ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια | Η εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει την επιδημία του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο

0
2293

Η εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει την επιδημία του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο.

Αυτός ο Παρακλητος Αγαθός ήρθε στον κόσμο και έμεινε… και μένει… και θα μένει έως συντέλειας του αιώνος.

Αυτόν τον Παράκλητο τίμησε μεγαλοπρεπώς και ο πανηγυρίζων Ι. Ν. Αγίας Τριαδος στην Αντιμάχεια με τον εσπερινό της Πεντηκοστής που εψάλη με μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο για την επιδημία και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος στο κόσμο.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Περιφερειακός σύμβουλος, Πρόεδρος της Φυτώρειο ΑΕ και Σταυροφόρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σωτήρης Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Καλλούδης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης, ο Πρόεδρος της Αντιμάχειας Νίκος Φραζής, ο εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ Διοικητής του 5ου ΕΤΕΘ κ.α.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν οι Ιερείς της περιοχής: π. Ιωάννης Περαντωνάκης, π. Διονύσιος Παριάρος, π. Ηλίας Καμπάκης ο εφημέριος της Αγ. Τριάδος, π. Αντώνης Κασσιώτης και π. Νικόλαος Γρύλλης.

Στον χορό των Ιεροψαλτών μαζί με τους Ιεροψάλτες Αντιμάχειας Γιώργος Μιαούδη και Μανώλη Σχουλή ήταν οι Πρωτοψάλτες Γιάννης Πεταλάς και Μιχάλης Ανδρέου.

Η ενοριακή αδελφότητας αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού κέρασε ούζο και λουκουμάδες όλους τους προσκυνητές (φέτος, εκτάκτως δεν θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ