ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Οι υγειονομικοί σπάνε τη σιωπή τους – η υγεία δεν είναι εμπόρευμα» – Η κινητοποίηση στην Κω στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης για την υγεία

15
1216

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η κινητοποίηση στην Κω στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης για την υγεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ

Tα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή  – η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σήμερα  Τρίτη 7/4, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία, το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω, το Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω, τη Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ, το Σύλλογο Γυναικών (ΟΓΕ), τον Αγροτικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω, πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις τους, εκπρόσωποι των συλλόγων αναφέρθηκαν στην ανάγκη για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Κω, όπου δεν υπάρχει πνευμονολόγος, υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος, υπάρχουν κενά σε ιατρικό – νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό.

Επίσης ανέφεραν ότι ακόμα και τα μέσα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς δίνονται με το σταγονόμετρο.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και του Κέντρων Υγείας του συγκροτήματος, όπως Πνευμολόγος για την Κω, παιδίατρος για Κάλυμνο .Να καλυφθούν οι πολλές χρόνιες ελλείψεις στο ΚΥ της Πάτμου που καλύπτει τα μικρότερα γειτονικά νησιά.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
  • Να δημιουργηθεί τώρα εξοπλισμένο στελεχωμένο ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό  μέσα στα hotspotσε Κω και Λέρο και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης
  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών με επίταξη πλοίων αρχίζοντας από τις ευάλωτες ομάδες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙ Η ΦΕΙΔΩΛΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τα χάλια του νοσοκομείου μας! Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει πόσο απαραίτητο είναι όλοι οι ‘Ελληνες να διεκδικήσουμε επαρκές σύστημα υγείας. Εδώ ειδικά στην Κω , έχω απορήσει με την αδιαφορία του κόσμου για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο. Είναι γελοίο να συζητάμε για νέο νοσοκομείο και να μην απαιτεί πρώτα ο Δήμος την σωστή και επαρκή λειτουργία του ήδη υπάρχοντος νοσοκομείου!!!

    • ……Σοβαρευτητε παιδια μου!
      Δειξτε το καλο παραδειγμα!!
      Μην ερχεστε τοσο κοντα μεταξυ σας!!
      Ολοι θα κολλησουμε με αυτα που κανετε!!

    • Μας γράψατε στην ανακοίνωση σας ότι είχαμε και δυο ύποπτα κρούσματα τα οποία στείλατε δείγμα για εξέταση !!!

      Δεν μας ενδιαφέρουν τα στοιχεία τους όπως ψευδώς αναφέρετε αλλά να μας πείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!

  2. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΧΑΝ? ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Ε?

  3. Τι κωδικό στείλατε άραγε στο 13033; Απορώ γιατί δεν σας μάζεψε η αστυνομία;;; Αυτό όμως το ….. Θεός σχωρέστους!!

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΟΥΝ

  5. Απίστευτα σχόλια,όπως απίστευτη η στάση της Κυβέρνησης σήμερα,για Γκίνες

    έστειλε στον Ευαγγελισμό την ομάδα Δίας να διαλύσει τους διαμαρτυρόμενους,γιατί ήταν μαζεμένοι λέει πάνω από 10 άτομα,ενώ την ίδια ώρα τους έχει να παλεύουν με τους φορείς και αρρώστους απ΄τον ιό.Λέει ο βλάκας με περικεφαλαία από πάνω αν έστειλαν στο 13033 μνμ ,αλλά το αν έχουν έρθει σ επαφή με άρρωστο,αν έχουν συμπτώματα,φόβους για τα παιδιά τους,αν αναγκάστηκαν να περιθάλψουν άτομα απ το Hot Spo ,δεν μπορεί να το συλλάβει η κούτρα του….

  6. Δεν πρόκειται να διορθωθούμε ποτέ ,ΟΛΟΣ ο κόσμος είναι σε καραντίνα και εδώ κάνουμε πορείες ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ,γιατί να διακινδυνεύουν οι οικογένειες και προπάντων τα παιδιά μας για ΚΑΠΟΙΟΥΣ ανεύθυνους που απλά θέλουν να ΦΑΝΟΥΝ για το Θεαθήναι.Η αστυνομία τη ΚΑΝΕΙ ????Τη στήνει στο κοσμάκη και εξαντλεί όλοι τη νομοθεσία πάνω τους γιατί ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!όπου θέλουν αγιάζουν και όπου θέλουν ξεπαγιάζουν όπως έλεγαν και οι παλιοί.

  7. Ελεος με τους παντογνωστες του ΚΚΕ.Το μονο που τους νοιαζει είναι να αχολουντε με το 5% να περνουν την επιδοτηση.Η ΕΛλαδα θα ηταν πολύ καλυτερη αν δεν υπηρχαν.Ναι και εγω θελω 500 ατομα προσοπικο στο νοσοκομειο και με μισθους πανω από 2000.Ναι θελω ξενοδοχουπαλληλους με 2000 πενθημερο και 6 ωρες την ημερα.Μονο αυτοι είναι καλοι ανθρωποι;ΞΥΠΝΑΤΕ επιτελους αφήστε τους γραφικούς στη γραφικοτητα τους.

  8. Οι υγειονομικοι λεει και διαβ;ζω…..Το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω, το Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων Κω, τη Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ, το Σύλλογο Γυναικών (ΟΓΕ), τον Αγροτικό Σύλλογο,καμια δεκαρια σωματια και παροντες 5 ατομα.Πως γινεται αυτό ρε παιδια;Ο Γυαλος είναι στραβος η εσεις στραβα αρμενίζετε;

  9. ενα μεγαλο μπραβο στο προσωπικο του νοσοκομειου που ξερει και να δουλευει στην πρωτη γραμμη αλλα και να μαχεται για οσα λειπουν και πραγματικα ειναι πολλα..
    δουλευει για να εχουμε εμεις την υγεια μας σε αντιξοες συνθηκες!
    μπραβο παιδια συνεχιστε ετσι!

  10. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΛΟ ΖΗΤΑΜΕ,ΖΗΤΑΜΕ,ΖΗΤΑΜΕ!!!
    ΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ?ΠΟΤΕ!!!!!!!
    ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ….
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ