5 Δημάρχοι με Τσίπρα: Έκφραση απόγνωσης & αγωνίας Γ. Κυρίτσης: Η κυβέρνηση εγκλωβίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά – Στην τελική ευθεία ιστορική συμφωνία με Δήμο Μπόντρουμ

34
2617

Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών που φιλοξενούν hot spot, αλλά με επικύρωση της δέσμευσης για την εκπόνηση ενός αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος προς όφελός τους, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, οι δήμαρχοι εξέθεσαν στον πρωθυπουργό τα ζητήματα «έτσι όπως τα βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες»: «Το αίτημα της αποσυμφόρησης των νησιών, είναι το υπ’ αριθμό ένα» ανέφερε ο κ. Βουρνούς στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση. «Ο υπερπληθωρισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, κάνει την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων και των νησιών εξαιρετικά δυσχερή, δίνοντας και λαβές για κοινωνικά ζητήματα τα οποία εγείρονται σταδιακά» συμπλήρωσε. Για την αποσυμφόρηση, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Χίου, δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόκριση εκ μέρους του πρωθυπουργού, ο οποίος θα έχει και αύριο σύσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς, όπου θα γίνει και μία προσπάθεια εύρεσης λύσης προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, ο κ. Βουρνούς χαρακτήρισε «ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές» την απευθείας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς ο τελευταίος «μπόρεσε να αποκτήσει μία πρώτη εικόνα γι’ αυτά τα ζητήματα».

Ερωτηθείς εάν έχει υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών σε σχέση με την περσινή συνάντηση των δημάρχων με τον Αλ. Τσίπρα, ο δήμαρχος Χίου αναγνώρισε πως «η περσινή συνάντηση ήταν πριν την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, πριν τις 20 Μαρτίου 2016, οπότε τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Για την Χίο, μέχρι τις 20 Μαρτίου τα πράγματα πήγαιναν με κάποιο καλό τρόπο – από εκεί και μετά τα πράγματα ανετράπησαν, οπότε είναι άλλες συνθήκες, άλλη συζήτηση η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή». Εκείνο που έκρινε απαραίτητο ο κ. Βουρνούς, είναι μια «σταθερή αντιμετώπιση των θεμάτων: η ενίσχυση των υπηρεσιών είναι πολύ βασικό ζήτημα, καθώς και η ενίσχυση της ασφάλειας, δηλαδή της αστυνομίας στα νησιά» ανέφερε σχετικά.

«Δόθηκε σήμερα ικανός χρόνος, ούτως ώστε να αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Β. Αιγαίου σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και το προσφυγικό πρόβλημα» δήλωσε από πλευράς του ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

«Στο χρόνο αυτό αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης και επιτάχυνσης των υπηρεσιών ασύλου, καθώς επίσης και της στελέχωσης των υπηρεσιών της αστυνομίας, του λιμενικού και όλων των αρμόδιων φορέων. Οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε διεκπεραιωμένα χιλιάδες αιτήματα για να γίνει πραγματικότητα και η άμεση αποσυμφόρηση» αναγνώρισε. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, κατά τον δήμαρχο Σάμου, το αίτημα της αποσυμφόρησης των πέντε νησιών, μπορεί να απαντηθεί υπό την προϋπόθεση της στήριξης του αιτήματος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και των διευκρινίσεων που έχουν δοθεί στην Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Αγγελόπουλος έθεσε επίσης και την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μεγάλου αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος για τα πέντε νησιά που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την συνάντηση, «συγκεντροποιείται η προσπάθεια για το αναπτυξιακό σχέδιο για τα νησιά, με διαφορετική εξειδίκευση ανά νησί, και με προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν – και όλο αυτό έχει δρομολογηθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρίτση».

«Η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να προχωρήσει με γρήγορες κινήσεις προς την κατεύθυνση του προγράμματος» διαπίστωσε και ο δήμαρχος Χίου. Ερωτηθείς για το αν κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός τους έθεσε ζήτημα δημιουργίας και νέων hot spot στα πέντε νησιά, ο δήμαρχος Σάμου απάντησε πως «δεν ετέθη θέμα για άλλους χώρους, ούτε ακούσαμε κάτι για άλλους χώρους αυτή την στιγμή, και δεν νομίζω ότι τα νησιά σήμερα με την κατάσταση που υπάρχει, και με τον μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων ανθρώπων, μπορούν να συζητούν για άλλους χώρους. Για παρεμβάσεις, για διευθετήσεις, για προτεραιότητες που έχουν τεθεί, και για κάλυψη των ανθρώπων που είναι σε πραγματική ανάγκη – γιατί το ανθρωπιστικό κριτήριο είναι μείζον και σημαντικό – οπωσδήποτε ναι» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

Οι επαφές των πέντε δημάρχων στην Αθήνα συνεχίζονται, με συναντήσεις τους με εκπροσώπους κομμάτων, ενώ για την τουριστική τους προβολή, το πρωί της Τετάρτης υπάρχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής. «Δεν είναι μια ιστορία που σταματάει εδώ, η χώρα δεν πρέπει πλέον να διασύρεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση Τσίπρα με 5 δημάρχους για την αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες

Αυτή την ώρα οι πέντε δήμαρχοι συναντώνται με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Προηγουμένως έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες τους αλλά και τις προτάσεις τους προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για τους δοκιμαζόμενους δήμους τους.

Η εισήγηση του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση

Κυρίες και κύριοι

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Η κοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων των πέντε νησιών, αποτελεί έκφραση απόγνωσης και αγωνίας.

Όλοι γνωρίζετε, ότι ήμουν επικριτικός από την πρώτη στιγμή απέναντι σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος που είχε σαφή στόχευση από την πρώτη στιγμή: να εγκλωβίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά.

Με τον ίδιο τρόπο που άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να εγκλωβίσουν τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, αρνούμενες να αποδεχθούν την αναλογική κατανομή, η κυβέρνηση εγκλωβίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Η Ελλάδα πληρώνει το τίμημα για να έχουν κάποιες άλλες χώρες την ησυχία τους και τα 5 νησιά πληρώνουν το τίμημα για να μην υπάρχει αναλογική κατανομή αυτού του βάρους σε όλη τη χώρα.

Είχα προειδοποιήσει για το πως θα εξελισσόταν η κατάσταση, αν δημιουργούνταν hot spot στα νησιά, με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι θέσεις μου ήταν και είναι δημόσια καταγεγραμμένες.

Όλοι μπορούν να δουν τι έλεγα και αν επαληθεύτηκα.

Σήμερα υπάρχει μια πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να την κρύβουν.

Ποια είναι αυτή.

1ον- Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται στη χώρα μας δεν είναι πρόσφυγες ούτε έχουν το προφίλ του πρόσφυγα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν πολιτικό άσυλο. Οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω, το έχουμε δει σε αποστολές ή σε προσπάθειες επαναπροώθησης προς το Πακιστάν για παράδειγμα. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος, η επαναπροώθησή τους προς την Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που υπάρχει.

Ούτε αυτό όμως γίνεται γιατί υπάρχει τεράστια κωλυσιεργία στις αποφάσεις που σχετίζονται με το άσυλο. Άρα διαμορφώνεται μια αδιέξοδη εικόνα και κατάσταση.

2ον- Κάποιοι, μας λένε ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους από τα νησιά γιατί αποτελεί όρο της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας. Το λένε τώρα και πολλούς μήνες μετά τη συμφωνία, γιατί δεν το έλεγαν τότε;

Στη συμφωνία βέβαια δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει τέτοιος όρος είναι προφανές ότι είτε πρόκειται για μονομερή και αυθαίρετη ερμηνεία από κάποιους της συμφωνίας είτε πρόκειται για δεσμεύσεις που κάποιοι έχουν δώσει ή έχουν αναλάβει χωρίς να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό.

Άλλωστε η Ελλάδα ήταν απούσα από τη διαμόρφωση της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας.

3ον-Επειδή τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν, επειδή οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και επειδή πιθανότατα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα αρχίσουν να στέλνουν στην Ελλάδα και άλλους, στα πλαίσια της συμφωνίας Δουβλίνο, η χώρα πρέπει να κάνει μια μεγάλη και ανοιχτή συζήτηση.

Τι θα κάνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους;

Πόσους αντέχει να φιλοξενήσει;

Πόσοι από αυτούς μπορούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία;

Έχει το πολιτικό σύστημα το σθένος αλλά και την αποφασιστικότητα να συνεννοηθεί με όρους εθνικού συμφέροντος και να αντιμετωπίσει με σχέδιο και αποφασιστικότητα το μεταναστευτικό;

Κάποιοι πρέπει να πουν αυτές τις αλήθειες στους πολίτες.

Η Κως είναι ο τρίτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας.

Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε, με πολύ κόπο και προσπάθεια μαζί με τους φορείς του νησιού, την τουριστική μας φήμη. Το 2016 καταφέραμε να μειώσουμε τις απώλειες στο 10%, που για εμάς όμως είναι 120.000 τουρίστες λιγότεροι.

Για το 2017 τα μηνύματα δεν είναι απλά αισιόδοξα αλλά δείχνουν μια ολική επαναφορά. Οι προκρατήσεις από όλες τις τουριστικές αγορές είναι σε μεγάλη άνοδο.

Κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση να αποφύγει κάθε μονομερή ενέργεια στο μεταναστευτικό, που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τουρισμό του νησιού.

Αναφέρομαι στη δημιουργία δεύτερου hot spot ή στη δημιουργία άλλης δομής.

Να αφήσουν τους πολίτες της Κω να δουλέψουν, να αφήσουν τον τουρισμό μας να δείξει τη δυναμική του.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψουμε ως τουριστικός προορισμός. Την προσπάθεια αυτή δεν θα δεχθούμε να την υπονομεύσουν κάποιοι, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Το μήνυμα μας είναι ότι η Κως είναι ένας μοναδικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Για μένα αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του νησιού, ο στόχος μας είναι να βγει η Κως έξω από το χάρτη των hot spot.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι Δήμαρχοι των 5 νησιών ζητούν την υλοποίηση 5 άμεσων μέτρων.

1ον-Την αποσυμφόρηση των νησιών και η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για να συνεχιστεί ο εγκλωβισμός όλων αυτών των ανθρώπων εκεί.


2ον-Η επιτάχυνση της επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών προς την Τουρκία.


3ον-Η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα, η οποία ούτε υπάρχει, ούτε τηρείται, ούτε εφαρμόζεται. Αναλογική κατανομή που πρέπει να γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.


4ον-Η πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου, έστω και με υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών. Αν απαιτηθεί νομοθετική παρέμβαση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να κατατεθεί άμεσα και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

5ον-Η δημιουργία συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης και προστασίας για όσους, αποδεδειγμένα, θεωρούνται ή θα κριθούν ως πρόσφυγες.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Κω είναι στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση μιας ιστορικής συμφωνίας με το Δήμο Μπόντρουμ, στα απέναντι παράλια. Το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα έρθει για έγκριση στην επιτροπή διαβούλευσης και στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα πάμε σε κύρωση και υπογραφή της συμφωνίας. Μιας συμφωνίας που το κεντρικό της μήνυμα και νόημα είναι η ανακήρυξη της περιοχής που περιλαμβάνει τους δύο δήμους ως αμιγούς τουριστικής ζώνης.

Θέλω να μεταφέρετε ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες. Όσοι πιστεύουν ότι ο εγκλωβισμός όλων αυτών των ανθρώπων στα νησιά, τους λύνει το πρόβλημα και έχουν εξασφαλισμένη την ησυχία τους κάνουν λάθος.

Γιατί το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν έχει μόνο την διάσταση της ανθρωπιστικής διαχείρισης, συνδέεται και με την εθνική ασφάλεια.

Εάν η εθνική ασφάλεια αμφισβητηθεί σε οποιοδήποτε γωνιά αυτής της χώρας, κανείς δεν θα μπορεί να έχει την ησυχία του και να αισθάνεται ασφαλής.

Όσο μακριά και αν θεωρεί ότι είναι από το πρόβλημα.

Γιατί τα νησιά μας μπορεί να πέφτουν για κάποιους μακριά, αλλά είναι Ελλάδα.

Κραυγή αγωνίας από δημάρχους του Αιγαίου: Αποσυμφορήστε τα νησιά μας

Κραυγή αγωνίας από δημάρχους του Αιγαίου: Αποσυμφορήστε τα νησιά μας

Την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών τους από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε αυτά, ζήτησαν οι δήμαρχοι της Σάμου κ. Αγγελόπουλος, της Χίου κ. Βουρνούς, της Λέσβου κ. Γαληνός, της Κω κ. Κυρίτσης και της Λέρου κ. Κόλιας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλη, στην Αθήνα.

Οι δήμαρχοι των πέντε νησιών του Αιγαίου, όπου έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν προσωρινά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο», και προειδοποίησαν για τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η συνέχισή της, αλλά και για τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει στις τοπικές τους οικονομίες, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Οι δήμαρχοι επίσης επικαλέστηκαν εθνικούς λόγους και παράλληλα κατήγγειλαν «τη θεώρηση των νησιών και των τοπικών κοινωνιών ως μεγάλων και ανοικτών ειδικών ζωνών αποκλεισμού για τους πρόσφυγες και μετανάστες, από τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθούνται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ζήτησαν τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά τους, και αναλογική κατανομή τους, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, λαμβάνοντας υπόψιν και εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενίσχυση των υπηρεσιών που σχετίζονται με την κρίση των αιτήσεων ασύλου, επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και την εγκαθίδρυση ενός αξιόπιστου μηχανισμού αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Τέλος, οι δήμαρχοι ζήτησαν και τη διαμόρφωση «ενός σοβαρού αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος για την αντιστάθμιση της μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί εδώ και δύο χρόνια οι τοπικές μας κοινωνίες και οι οικονομίες, εξαιτίας της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης από πλευράς των εθνικών και διεθνών αρχών».

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

    ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ!!! ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ.ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΑΡΧΟ.ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

    • Πάρτε το χαμπάρι, όσο υπάρχει η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ο ΜΠΟΥΛΗΣ δεν υπάρχει λύση.

      Αρκετά ζώα ψήφισαν όλους αυτούς τους ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ που είναι ικανοί να ξεπουλήσουν ακόμα και την μάνα τους φτάνει να γλύφουν το μέλι της εξουσίας. Αυτοί οι αντίχριστοι που δεν δούλεψαν ποτέ τους καταστρέφουν κάθε μέρα που περνά την κοινωνία, την οικονομία, την ζωή μας.

  2. δημαρχε εξαπατησες ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ.εσυ επετρεψες την δημιουργια του χοτ σποτ με την απουσια σου οταν

    ο λαος ετρωγε βουρδουλιες απο τα ματ.αντι να μπεις μπροστα μαζι με το δημοτικο συμβουλειο μαζι με τον λαο της κω να αποτρεψουμε την κατασκευη του χοτ σποτ- καταστροφη του νησιου.σιωπηρα συνεναισες στην κατασκευη του χοτ σποτ.επαιξες τον παπα ταχα προτεινες 10 σημεια κατασκευης χοτ σποτ.σε ενδιαφερει μονο η παρτη σου και η πολιτικη επιβιωση.το νησι το κατεστρεψες με τα αλλοπροσαλα που κανεις.εσυ μαζι με τον καματερο καταστρεψατε το νησι.

  3. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΛΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ .ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ.ΜΟΝΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

  4. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  5. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ

    ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΣΤΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

  6. Φρίκη στη Σουηδία: Ισλαμιστές βίασαν κοπέλα και το μετέδιδαν ζωντανά στο Facebook

    Σοκ στην Σουηδία τρεις ισλαμιστές «μετανάστες» βίασαν μια νεαρή κοπέλα και μετέδωσαν το έγκλημα ζωντανά στο facebook! Οι άνδρες μετά την σύλληψή τους ταυτοποιήθηκαν ως προερχόμενοι από την Μέση Ανατολή (the men accused of the rape are identified as Middle Easterners)
    Προφανώς όμως για τους γνωστούς λόγους προστατευτισμού των αλλοδαπών η σουηδική Αστυνομία αρνείται να επιβεβαιώσει οτιδήποτε παρά μόνο ότι πρόκειται «για συμμορία»
    Το έγκλημα συνέβη στην Ουψάλα της Σουηδίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε ένα διαμέρισμα και μεταδόθηκε από μια ασύρματη κάμερα που ήταν συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. http://www.pronews.gr/

  7. Γέλιο πέρσι όταν τα μποχαλοκορόιδα πήγαν να το παίξουν νταήδες και φάγαν τις ψιλές τους από τα ματ!Τρώγατε φάπες και ο δήμαρχος σας έκοβε ταξιδάκια και έπινε στην υγειά σας!!Ρε τι κορόιδα είστε εσείς ρε μπόχαλοι?Γελάνε και οι πέτρες με τα ρεζιλίκια σας!!Τέτοια δειλία πουθενά..

    • Τα πάντα όμως εδώ πληρώνονται…..oκουβάλημα..2 ΜΑΤ άντρακλες που πετούσαν χημικά και πάνοπλοι κτυπούσαν γυναικόπαιδα,2 απ αυτούς αυτοκτόνησαν….άτομα που είναι δυστυχισμένα,με αδιέξοδα,με δαιδαλώδη κατάμαυρα σκοτεινά ψυχικά μονοπάτια,που με όπλα τους τις ασπίδες και τα χημικά έχουν κτυπήσει ακόμα και γέρους συνταξιούχους,καθαρίστριες άσχετους σε πορείες..τα βρήκαν σκούρα και έχουν αρχίσει και αυτοκτονούν..διάβασε καμιά εφημερίδα προμάζεμα του ….άσε που δεν λες για κάτι κομμένα δάκτυλα,για κάτι πέτρες που έφαγαν οι ‘επιβολείς’ της τάξης και καζίκωσαν πέντε νησιά ,ένα απ αυτά που προφανώς σε ταίζει. ….. ΕΦΙΑΛΤΗ!!!!!!Θα έρθει και η σειρά σου

  8. Μπράβο Δήμαρχε! Πάντα συνεπής στις απόψεις σου. Αν δεν υπήρχε η αντίδρασή σου τώρα η Κως θα ήταν hot spotονησι όπως η Μυτιλήνη, η Χίος και η Σάμος. Αλλά σε αυτή τη χώρα πάντα κοιτάμε τα στραβά και ποτέ τα καλά. Δήμαρχε το νησί σε στηρίζει. Αυτοί που δέχθηκαν το hot spot γιατί τους πέταξαν το τυράκι οι Ευρωπαίοι πράκτορες ότι διαφορετικά δεν είχαν κρατήσεις, είναι οι ίδιοι που βλέποντας το παρκάρισμα που γίνεται στους μετανάστες στο νησί και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες τους καταδικάζουν να διαβιούν για να μην ενθαρρύνονται να έρχονται, φοβούνται για ανάλογες εξεγέρσεις με τα άλλα νησιά, λέγοντας τώρα ΟΧΙ στο hot spot.

    • ΒΡΕ ΜΑΑΚΑ ΤΙ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ,ΒΡΕ ΚΑΡΑΚΙΖΑΡΕ,ΒΡΕ ΑΜΟΡΦΩΤΕ,ΒΡΕ ΚΥΡΙΤΣΟΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ

      Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΒΡΩΜΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ,Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΠΙΝΑΝ ΟΥΙΣΚΑΚΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ,ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΟΔΑΡΑ.

      • Εσύ με τον τόσο μεστό λόγο γεμάτο επιχειρήματα, δεν μας λες που ήσουν όταν γινόταν η απόβαση των 16000! Μήπως ήθελες να ανοίξει καμιά 16αρια hot spot για να τους βάλει μέσα, με υποδομές που υποθέτω θα φερνες από το σπίτι σου και θα το ενίσχυες με αστυνομικούς που «παρακαλούσαν» για μια μετάθεση στην Κω, για να διευκολύνουν στην έκδοση των χαρτιών τους. Ρε που τα λέτε όλα αυτά, σε ανθρώπους που τρώνε κουτόχορτο. Είπαμε δεν γουστάρετε τον Κυρίτση αλλά πες μας τι θα έκανες εσύ, ο Ζερβός, η Ρούφα και οι λοιποί όταν θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση. Πόσο γελοίος τελικά μπορεί να είσαι. Αλλά βέβαια 7500 νοματαίοι του Συριζανελ πήρατε στο λαιμό σας ένα ολόκληρο νησί. Καλό θα είναι να έχετε και λίγο τσίπα πάνω σας!

  9. Είναι οι ίδιοι που σήμερα θέλουν να τους βάλουν στα σχολεία, αυτούς που αύριο που θα μας αναγκάσουν να αφομοιωθούμε στην νέα τάξη πραγμάτων που φέρνουν και θα την επιβάλλουν με την πληθυσμιακή υπεροχή τους και τον φανατισμό των ιδεών που επιφέρει η θρησκοληψία. Εύχομαι να ξυπνήσουν όλοι σύντομα, πριν οι γυναίκες που δεν θα κυκλοφορούν «καλυμμένες» να είναι υπαίτιες των βιασμών τους, πριν η ανεξιθρησκεία γίνει «συνωμοσία» και πριν η ομοφυλοφιλία και η παιδεραστία αποτελέσουν φυσικές μέθοδοι σεξουαλικής εκτόνωσης. Κρίμα γιατί κληρονομήσαμε μια χώρα Ελεύθερων Ανθρώπων και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα ΓΚΕΤΟ δυστυχίας.

    • ο κυριτσης εκανε συμφωνια με τον αβραμοπουλο για δευτερο χοτ σποτ.Ο δημαρχος αυτος μας κοροιδευει μεσα στην μουρη μας.Πατριωτες βαλτε τερμα στην κοροιδια που μας πετα ο κυριτσης.Η μονη λυση ειναι να αντισταθουμε σαυτον τον δημαρχο μεχρι τελους.Ετσι μονο θα απαλαγουμε απο αυτον και τους ακολουθους του.

      • Εμπρός για την επανάσταση! Προσοχή όμως αφήστε τους καναπέδες στο σπίτι γιατί θα δυσκολευτείτε να βγείτε απο την εξώπορτα. Πατριώτη κοίτα να φυλάξεις κανα σύνορο γιατί έρχεται η ώρα και άσε τους ανεμόμυλους και τα φαντάσματα. Απο εσένα περιμένουμε να αφυπνιστούμε! Βγες σε καμιά πλατεία να τα πεις αυτά να δεις ντομάτα που θα πέσει… και με βιολογικό λίπασμα παρακαλώ, απο το Πυλί.

  10. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ.
    Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΟΣΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  11. Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας εθνικός σχεδιασμός για το ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως οι Δήμοι έκαναν το καθήκον τους σηκώνοντας στις πλάτες τους το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Ωστόσο, όπως ανέφερε, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση όπως είναι η διαδικασία επαναπροώθησης του προσφυγικού πληθυσμού, οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ο ρόλος των ΜΚΟ στη διαχείριση του ζητήματος αλλά και η διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες που δοκιμάστηκαν από την προσφυγική κρίση.

    «Σήμερα καταθέτουμε την αγωνία μας για τις σοβαρές επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος κυρίως στους νησιωτικούς Δήμους, Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπερκομματικά. Είμαστε Εθνική Ελλάδος και στόχος μας είναι να αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την εισήγηση του.

  12. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ: ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ!

    Για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, ο Big Boss Μπόμπολας (και άρχων των… διοδίων και πάσης κονόμας στον δύσμοιρο τούτο τόπο…), ασχολείται με την Χρυσή Αυγή, στο κύριο άρθρο της φυλλάδας του.
    Τυχαίο; Δε νομίζω! Σιγουρότατα, ο… άρχων είναι ενήμερος των «κρυφών» δημοσκοπήσεων (μόνο για… μυημένους!) και βλέπει ιδίοις όμμασι να ανεβαίνει επικίνδυνα το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό… ξεσπαθώνει κάθε τόσο, από το φόβο του γι’ αυτά που του’ ρχονται!
    Αυτή τη φορά, το άρθρο του έχει τίτλο «Καμία ανοχή στον φασισμό», κι αν ήταν ειλικρινής, θα έπρεπε να προσθέσει ως υπότιτλο το «γιατί βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντά μου».
    Καλει το υπηρετικό του προσωπικό (τα κόμματα-πτώματα του «συνταγματικού τόξου» και τα παρακρατικά τσογλάνια τους, βεβαίως-βεβαίως) για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι –και υπό τις… φτερούγες του- το… τέρας που απειλεί να τον αφήσει… απένταρο.
    Αλλά τώρα, είναι αργά, πολύ αργά, ΑΧΟΡΤΑΓΕ σύντροφε Μπόμπολα! Τελειώνει η «βασιλεία» σου κι όπως τόσα χρόνια σε πλήρωνε ο ελληνικός λαός, έρχεται ο καιρός που θα τον πληρώνεις εσύ – και οι όμοιοί σου!

  13. ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΩΝ «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ»;

    Κυρίαρχο θέμα των τελευταίων ημερών, είναι η «εκπαίδευση» των «εμβολιασμένων προσφυγόπουλων», στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας – κι όχι σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στα hotspots, που δε θα συναντούσε και αντιδράσεις Ελλήνων γονέων.Αλλά, για ποια «εκπαίδευση» μιλάνε; Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει εκπαίδευση, είναι εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενοι να μιλάνε την ίδια γλώσσα. Όμως, τα «εμβολιασμένα προσφυγάκια» γνωρίζουν μόνο τη μητρική τους γλώσσα – κι αυτήν μόνο προφορικά. Από την άλλη, δεν μπορεί να υπάρχουν παρά ελαχιστότατοι από το μαρξιστικό καθηγηταριό που να γνωρίζουν αραβικά, παστούν (ομιλούνται στο Αφγανιστάν), ουρντού (ομιλούνται στο Πακιστάν) και πάει λέγοντας…Σε ποια γλώσσα, λοιπόν, γίνεται η «εκπαίδευση»; Στα κορακίστικα ή στη γλώσσα των… νοημάτων;(ΥΓ): Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «εκπαίδευση» των «προσφυγόπουλων» είναι μεγάλη κοροϊδία. Γιατί άραγε δεν την καταγγέλλουν; Και καλά όλοι οι άλλοι, γιατί δεν το κάνει η νουδούλα ; Γιατί είναι ΟΛΟΙ στο κόλπο του Σόρος και των ομοίων του!

  14. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανάληψη της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου από το Δήμο, στην αγορά από το Δήμου του Αρχοντικού Κατσάνη, στη δρομολόγηση κατασκευής νέου κολυμβητηρίου με την εξασφάλιση 2.400.000 Ευρώ, στην εξασφάλιση 14.000.000 Ευρώ για την κατασκευή νέου λιμανιού στο Σίγρι, στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της μελέτης της Νότιας Παράκαμψης, στην εξασφάλιση παραχώρησης του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στο Δήμο Λέσβου για Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης. Παρουσίασε, επίσης μικρά και μεγάλα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και βρίσκονται σε εξέλιξη, σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου, με το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, τονίζοντας ότι «το 2017 ενωμένοι και δημιουργικοί, θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα». http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/2017-enomenoi-kai-dimioyrgikoi-tha-petyhoyme-akomi-perissotera

  15. Το τελευταίο επεισόδιο διαμαρτυρίας προέρχεται από την ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ρωτάνε να μάθουν που πήγε το 80% των προσληφθέντων στις… δομές. Έχουν μεν προσληφθεί, αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη τους!Οι ΜΚΟ που ασχολήθηκαν με το προσφυγικό και οι λίγοι ιδιώτες που ανέλαβαν την σίτιση και την κατασκευή των κέντρων φιλοξενίας είναι ίσως οι μόνοι που έχουν κερδίσει σε αυτά τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το προσφυγικό αποδείχτηκε μία από τις μεγαλύτερες … «δουλειές» των τελευταίων ετών. Το Ελντοράντο για όσους θέλησαν να παίξουν σε αυτό το πεδίο, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και πουλώντας ανθρωπισμό…Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για να έχουμε σήμερα το αποτέλεσμα που αντικρύζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.http://www.liberal.gr/arthro/107488/apopsi/arthra/prosfugiko-ekei-opou-ta-rousfetia-kai-oi-isondouleiessin-sunantoun-ton-anthropismo.html

  16. ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΟΝΟΙ… ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» 1

    Εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης) Μουζάλας, στο news247.gr.Δύο είναι τα αποκαλυπτικά σημεία της συνέντευξης:
    1ον) Ότι το 70% των εξ’ Ανατολών, Αφρικής και Αμερικής ακόμα, απρόσκλητων που… προτιμούν την Ελλάδα είναι άνδρες μόνοι (χωρίς οικογένεια) και δεν προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, δηλαδή δεν είναι «πρόσφυγες», αλλά λαθρομετανάστες: «Επιπλέον, δεν έχουν πια χρήματα και κυρίως άλλαξε η σύσταση του πληθυσμού. Ενώ το 2015 είχαμε πρόσφυγες σε ένα ποσοστό της τάξης του 70%-80% τώρα το 70% είναι αυτό που κοινωνικά και πολιτικά λέμε παράτυποι μετανάστες και νομικά ορίζεται ως παράνομοι μετανάστες. Πρόκειται για νέους άνδρες, μόνους, που ψάχνουν να φύγουν στην Ευρώπη και όχι για οικογένειες με παιδιά, που σημαίνει ότι πλέον προκύπτουν και προβλήματα παραβατικότητας».

  17. ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΟΝΟΙ… ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» 2

    2ον) Ότι οι απρόσκλητοι που διαμένουν στα hotspots έχουν πολύ περισσότερες παροχές από πολλές ελληνικές οικογένειες: «Έχουμε αρχίσει να διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και να δίνουμε μερικώς μετρητά. Οι άνθρωποι έχουν τρεις φορές την ημέρα φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δευτεροβάθμια περίθαλψη, έχουν wi-fi σε όλα τα στρατόπεδα, έχουν θέρμανση. Για όνομα του θεού. Πολλά από αυτά που σας λέω δεν τα έχουν ελληνικές οικογένειες».

    Τα συμπεράσματα δικά σας!

  18. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ?ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΛΠ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ.

  19. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

    ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  20. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΣΕ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! 1

    Είναι αλήθεια και δεν διστάζουν πλέον να το ομολογούν και οι ίδιοι οι συριζαίοι εκτελεστές του (που δεν είναι οι μόνοι…), ότι το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την Ελλάδα, προβλέπει να γίνουν οι Έλληνες μειονότητα στον τόπο τους!
    Η κυνική ομολογία έγινε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης “North 98”. Ιδού τι μας ετοιμάζουν οι νεοταξίτες, αφενός μεν με την οικονομική κρίση που αναγκάζει τα ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και αφετέρου δε με ορδές των δήθεν «προσφύγων» που μας κουβαλάνε αβέρτα: «Τα περιθώρια είναι εξαιρετικά δύσκολα και ως χώρα θα κινδυνεύσουμε να μην είμαστε κοινωνικά βιώσιμοι. Σε 20 ή 30 χρόνια οι Έλληνες στην Ελλάδα θα είναι μειονότητα αφού τα παιδιά μας και τα παιδιά τους, αν δεν λύσουμε εμείς το πρόβλημα θα είναι στο εξωτερικό και η Ελλάδα θα χάσει την ιστορική της συνέχεια».

  21. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: ΣΕ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! 2

    Και βέβαια, με όσα ομολόγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται –εμμέσως πλην σαφώς- ότι αυτά που λέμε εμείς οι χρυσαυγίτες εδώ και τόσα χρόνια, είναι η πικρή ΑΛΗΘΕΙΑ, κι όχι… συνωμοσιολογίες και… κινδυνολογίες! Και πως μόνο η Χρυσή Αυγή, με το πρόγραμμά της, μπορεί να αποτρέψει την εξαφάνιση του ελληνικού έθνους!

  22. Ο Γιώργος Πατούλης απόψε στο ΟΛΑ: «Τι είδα στην ορκωμοσία Τραμπ»

    Τι λέει για τον Τραμπ και τη Μελάνια, αλλά και για το απερχόμενο προεδρικό…

  23. Ποια προσφυγόπουλα λοιπόν και ποιοι μετανάστες;Τα Ελληνάκια πληρώνουν το δόγμα του Σοκ, που εφαρμόζεται στο πειραματόζωο η Ελλάς, προκειμένου τα αφεντικά της οικουμένης να διαθέτουν μια αποθήκη, με φτηνά εργατικά χέρια για τα εργοστάσια τους και φτηνή φρέσκια σάρκα για τα μπουρδέλα τους.

  24. Δεν μιλάει κανείς για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τελευταία.Φυσικά απ τους φιλεύσπλαχνους ,φιλειρηνικούς λεκέδες του πολιτισμού που έχουν συμφέροντα από ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις,το περιμένουμε,αλλά κανείς άλλος δεν μιλά..Ρωτήστε κάποιοι τι έγινε στη Ζουρούδη σήμερα το απόγευμα,από μαύρο..στο λιμάνι αρχίζουν και παρενοχλούν,όταν περνούν κάτω από μπαλκόνια ..στέλνουν φιλάκια σε νοικοκυρές..αυτοί οι άνθρωποι θα ενσωματωθούν στην Ελλάδα??που μια ματιά να τους ρίξει μια γυναίκα κατά λάθος,πιστεύουν ότι θα στηθεί και στα τέσσερα..θα δείτε όλοι τι έχει να γίνει το καλοκαίρι..και μετά το ξέσπασμα που θα υπάρξει σε κάποιους υπερασπιστές τους……μιας και το ανέφερα αυτοί οι νεαροί που μένουν σε ξενοδοχεία της Λάμπης και τους φυλάνε και σεκιούριτι,πόσο μικροί είναι?Είστε σίγουροι όταν βγαίνουν έξω για σεργιάνι ότι είναι απόλυτα ‘ήσυχοι’??Ο Δήμαρχος και όλοι μας πρέπει να πιέσουμε για να ανοίξει ο φάκελλος ΜΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  25. Διαβαζεις εδω μεσα σχολια και λες ρε παιδι μ αποκλειεται να υπαρχει τοση μαζεμενη μαλακια στα κεφαλια μερικων ατομων.
    Λεει ο αλλος οτι φταει ο δημαρχος γ τα χοτ σποτ ποσο πιο καθαρα να σου δειξουν στην τηλ. τι γινετε στη χιο κ τι λεσβο για να καταλαβεις ποσο δικαιο ειχε ο δημαρχος με τι σταση που κρατησε για το προσφυγικο.
    Οσο γ το λιμανι που βρωμουσε ενα ολοκληρο καλοκαιρι μαζι σου σε αυτο να συμφωνησω αλλα καλητερα μια χαμενη σεζον παρα ενα νησι κατεστραμενο γ πολλα χρονια.
    Γτ οπως βλεπεις ο τουρισμος απο οτι ακουγετε μια χαρα θα παει…

  26. Τελικα το κακο που κανετε ειναι δυπλο!!! και τη χωρα δεν μπορειτε να κουμανταρετε(δεν ειχατε ποτε σχεδιο) και θα φερετε παλι ενα μητσοτακη στη καρεκλα!!! ευγε ! θα μπορουσε να ειναι κι ενας παπαντρεου !! καλο κουραγιο ελλαδα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ