ΔΕΙΤΕ BINTEO ντοκουμέντα από την Αντιμάχεια της παράδοσης & του πολιτισμού 1980-’90

5
4874

ΔΕΙΤΕ σπάνια ΒΙΝΤΕΟ

Που ανέβασαν στο Youtube το τελευταίο διάστημα φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου από την Αντιμάχεια της παράδοσης και του πολιτισμού.

Έθιμο με τους λουκουμάδες το 1984 στην αίθουσα της Κοίμησης με τον αξέχαστο Γιάννη Χατζηδημήτρη στο βιολί (και τραγούδι) και τον Νίκο Παππούλη στο λαούτο (από το κανάλι του Μπάμπη Στούππου στο Youtube).

Γιάννης Χατζηδημήτρης Νίκος Παπούλης 3-2-1990 εκδήλωση με τιμητική αναφορά στην πολύχρονη προσφορά του αξέχαστου βιολιστή Γιάννη Χατζηδημήτρη στην Αντιμάχεια.

Ένα τρίωρο ΒΙΝΤΕΟ με πολύ γλέντι, χορό και τραγούδι από μερακλήδες Αντιμαχείτες, στην αίθουσα της Κοίμησης

ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΚΩ 1987 ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: ΒΟΥΛΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

«Βιόλος»- Παπούλης -Σαράντος 1987 -1988

Τα εγκαίνια στο Παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας το 1992 με ομιλία του τότε Προέδρου Αντιμάχειας Ντίνου Παπανικολάου (με τιμητική αναφορά στην Άννα Καραμπεσίνη και την αδερφή της Έφη Σαρρή) και του τότε Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι αμέσως μετά με την μεγάλη μας ερμηνεύτρια Άννα Καραμπεσίνη και την αξέχαστη Έφη Σαρρή στο τραγούδι και τον Μανώλη Βαρκά στο βιολί.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΤΟ 1986 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ, ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΥΛΩΝΑ (ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΚΑΖΑΝΤΗ (ΚΑΡΔΑΜΕΝΑ).ΣΤΟΝ ΣΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΣΤΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ, ΠΑΠΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ: ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΠΟΥΛΗ :ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΗΣ (ΒΙΟΛΟΣ) :ΒΙΟΛΙ. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ:ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ , ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ:ΛΑΟΥΤΟ.

ΑΠΤΑΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΥΛΩΝΑ (ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΤΗ) ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΗ ΚΑΖΑΝΤΗ (ΚΑΡΔΑΜΙΩΤΙΝΑ), ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ, ΤΟ 1986. ΧΟΡΕΥΕΙ Ο ΠΑΠΑ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ, ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΚΑΛΟΓΡΗΣ). ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ: ΣΑΚΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΒΙΟΛΟΣ) – ΒΙΟΛΙ, ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΠΟΥΛΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ – ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ) ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ – ΛΑΟΥΤΟ.

 

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΡΦΗ ΜΠΑΛΛΟΥ ΣΕ ΡΥΘΜΟ 3/4. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΥΛΩΝΑ (ΑΤΙΜΑΧΕΙΤΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΚΑΖΑΝΤΗ (ΚΑΡΔΑΜΙΩΤΙΝΑΣ), ΣΤΙΣ 2-11-1986 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩ. (ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ). ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ) ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΕΡΡΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΟΡΕΥΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΡΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΛΑΒΕΡΑ (ΚΡΑΣΑΪΝΑ). ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ

Ένας ιδιαίτερος χορός απο την Αντιμάχεια της Κώ Χορεύουν Αντώνης Τσακίρης και Φίλιππος Περρής στο βιολί ο Γιώργος Σακέλλης στο λαούτο ο Νίκος Παπούλης άνοιξη 1987

Σπάνιες εικόνες από το Καφενείο Καλλωνά στην Κοίμηση το 1988 από το προσωπικό αρχείο του Αντώνη Βουλιστή

Αντιμάχεια Αντώνης Βουλιστής και παρέα γλεντζέδων από την Αντιμάχεια στα Μανιτάρια 1991

Αντιμάχεια: Θεατρικό Πολιτιστικού Συλλόγου 1987

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το 2020 τα βιολια και τα λαουτα θα τα παιζουν πακιστανοι και αφρικανοι λαθρο με τις ευλογιες του Συριζα και της ΝΔ…..περαστικα μας

  2. Αυτη (ΝΑΙ)ειναι η Αντιμαχέια οχι τα σημερινα τα παιδακια που το παιζουν και τραγουδιστες και κρατανε ένα όργανο και μας πριζουνε…
    Χασαμε τα εθιμα μας την παραδοση μας και εχουμε κολησει στα κρηγικά λες και στην κρητη παιζουν τα δικα μας τραγουδια….
    Βεβαια αν πεις και σε κανεναν απο τους νεούς τραγουδιστες να σου παιξει και να σου τραγόυδησει αυτα τα τραγουδια ουτε να τα παιξει ξερει αλλά ουτε κατα διανια να τα τραγουδησει….

  3. Γλεντια απλα, αγνα με κεφι και αυθορμητα χωρις ιχνος επιδειξης απο τον καθενα! Στιγμες απλες καθημερινες απο αγνους ανθρωπους, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ!!! Μην παραμεριζεται, μην υποτιματε την παραδοση μας, ειναι τεραστια και την ζηλευουν οι μη Κωοι, να την μαθετε και να την διατηρισετε!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ