Αυτή είναι η λίστα με τις 29 χώρες από τις οποίες θα δεχόμαστε τουρίστες

15
1836

Ανοίγουμε τα σύνορα… πολύ προσεκτικά και από τις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τουρίστες, σε πρώτη φάση, από 29 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές και η Κίνα, από την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η φονική πορεία του κορονοϊού. Στους πολίτες των συγκεκριμένων χωρών θα γίνονται τεστ κατά την άφιξή τους.

Τα σύνορα ανοίγουν και η Ελλάδα ελπίζει ότι οι τουρίστες που θα νικήσουν τους φόβους τους και θα έρθουν για διακοπές, θα σώσουν (όσο γίνεται) την παρτίδα του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι. Τα σύνορα της Ελλάδας ανοίγουν στις 15 Ιουνίου, αλλά όχι για όλους. Σε πρώτη φάση μόνο για τους πολίτες 29 χωρών που θα φτάνουν με αεροπλάνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (29.05.2020) το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, μέσω πτήσεων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες είναι:

Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Βόρεια Μακεδονία
Βουλγαρία
Γερμανία
Δανία
Ελβετία
Εσθονία
Ιαπωνία
Ισραήλ
Κίνα
Κροατία
Κύπρος
Λετονία
Λίβανος
Λιθουανία
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νορβηγία
Νότια Κορέα
Ουγγαρία
Ρουμανία
Σερβία
Σλοβακία
Σλοβενία
Τσεχία
Φινλανδία.

Στους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες αυτές, θα γίνονται τεστ κατά την άφιξή τους.

“Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων”, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η  οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΘΛΊΨΗ: «Έφυγε» για πάντα από κοντά μας η αληθινή ενημέρωση, η σωστή οικονομική διαχείριση, αλλά και οι τίμιοι πολιτικοί….!

  2. Στο Ισραηλ ανοιξαν τα σχολεια και σε μια βδομαδα τα κρουσματα απο 4 εγιναν 101! Κι εμεις θα τους δεχτουμε ως τουριστες; Ω ρε μανα μου τι εχουμε να παθουμε!

  3. το νοσοκομείο μας;;; Πανέτοιμο ;;; 🤣🤣🤣 Σπάσει χέρι, κόψει πόδι … θέλετε και τουρισμό … πλωτό νεκροταφείο να φτιάξετε …

  4. Παιδιά αν δε βγάλουν προγράμματα πτήσεων τα γραφεία τουρίστες δεν έχει.
    Προς το παρόν μόνο ακυρώσεις …
    Και ο Ιούλιος χάθηκε…
    Από Αύγουστο και βλέπουμε .
    Επίσης αν δεν έρθουν Άγγλοι Ολλανδοί Γάλλοι Ιταλοί δεν κάνουμε τίποτα…
    Α και Ρώσοι μετά τον Οκτώβρη …

  5. Από την μέρα που άνοιξε η εστίαση οι γνωστές κεντρικές καφετέριες … αυτές οι πολυδιαφημισμένες του νησιού μωρέ … Και τα καλοκαιρινά κλαμπς … θεωρεί κανείς ότι τηρούν αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας ; Περίπατο πήγαν όλα … νιώθετε τόση ασφάλεια με το ανύπαρκτο νοσοκομείο Ε ;

  6. Σχεδιάζουν νέο lockdown λόγο κορωνοϊού τέλη Ιουλίου . Κλειστή η Παναγία της Τήνου . Κτύπημα στην ορθοδοξία και τα Χριστούγεννα

    Η πραγματικότητα είναι μία φίλες και φίλοι. Ο Κορωνοϊός ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ στην Ελλάδα .Γι αυτό μη αυταπατάστε , μην ενθαρρύνεστε και μη χαλαρώνετε . Αυτό θέλουν !!

    Άλλωστε σας έχουμε καιρό τώρα ενημερώσει ότι , ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ¨Ανοσία Αγέλης ¨ με ατομική – έκαστου εξ ημών – ευθύνη .Έτσι ο κρατικός μηχανισμός θα ¨νίπτει τα χείρας του ¨ σε κάθε περίπτωση .Ξέρετε πλέον τι θα αντιμετωπίσετε και γι αυτό προετοιμαστείτε !Το σχέδιο είναι πραγματικά πανούργο . Γνωρίζοντας τους κύκλους της ¨Πανδημίας¨ ξεκίνησαν την αναχαίτησή της σε εκείνο το χρόνο ώστε , το 2ο και το 3ο κύμα να συμπίπτει με την περίοδο των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης .Πέρασαν τη γραμμή τους ΕΚΕΙΝΟΙ που θέλουν συγκεκαλυμμένα να καταφέρουν επ ευκαιρίας , απανωτά κτυπήματα στην ορθοδοξία και στην Εκκλησία του Χριστού .Αναφορικά δε με τα εμβόλια , όλο θα έρχονται μα ποτέ δε θα φτάνουν . Τουλάχιστον μέχρι να εξασφαλιστεί η παγκόσμια ζήτησή τους .
    Μακάρι να αποδειχθούμε λάθος όμως ….δεν έμαθαν να κλείνουν τα κινητά τους στις μεταξύ τους συσκέψεις !Έκαναν όμως ένα ακόμα λάθος .. .σας θεωρούν ακόμα Αγέλη .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ