Το κλείσιμο αεροδρομίου και λιμανιού ζητάει με νέα επιστολή του ο Δήμαρχος Κω από τον Πρωθυπουργό

45
7981

Με νέα επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς ζητά το κλείσιμο αεροδρομίου και λιμανιού, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Κως από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Δήμαρχος Κω εκφράζει την ανησυχία του για τις συνεχείς αφίξεις στο νησί μας, ακόμη και από το εξωτερικό, αφού δεν υπάρχει κεντρική οδηγία καταγραφής των εκατοντάδων αφικνούμενων για έλεγχό τους, εάν τίθενται σε καραντίνα και αν αυτή τηρείται απαρέγκλιτα.

Την ίδια έντονη ανησυχία ο Δήμαρχος Κω μετέφερε προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου από τους οποίους ζήτησε να τοποθετηθούν δημοσίως.

 

 

Γραφείο Τύπου

Κως, 28/03/2020

Προς: κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

Πρωθυπουργό

της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι στο πολύ σοβαρό ζήτημα, για εμάς αλλά και τη χώρα μας, που σας είχα εκθέσει πριν λίγες ημέρες και αφορούσε στην αναγκαιότητα να κλείσουν άμεσα αεροδρόμια και λιμάνια στα νησιά.

Σήμερα, κατά την παρουσία μου στο αεροδρόμιο της Κω «Ιπποκράτης», όπου η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας πραγματοποίησε θερμομέτρηση σε όλους όσοι αφίχθησαν με πτήσεις από ΑΘήνα, θορυβήθηκα πολύ περισσότερο.

Είδα ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό (π.χ. Η.Π.Α. και Βέλγιο) αλλά και άλλους που επέστρεψαν από Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις (η συντριπτική πλειοψηφία) να δηλώνουν ότι θα μείνουν σε καραντίνα με δική τους ευθύνη.

Είναι βέβαιο όμως ότι θα συναντήσουν συγγενείς, φίλους κλπ. Έτσι, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Πρόκειται, όπως κατανοείτε, για ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Σε αυτές τις συνθήκες, παρά τις προσπάθειές μας να κρατήσουμε αλώβητο έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Κως, η συνέχεια για το νησί μας μπορεί να γίνει εφιαλτική.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις σας ελήφθησαν έγκαιρα, σας καλώ και πάλι να προχωρήσετε σε μια άμεση και γενναία πρωτοβουλία, πριν είναι αργά.

 

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς  

 

 

Κως, 30-03-2020

Α.Π.: 6376

 

Προς:

κ. Κόνσολα Μάνο

Υφυπουργό Τουρισμό

κ. Υψηλάντη Βασίλη

Βουλευτή Δωδεκανήσου

κα Ιατρίδη Μίκα

Βουλευτή Δωδεκανήσου

κ. Παππά Γιάννη

Βουλευτή Δωδεκανήσου

Σαντορινιό Νεκτάριο

Βουλευτή Δωδεκανήσου

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

από το περασμένο Σάββατο, 28 Μαρτίου, ο Δήμος μας, σε συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, διενεργεί θερμομέτρηση αφικνούμενων πολιτών στην Κω, στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» και στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας.

Ουσιαστικά προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε ένα διάτρητο σύστημα που δεν

διασφαλίζει τη δημόσια υγεία στο νησί μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που

καταβάλλουμε να κρατήσουμε αλώβητη την Κω από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Παρότι τυπικά βρισκόμαστε όλοι σε καραντίνα, εθελοτυφλούμε με ωραίες ανακοινώσεις για μέτρα και απαγορεύσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια εν΄

δυνάμει υγειονομική βόμβα στα νησιά μας, που αδυνατούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Στην πιο κρίσιμη περίπτωση για πιθανή είσοδο κρούσματος στην Κω, δεν υπάρχει οδηγία από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Ελληνική

Αστυνομία και στη Δημοτική Αστυνομία για συλλογή στοιχείων των επιβατών που έχουν φτάσει σε αυτό το διάστημα και όσων συνεχίζουν να φτάνουν καθημερινά και στη συνέχεια ελέγχου αυτών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης να μην ελέγχεται ποιος έρχεται, από που

πραγματικά έρχεται και αν εφαρμόζει στη συνέχεια τους κανόνες καραντίνας στην οποία πρέπει να τεθεί.

Εξυπακούεται ότι η μεταφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως και

ατόμων με χρόνια νοσήματα, των οποίων η μετακίνηση κρίνεται ιατρικά επιβεβλημένη και δεν επιδέχεται αναβολής, πρέπει να συνεχίσει μέσω ακτοπλοϊας.

Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί διαπιστωμένο κρούσμα, τι θα

πούμε στην τοπική κοινωνία στην περίπτωση εισαγωγής του από άλλη περιοχή;

Μοναδική λύση η απαγόρευση δρομολογίων προς το νησί μας, για να τηρηθούν εμπράκτως τα ανακοινωμένα περιοριστικά μέτρα, όπως έχω ζητήσει με δυο επιστολές μου προς τον Πρωθυπουργό, τις οποίες και σας επισυνάπτω.

Με βάση αυτή την πραγματική κατάσταση, που σας περιέγραψα, παρακαλώ για τη δημόσια τοποθέτησή σας.

 

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2020/03/2020-03-20-Δήμαρχος-Κω-προς-Πρωθυπουργό_για-συγκοινωνιακό-αποκλεισμό-των-νησιών.pdf» title=»2020 03 20 Δήμαρχος Κω προς Πρωθυπουργό_για συγκοινωνιακό αποκλεισμό των νησιών»]

45 ΣΧΟΛΙΑ

    • Τριώροφες ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ του Κοψιμιού ΤΕΟ, ταμπέλες, κσι ανούσια ραβασάκια χωρίς πράξεις...

      Άβουλος, χωρίς μυαλό, ξεφουρνίζει όποια χλαπάτσα κατεβάσει η κούτρα του και τ ν Κοκοβιών που τον συμβουλεύουν. Δεν έχει πάρει ακόμα ούτε ένα μέτρο ανακούφισης των δημοτών και τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή επιφανειακή αντιμετώπιση του προβλήματος που καταστρέφει επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Λίγος όσο το μυαλό του δε δύσκολους καιρούς… ///μώ την ατυχία μας….-Αλεξίκακος-

    • ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ, ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ, ΤΡΙΏΡΟΦΕ μαζί με τα φασιστοειδή της δεξιάς συνιστώσας σου και ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ...

      Στείλε και τους τεμπελχανάδες της αριστερής συνιστώσας σου, τους βολεμένους διορισμένους του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη του ΑΕΡΟΔΡΟΜΊΟΥ και καθάρισες… Έστειλες βρε άβουλε ΤΡΌΦΙΜΑ στο Γηροκομείο για το συσσίτιο των αδύναμων;;; Έκοψες στο μισό τα μηνιάτικα των αντιδημσρχων και των προέδρων όπως έγινε σε όλους τους εργαζόμενους;;;; ΠΑΡΕ ΜΈΤΡΑ, ΑΣΕ ΤΑ ΑΝΟΎΣΙΑ ΡΑΒΑΣΆΚΙΑ ΆΒΟΥΛΕ ΤΕΟ.

    • Σκεφθήκατε έστω για μια στιγμή ΝΑ ΕΊΧΑΜΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΤΣΊΠρΑ, του ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ;;;;

      Θα άρχιζαν την λαική επανάσταση με επιτάξεις Ιδιωτικών Νοσοκομείων για εσωτερική κατανάλωση και με ανοιχτά σύνορα χιλιάδες πρόσφυγες από την Τουρκία φορείς του της επιδημίας θα μας ξεκάρφωναν….. Ευτυχώς δεν κάναμε ξανά το τραγικό λάθος να δώσουμε την διακυβέρνηση της χώρας σε αργόσχολους τεμπελχανάδες, αμόρφωτους χωρίς ένσημα εργασίας…..

  1. Είθε η επιμονή σου να έχει αποτελέσματα.. μέσα από τις επιστολές σου καταλαβαίνω ότι είσαι άνθρωπος με συνείδηση και στον βωμό της πολιτικής σπέκουλας οι αντίπαλοι σου δεν έχουν αντιληφθεί της σπουδαιότητα της αντίδρασης σου! Στήριξη από όλους τώρα !!! Δεν υπάρχει plan B για την Κω!!! Κλείσιμο του νησιού!!! Καλύτερα ένα γραμμάριο πρόληψη παρά ένα κιλό γιατρειά …

      • «Έργο της ανδρείας είναι να εμπνεύσει θάρρος» — ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

        ανόητε «Ψιτ…» νομίζω ότι η ψυχή σου είναι σάπια !!! Έχεις θέματα ψυχολογικά στα σίγουρα!! Σε προκαλώ όμως να γράψεις το όνομα και το επίθετο σου!

        • Που βρηκες ρε πιτουρο εσυ το λαικο ερεισμα,μηπως το εχασε κανενας???Εμενα δεν θα με απειλεις,αφου εισαι μαγκας και πονηρος,γραψε το δικο σου πρωτα και να εισαι σιγουρος οτι θα βγαλουμε ακρη….περιμενω!!!

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  3. Να κλείσουν λιμάνια αεροδρόμια και κέντρα λαθραίων μεταναστών. Είσαι δικός μας δήμαρχε

  4. Κ....βυθόμετρο σε όσους έρχονται για μέχρι το Πάσχα για να μην χάσουν τα συμβόλαια με All Incl

    και βοϊδόποφτή στους ανυπάκουους

  5. Συμφωνώ απόλυτα! Μόνο cargo πτήσεις αεροπλάνων και καραβιών …Να βάλεις όμως και ένα υστερόγραφο για τους λαθρομετανάστες αφού τους μαντρώσεις στο hot spot να μην βγαίνουν έξω

  6. Μονο εσυ ενοχλεις?γιατι?πως σου κατεβαινει αυτο συνεχεια?ποιος εισαι εσυ?Υπαρχουν αλλοι να το αποφασισουν.

  7. οι επιστολες δεν μας σωζουν εσεις ως δημοτικη αρχη τι κανετε/,καθε δημαρχος πρεπει να παρει τα σωστα μετρα για τους πολιτες του και να επιβαλει που ειναι τα δικα σας μετρα,, τι κανετε,, επιστολςςςςςςες,, αυτο το κανω και εγω ειστε κατωτεροι των περιστασεων »»’

    • Όχι να μη στείλει επίσημα έγγραφα !!! Όχι να μη πιέσει !!!! Όχι να μη φέρει άποψη !!! Όχι να μην αγχωθεί !!!

      Να πάρει μέτρα από μόνος του !!! Είσαι καλά κυρία μου;;;; Το μίσος σου για ένα δήμαρχο (που μάλλον δε σε βόλεψε εσένα ή κάποιον δικό σου) σε κάνει να λες ανόητα πράγματα !!!! Δεν έχεις ιδέα τι είναι ο κορονοιος !!!

      Εύχομαι να μην έχει ούτε ένα κρούσμα το νησί και να παραμείνεις λίγη και δε θέλω κρούσματα στο νησί που μόνο έτσι θα στρώσεις σαν άνθρωπος σαν ψυχοσύνθεση

  8. Ελεος τι μας φορτωσαν οι δικηγοροι;Επιστολεςκαι φωτος και όλα στον αυτοματο.Φανταστητε να είχαμε Νικηταρά δημαρχο με το μεταναστευτικο η με το σεισμο.Δεν θα υπηρχε Κως σημερα.

  9. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ, ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΚΛΠ

    • Μπράβο σου δήμαρχε !!!! Το παράδειγμα σου βρήκε μιμητές !!! Μακάρι να εισακουστείς

  10. ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΡΤΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕς ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ Μ…ΚΕΣ ΣΟΛΑΓΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο Κ…ΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ ΜΑ ΤΙ ΣΚ..ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙΝΑ ΠΩ ΑΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΗΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΥΤΕ SMS ΟΥΤΕ ΜΑΛ..ΚΙΕς ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  11. Σωθείτε από τον κορονωιο και πεθάνετε επειδή ο δήμαρχος σας εμποδίζει τη μεταφορά στην Αθήνα για άλλες θεραπείες.. μπράβο δήμαρχε.. μέσα στη γελοιότητα

    • Μόνο αυτό δε γράφει ο δήμαρχος στις επιστολές του !!! Είσαι σίχαμα γράφεις γιατί απλά δεν τον γουστάρεις !!!! Συγκεντρωσου ανόητε !!!! Αν σκάσουν κανα 10 κρούσματα θα τρομάξεις !!! Θα ζήσεις πρωτόγνωρες στιγμές !!! Πάψε πια τα ψέμματα !!!

  12. Κλείστε το κ..νησο μας έχουν γεμίσει πακιστανούς στην ενδόχωρα. Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι αυτό το νησί..

  13. προχτες επρεπε να κλεισει. μονο εμπορευματα και για λογους υγειας να γινονται μετακινησεις αντε να δουμε

  14. Μια τέτοια απόφαση θα επιφέρει και αντίστοιχες επιπτώσεις. Ναι μεν όπως λέτε και σεις δεν θα εισέλθουν κρούσματα,όμως σκεφτείτε ακριβώς επειδή είμαστε τουριστικό νησί ,το μεγαλύτερο μέρος θα μείνει άνεργο εξαιτίας του ιού κάτι το οποίο τα παραπέμπει ακόμα και σε άλλες πόλεις τα ατομα για να βρουν δουλειά.Να κλείσουν; Και πως αυτά τα άτομα θα ζήσουν αυτή τη σεζον;Οι αρμόδια κυβέρνηση έχει δώσει σαφεις οδηγίες. Μπορούμε να έχουμε αυστηρους ελέγχους και άμεση καραντίνα σε μια υποδομη που θα ορίσετε αν το νοσοκομείο μας δεν υπολειτουργεί. Κοιτάξτε να ελέγξετε τα ΚΕΠ σας που σήμερα ζήτησα το πιο μικρό πράγμα να μου ελέγξει και εκείνη μου πε να πάρω τον Ιούνιο και μάλιστα ΑΝ ΖΟΥΜΕ μέχρι τον Ιούνιο.Αισχος!

  15. Μια τέτοια απόφαση θα επιφέρει και αντίστοιχες επιπτώσεις. Ναι μεν όπως λέτε και σεις δεν θα εισέλθουν κρούσματα,όμως σκεφτείτε ακριβώς επειδή είμαστε τουριστικό νησί ,το μεγαλύτερο μέρος θα μείνει άνεργο εξαιτίας του ιού κάτι το οποίο τα παραπέμπει ακόμα και σε άλλες πόλεις τα ατομα για να βρουν δουλειά.Να κλείσουν; Και πως αυτά τα άτομα θα ζήσουν αυτή τη σεζον;Οι αρμόδια κυβέρνηση έχει δώσει σαφεις οδηγίες. Μπορούμε να έχουμε αυστηρους ελέγχους και άμεση καραντίνα σε μια υποδομη που θα ορίσετε αν το νοσοκομείο μας δεν υπολειτουργεί. Κοιτάξτε να ελέγξετε τα ΚΕΠ σας που σήμερα ζήτησα το πιο μικρό πράγμα να μου ελέγξει και εκείνη μου πε να πάρω τον Ιούνιο και μάλιστα ΑΝ ΖΟΥΜΕ μέχρι τον Ιούνιο.Αισχος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ