ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε εορταστική ατμόσφαιρα η βασιλόπιτα των Εν Κω Πελοποννησίων «Σιγοτραγουδώντας παρέα μιά αλλιώτικη νότα από…παράδοση»! στο Local

29
5041

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε ευχάριστη, εορταστική μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Εν Κω Πελοποννησίων Κω «σιγοτραγουδώντας παρέα μιά αλλιώτικη νότα από…παράδοση» !με την φιλική συμμετοχή του πατριώτη Νίκου Γκαναβούρα στο Local cafe του μέλους του συλλόγου, Μαρίας Αναγνωστοπούλου.

Με διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών σε ενορχήστρωση Μίμη Πλέσσα!

Tις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για καλή και παραγωγική χρονιά με υγεία, μετέφερε ο π. Βασίλειος Χλαμπάνης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εν Κω Πελοποννησίων ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και έκοψε το πρώτο κομμάτι (μετά τα καθιερωμένα πρώτα κομμάτια της εκκλησίας) για την ιδιαίτερη πατρίδα καθενός και κατ’ επέκταση της πατρίδος μας. Δ

Έκανε δε τον διαχωρισμό -προς αποφυγή παρεξηγήσεων- της φιλοπατρίας με τον Εθνικισμό κατά την απάντηση του Ντε Γκωλ ότι “ο πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του, ο εθνικιστής είναι αυτός που μισεί τις άλλες πατρίδες και τους άλλους. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του πατριωτισμού από τον εθνικισμό. Επίσης, ο Ρήγας Φερραίος στα 1790 στο έργο του “Φυσικής Απάνθισμα” γράφει ότι όσοι έχουν στην καρδιά τους την πατρίδα δεν θα σβήσει και δεν θα γεράσει ποτέ”.

 

Τυχερή της βραδιάς ήταν η μικρή Π. Πλαστουργού η οποία κέρδισε ένα αναμνηστικό προσφορά του Ι. Πλαστουργού (βίντεο)

Τέλος έγινε η κλήρωση για ένα πολύ όμορφο καλάθι με εξαιρετικά κρασιά προσφορά από το Οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου.

29 ΣΧΟΛΙΑ

    • για αυτο το λογο εστειλε αντικαταστατη. η προταση του εγινε παρασκευη βραδυ. ειχε βγει το προγραμμα του ανθρωπου. οσο για την προσελευση…ΠΡΟΔΡΕ ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ. και αυτοι που πηγαν με τα …εργα σου θα φυγουν. ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

  1. Συγχαρητήρια με πολλές ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά το 2017. Και του χρόνου!!!

  2. Συγχαρητήρια Πρόεδρε & σε όλα τα παιδιά. Του χρόνου στο μαγαζί μου. Καλή χρονιά σε όλους σας…..

  3. Γιατί ο Σύλλογος φτιάχτηκε για να κρατήσει ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του δικού μας τόπου.Να ζήσουμε ήρεμα και ειρηνικά σε αυτό το ευλογημένο τόπο που διαλέξαμε σαν δεύτερη κατοικία… Όχι να έχει ταυτιστεί ο Σύλλογος μας με μετανάστες-πρόσφυγες ακροδεξιούς-και hot-spot.Οι εκδηλώσεις που διοργάνωνε παλαιότερα ο Σύλλογος μας είχαν να κάνουν με την πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου.

    • από αυτά που γράφεις φαίνεται πως δεν είχες ούτε εχεις καμία σχεση με το σύλλογο, ούτε καν είχες περάσει έξω απο τα παλιά γραφεία. Και σίγουρα δεν είχες πάει ποτέ σε.. εκδηλώσεις που διοργάνωνε παλαιότερα ο Σύλλογος( αυτό είχε το γέλιο !!!!). Εγκάθετε μου έφτιαξες την ημέρα!

  4. Εγώ ζω εδώ και 23 χρόνια στο νησί.Τώρα τελευταία πολλοί μου κάνουν παράπονα γιατί μας έχουν ταυτίσει με τις επιλογές του προέδρου.Στο νησί οι ακροδεξιοί είναι καμιά δεκαριά της εκατό.Οι άλλοι είναι άνθρωποι δημοκρατικοί.Γιατί θα πρέπει ο Σύλλογος να έρθει σε αντιπαράθεση με τόσο κόσμο; Γιατί θα πρέπει ο Σύλλογος να ασχολείται με ΑΟΖ, πολιτικά θέματα και όχι με την τεράστια κουλτούρα και πολιτισμό της Πελοποννήσου;Εγώ διαφώνησα τότε και με το άγαλμα του γέρου του Μοριά. Εκεί στην πατρίδα μας που βρίσκεται ,εκεί είναι η θέση του. Αν ο πρόεδρος θέλει να χρησιμοποιήσει τη θέση του για δικούς του ιδεολογικούς και πολιτικούς στόχους νομίζω ότι δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο Σύλλογο.

    • τι ειναι οι αλλοι? δημοκρατικοι? χαχαχαμουχαχαχαμοθχαχαχα που ζεις ρε φιλε εχεις δει νεοπλουτο και δημοκρατικο?

  5. Φίλε μου εγώ διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Και εγώ παλαιό μέλος είμαι. και γίνεται καλό έργο εδώ και αρκετό καιρό. Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς και γράφεις τέτοια πράγματα. Λυπάμαι. Δεν γνωρίζω γιατι ταυτίζετε πράγματα και καταστάσεις. Συγκρίνετε διαφορετικές περιόδους, με διαφορετικές καταστάσεις, Περιόδους παχέων αγελάδων και πολλών χρημάτων με την φτώχεια και την δυστυχία. Δεν ξέρω γιατι θα πρέπει εμείς τα παλαιά μέλη να χτυπάμε κάθε προσπάθεια που γίνεται. Προτείνω ή να γίνουμε ενεργά μέλη και να πούμε τις απόψεις μας όπου διαφωνούμε ή αλλιώς να μην χτυπάμε με αυτόν τον άδικο τρόπο ανθρώπους που αμί τι άλλο προσπαθούνε. Εγώ θεωρώ ότι ο Πρόεδρος είναι πολύ αληθινός και ντόμπρος και αυτό ενοχλεί κάποιους φίλους. Δεν θα έπρεπε. Εγώ τον βλέπω με μεγάλη συμπάθεια και μάλλον θα ξαναγίνω ενεργό μέλος. Και μάλλον επειδή φίλε μου φαντάζομαι ποιος είσαι και έχουμε περάσει πολλά μαζί θα σε πάρω αύριο τηλέφωνο ή πάρε με εσύ εάν αναγνώρισες ποιος είμαι. .
    καλό βράδυ

    • Δεν πολεμώ κανένα και ειδικα τον πρόεδρο.Λεω πως κατα την γνώμη μου πρέπει να λειτουργεί ένας πολιτιστικός σύλλογος.Αυτα τα έχω πει και παλαιοτερα.Εγω δεν γουστάρω,και δεν γούσταρα να ταυτίζομαι με Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με την Χρυσή Αυγή. Κατάλαβες;

      • Συμφωνώ απόλυτα.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάνουμε υποθέσεις που πιστεύω ότι ειναι ατοπες κ νομίζω λάθος. Δεν εχω δει κάτι να πει ο Πρόεδρος πέρα απο αυτα που συζητάμε όλοι μεταξύ μας..το να βάζει καποια θέματα δημόσια, δεν νομιζω οτι χαρακτηριζουν πολιτικές πεποιθήσεις. Απλά τροφή για σκέψη. Έχω μιλήσει μαζί του κ του έθιξα κάτι ανάλογο., με κάλυψε η απάντηση του. Θα πρότεινα να του μιλήσεις μετα απο καιρό κ να του εκθέσεις κ εσυ προσωπικά του προβληματισμους σου. Παντως συμφωνώ μαζί σου στην θεση σου απλά δεν πιστεύω ότι ισχύει εδώ. Ελπίζω να μην με διαψεύσει

  6. ΠΡΟΣ.Ξέρετε γιατί δεν είχε κόσμο; Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΕΓΙΝΕ

    ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΩ.ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΤΖΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙ ΑΟΖ ΚΛΠ.ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΖΗΛΕΥΕΤΕ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΥΔΙΑ.ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΤΖΙΑΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΩ.ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΙΞΩ ΤΟ ΧΕΡΙ.ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΚΩ.

  7. και η πλακα ειναι οτι αυτους που εγλυφες (κυριτσοχρυσαυγιτες) απο οτι ειδες σε γραψανε. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ στην εκδηλωση. τους αλλους τους εβαλες απεναντι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ο συλλογος ξεκρεμαστος, διχασμενος, και τα μελη να συρρικνώνονται συνεχως. ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ. ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

  8. το ειπε ο ανθρωπος. Τι πολιτιστικος και αλλα και αλλα λετε. Αλλο πολιτιστικος αλλο πατριωτικος. Και οι εκδηλωσεις και οι δηλωσεις τετοιες ειναι. Εγω μια χαρα το βλεπω. Αν ο καθενας εχει μυγα τοτε προβλημα του. θα πρεπει ολοι να ειμαστε η συριζα η τιποτα; δεν το καταλαβαινω.

  9. Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και ουδείς αντέλεγε…γιατί έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί….(Θουκυδίδης)!
    Μικρόψυψα ανθρωπάκια κρύβεστε στην ανωνυμία σας και κατηγορείτε…χωρίς να έχετε το θάρρος της γνώμης κατά πρόσωπο!!! Δημήτρη Καραματζιάνη μην μασάς…και συνέχισε….αυτό και τίποτε άλλο!!

  10. επικίνδυνες οι δηλώσεις του προέδρου που τον φέρνουν να συγχρωτίζεται με του χρυσαυγίτες

  11. Πρέπει να γνωριστούμε κ.Καραματζιάνη. Νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ή ίδια συχνότητα εκπομπής – έτσι δεν το λέτε εσείς οι φυσικοί. Καιρός να ενώσουμε τις φωνές μας. Ο κόσμος κουράστηκε πιά την υποκρισία και το ψέμα. Καθαρός, τίμιος, αντρίκιος, πατριωτικός λόγος με όραμα (όχι το γνωστό) γιά το μέλλον. Θα μιλήσουμε

  12. Συγχαρητήρια πρόεδρε! !!
    Η συμβολή σου είναι πολυτιμη σε αυτό τον τόπο. Και του χρόνου με το καλό!!!

  13. Εφιάλτες δεν γουστάρουμε που προσπαθούν να χτυπήσουν πισώπλατα τον σύλλογο.

  14. βλεπετε τι γίνετε. εχουμε ξεφτιλιστει με τις κινησεις του προεδρου. οσο δεν μιλατε, ειστε και σεις το ιδιο υπολογοι. εαν αυτος «ο ανδρας ο μπεσαλής και ο πατριωτης» δεν εχει το ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ να αναλαμβανει μονος του τις συνεπειες των πραξεων του, και βαζει τον συλλογο μπροστα ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

    • Εσύ σαν «ξεφτυλισμένος» περνιέσαι γιά άντρας τωρα που κατηγορείς με λάσπες ανώνυμα; Δεν σε είδα να μιλάς επώνυμα. Μάλλον τα λεφτά από τις ΜΚΟ δεν σε φθάσανε να πάρεις…παντελόνια. Οι χαφιέδες τώρα με την αναδουλειά από τα φουσκωτά πήραν τα φτυάρια να ρίξουν λάσπη….Παιδιά μαζί σας είμαστε. Συνεχίστε και κάντε αυτό που κάνετε.

  15. ‘Ολοι έχουμε τις απόψεις μας, δεν βρεθήκαμε όμως σε θέσεις που εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις των μελών μας να παρουσιάζουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αυτή είναι η διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ