Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ένοχοι ομόφωνα οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη: Ισόβια & 15 χρόνια κάθειρξη...

Ένοχοι ομόφωνα οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη: Ισόβια & 15 χρόνια κάθειρξη – «Καταπέλτης» η εισαγγελέας: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» | ΒΙΝΤΕΟ Οι δύτες που εντόπισαν την Ελένη ξεσπούν: «Όταν αντικρίσαμε την Ελένη μας κόπηκε η ανάσα!»

6
2432

Ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό της Ελένης – Δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως- Δεν τους αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη για το αδίκημα της ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Ένοχοι ομόφωνα όπως κατηγορούνται κρίθηκαν πριν από λίγο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο 23χρονος Εμμανουήλ Κούκουρας και ο 21χρονος Αλέξανδρος Λουτσάι, για τον ομαδικό βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο αναμένεται σε λίγο να ανακοινώσει και την απόφαση του αναφορικά με την ποινή που θα επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε δεκτός κανένας αυτοτελής ισχυρισμός!

Η πολύκροτη υπόθεση που ξεκίνησε να απασχολεί το πανελλήνιο από τις πρώτες κιόλας ώρες της εξιχνίασης της, ως ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας, άρχισε να εκδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στις 13 Ιανουαρίου και μετά από αρκετές διακοπές, ολοκληρώθηκε με την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος και των δύο εμπλεκομένων.

Εντάσεις, διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, και οι δύο κατηγορούμενοι να συνεχίζουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία των όσων εκτυλίχθηκαν σε αυτή τη δίκη.

Μέχρι το τέλος, της έκδοσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ουδείς από τους κατηγορούμενους αποδέχτηκε κάποια από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, παρά μόνο ότι και οι δύο είχαν ερωτική επαφή με την άτυχη φοιτήτρια η οποία όμως έγινε «με τη θέληση» της.

Εξάλλου σύμφωνα με το protothema.gr η σημερινή απόφαση για ενοχή προκάλεσε τα χειροκροτήματα μελών του ακροατηρίου.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς ισόβια κάθειρξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας κα Αριστοτελεία Δόγκα μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Ξέσπασμα οργής της μητέρας

Ξέσπασμα οργής και πόνου έγινε σύμφωνα με το zougla.gr από τη μητέρα της Ελένης την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητώντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας και αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή.

Τότε η μητέρα της Ελένης του φώναξε, καταχειροκροτούμενη από το ακροατήριο: Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρόνων; Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Η μητέρα κλαίγοντας αποχώρησε από την αίθουσα ενώ το ακροατήριο συνέχιζε να την χειροκροτεί.

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα, κυρίως μέλη γυναικείων οργανώσεων που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

 

Πηγή: zougla.gr

Ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις για την εισαγγελική αγόρευση στη δίκη για την υπόθεση Τοπαλούδη αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει για πολλοστή φορά την ανησυχία της για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες και τα οποία είναι απαξιωτικά για τους παράγοντες της δίκης, με τελική κατάληξη την υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης».

Πηγή: lawandorder.gr

Νωρίτερα οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης – «Να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά, δεν υπήρξε καμία μεταμέλεια, ενέπαιζαν το δικαστήριο, διέσυραν το θύμα», ζητά η εισαγγελέας

Την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, μέσω των συνηγόρων τους, ζήτησε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας τονίζοντας ότι δεν ακούσθηκαν αλήθειες στη δικαστική αίθουσα.

Η ίδια έκανε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης των κατηγορουμένων μέχρι το τέλος ενώ μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Να σημειωθεί, πως περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της, ενώ η εισαγγελέας ανέπτυσσε την πρότασή της.

Πηγή: .protothema.gr

Βίντεο: Οι δύτες που εντόπισαν την Ελένη Τοπαλούδη ξεσπούν: «Όταν αντικρίσαμε την Ελένη μας κόπηκε η ανάσα!»

Λίγες ώρες μόλις πριν το δικαστήριο ανακοινώσει την ετυμηγορία του, οι επαγγελματίες δύτες,  Βασίλης Μαντικός και Κώστας Μπαλάφας, νοιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν με όλο τον κόσμο, το βαρύ φορτίο που κουβαλούν  μέσα στη ψυχή τους 18 περίπου μήνες.

Ήταν οι άνθρωποι που εντόπισαν και ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή των Πεύκων, το άψυχο σώμα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδης. Τα μάτια τους (για όσους τους γνωρίζουν) έχουν δει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Η εικόνα αυτή όμως, όπως οι ίδιοι αποκάλυψαν μιλώντας στη «Ρ» τους σημάδεψε για πάντα.

Παρακολουθώντας της εξέλιξη της δίκης όλες αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι αυτοί, αδυνατούν να κατανοήσουν, πως είναι δυνατό οι δύο κατηγορούμενοι, να ρίχνουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες. Ταράζονται στη σκέψη της φρίκης που βίωσε η Ελένη και ως γονείς και οι ίδιοι, τρέμουν για κάθε άλλη Ελένη που μπορεί να καταλήξει νεκρή με τον ίδιο μαρτυρικό τρόπο!

«Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουμε όλο αυτό». Αναζητούν λέξεις μα δεν τις βρίσκουν. Και ξεσπούν μπροστά στην κάμερα. Για να μάθουν όλοι τι ένοιωσαν οι ίδιοι, τι βίωσε το κορίτσι και πως δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει η ανοιχτή αυτή πληγή, ακόμα και με την βαρύτατη ποινή του δικαστηρίου.

Κύριε Μαντικέ, κύριε Μπαλάφα, είναι μεγάλο το ψυχικό φορτίο που κουβαλάτε εδώ και μήνες. Από τότε που εντοπίσατε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Βλέποντας όλες αυτές τις μέρες την εξέλιξη έχει η εκδίκαση της υπόθεσης, ποια είναι αλήθεια τα συναισθήματα που σας διακατέχουν;

Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση. Είμαστε γονείς κι εμείς. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, κι αυτό που αντικρίσαμε μας άφησε σημάδια. Ήταν πολύ σκληρό. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Μια κοπέλα σχεδόν 1.90 την είχαν κατακρεουργήσει.

Τι είδατε εκείνο το βράδυ;

Κοιτάξτε, από σύμπτωση είχαμε φθάσει νωρίς και συνθήκες ήταν τέτοιες που τυχαία μπορέσαμε να τη βρούμε. Αν ο καιρός την έβγαζε έξω από την αγκάλη του κόλπου, δεν θα την βρίσκαμε ποτέ. Αυτό που είδαμε όταν φθάσαμε κοντά της ήταν φριχτό.

Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για έγκλημα.  Την βγάλαμε από τη θάλασσα με λύση ανάγκης, δένοντάς της, γιατί φοβηθήκαμε ότι θα την χάναμε.

Όταν ο Κώστας την γύρισε ανάποδα και την είδαμε, μας κόπηκε η αναπνοή και τους δύο.

Ελάχιστες μέρες απομένουν μέχρι να εκδώσει απόφαση το αρμόδιο δικαστήριο. Ακούγοντας την εισαγγελέα της έδρας, τους δικαστές, του συνηγόρους τους γονείς, τι σκέπτεστε; Θα αποδοθεί άραγε δικαιοσύνη; Θα βρει γαλήνη η ψυχή της Ελένης και της κάθε Ελένης που κακοποιήθηκε δολοφονήθηκε μόλις στα 21 της χρόνια;

Όποια ποινή και να τους δώσουν, η κοπέλα δεν γυρίζει πίσω. Το σπίτι αυτό έχει κλείσει. Για τους γονείς δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι φριχτό το έγκλημα. Όλα τα πριν και τα μετά εξοργίζουν. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν βρίσκονται λόγια. Όταν την εντοπίσαμε, ήταν ακόμα ζωντανή.

Αν ο χρόνος γύριζε πίσω; Τώρα; Που γνωρίζετε και σας ζητούσαν να συνδράμετε και πάλι σε αυτή την υπόθεση, βγάζοντας από τη θάλασσα το άψυχο σώμα της αδικοχαμένης Ελένης, θα είχατε το κουράγιο να το κάνετε ξανά; Θα είχατε τις ψυχικές αντοχές;

Δεν τίθεται θέμα. Είμαστε επαγγελματίες. Όμως αυτό που αντικρίσαμε ήταν εξαιρετικά φριχτό . Όμως μας άφησε σημάδια όλο αυτό  Για μέρες, θέλω να σας πω ότι έβγαινα στο μπαλκόνι κάθε μέρα, περιμένοντας με αγωνία το παιδί μου να επιστρέψει από το φροντιστήριο.

Για να επανέλθω, έκανα καιρό. Ήταν πολύ σκληρό. Σκεφτείτε μόνο ότι ούτε στους γονείς του παιδιού αυτού επιτράπηκε να το δουν και να το αποχαιρετήσουν. Παραμένουμε διαθέσιμοι και όπου μπορούμε να συνδράμουμε στην έρευνα και διάσωση το κάνουμε.

Πηγή: rodiaki.gr

Δίκη Τοπαλούδη – Αριστοτέλεια Δόγκα: «Η ζωή θα ήταν αλλιώς αν δεν σε είχα συναντήσει»

dogka

Η Αριστοτέλεια Δόγκα στέλνει το δικό της «μήνυμα» μέσω του λογαριασμού της στο Facebook

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι αλήτες..οι απάνθρωποι…και σπιλωσαν και τη μνήμη του κοριτσιού χωρίς ντροπή…στη φυλακή για όλη τους τη ζωή…

  2. Αυτα που περασε το κοριτσι αυτο στα χερια τους να τα ζουν καθε ωρα που θα παιρνουν αυτα τα τερατα στη φυλακη……….αιωνια η μνημη σου Ελενη

  3. Να σαπίσουν στην φυλακή οι φονιάδες.
    Να τους στείλουν στην Ρουμανία, στην φυλακή με υπόγεια κελιά δέκα μέτρα κατώ από την γη !!!
    Αλλά ρε αδέλφια τι πολιτικό παιχνίδι και αυτό πάνω στο άψυχο κορμί του κοριτσιου?
    Τέτοια ξεφτίλα όμως δεν έχω ξαναδεί. Ολόκληρη συμμορία, Υπουργοί, δικηγόροι, γιατροί, τοπικοί άρχοντες, συγγενείς του ενός δολοφόνου. Αίσχος………………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.