ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στα χαρακώματα οι εργαζόμενοι για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας & στην Κω

5
1014

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, με 24ωρη πανελλαδική απεργία. Χωρίς μέσα μεταφοράς η Αθήνα, αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων. Συγκεντρώσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί και στην Κω (πλ. Ελευθερίας) όπως και σε όλη την Ελλάδα ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Με το νέο ασφαλιστικό -όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στις ομιλίες-ξεχνάμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Αυτό είναι εν ολίγης το σύστημα των τριών πυλώνων, που επέκτεινε ο νόμος Κατρούγκαλου, σημαίνει 1. ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα δλδ τα επαγγελματικά ταμεία 2. τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και 3. τον λεγόμενο “δημόσιο πυλώνα”, που θα περιορίζεται σε ένα επίδομα στο ύψος της σημερινής “εθνικής σύνταξης” των 300 ευρώ και θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία.

«Τα 40 χρόνια εργασίας…για τον κλάδο μας σημαίνει δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα. Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν πρόκειται να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν σύνταξη, κανένας μας δεν πρόκειται να συγκεντρώσει 12.000 ημέρες ασφάλισης, όταν στην καλύτερη των περιπτώσεων παίρνουμε 150 ένσημα το χρόνο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, θωρακίζει τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει  τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης .Η μεγάλη εργοδοσία τρίβει τα χέρια της, όλες οι απαιτήσεις της ,για να μας κάνουν ακόμα πιο φθηνούς υλοποιούνται βήμα βήμα  απ` όλες τις κυβερνήσεις. Μας θέλουν χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δε θα τους κάνουμε τη χάρ»

Μεταξύ των διεκδικήσεων είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

ΣΤΟ100% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΩ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. γραφικοί του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και εργατοπατέρες αργόσχολοι τεμπελχανάδες

    Ε βρε Κατρούγκαλος και Αχιοτζόγλου του ΣφΥΡΙΖΑ που σας χρειάζεται …. Όλη η κατάντια της εργατικής δήθεν τάξης σε παρέλαση αναψυχής….

  2. Μονιμως οι ΚΚΕΔΕΣ ΟΧΙ σε ολα…αναρωτιεμαι αφου ποτε ουτε στους εργαζομενους τους στις «κοκκινες επιχειρησεις» δεν εδωσαν καμια αυξηση, δεν εδωσαν μισθο 1500 ευρω δεν εδωσαν το δικαιωμα στον «εργατη» να ειναι ισος με τον εργοδοτη, απορω για το θεατρο που παιζουν 45 χρονια τωρα περι αγαπης των αδυνατων, φωναζουν κραζουν αλλα μεγαλοαστοι αρκετοι απο αυτους μεσα στην χλιδα τις μερσεντες τις βιλαρες και τα χαιβανια να τρωνε σουβλακια στην γιορτη της ΚΝΕ …. σας πηραμε χαμπαρι…οπου ανωμαλια εσεις πρωτοι…οπου καλο για τον τοπο παντα απων…κλειστε το επιτελους αχρηστο ειναι τα ψεμματα και η προπαγανδα σας δεν περνανε πλεον !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ