ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η εις Διάκονο χειροτονία του Ιωάννη Καραγιάννη στην Αγ. Αικατερίνη Κω | κ. Ναθαναήλ: «Το καλό και το κακό έχουν πάντα κυκλική κίνηση»

6
4197

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα, εορτή της σύναξης του Αγίου ενδόξου προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ημών Ποιμενάρχου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη και πολλούς ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως στο κατάμεστο από κόσμο Ιερό Πρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Κω, η εις Διάκονον χειροτονία του αγαπητού συμπολίτη μας Ιωάννη Καραγιάννη.

Ο Ιωάννης Καραγιάννης είναι παντρεμένος με την Βασιλεία Ζαντά από την Κω, όπου ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια βοηθώντας πάντα τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του την τοπική εκκλησία. Η καταγωγή του είναι από τον Σταυρό Μεσσαπίων Ευβοίας.

Λίγο πριν την Χειροτονία του ο υποψήφιος Διάκονος απηύθυνε εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο που άνοιξε την πατρική του αγκάλη και τον δέχτηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως, την καθοδήγηση και τις πατρικές του συμβουλές που έγιναν αφορμή να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης.

Επί πλέον, απηύθυνε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό, τη σύζυγο και όλα τα πρόσωπα τα οποία στάθηκαν δίπλα του στην πορεία της ζωής του και συνέβαλαν καθοριστικά στην απόφασή του αυτή.

Την κανονική συμμαρτυρία για τη χειροτονία έδωσε ο πνευματικός του, Γενικός Αρχιερατικός – Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης.

Ο Σεβασμιώτατος βαθιά συγκινημένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το Άγιον Πνεύμα είναι αυτό που μας δίνει τη συναίσθηση της ζωής, της λειτουργίας και της χάριτος». Ενώ απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο του είπε μεταξύ άλλων «σου έχω εμπιστοσύνη Ιωάννη, διότι έχω εμπιστοσύνη στον Πνευματικό σου. Και μη φοβηθείς ποτές διότι είναι το χέρι του Θεού που μας κρατάει όλους. Και αυτό επιτρέπει ακόμα και να μας βασανίσουν ή να μας εξευτελίσουν οι άνθρωποι διότι πάνω από τους ανθρώπους είναι το χέρι του Θεού και δεν θα αφήσει κανένα να ταλαιπωρηθεί περισσότερο απ’ ότι αυτός δύναται. Να θυμάσαι πάντα ότι είναι η Χάρις του Θεού αυτή που σου δίνει δύναμη και να μην ντραπείς ποτέ να ομολογήσεις το Άγιο Όνομά Του».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και ιδιαίτερα στον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη για την στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στο νέο Διάκονο να έχουν δύναμη και υγεία.

Κλείνοντας επικαλέστηκε την πατρική συμβουλή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου λέγοντας προς το εκκλησίασμα, ότι το καλό και το κακό έχουν πάντα κυκλική κίνηση. Επομένως είναι προτιμότερο να κάνεις το καλό ώστε να σε βρεις αυτό στο γύρισμα του κύκλου παρά το κακό που επίσης θα σε βρει…

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω:

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ- ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΧΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ