δυο Δημάρχους, δυο Επάρχους, δυο λιμάνια.

      Και από μαϊντανούς σε κάθε εκδήλωσή πήξαμε… Κρίμα που ο Τριώφλορος οικουρεί λόγω ίωσης που άρπαξε πάνω στον φορτωτή καθαρίζοντας τα βουνά των σκουπιδιών, έχασε την περαντζάδα και τις φωτογραφίες…

      • Οτι πεις βασουλα. Αντε κ για καμια προσφορα μερες πουναι….
        ε ρε βρεμενη σανιδα που σας πρεπει

        • Εγω θα ελεγα πως εχεις παιδικα ψυχικα τραυματα,να το κοιταξεις!!!!Να πεις στον γιατρο σου για σανιδες βρεμενες χεχεχε α ρε Λερο που θες!!!!

      • Αν δεν σε αρέσει το Νησί μας κομπλεξικε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα και αν βρεθώ στον Τόπο σου που δεν τον ονοματιζεις ελπίζω να μην αναφωνησω σε ποιά μποχαλια βρίσκομαι

    • Εσυ κυριτσακι κανε υπομονη και θα τον βλεπεις για πολλα χρονια τον νικηταρα δημαρχο. Τουλαχιστον αυτος ειναι ανθρωπος και χαιρομαστε που ειναι ο δημαρχος μας. Ο δικος σου ειναι ο μεγας κοψιμιος που τρυγυρνα μοναχος στα καφε της πολης απο το πρωι αντι να ρθει οπως οφειλει στην εκκλησια και τον σταυρο μετα. Γελα ο κοσμος σημερα με τον _κοψιμιο του σουρτα φερτα

  1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΙ ……ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΑΓΑΘΟΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΗ. ΟΙ ΑΛΑΘΑΣΤΟΙ !!!!!

  2. Μαγικη εικονα τελικα η φωτο Ν98.αυτοι ειναι Μαγοι μιλανε ακομα και με τα ‘πουλια’!!!!ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΣ,ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ………..

  3. Αφήστε τα πολιτικά σχόλια και το παραλήρημα και περιοριστείτε μόνο σε ευχές για τα Θεοφάνεια.
    Ήμαρτον πια ρε κουρκούβιαλοι…

  4. Η αντιπολίτευση μας απούσα , από την πραγματικότητα. Παρούσα στα ανώνυμα σχόλια. Λογικό. Τελευταία 4ετια σας , ξεκουραστείτε. Ακολουθεί απόσυρση από την κοινωνία.

  5. Κύριε Γιάννη θα ήταν ωραίο αντί να βάζετε εσείς και υπόλοιποι συνάδελφοι σας τα ονόματα των επ’ισημων να βάζετε τα ονόματα αυτόν που έπεσαν στην θάλασσα να πιάσουν τον σταυρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ