Η Κως 1η επιλογή στη Γερμανική τουριστική αγορά! 200 πτήσεις προς το νησί μας για όλο το 2017 από την αεροπορική εταιρεία ‘’Small Planet’’ (Pics)

25
1823

ΘΕΜΑ : ‘’ Η Κως πρώτη επιλογή στη Γερμανική τουριστική αγορά. 200 πτήσεις προς το νησί μας για όλο το 2017 από την αεροπορική εταιρεία ‘’Small Planet’’.

Με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία για το νησί μας, άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου.

Ο Δήμος Κω σε συνεργασία με τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, συμμετέχουν στην έκθεση με δικό τους περίπτερο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σηφάκης έχει διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με Tour Operators και παράγοντες του τουρισμού από τη γερμανική και ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

Τα μηνύματα δεν είναι απλά ενθαρρυντικά αλλά ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Η Κως αποτελεί πρώτη επιλογή, ολοκληρώνει με εντυπωσιακό τρόπο την ολική επαναφορά της στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

Η εικόνα της Κω, ως τουριστικού προορισμού, αποκαταστάθηκε με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι την προσπάθεια αυτή την κάναμε όλοι μαζί, ενωμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αεροπορική εταιρία «Small Planet» που εδρεύει στην Γερμανία και συνεργάζεται με όλους τους Τουριστικούς Οργανισμούς, προγραμμάτισε για την σαιζόν 2017, 350 πτήσεις για ολόκληρη την Κρήτη και 200 πτήσεις μόνο για την Κω. Ένα γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του τουρισμού της Κω αλλά και τη ζήτηση που υπάρχει.

Η Κως προχωρά μπροστά.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Η Ελλάδα, ο απόλυτος νικητής στη γερμανική αγορά

Ως ο απόλυτος νικητής στις κρατήσεις στη γερμανική αγορά ξεχωρίζει για εφέτος η νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία των μεγαλύτερων Γερμανών tour operators, οι οποίοι στο σύνολό τους καταγράφουν  ισχυρή αύξηση στις κρατήσεις για το μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου.

Αισιόδοξοι για την πορεία εφέτος των περισσοτέρων τουριστικών προορισμών, με εξαίρεση την Τουρκία, εμφανίζονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην ITB, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στους Top σε πωλήσεις προορισμούς για το 2017, σύμφωνα με την Ένωση των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων, περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Κροατία. Η Αίγυπτος έχει κάνει δυναμικό comeback, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η ζήτηση για την Ισπανία. Αντίθετα, η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τις κρατήσεις να έχουν κατρακυλήσει στο 58% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Με βάση τα στοιχεία της TUI, η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση 32% στις κρατήσεις, αποτελώντας έναν από τους νικητές προορισμούς για το 2017. Παράλληλα, ισχυρές πωλήσεις καταγράφουν η Ιταλία, η Κροατία, ο Καναδάς, το Μεξικό και η Νότια Αφρική. Η Αίγυπτος δείχνει να έχει επιστρέψει στο «παιχνίδι», ενώ αυξημένη κατά 11% είναι η ζήτηση για τις ΗΠΑ, παρά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο FTI εμφανίζει συνολική αύξηση πωλήσεων 10%, ωθούμενη από τις ισχυρές πωλήσεις για την Αίγυπτο, το Μαρόκο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αισιοδοξία επικρατεί και για την Τουρκία. Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ralph Schiller, είπε ότι, προβλέπεται οι «καθυστερημένες» πωλήσεις να κυμανθούν σε καλά επίπεδα για τις παράκτιες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 θα είναι μια ισχυρή σεζόν και για τις ΗΠΑ, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, αφού τα ταξίδια στη χώρα δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την πολιτική Trump.

O Schauinsland-Reisen στοχεύει σε αύξηση 6% στις κρατήσεις και πάνω από 10% στα έσοδά του για το 2017. Οι πωλήσεις μέχρι στιγμής εμφανίζουν αύξηση για την Ελλάδα, την Ιταλία, την ενδοχώρα της Ισπανίας και την Αίγυπτο.

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ(ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ).ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 8 ΔΙΣ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΚΑΣ ΦΟΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ ΣΥΝ 30 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΑΝΩ.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.2560 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ

    • Πω, πω, πω μεγάλο γεγονός η SMALL Planet θα μας φέρει 200Χ180=3.600 άτομα όταν από την Ryan Air ΧΑΣΑΜΕ 85.000....

      Τόσο είναι το μυαλό του Σιφάκη και της ψηλής ξενοδόχας που βγάζουν ανακοινώσεις θριάμβου για την μεγάλη τους επιτυχία…

      • Έδιωξαν οι ανίκανοι την Ryan Air, ΧΑΣΑΜΕ 85.000 άτομα που πήγαιναν στα μικρά ξενοδοχεία πόλης και θριαμβολογούν για 3.600 άτομα της SMALL...

        Με τόση μεγάλη αύξηση που πιστεύουν ότι θα έχουμε είναι ικανοί οι ανίκανοι να αρχίσουν και νέες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη εκτός από αυτές που μας έχωσαν στο νερό και στα σκουπίδια από την πρώτη Γενάρη. Ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε τις αυξήσεις ΚΥΡΙΤΣΗ.

      • Το δικό σου το μυαλό να δεις τι ξυράφι είναι, 200Χ180 36.000 όχι 3600 ούτε μαθηματικά δεν ξέρεις στουρναρι

      • ....από λογαριασμό καλά πας, για την Ryan Air όμως πάλι ΜΟΥΓΚΑ βγάζεις.

        Απαντάς μονολεκτικά αλλά είσαι λίγος σε όλα…..

    • Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης που ψοφά για ταξίδια θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

      Ετοιμάζεται ο Ηλίας για την ανοιξιάτικη του εξόρμηση με πάμπολλα ταξίδια αναψυχής, σκέπτεται και για την Κούβα και το Πόρτο Ρίκο να ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΜΑΡΑ ΤΟΥ, και σε τουριστικές εκθέσεις που τα έξοδα όμως της καλοπέρασης του τα πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα οι δημότες…

    • Στο τέλος ο ανύπαρκτος Σιφάκης που ψοφά για ταξίδια θα μας πουλήσει την προσωρινή ανάκαμψη σε όλη την Ελλάδα σαν δική του επιτυχία.

      Πήγαν με λεφτά των Δημοτών για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους…. Θα πουλήσουν μούρη ότι κατόπιν ενεργειών τους θα έχουμε ανάκαμψη στον τουρισμό… Πόσα θα μείνουν στο τέλος στις επιχειρήσεις;;;; Προσοχή όμως, αυξάνετε αισθητά ο αριθμός των ΛΑΘΡΟ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και στον επαρχιακό.

    • ΚΥΡΙΤΣΗ, η ανικανότητα σου να επιλύσεις το θέμα Ryan Air παρά τα όσα έταζες πριν τις εκλογές με το Σιφάκη θα είναι ο πολιτικός σου θάνατος.

      Έταξες προεκλογικά ΒΑΣΗ για αύξηση αφίξεων και νέους προορισμούς και κατάφερες να διώξεις την Ryan Air που έφερνε κόσμο στην πόλη και τα χωριά, χιλιάδες Ιταλούς και Γερμανούς που τώρα θα πάνε στα ΧΑΝΙΑ, στη ΚΕΡΚΥΡΑ, την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και στην ΡΟΔΟ. Μπράβο τα κατάφερες να διαλύσεις τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό και τα έσοδα του Δήμου αλλά θα το πληρώσεις ακριβά…

    • Γιατί δεν το ονομάζετε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΣΙΦΑΚΗ;;; ΚΥΡΙΤΣΗ να απαλλαγείς από τα βαρίδια που θα σε αποτελειώσουν....

      Για να έχεις ελπίδα πολιτικής επιβίωσης κόψε του τα ανούσια ταξίδια στις «τουριστικές εκθέσεις»… Τώρα πρέπει Γιώργο να τον στείλεις σε μόνιμες διακοπές, ΕΙΝΑΙ ΌΛΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ.

  2. Έδιωξαν οι ανίκανοι την Ryan Air, ΧΑΣΑΜΕ 85.000 άτομα που πήγαιναν στα μικρά ξενοδοχεία πόλης και θριαμβολογούν για 3.600 άτομα της SMALL

    Με τόση μεγάλη αύξηση που πιστεύουν ότι θα έχουμε είναι ικανοί οι ανίκανοι να αρχίσουν και νέες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη εκτός από αυτές που μας έχωσαν στο νερό και στα σκουπίδια από την πρώτη Γενάρη. Ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και θα διαπιστώσετε τις αυξήσεις ΚΥΡΙΤΣΗ.

  3. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΚΥΡΙΑ ΣΒΥΝΟΥ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?????????????????

  4. Βλέπεις βρε παιδι μου που έχουμε καταντήσει, στον δήμο …. αστο τρεις λαλούν, ενα καρο άσχετοι με το άθλημα, …..το έχουν καταντήσει ένωση κληρονόμων με την αλαζονεία που διακρίνει αυτούς που δεν έχουν ιδρώσει, ασε που βγάζουν τα ματια τους μεταξύ τους και μετα κάνουν και παρέα και δεν τρέχει τίποτα …. ο θεός να βάλει το χέρι του, κατα τα αλλα η πρόεδρος τρέχει δεν λέω, έχει κάνει δουλειά, δεν μου αρέσει η υπερπροβολή όμως

  5. Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΚΩ [ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ]

    Και νερό θα έχουμε και παραγωγή θα κάνουμε και ο τουρισμός θα έλθει,ας είμαστε αισιόδοξοι,ας σταματήσουμε την μουρμούρα και την κακομοιριά.

    • Αισιοδοξε σε ολη την χωρα βρεχει δεν βρεχει μονο εδω.ξεκολα τοπικιστη του καναπε.κοινος μποχαλε..

      • Ο άνθρωπος απλά έγραψε ένα σχόλιο, καλώς ή κακώς μπορεί να μην αρέσει σε μερικούς!
        Εντάξει δικαίωμά σου και του απάντησες, όμως στο τέλος αυτό που έγραψες για κοινός μπόχαλος δεν χρειαζόταν!! Γιατί θα βρεθεί κάποιος που θα σου πει και σένα… εσύ τι κοινός είσαι;

        • Κωος με κοινο νου μεγαλε κατι που λειπει δυστυχως γιαυτο πιασαμε πατο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ