ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ οι εργασίες αποκατάστασης στο Λιμένα Μανδρακίου Κω | Κατάθεση αναφοράς από Ν. Σαντορινιό

24
1743

Όταν στις 21 Ιουλίου του 2017 ο καταστροφικός σεισμός έπληξε τη ζωή και τις υποδομές του νησιού της Κω, σύσσωμη η τότε η Κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα να επαναφέρει τις βασικές λειτουργίες του νησιού (αερολιμένας, λιμάνι. κτλ) και άμεσα, φρόντισε να λάβει μέτρα στήριξης των κατοίκων και των επιχειρήσεων. Παράλληλα, μερίμνησε ώστε οι υποδομές της Κω να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά πλαίσια στήριξης με το σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας τους και τη γρήγορη επαναφορά του νησιού στην κανονικότητα.

Το λιμάνι Μανδρακίου δεν αποτελεί μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά σύμβολα του νησιού αλλά είναι ουσιαστικά το κέντρο της πόλης της Κω, γύρω από το οποίο εκτείνεται όλη η κοινωνική και τουριστική δραστηριότητά της. Για το σκοπό μάλιστα της επανεκκίνησης της οικονομικής ζωής του νησιού, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης του Λιμένα Κω με 27 περίπου εκ. ευρώ.

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες και ενώ μαίνεται η πανδημία που έχει επιφέρει σημαντικές ζημίες στον τουριστικό τομέα, όπως σημειώνεται σε επιστολή του Δημάρχου Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά, η εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης στο Μανδράκι, φαίνεται να έχει σταματήσει το έργο της, με συνέπεια το μέρος αυτού του Λιμανιού να μοιάζει με εργοτάξιο χωρίς μέλλον.

Τις έντονες αυτές ανησυχίες μετέφερε στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας και Υποδομών και Μεταφορών, ο Νεκτάριος Σαντορινιός διά μέσου αναφοράς που κατέθεσε για το ζήτημα, ζητώντας την εξέταση των λόγων παύσης των εργασιών και την μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων ώστε σύντομα το Λιμάνι να επιστραφεί στην πόλη και στην τοπική κοινωνία, σε πλήρη λειτουργία.

Η Κως, η οποία όπως όλη η χώρα ζει αυτό το διάστημα τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας στην τοπική της οικονομία, μετράει ήδη πληγές από τον προ τριών ετών σεισμό. Χαρακτηριστικά, όπως ο Δήμαρχος του νησιού αναφέρει, λόγω των ζημιών στο Λιμάνι, η Κως στερείται της δυνατότητας να φιλοξενήσει κρουαζιερόπλοια- όταν το 2014 είχε περίπου 80 αφίξεις-, ενώ επηρεασμένη κατά πολύ είναι

και η εμπορευματική κίνηση. Η διακοπή των εργασιών στο Μανδράκι συνεπάγεται τη καθυστέρηση της αποκατάστασης αυτής της κομβικής υποδομής και άρα δυσμενέστερες συνθήκες για το νησί της Κω στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η παρούσα Κρίση.

Η επόμενη μέρα της κατάστασης που αυτή τη στιγμή βιώνουμε θα πρέπει να βρει την κοινωνία και την Οικονομία της χώρας όσο το δυνατό λιγότερο προσβεβλημένη και εξοπλισμένη με κατάλληλα εργαλεία για την ταχεία ανάκαμψη όλων των δραστηριοτήτων. Σε αυτό πλαίσιο, τα νησιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη και πρόνοια ώστε, η μετά τον κορονοϊό, εποχή, να μην τα βυθίσει σε συνθήκες εγκατάλειψης και παρακμής.

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλο το ενδιαφέρον των τεμπελχανάδες του ΣΥΡΙΖΑ μετά 3 χρόνια αδιαφορίας...

    Βρε τραχανά μήπως θυμάσαι να μας πεις πότε έγινε ο σεισμός στων ΚΩ, με ποιά φασιστοαριστερή κυβέρνηση, γιατί δεν προχώρησαν με δήμαρχο τον ΚΥΡΙΤΣΗ και πότε άρχισαν τελικά τα έργα στο λιμάνι;;;; Μήπως
    αφού ο λαός σας έστειλα στον αγύριστο;;; Φτάνει βρε τσόλια με τον λαϊκισμό και την φτηνή αντιπολίτευση… -Αλεξίκακος-

  2. ……Βρε λολε,
    Το εργο σταματησε επειδη λογω κορονοιου δεν πρεπει να υπαρχουν συνεργεια οπου οι εργατες δουλευουν πολυ κοντα ο ενας με τον αλλο! Βηχουν φτυνουν φτερνιζονται!!

  3. Γιατί η Αλβανοί θέλουν λεφτά.και το γονίδιο τους είναι ίδιο με τους απέναντι δεν κολαη κορονα Ιο

    • Αυτο που λες που κολαει βρε τραχανα? Δηλαδη εσυ θα πηγενες να δουλευες χωρις λεφτα? Ασχετε κλαις οτι οι αλβανοι σου πηραν την δουλεια αλλα γνωση για να την κανεις εσυ ο ιδιος δεν εχεις,αραξε λοιπον σπιτακι σου και μην βγαζεις χωλη

  4. Σαντορινιέ τον μπελά σου θέλεις τώρα ; Εσύ τι έκανες ως υφυπουργός Ναυτιλίας ; Γιατί δεν το ξεκίνησες εσύ μετά τον σεισμό και λές έκανες τις βασικές υποδομές δηλαδή κάνατε face lifting ! Πλάκα μας κάνεις ή γράφεις εκθεση ιδεών και κριτική για την κριτική. Τι έκανες εσύ για την Κω ;; Μπορείς να μας πείς ;

  5. Με αυτόν που μας εβαλαν δημαρχο οι δικηγοροι εχουμε να παθουμε πολλα.Πισω είναι τα κακα μας.

  6. ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

  7. αυτοί που βρίζουν τον Σαντορινιό είναι πολύ κομπλεξικοί και άρρωστοι στο μυαλό. Ο Σαντορινιός όταν έγινε ο σεισμός έφτασε σε 3 ώρες στην Κω και στήριξε το νησί μας στα δύσκολα. Τώρα ο Μητσοτάκις έκοψε τα λεφτά και το λιμάνι μας έμεινε αχούρι.

  8. σας είχα ξαναγράψει πως το θέμα είναι καθυστέρηση και οικονομικό…

    • Οταν φας το σανο,πριν το χωνεψεις ρωτα το φιλαρακι σου εαν ειναι ακομα στον νομο Κατσελη,και να μας ενημερωσεις χαχαχαχ

  9. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΧΑΧΑΧΑΧ

  10. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ? ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ..

  11. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΡΕ ΕΙΔΉΜΟΝΕΣ?????
    ΤΟ ΈΡΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΣΤΑΜΆΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΆΒΟ..
    ΟΎΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΝΟΓΙΟΙ ΟΥΤΕ ΚΟΡΟΝΟΜΑΝΕΣ

    • Ξέρεις να μας πεις? Γιατί το κάψαμε ξαφνικά. Δεν ντρέπεται λίγο ο κύριος που βγαίνει και μιλάει για το λιμάνι όταν δεν έκανε τπτ όσο καιρό ήταν στην εξουσία. Και αφού δν μπορούσε γιατί δν το άφησε το έργο στο Δήμο που είχε τα χρήματα να το κάνει και παρακαλούσε? Έτσι όπως έγινε και με τα σχολεία

      • Δεν καταλαβαίνω τι λες ..??
        Ποιος είναι ο κύριος?
        Ποια είναι η εξουσία??
        Και ποιο εργο θα μπορούσε να κάνει ο δήμος???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ