Ευρεία σύσκεψη για την περαιτέρω τουριστική προβολή των νησιών που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης (Pics)

22
1185

Ευρεία σύσκεψη για την περαιτέρω τουριστική προβολή των νησιών που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης

Πλήθος προτάσεων για την περαιτέρω τουριστική προβολή των νησιών του Αιγαίου που έχουν σηκώσει μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, κατατέθηκαν σήμερα στην ευρύτατη σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής, η Υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτ. Σαντορινιός, οι ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ιωάννης Θεοτοκάς, Χρήστος Λαμπρίδης και Ιωάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης, ο ΓΓ Υποδοχής Προσφύγων, Αναστάσιος Σαλτερής, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής – Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης, βουλευτές από τα νησιά του Αιγαίου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι των νησιών, καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε το πνεύμα συνεννόησης υπό το οποίο μπορούν όλοι οι φορείς να συνεργαστούν για την περαιτέρω τουριστική προβολή των νησιών. Μάλιστα προανήγγειλε νέα συνάντηση, με τους αρμόδιους φορείς, για την διευθέτηση των ζητημάτων συγκοινωνίας, δηλαδή ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης των νησιών, το οποίο έθεσαν οι παρόντες στη σύσκεψη, σημειώνοντας μάλιστα και το υψηλό κόστος των εισιτηρίων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι «ακούστηκαν πάρα πολλές ιδέες και το Υπουργείο Τουρισμού είναι σήμερα περισσότερο έτοιμο για ακόμα καλύτερη και οργανωμένη προβολή των νησιών, σε σχέση με πέρυσι». Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε επίσης νέες συναντήσεις για συγκεκριμένες ιδέες που ετέθησαν, όπως ο τουρισμός για ιαματικές πηγές. Είπε ότι στο επόμενο δεκαήμερο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα προκαλέσει τη συνάντηση για το συντονισμό των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων από και προς τα νησιά.

Ειδικά για την αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Το θέμα το χειρίζεται ο κ. Μουζάλας. Έχουμε συζήτηση και συνεννόηση. Όλοι χειριζόμαστε το θέμα με το ίδιο πνεύμα, διάθεση και αγάπη για τον τόπο. Υπάρχει ανάμεσα σε εμάς, την Ευρώπη και την Τουρκία μια συμφωνία. Πασχίζουμε, με κάθε τρόπο, αυτή η συμφωνία να διατηρηθεί, για ευνόητους λόγους.» Για την μέχρι τώρα προβολή της διαχείρισης που έγινε στην προσφυγική κρίση, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι δεν προβλήθηκε αρκετά ο ανθρωπισμός που έδειξαν οι νησιώτες και κατέληξε: «Στα νησιά επιδείχτηκε μοναδικό απόθεμα ανθρωπιάς, που αμφιβάλλω αν θα επιδεικνυόταν, σε περίπτωση που η προσφυγική κρίση σημειωνόταν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.»

Η κ. Κουντουρά τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τις Περιφέρειες Αιγαίου και αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποίησε το Υπουργείο και ο ΕΟΤ το 2016 για τη δυναμική προώθηση και προβολή των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις, με αποτέλεσμα να αντιστραφεί το κλίμα, η ζήτηση να έχει επανακάμψει και ήδη να καταγράφονται θετικότερα μηνύματα για το 2017.

Η Υπουργός τόνισε ότι για το 2017 ήδη έχει σχεδιαστεί ακόμη πιο ενισχυμένη και εντατική προβολή των νησιών και ζήτησε από τους φορείς να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις , οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που προγραμματίζεται μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

«Με τις προτάσεις που θα υποβληθούν θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη προβολή και προώθηση των νησιών, ως τουριστικών προορισμών. Θεωρώ ότι ήταν το πρώτο βήμα. Θα συνεχίσουμε με επιμέρους συναντήσεις γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι το 2017, που ξεκίνησε τόσο καλά στις προ-κρατήσεις να πάει ακόμα καλύτερα, μετά από μία χρονιά ρεκόρ, που ήταν το 2016. Θέλουμε να στηρίξουμε τα νησιά μας και την Ελλάδα, και να έχουμε το 2017 μία ακόμη πετυχημένη, τουριστική χρονιά», δήλωσε η κ. Κουντουρά.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε σαλεμένοι φασιστοαριστεροί του ΣφΥΡΙΖΑ, τα νησιά έχουν ανάγκη να μεταφερθούν οι ΛΑΘΡΟ και όχι παχιά λόγια...

    Εσείς με ανθρωπάκια σαν την ΤΑΣΙΑ, τον Κάπτεν Ηλία ΚΑΜΑΤΕΡΟ τους προσκάλεσαν, ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ και ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ τους εγκλώβησαν στα νησιά και με ευχολόγια ο τουρισμός και η οικονομία των νησιών δεν ανακάμπτει.

    • Τα φασιστόμουτρα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα εκεί που δεν τους βλέπει κανείς γιατί μας κάνουν ρεζίλι και μας μολύνουν με τα σκατά που έχουν στο κεφάλι τους…Βρώμα και δυσωδία!!!

    • τι μας λες; και ο Σιφάκης στη σύσκεψη υπό τον Κουρουμπλή παρέα με τον Καματερό; με την ουρά στα σκέλια και το κεφάλι σκυμμένο;

  2. Τα εύκολα τα λόγια τα παχιά, μας χόρτασαν γιαλατζί αριστεροί του .....ά... ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ.

    Κάνουν μια σύσκεψη για τα μάτια του κόσμου και πιστεύουν ότι οι τουρίστες θα τρέξουν να γεμίσουν τα νησιά ύστερα από δύο χρόνια συνεχούς δυσφήμισης. Πηγαίνετε βρε πονόψυχοι στην Μόρια καμιά κουβέντα και σόμπα στα αντίσκηνα σήμερα που χιονίζει και αφήστε τις παπαρολογίες…

    • Γιορτάζουν οι φασιστοαριστεροί σήμερα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί για την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ...

      Γιορτάζουν τα μνημόνια που δεν έσκισαν αλλά ψήφισαν στα τέσσερα, την δέκατη τρίτη σύνταξη, το αφορολόγητο που αντί για 13.000 που έταξαν στα 5.000, τον ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΑΝ, την μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση στις αναπηρικές, μείωση των επικουρικών συντάξεων, αύξηση της φορολογίας εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών και την μετανάστευση 500.000 νέων επιστημόνων και ανέργων. Καταστρέφουν όσο κάθονται στην καρέκλα με το μέλι την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία όλη.

  3. ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ . ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΩ.ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ .ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  4. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΚΑΙ ΜΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΤΟΥ 2015.

  5. Και που είσαι «Καματερέ» όταν κάνεις όλα τα παραπάνω που σου λέει ο κύριος για να γίνεις ισόβιως βουλευτής να κοιτάξεις και για μηχανήματα ιατρικά , γιατρούς και ένα πιο ανθρώπινο νοσοκομείο βρε παιδί μου . Αυτό το θέμα επειδή δεν είναι και τόσο σημαντικό να το δεις τελευταίο. Πρώτα τον τουρισμό και τελευταία η υγεία μας . Να έρθει χρήμα χρήμα χρήμα χρήμα στο νησί.

  6. ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ….ΓΚΡΕΜΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

  7. Χαστούκια ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ έριξαν στον Γ.Πρετεντέρη στο Κολωνάκι .

    Τίποτα δεν πάει καλά για τον Γ.Πρετεντέρη. Ενώ έπινε το ποτό του στο Τ5 στο Κολωνάκι στην οδό Τσακάλοφ, ομάδα νεαρών πολιτών του έκανε αρχικά λεκτική επίθεση φωνάζοντας του «Πόσα πήρες από την τρόικα ρε;» εν συνεχεία του επιτέθηκαν και του άσκησαν σωματική βία.
    Δυστυχώς οι ευέξαπτοι νεαροί, δεν περιορίστηκαν σε γιουχαΐσματα, αλλά άρχισαν να τον καρπαζώνουν, ενώ ο θρασύτερος απ’ αυτούς του πήρε και το πούρο, ένα κουβανέζικο Partagas.
    Το επεισόδιο κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό και η επιθετικότητα των νεαρών, ίσα για να θυμίσει εποχές που κάποιοι κατηγορούσαν τον αρθογράφο του ΒΗΜΑΤΟΣ για συνεργασία με την τρόικα, και τους δανειστές γενικότερα, αλλά και τον ρόλο του στις κυβερνήσεις Σημίτη και την γενικότερη στήριξή του στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που έσυρε την χώρα στα Μνημόνια

  8. Τα πράγματα όπως πήραν τον δρόμο τους πάνε πρός την σωστή πορεία… Λίγα παράσιτα έχουν μείνει

  9. ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΚΥΡΙΤΣΗΣ,ΜΑΡΑΓΚΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ