Απίστευτο: Βρήκε άδικος μπελάς τον Ναθαναήλ! «Ο ιερέας και η ταβέρνα της παπαδιάς» (Μόνο που ΔΕΝ έγινε στην Κω όπως αναφέρουν κανάλια & ιστοσελίδες αλλά σε άλλο νησί της Δωδ/σου!)

9
5680

Ένα λάθος από το ρεπορτάζ της Ημερησίας που αναμεταδόθηκε απόψε από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και πολλές ιστοσελίδες έχει δημιουργήσει ήδη σάλο πανελλαδικά,  αδικεί όμως κατάφωρα την Κω και την τοπική Ι.Μ. καθώς πρόκειται -όπως είναι διασταυρωμένο-για άλλο νησί της Δωδ/σου και άλλη Ι.Μ.

Την ίδια ώρα που μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μας πήραν τηλ. να μας ενημερώσουν βρισκόμασταν σε εκδήλωση του Συλόγου Γονέων ΑΜΕΑ Κω, την οποία παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος. Ο οποίος στο άκουσμα της είδησης έμεινε κατάπληκτος, αφού δεν πρόκειται σαφώς για Ιερέα της δικής μας Μητροπόλεως, ούτε φυσικά δέχθηκε ο ίδιος διαμαρτυρία από κανέναν Ιερέα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Προφανώς πρόκειται περί λάθους και καλό θα ήταν να επανορθώσουν όσοι δημοσίευσαν και αναδημοσίευσαν τη συγκεκριμένη είδηση.

Το ρεπ. του ΑΝΤ1

http://www.ant1news.gr/news/watch?cid=%24r6_xretf%2f_n0%3d&p=1

Aναδημοσίευση από imerisia.gr:
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ… ΕΦΟΡΙΑ

Απίστευτα κόλπα φοροδιαφυγής: Η παπαδιά, η ΜΚΟ, τα… δεξιά παπούτσια

Απίστευτα κόλπα φοροδιαφυγής: Η παπαδιά, η ΜΚΟ, τα... δεξιά παπούτσια

Της Μαρίας Βουργάνα

Απίστευτης έκτασης φοροδιαφυγή που χρησιμοποιεί τη φαντασία χρησιμοποιούν πολλοί Ελληνες Έχουν βρει τους πλέον ευφάνταστους τρόπους για να ξεγλιστρούν από την εφορία, να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, να κλέβουν τον ΦΠΑ  ακόμη και τώρα που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα  έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Πειραγμένα» POS που στέλνουν τις εισπράξεις κατευθείαν στο εξωτερικό,  αδήλωτες ταμειακές μηχανές, παπούτσια μόνο για το ένα πόδι, αποδείξεις από διπλανά καταστήματα, αποδείξεις μικρότερης αξίας από την πραγματική συναλλαγή, εκπτώσεις για πληρωμή με μετρητά και χωρίς απόδειξη αλλά και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους και συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους στην αγορά είναι ορισμένα μόνο από τα κόλπα που σκαρφίζονται όσοι θέλουν να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της εφορίας.

Στο γαϊτανάκι της φοροδιαφυγής που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σχεδόν όλοι. Από καταστηματάρχες, ξενοδόχους, γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους μέχρι και ιερείς και νοικοκυρές…

Οι περισσότεροι αποδεικνύονται επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους φορο-ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα, όπως δείχνουν οι φορολογικοί έλεγχοι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί, καθώς η παραβατικότητα υπερβαίνει το 50%.  Μια στις δυο επιχειρήσεις, δηλαδή που ελέγχεται εντοπίζεται με φορολογικές παραβάσεις, ενώ ακόμη και οι ελεγκτές εντυπωσιάζονται με τα κόλπα που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να φοροδιαφεύγουν.

Ο ιερέας και η ταβέρνα της παπαδιάς

Πριν από λίγες ημέρες συνεργείο ελεγκτών από τη Ρόδο βρέθηκε στην Κω. Εκεί εντόπισαν έναν ιερέα, ο οποίος διοργάνωνε θρησκευτικές εκδρομές – προσκύνημα σε μοναστήρι. Η μεταφορά των πιστών γινόταν με ιδιωτικό πουλμανάκι, ενώ η εκδρομή περιλάμβανε και γεύμα.

Ετσι μετά το προσκύνημα στη Μονή, ο ιερέας μετέφερε τους πιστούς σε ταβέρνα της περιοχής.  Μόνο που η ταβέρνα ανήκει στη γυναίκα του, την παπαδιά. Και όπως διαπίστωσαν οι εφοριακοί δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη. Τα στελέχη της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) που εντόπισαν τις παραβάσεις εφάρμοσαν το, νόμο και έβαλαν 48ωρο «λουκέτο» στη ταβέρνα της παπαδιάς προκαλώντας την οργή του ιερέα, ο οποίος έφθασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί στον Μητροπολίτη. Του ζήτησε να παρέμβει για να ξανανοίξει το κατάστημα της συζύγου του, χωρίς όμως να έχει κανένα αποτέλεσμα.

Σχολή χορού – ΜΚΟ

Η φαντασία στη φοροδιαφυγή δεν γνωρίζει όρια. Σχολή χορού στον Πύργο της Ηλείας λειτουργούσε -άγνωστο με ποιο τρόπο- με καθεστώς ΜΚΟ.  Τι έκανε;   Όπως όλες οι σχολές παρέδιδε μαθήματα χορού και εισέπραττε δίδακτρα 25 ευρώ την ώρα. Φυσικά δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη και οι ελεγκτές έσπευσαν να την κλείσουν για δύο ημέρες.

Προ ημερών, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος έκοβε και έδινε αποδείξεις τους πελάτες του. Οι δουλειές του πήγαιναν τόσο καλά που έκανε τζίρο 8 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2015 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου που πιάστηκε στα πράσα από τους εφοριακούς. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίες εξέδιδε τις αποδείξεις από υπολογιστή – ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στην εφορία. Οι αποδείξεις που έκοβε ήταν «μαϊμού» και τα έσοδα που εισέπραττε δεν φαίνονταν πουθενά, αφού ήταν «μαύρα» και αφορολόγητα.

Παπούτσια

Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό».

Αλλά και από εταιρείες στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Κάποιες χρησιμοποιούν τη λέξη «δειγματισμός» άλλα αναφέρουν ότι είναι «αλλαγή».

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΩΝ PODEMOS 1

  Πόλεμο κατά της Εκκλησίας ξεκίνησαν τα κόκκινα τσογλάνια των Podemos («αδελφό» κόμμα των Τσιπροκαμμένων…), απαιτώντας να σταματήσει να μεταδίδεται η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία από το κρατικό κανάλι La2, διότι «δεν είναι δυνατόν να μεταδίδονται Λειτουργίες από τα κρατικά κανάλια, εν μέσω μιας πολυπολιτισμικής, κοσμικής κοινωνίας».Ωστόσο, τα τσογλάνια λογάριασαν χωρίς τον… ξενοδόχο-λαό, ο οποίος τους έδωσε την πρέπουσα απάντηση. Έτσι, μετά από κινητοποίηση των πιστών για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, εκατομμύρια Ισπανοί παρακολούθησαν από την κρατική τηλεόραση την κυριακάτικη ακολουθία δίνοντας τηλεθέαση που… έσπασε τα κοντέρ!

 2. Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΩΝ PODEMOS 2

  Αλλά, το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο αρχιτσόγλανος Ινγκλέσιας ( ο Ισπανός Τσίπρας), το γύρισε στα «δικαιώματα» των λεγόμενων «γκέι»: «Σε μια Λειτουργία στέλνεις κάποιον στο διάολο επειδή είναι γκέι; Στην κρατική τηλεόραση, που όλοι πληρώνουμε; Όχι, ευχαριστώ».
  Ουστ, τσογλάνια!
  (ΥΓ): Την ίδια ώρα, οι άθεοι Τσιπροκαμμένοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Θα πάρουν κι αυτοί την απάντηση που τους αξίζει! ethnikismos.net

 3. Απεργίες στον στρατό και την Αστυνομία θέλει η κυβέρνηση! Σιωπή από τον Πάνο Καμμένο

  Το ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική αναθεώρηση δόθηκε στην δημοσιότητα.
  Ανάμεσα στα ερωτήματα που τίθενται είναι και αυτό για το εάν θα πρέπει να επιτρέπονται οι απεργίες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας!
  Μιλάμε για πλήρη διάλυση κάθε δομής του κράτους προς χάριν μιας “προοδευτικής” διακυβερνήσεως της χώρας.
  Με τις ευλογίες πάντοτε και του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου.
  koinonikosethnikismos

 4. Ειδες τα….βοθρο-καναλα σας !!! Οταν βριζουνε τον Συριζα και τον Τσιπρα με ψεμματα και παραμυθια δεν σας πειραζει. Τωρα που κανουν το ιδιο με τον Δεσποτη ….εξοργιζεστε !!! Καταλαβετε τουλαχιστον με αυτο το παραμυθι με τον Ναθαναηλ οτι αυτοι οι αισχροι για να σας ελεγχουνε μπορουνε να πουνε οποιαδηποτε μπουρδα σαν να ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ…φτανει να εξυπηρετει τα βρωμικα ΙΔΙΩΤΙΚΑ και ΙΔΙΟΤΕΛΗ συμφεροντα ΤΟΥΣ. Στα ..τετοια τους εσεις και η αληθεια. ΜΠΙΖΝΕΣ και μαλιστα αισχρες, κανουν οι βοθροι….Ο Κοντομηνας ,ο Κυριακου, ο Βαρδινογιανης, ο Αλαφουζος κλπ ΜΠΙΖΝΕΣ κανουν με τα βοθροκαναλα τους….ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταματειστε να τους ΒΛΕΠΕΤΕ !!!!! Σας δουλευουν αγρια και δεν το καταλαβαινετε…γελανε με τις μαλακιες που σας πουλανε …Οτι θελουν σας πουλανε !!!!

 5. Ο νέος νόμος για τον υπολογισμό των συντάξεων, που για άλλη μία φορά οδηγεί σε μειώσεις και περικοπές δεν αφορά τους «άρχοντες» της «δημοκρατίας» μας, τους σύγχρονους «Καίσαρες» που για άλλη μία φορά… εξαιρούνται.Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Βουλής να μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν οι βουλευτές, έρχεται ο νόμος 4387/2016 που νομοθετεί τον «επανυπολογισμό» των συντάξεων και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ο οποίος όμως δεν αναφέρεται στους βουλευτές, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.Το άρθρο 4 του νόμου στην παράγραφο 1 αναφέρει ποια είναι τα πρόσωπα που διέπονται από το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και από 1/1/2017 υπάγονται για κύρια σύνταξη στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ. Απαριθμούνται, λοιπόν, όλες οι κατηγορίες, πλην μίας: των αιρετών της Βουλής και των ΟΤΑ, Α’ και Β’ βαθμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.