Οι 19 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου | ΥΠΑ: Παράταση έως 30 Ιουνίου της απαγόρευσης πτήσεων εξωτερικού σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, πλην Αθήνας

19
1831

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα και η κυβέρνηση παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν για το φετινό καλοκαίρι του κορωνοϊού.

Η έναρξη θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής, ενώ η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία, είναι η 29η Μαΐου, οπότε θα ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ. Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα.

Στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και οι πόρτες της Ελλάδας και για τους τουρίστες από το εξωτερικό. Το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Από την 1η Ιουλίου, αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού.

Από ποιες χώρες δεν φτάνουν πτήσεις στην Ελλάδα μέχρι τέλος Ιουνίου

el_venizelos_ptiseis
Συγκεκριμένα, η ΥΠΑ ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας με την οποία επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία, που εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ισχύει πλέον έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, και αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα λοιπά αεροδρόμια της Ελλάδας.Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν κανονικά, ως έχουν και οι υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία μας, δηλαδή:

Η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2020.

Η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59.

Από τις notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

 

ΥΠΑ: Παράταση έως 30 Ιουνίου της απαγόρευσης πτήσεων εξωτερικού σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, πλην Αθήνας

Αναθεώρηση αεροπορικής οδηγίας για πτήσεις εξωτερικού προς την χώρα μας

Επεκτείνεται έως το τέλος Ιουνίου, η notam που επιτρέπει τις αφίξεις όλων των διεθνών δρομολογίων, μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας.  

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε πριν από λίγο, την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam), με την οποία επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων.

Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία, που εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ισχύει πλέον έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, και αποκλείει τις πτήσεις εξωτερικού από τα λοιπά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν κανονικά, ως έχουν και οι υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία μας, δηλαδή:

Η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης  Μαΐου 2020. Η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59. Η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59.

Από τις notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Σε ποιους δεν θα επιτρέπεται το ταξίδι: H νέα συσταση της ΕΕ για τις πτήσεις

Αυτή είναι η διαδικασία που θα γίνεται πριν και κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

Σε ποιους δεν θα επιτρέπεται το ταξίδι: H νέα συσταση της ΕΕ για τις πτήσεις

Σύμφωνα με τον οδηγό που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των πτήσεων μαζί με το Ευρωπαϊκό κέντρο για την πρόληψη και τον έλεγχο ασθενειών οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν δήλωση Covid πριν την πτήση, μια διαδικασία που θα γίνετε πριν το check in και όπου θα δηλώνεται εάν έχουν νοσήσει από τον Covid -19 ή όχι.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται αλλαγή μάσκας μετά από 4 ώρες ενώ για το προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα, γάντια και ειδικές προστατευτικές στολές που θα αλλάζονται συχνά.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της πτήσης κενές θα είναι οι δύο τελευταίες σειρές των καθισμάτων και η αποβίβαση των ύποτπων κρουσμάτων θα γίνεται αφού φύγουν οι επιβάτες.

Αναλυτικά:

Οι επιβάτες οφείλουν:
– Να κάνουν δήλωση Covid πριν πετάξουν
– Αλλαγή μάσκας μετά από 4 ώρες

Το προσωπικό των αεροπορικών πρέπει:
– Να φορά μάσκα, γάντια και τις στολές του
– Οι στολές του πρέπει να αλλάζονται καθημερινά

Κατά τη διάρκεια της πτήσης θα πρέπει:
– να είναι κενές οι δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων
– η αποβίβαση ύποπτων κρουσμάτων αφού πρώτα φύγουν οι επιβάτες

 

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πσιτ Νοτιομακεδονες! Δε σας αρεσε να λεγεται Βορεια Μακεδονια η χωρα που τοσα χρονια λεγοταν Πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και δε σας ενοχλουσε. Παρτε τωρα εναν Δενδια που δεν εχει προβλημα που μπουκαρουν οι Τουρκοι στον Εβρο ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ να κανουν μετρησεις. Σιγα το πραμα λεει. Μιλαμε για μερικες δεκαδες μετρα λεει!!!!

   • ΒΡΕεεεεεέ Τριώφλορε, ζωντανός είσαι;;;; Βγες να εξαγγείλεις μέτρα ελάφρυνσης των Δημοτών και των επιχειρήσεων….

    Εσύ, οι αντιδήμαρχοι και μια αρμάδα προέδρων που ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ, ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ… Εμείς 800άρια, ανεργία με τις υποχρεώσεις να μας πνίγουν…

    • ΘΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΠΟΤΈ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΌΣΟ ΑΝΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΉΝΑ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΏΝ ΠΡΟΈΔΡΩΝ;;;

     ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΔΙΠΛΟΎΣ ΜΙΣΘΟΎΣ, ΠΡΌΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΘΌΛΟΥ ΓΗΝ ΚΡΊΣΗ. ΜΙΣΘΟΊ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΌΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΉΘΕΝ ΥΠΕΡΩΡΊΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΎ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ….

  • Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ¨ΟΛΑ τα καταλύματα στην ΜΚΟ Solidarity του ΣΟΡΟΣ. Αυτήν επέλεξε και ο φραγκοφονιάς ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ…

   Ο γιαλατζί ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ νοίκιασε τα 8 νέα διαμερίσματα που αγόρασε μέσα στην κρίση στον Σόρος για την διαμονή Προσφύγων και Λαθρομεταναστών…. Αυτή είναι και η επίσημη γραμμή του ΣφΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό από το πρωτοπαλίκαρο του Αλέξη στην Ευρωβουλή….

  • ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΎΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ SOLIDARITY TOY SOROS ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΆ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ...

   Μέσα στην κρίση κατάφερε να αγοράσει ο διαμερίσματαματα και Ο ΑΡΙΣΤΕΡΌΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΆΖΕΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ…. Κάντε αυτήν την πρόταση βρε τεμπελχανάδες της γιαλατζί φασιστοαριστεράς που γράψετε ΜΠΟΥΡΔΕΣ αραχτοί στα γραφεία του γίγαντα Κάπτεν, έχετε πολλά διαμερίσματα στην Κω εξ βουλευτάδες και γραμματείς για ενοικίαση …

  • Ναι ρε φίλε. Γιατί η Κίνα? Έγιναν καλά τώρα οι φονιάδες?
   Για προσέχετε μη πάει κάτι στραβά, γιατί θα πέσει πολύ κράξιμο.
   Άκου Κίνα………..

   • Το γεγονος οτι η Κινα φερει σε μεγαλο βαθμο ευθυνες για ολο αυτο λογω αποκρυψης αληθινων στοιχειων σου λεει κατι; το γεγονος οτι εγω μαθαινα απο δικους μου εκει οτι καινε χιλιαδες την ημερα και εγω τους εβγαζα τρελους γιατι εδω ελεγαν αλλα κι αλλα σου λεει κατι; το γεγονος οτι η Κινα αυτη τη στιγμη αντιμετωπιζει παλι θεματα με τον ιο σου λεει κατι; 4.000 νεκρους ανεφερε η χωρα με τον μεγαλυτερο παγκοσμιο πληθυσμο. Εμβολιο δεν υπαρχει. Ο κινδυνος ειναι ακομα εκει. Δεν ειναι θεμα ρατσισμου αν ειναι δυνατον ειναι θεμα στοιχειων και εμπιστοσυνης κρατων για κατι που αν παει στραβα ΟΠΩΣ λες θα καταστρεψει τον τουρισμο για χρονια γιατι ρισκαραμε να βγαλουμε μιση σεζον λιγα φραγκα (αν βγαλουμε…).

 2. O ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Κ ΛΕΦΤΑ Κ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΦΕΡΝΕ ΛΑΘΡΟ Κ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ

 3. …..Σας παρακαλω ανοιξτε ολες τις χωρες!
  Μια απλη γριπη ειναι!
  Αφηστε τον κοσμακι να εργαστει!
  Θα πεινασουμε!

 4. Επίσης ξεχάσανε την Ζιμπαουε, το Αφγανιστάν, το Καϊμακτσαλάν, το Περού, τις ακτές Ταιτης, την Χονολουλού, το βόρειο Ιράκ και Ιραν, και την Καμπότζη!!!!
  Και έως τέλος του καλοκαιριού, με το καλό θα ανοιχτεί και ο Έβρος και οι παραλίες ακτές των νησιών για ελεύθερη είσοδο,των υπολοίπων 50 χωρών, χωρις τεστ κορονωιου , ειδικά για την Ελλάδα που βγήκε πρώτη στις προφυλάξεις, χάρην παγκόσμιας τιμής…. ΑΥΤΆ… ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

 5. Επίσης, η Ελλάδα οργανώνει σεμινάρια κινεζικής κουζίνας για τους πρώτους Κινέζους

  Προτείνω στον δήμαρχο, να προβάλει και και να προωθήσει την κινεζική σπεσιαλιτέ κουζίνα και να την προωθήσει στα ξενοδοχεία της Κω,..εφόσον έχουμε πελάτες ΚΙΝΕΖΟΥΣ.. . Με τα φρέσκα φίδια, τους αχινούς, τους σκορπιούς, τις σαύρες της Κω, τις οχιές και τα υπόλοιπα ζώα…αδέσποτα και μη.. . . Συστηνωντας πάντα όμως το μέτρο της μάσκας και της απόστασης 1,5 μέτρου, και τα γάντια στους σερβιτόρους που θα σερβίρουν την κινεζική, κουζίνα…

 6. τι πρωθυπουργός είναι αυτός. Δε φτάνει που διαλύει την οικονομία το βαλε σκοπό να μας γεμίσει και κορονοϊο

 7. Η Κύπρος μποικοτάρει τους Σουηδούς,και υπάρχουν αντεγκλήσεις,που θα επηρεάσουν άλλα κράτη

  Θέλει προσοχή…Έχει δίκιο από πάνω για την Κίνα,αφού μιλάμε για επιδημιολογική κατάσταση και όχι μόνο για θύματα,έπρεπε να μετρήσουν καθαρά κριτήρια υγείας και όχι πολιτικών ελιγμών.Επαναλαμβάνω,αφησε σκορδαλιάδες στην διαχε’ιρηση του Τουρισμού και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν κρατήσεις ,παρά μόνο ελάχιστες και μιλώ για τπο Νησί μας.Υπερβολικού βαθμού αλαζονεία και λάθος αξιολόγηση κατάστασης που θα την πληρώσουν συμπολίτες.

 8. ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ ΒΓΗΚΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ Κ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ Η ΚΩΣ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΚΩΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ Κ ΣΕΙΣ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΗΓΕΤΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΟΚΤΟΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.