ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συναγερμός με εγκλωβισμένους & τραυματίες από σεισμό & πυρκαγιά στο ΕΠΑΛ Κω! (Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017»)

3
4201

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας τα οχήματα της οποίας κατευθύνθηκαν εσπευσμένα προς το ΕΠΑΛ Κω, όπου είχε σημάνει συναγερμός, με μαθητές και καθηγητές να έχουν συγκεντρωθεί στον ανοικτό αύλειο χώρο όπου βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ και να μην πλησιάζουν το κτίριο.

Εντός του κτιρίου υπήρχαν τραυματίες και εγκλωβισμένοι. Έτσι προέβλεπε το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017» με αντικείμενο την κατάσβεση πυρκαγιάς και την ανεύρεση και διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων, συνεπεία σεισμικής δραστηριότητας.

Η πρόβλεψη, η πρόληψη και η εγρήγορση πρέπει να προηγούνται της αντιμετώπισης σε αυτό το πλαίσιο συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού της, η Πυροσβεστική υπηρεσία Κω πραγματοποίησε με επιτυχία την συγκεκριμένη άσκηση με τον Διοικητή της, Δημήτρη Γιάνναρη να ευχαριστεί όλους όσους πήραν μέρος σε αυτή (μαθητές, εκπαιδευτικούς, πολιτική προστασία, ΕΟΔ Κω, εθελοντικό κλιμάκιο Καλύμνου) για την άψογη συνεργασία.

Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο ΕΠΑΛ Κω ανταποκρίθηκαν άψογα στο σενάριο της άσκησης άσκηση σεισμού στο σχολείο σύμφωνα με τα σημεία που ορίζει το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στην προσομοίωση, καθώς είναι πλέον αρκετά εκπαιδευμένοι από τις τακτικές ενημερώσεις των εκπαιδευτικών, όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω, Δημήτριος Πρίντζιος.

Όλοι ευχόμαστε να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί το σχέδιο σε πραγματικές καταστάσεις, οφείλουμε όμως να είμαστε πανέτοιμοι και σε αυτό το πλαίσιο ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σεβαστιανός Μαραγκός ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών η Πολιτική Προστασία, η οποία έχει εκπονήσει σχέδια αντιμετώπισης για κάθε έκτακτη ανάγκη (πυρκαγιά, πλημμύρες, σεισμούς κλπ) θα διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία θα περιέχουν βασικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, με χάρτες για τα σημεία συγκέντρωσης και διαφυγής κλπ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ (εφιμεριδα συντακτων) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ