Γ. Φραγκούλης: Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Δημ. Αρχή…έχουν αποτύχει οικτρά. Θα περίμενε κανείς παραίτηση κι ένα μεγάλο συγνώμη από κ. Σιφάκη

19
1433

Αντιδήμαρχος Τουρισμού και δημοτική αρχή δεν πείθουν πλέον κανέναν… έχουν αποτύχει οικτρά
Η προχθεσινή εισήγηση του κ. Σιφάκη, στην συνέντευξη τύπου με αφορμή την έκθεση της Ουτρέχτης, αποτελεί μνημείο λαϊκισμού, αυταρέσκειας και εμπαιγμού έναντι των Κώων πολιτών.
Θα περίμενε κανείς στο τέλος αυτής της εισήγησης μετά την απαρίθμηση των πενιχρών έως ανύπαρκτων δράσεων της τριετίας που βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της τουριστικής πολιτικής του Δήμου μας, να συνοδευόταν από ένα μεγάλο συγγνώμη και την ταυτόχρονη παραίτησή του καθώς είναι δεδομένο ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή έχουν αποτύχει οικτρά.
Να θυμίσουμε ότι το 2014 παρέλαβε την Κω με περισσότερο από ένα εκατομμύριο αφίξεις (1.011.367) στο αεροδρόμιο και επιπλέον 50.000 αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας.
Θα ήθελα όμως να σταθώ ιδιαίτερα σε δύο σημεία τα οποία προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση ακόμα και των πλέον φανατικών οπαδών της δημοτικής αρχής.
Ο κύριος Σιφάκης μας μιλάει για ενότητα. Πως όμως την εννοεί; Ενότητα για τον κύριο Σιφάκη και τη δημοτική αρχή είναι να βάζουν πλάτη όλοι οι υπόλοιποι (ξενοδόχοι, εστιάτορες, πράκτορες κλπ), να ρίχνουν τις τιμές, να ενισχύουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και να φυτοζωούν για να μπορέσει η Κως να κρατηθεί ζωντανή και από την άλλη ο ίδιος και η παράταξή του να διασύρουν το νησί στην υπόθεση του μεταναστευτικού, να αυξάνουν υπέρμετρα τη φορολογία των επιχειρήσεων, να μειώνουν τον προϋπολογισμό για δράσεις προβολής και διαφήμισης, να καταργούν και να απαξιώνουν δομές και στο τέλος να μας εμφανίζουν την όποια ανάκαμψη για το 2017 ως δική τους ενέργεια…
Το μόνο που δεν μας αποκαλύπτει ο κος Σιφάκης είναι το «γεγονός» ότι πίσω από το πραξικόπημα και τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όποια δική μας ανάκαμψη κρύβεται ο ίδιος και ο κος Κυρίτσης.
Το δεύτερο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι οι δηλώσεις περί ασφαλούς προορισμού. Ασφαλής προορισμός η Κως με παράλληλη λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων;;; Πώς γίνεται αυτό; Κυβίστηση ή ένας ακόμα εμπαιγμός… ακόμα και σήμερα που μιλάμε και μετά το «βασιλικό» άδειασμα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσφατη επίσκεψή του συνεχίζετε να ενσπείρετε στην κοινωνία διχαστικά και ξενοφοβικά διλήμματα στην ύστατη προσπάθειά σας να μείνετε γαντζωμένοι στις καρέκλες σας…
Ευτυχώς για το νησί η ημερομηνία λήξης σας έχει τυπωθεί με ανεξίτηλο μελάνι… δύο χρόνια υπομονής και τελειώσαμε!!!
Ανάμεσα στα διάφορά νούμερα που παρέθεσε ο κος Σιφάκης για να στηρίξει την υποτιθέμενη ανάκαμψη, κατόπιν ενεργειών του βεβαίως-βεβαίως, παρέλειψε να επισημάνει στους Κώους δημότες ότι πριν την ανάκαμψη φρόντισε για μία πολύ συγκεκριμένη μείωση που αφορά τη σεζόν του 2017.
Με βάση τα στοιχεία του ΣΕΤΕ οι αφίξεις του 2016 ανήλθαν στις 861.000 επισκέπτες. Από αυτούς περίπου 60.000 έφερε η αεροπορική εταιρεία Ryanair την οποία φυσικά φροντίσατε να εξαφανίσετε από τον πτητικό χάρτη της Κω.
Ακόμα και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι η σεζόν του 2017 όχι μόνο δεν έχει ανακάμψει αλλά ξεκινάει με μείωση 60.000 αφίξεων. Αν συνυπολογίσει κανείς και την καταβαράθρωση των αφίξεων επισκεπτών κρουαζιέρας τότε είναι βέβαιο ότι οφείλουμε μεν να είμαστε αισιόδοξοι αλλά καλό είναι να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι ειδικά όταν η «ανάκαμψη» επαφίεται στα χέρια αυτής της δημοτικής αρχής.
Το μόνο παρήγορο της υπόθεσης είναι η δυναμική αντίδραση όλων των θεσμικών παραγόντων του τουρισμού που διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής από το καλοκαίρι του 2015, ουσιαστικά πήραν το παιχνίδι στα χέρια τους και συνεπικουρούμενοι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταβάλουν άοκνες προσπάθειες για την προάσπιση των κεκτημένων του νησιού μας.
Γιάννης Μ. Φραγκούλης
Αν. Επικεφαλής – Υπεύθυνος του Τομέα Τουριστικής Πολιτικής
της Δημοτικής Παράταξης ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δεν ειναι μονο ο κυριτσης,ειναι και ο μαραγκος.Αυτος φταιει γιατι δεν γνωριζε τιποτα για μεταναστευτικο,και τουρισμο.Με λιγα λογια φταινε ολοι αυτοι που μας διοικουν.Ανικανοι,διχαστικοι,κακοψυχοι.

    • ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ.ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ,ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.ΚΩΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΨΕΜΑΤΑ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΞΕΣΤΟΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙ ΑΝΤΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ.ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΟΥΖΩΣΕΙ,ΠΡΟΤΟΥ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΟΙ … ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ.

  1. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

    ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ RYANAIR ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΕΒΑΛΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΑΣ.ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΞΑΝΑ.

  2. ΚΥΡΙΤΣΗ, η ανικανότητα σου να επιλύσεις το θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές με το Σιφάκη θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

    Έταξες ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

  3. Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

    Ετοιμάζεται ο Ηλίας για την χειμερινή του εξόρμηση με πάμπολλα ταξίδια αναψυχής, δήθεν σε εκθέσεις που τα έξοδα της καλοπέρασης του τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα.

  4. Άρπα τον περιηγητή Σιφάκη και βάρα τον στην «ψηλή» που Ψοφάει για στρατόπεδα, οικονομικά βολεύτηκε με ενοίκια και μεταφράσεις...

    Θα πουλήσουν μούρη ότι κατόπιν ενεργειών τους θα έχουμε ανάκαμψη στον τουρισμό… Πόσα θα μείνουν στο τέλος στις επιχειρήσεις;;;; Προσοχή όμως, αυξάνετε αισθητά ο αριθμός των ΛΑΘΡΟ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και στον επαρχιακό.

  5. Ξεσουρώστε βρε ΣΟΥΡΑΜΑΤΑ, πηγαίνετε στο Μαγειρείο του ΑΡΑΠΗ για κανένα πατσά με μπόλικο κολλαγόνο, κάνει καλό στα σαλεμένα μυαλά...

    Θα σας βοηθήσει να μην ξερνάτε χολή και ΞΕΡΑΤΑ χωρίς λόγο. Μια παπαρολογία του Φρ@γκουλη την ημέρα το ΣΟΥΡΑΜΑ το στέλνει στον αγύριστο και πιο πέρα… ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΞΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    • ΜΟΝΙΑ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕΣ ΠΑΛΙΟΜΑΑΚΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΝΟΥΜΕΡΑΤΖΑ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ-Ε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ

  6. ΣΟΥΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ. Κυρία ΡΟΥΦΑ την πίτα της παράταξης πότε θα την κόψουμε; Θα σας στείλω μια συνταγή με κολοκύθα σαν....τους γραφιάδες σας

    Φρόντισε σε παρακαλώ για χώρο ευρύχωρο, μεγαλύτερο από το υπόγειο του Μαριτίνα που θα κόψει την πίτα του και ο ΣφΥΡΙΖΑ και φρόντισε να εμφανιστεί επιτέλους ο αρχηγός μας ο Καΐσερλης που έχουμε κάνει όλοι μαύρα μάτια σαν και εκείνον ελπίζοντας να βγει από το πηγάδι…

  7. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΥ 2015.

  8. Χαιρομαι που αρχιζει ο καθε κωος να καταλαβαινει την καταστροφικη διαχειριση αυτων των

    ανθρωπων που ειναι στο δημο.

  9. «Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, με την οποία καταγγέλλει την επίθεση με τραμπουκισμούς των χρυσαυγίτων στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου.

  10. Εξω οι ΜΚΟ και τα ξενοφερτα συμφεροντα. Η Κως ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Οι θυσίες των Γενναίων του Συντάγματος των Δωδεκανησίων δεν θα πανε χαμενες για μιά χουφτα προδοτων, δοσιλογων και ξεπουλημενων στο οραμα του άνθρωπισμου της τσεπης τους! Πρεπει να ντρεπεστε για την καταντια σας. Ο ανθρωπσιμος στον συνανθρωπο συντοπίτη σας στο Πυλι, που του ρημαζουν την περισουσια δεν σας ενδοιαφερει, τα παιδια των γειτονων σας που δεν εχουν να φανε το ιδιο, ο μπακαλης της γειτονιας που ειναι καταχρεωμενος στα ταμεια το ιδιο. Υπιοκριτες ψευτοαριστεροι της μιζεριας και μικροπρεπειας. Ντροπη σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ