Η συνάντηση των 5 Δημάρχων με Αβραμόπουλο: Τεράστιο πρόβλημα στα 5 νησιά Γ. Κυρίτσης: Ταλαιπωρεί τοπικές κοινωνίες και τουρισμό

17
1894

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Αβραμόπουλου με τους δημάρχους των νησιών του Αν. Αιγαίου

Αποσυμφόρηση και αναπτυξιακό σχέδιο στο «τραπέζι» των συζητήσεων Αβραμόπουλου με τους δημάρχους των νησιών της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου

Τις δυνατότητες άμεσης βελτίωσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προσφυγικές ροές, συζήτησαν ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι δήμαρχοι της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου, σήμερα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα.

AdTech Ad

Οι πέντε δήμαρχοι χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική και έθεσαν στον επίτροπο το αίτημά τους για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου, κυρίως από ευάλωτες ομάδες μεταναστών και προσφύγων, καθώς και παραβατικούς, «οι οποίοι δημιουργούν ανασφάλεια στους κατοίκους». Επίσης, ζήτησαν τη δημιουργία ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού προγράμματος για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν υποστεί τα νησιά από τις προσφυγικές ροές.

«Οι πρόσφατες, εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανέδειξαν κάποιες ελλείψεις» διαπίστωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ζήτησε «ειδικά προσαρμοσμένα για χειμερινές συνθήκες καταλύματα της Ύπατης Αρμοστείας, τα οποία έχει ήδη χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να εγκατασταθούν άμεσα».

Επίσης, ζήτησε οι συντονιστές των νησιών να αναλάβουν «χωρίς καθυστέρηση» τα καθήκοντά τους και να συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές, καθώς και να συζητηθεί με την ελληνική κυβέρνηση «κάθε δυνατή πρωτοβουλία για τη στήριξη των νησιών, συμπεριλαμβανομένων μέτρων οικονομικής στήριξης».

Η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι μια ευρωπαϊκή και εθνική πρόκληση

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι μια ευρωπαϊκή και εθνική πρόκληση και ξεπερνάει τις κομματικές αντιπαραθέσεις» και επανέλαβε ότι «πρέπει να συνεχίζει να τηρείται και να επιταχυνθεί η Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας». Διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι η Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και των νησιών, αλλά και κάθε άλλης χώρας που αντιμετωπίζει ανάλογη κατάσταση και εξέφρασε, για ακόμα μία φορά, την ευγνωμοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους κατοίκους των νησιών «που έχουν δείξει αξιοθαύμαστη ευαισθησία και ανθρωπιά».

Ο επίτροπος απηύθυνε, εξάλλου, πρόσκληση στους δημάρχους των πέντε νησιών να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα.

Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, επισήμανε ότι «στο άμεσο μέλλον πρέπει να υπάρχει ένα πολύ γρήγορο αποτελεσματικό σχέδιο ανασυγκρότησης των νησιών, με έμφαση στα ζητήματα της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να μπορέσει να φύγει η κατάσταση από την έκτακτη ανάγκη στην οποία βρίσκεται και να πάει σε μια κανονικότητα».

«Το αίτημα για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών είναι πρώτης προτεραιότητας, όπως πρώτης προτεραιότητας είναι και οι καλύτερες ανθρώπινες συνθήκες στους πρόσφυγες και μετανάστες και ιδίως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος. Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση στα νησιά «κρίσιμη», γι’ αυτό και «μακριά από τοξικότητες, μισαλλοδοξίες και παρορμήσεις πρέπει να δράσουμε συλλογικά».

Συμφωνήσαμε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επισήμανε ότι «συμφωνήσαμε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών, αποφόρτιση της κατάστασης που υπάρχει σήμερα, και ελάφρυνση των τοπικών κοινωνιών από το βάρος που σηκώνουν». Η αποσυμφόρηση των νησιών θα επιτευχθεί μέσα από «τη συνεργασία αλλά και την ειλικρίνεια όλων των πλευρών», εκτίμησε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγγενή αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αδυναμία η οποία μεταφέρεται στις πλάτες των τοπικών κοινωνιών των νησιών και βεβαίως των δημάρχων, οι οποίοι σηκώνουν και το μεγάλο πρόβλημα, στην κατεύθυνση να ισορροπήσουν τόσο την πίεση από τις μεταναστευτικές ροές και την παρουσία αυτών των ανθρώπων, όσο και την κοινωνική συνοχή και την ηρεμία σε κάθε νησί».

Παρών στη σημερινή συνάντηση ήταν και ο Ευρωπαίος συντονιστής για την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, Μάρτιν Βερβέι.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι πέντε δήμαρχοι έχουν ζητήσει να δουν τον πρωθυπουργό, ενώ προγραμματίζουν και συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων. Επίσης, στη 1 μμ. θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφίες SOOC)

Οι δηλώσεις των 5 δημάρχων

Συνάντηση του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου πραγματοποιείται  στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Μπαίνοντας στη συνάντηση οι πέντε δήμαρχοι δήλωσαν ότι ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες. «Ζητούμε να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας από ασυνόδευτα παιδιά, ευάλωτες ομάδες και κυρίως παραβατικούς. Οι παραβατικοί πρέπει να φύγουν άμεσα γιατί αποτελούν λόγο ανασφάλειας των κατοίκων», επισήμανε ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εδώ για να ζητήσουμε χρήματα, αλλά για να φτιάξουμε έναν πρακτικό οδικό χάρτη».

«Τα πράγματα δεν είναι καλά στα νησιά. Σηκώνουμε ένα βάρος που δεν μπορούν να το αντέξουν οι τοπικές κοινωνίες, έχουν ήδη λυγίσει», τόνισε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ενώ ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, προσέθεσε ότι «παραμένει εδώ και καιρό άλυτο ένα τεράστιο πρόβλημα. Και τις τοπικές κοινωνίες ταλαιπωρεί και στον τουρισμό έχει αντίκτυπο».

Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τς τοπικές κοινωνίες καθώς και να υπάρξει «ένα σοβαρό κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για τς ζημιές που έχουμε υποστεί στα νησιά».

Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, ζήτησε τέλος «συνεργασία και ειλικρινείς δεσμεύσεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή η αποσυμφόρηση των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου».

Εισερχόμενος στην αίθουσα ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος δεν έκανε δηλώσεις

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημαρχε εξαπατησες ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ.εσυ επετρεψες την δημιουργια του χοτ σποτ με την απουσια σου οταν

    ο λαος ετρωγε βουρδουλιες απο τα ματ.αντι να μπεις μπροστα μαζι με το δημοτικο συμβουλειο μαζι με τον λαο της κω να αποτρεψουμε την κατασκευη του χοτ σποτ- καταστροφη του νησιου.σιωπηρα συνεναισες στην κατασκευη του χοτ σποτ.επαιξες τον παπα ταχα προτεινες 10 σημεια κατασκευης χοτ σποτ.σε ενδιαφερει μονο η παρτη σου και η πολιτικη επιβιωση.το νησι το κατεστρεψες με τα αλλοπροσαλα που κανεις.εσυ μαζι με τον καματερο καταστρεψατε το νησι.

  2. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΛΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

    Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ.ΜΟΝΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

  3. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  4. ΡΕ ΦΑΣΙΣτΑ ΤΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΚΩΟΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΚΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΩΜΑΕΙ,ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ.ΒΡΕ-ΒΡΕ-ΒΡΕ-ΑΣΙΧΤΙΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

  5. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ

    ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΣΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

  6. καλά κάνουν οι δήμαρχοι και παζαρεύουν να πάρουν κανένα ευρώ σε αντάλλαγμα για το μεταναστευτικό. Αυτό έπρεπε να κάνουν εξαρχής κι οχι να ξεσηκώνουν τους φασίστες που έγιναν δήθεν επαναστάτες. Το μεταναστευτικό μας απασχολεί πάνω από 20 χρόνια στη Κω και θα μας απασχολεί πολύ φοβάμαι για δεκαετίες ακόμα. Γι αυτό ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ δε μάσησε από τους ανόητους κι έσωσε το νησάκι μας και την οικονομία μας με το hot spot. Επιτέλους υπάρχει μια δομή που μας παρέχει ασφάλεια

  7. Οι πέντε δήμαρχοι χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική !!!!!!!! ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ

    ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΟΜΑΛΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΚΛΠ?ΑΜΕΣΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ.

  8. Οι πέντε δήμαρχοι χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!!!!!!!! ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ!!!

    Διαφεύγει του επίτροπου ότι, οι αποφάσεις που πρέπει να τηρηθούν έγιναν ερήμων των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών, του διαφεύγει ότι οι λαθρομετανάστες δεν φεύγουν με ευχολόγια, όπως επίσης του διαφεύγει και το γεγονός των ζημιών, τόσο σε οικονομικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο, που έχουν διαπραχθεί από τους αλλόφυλους κατά την «παροδική» παραμονή τους στα νησιά. Αλήθεια κύριε επίτροπε, θα βγάλει κονδύλι η Ε.Ε σας για αυτές τις ζημιές; Στο ίδιο πνεύμα με τον Αβραμόπουλο ήταν και ο ανεκδιήγητος Μουζάλας όπου επανέλαβε την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν νέοι χώροι φιλοξενίας στα νησιά, παρότι ο Αβραμόπουλος έκανε λόγο για παροδικό φαινόμενο. Αριστεροί και δεξιοί πιάστηκαν χέρι-χέρι και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Στον αντίποδα όλων αυτών σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ήδη το πρώτο δεκαπενθήμερο του φετινού Ιανουαρίου έφθασαν στα νησιά περίπου 700 λαθρομετανάστες, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ο καιρός καλοσυνέψει. Άραγε θα βρούν τότε τρύπα να κρυφτούν οι Αβραμόπουλος και Μουζάλας;

  9. Μετά τα χιόνια και τα κρύα, ήρθε και η ψώρα στο hot spot της ΒΙ.ΑΛ. στην Χίο! Ή μάλλον επανήλθε, καθώς τα πρώτα κρούσματα ψώρας είχαν εμφανιστεί εκεί τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τότε αντιμετωπίστηκαν άμεσα, καθώς υπήρχαν λίγα «προσφυγάκια».

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κρούσματα είναι περίπου τριάντα, αλλά στην πόλη της Χίου ακούγεται ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από εκατό και είναι άγνωστο αν και πως αντιμετωπίζονται, καθώς η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου δήλωσε σε τοπικά μέσα πως δεν της έχει ζητηθεί βοήθεια από τους υπευθύνους του hot spot…

    Και να σκεφτεί κανείς, ότι μόλις προχθές ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης) Μουζάλας, προανήγγειλε επιτάξεις ξενοδοχείων στα νησιά, για φιλοξενία των «προσφύγων»…

  10. Η ΓΣΕΕ… ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΜΕ 500 ΣΟΜΠΕΣ… ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

    Αφού… εξάντλησε την «αλληλεγγύη» της στους Έλληνες εργάτες, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να βοηθήσει και τα «προσφυγάκια»! Ή μάλλον καλύτερα, να ζεστάνει…

    500 σόμπες κηροζίνης, λοιπόν, στέλνει η διοίκηση της ΓΣΕΕ στα hotspots «για να συμβάλλουν στην απαιτούμενη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης».
    Κι όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» της ΓΣΕΕ, υπάρχει συμφωνία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ώστε να χορηγηθεί δωρεάν από τα ΕΛΠΕ η καύσιμη ύλη (κηροζίνη) των σωμάτων αυτών – όλα τζάμπα για τα «προσφυγάκια», ποιος τη χάρη τους!
    Μάλιστα, η ΓΣΕΕ ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο «να διαθέσει χωρίς καθυστέρηση τα θερμαντικά αυτά σώματα στα κέντρα φιλοξενίας στη βάση των καιρικών συνθηκών και των αναγκών που υπάρχουν».
    Την ίδια ώρα, υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες που πεθαίνουν από μαγκάλια! Σ’ αυτούς δεν υπάρχουν προσφορές από κανέναν. Μόνο απαιτήσεις!

  11. pros . καλά κάνουν.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΕ.

    ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  12. Δήμαρχε Κυρίτση, Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι παγκόσμιο-πανευρωπαικό πρόβλημα. Καλό θα είναι
    όταν επιστρέψεις με το καλό από το ταξείδι, να μας πεις τι ακριβώς προτείνεις γι΄αυτό το πρόβλημα, γιατί
    θα μας τρελάνεις στο τέλος. Το μόνο που ξέρεις να λες, είναι ότι, για όλα φταίει η Κυβέρνηση. Αλλά όπως
    καταλαβαίνεις, δεν πιάνει πια αυτό σου το παραμύθι. Αλήθεια, γιατί δεν λες ούτε κουβέντα για τις ευθύνες
    της ευρωπαικής ένωσης, και δεν τις ζητάς από τον ευρωπαίο Επίτροπο που κάθεστε στο ίδιο τραπέζι?
    Θα περιμένωμε με αγωνία να μας πεις τι ακριβώς ζήτησες από τον επίτροπο για το πρόβλημα.

  13. και μας δουλευει.ξεχασατε που του εκανε τεμεναδες στο δημαρχειο οταν ηρθε ο αβραμοπουλος .τον γλυφει για να κατεβει με την νδ.ολοι μας κοροιδευουν.κυριτσης,αβραμοπουλος καματερος χαλκιδιος πολυ ψεμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ