ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολλές παρουσίες το ετήσιο μνημόσυνο των Ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στο ΝΑΣ ΚΩ» παρουσία του Ναυτικού Διοικητή Αιγαίου | «Να είμαστε πάντα έτοιμοι και να μην επαναπαυόμαστε ούτε στιγμή»

5
1871

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατερίνα Xατζημανώλη-Γιάννης Κιάρης

24 χρόνια μετά την ηρωική θυσία των τριών αξιωματικών του πολεμικού μας ναυτικού στα Ίμια ο Ναυτικός Σταθμός Κω -όπως κάθε χρόνο- τίμησε τη μνήμη τους με μια σεμνή τελετή στο χώρο όπου βρίσκονται οι προτομές τους, στην είσοδο των γραφείων των Διοικήσεων του ΝΑ.Σ και του Λιμεναρχείου Κω.

Το μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των τριών νέων, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπέρ Πατρίδος, τον Ιανουάριο του 1996, στα Ίμια,τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ παρουσία σύσσωμων των τοπικών αρχών: του Ναυτικού Διοικητή Αιγαίου Η. Ράπτη, του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Κρητικού, του Επάρχου Γ. Καμπανή, του Δημάρχου Κω Θ. Νικηταρά, του Επιτελάρχη της 80 ΑΔΤΕ, του πρ. Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου ε.α. Γ. Κουρής, Περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των ένστολων αρχών και φορέων.

Για τους τρεις ήρωες του πολεμικού μας ναυτικού: υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, καθώς και για τους τρεις αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού που έχασαν τη ζωή προ διετίας από συντριβή του ελικοπτέρου στην Κίναρο: Αναστάσιο Τουλίτση κυβερνήτη, υποπλοίαρχο, Κωνσταντίνο Πανανά συγκυβερνήτη, υποπλοίαρχο και Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο ανθυπασπιστή, μίλησε με αναλυτική αναφορά στα πραγματικά γεγονότα της 31ης Ιανουαρίου 1996, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, ο οποίος τόνισε το χρέος μας να τιμάμε τους ήρωες της Πατρίδος μας και στην υποχρέωσή μας να υπερασπιζόμαστε και την τελευταία πέτρα του εδάφους της.

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη, όχι μόνο των παιδιών αυτών, αλλά και όλων, όσοι προσέφεραν τη ζωή τους για την Ελλάδα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Ναυτικού Διοικητή Αιγαίου, Αρχιπλοίαρχου Η. Ράπτη ο οποίος τόνισε την ανάγκη να είμαστε πάντα έτοιμοι και να μην επαναπαυόμαστε ούτε στιγμή διότι στο διεθνές περιβάλλον τίποτα δεν είναι δεδομένο.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μονο μνημοσυνο και σεμνη τελετη,δεν το λες!!!Ευκαιρια για δημοσιες σχεσεις,μπλα-μπλα και αφθονες φωτο!!ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ!!!!!

  2. Αλώνιζαν τις Βόρειες περιοχές του ΝΗΣΙΟΎ,παράνομοι σήμερα,λες και πήγαιναν σπίτι τους

    και αυτοί τον χαβά τους.Λες και δεν καταλαβαίνουν ότι θα υπάρξουν και άλλοι χαμένοι,αν συνεχιστεί αυτό το μαύρο χάλι.

  3. ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ