ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δέσμευση Μ. Ζερβού για συνάντηση με δήμαρχο & διακήρυξη εκμίσθωσης χώρου για Λύκειο Ζηπαρίου αμέσως μετά το Πάσχα – Για κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι γονείς

Απορρίπτουν κατηγορηματικά τις εναλλακτικές λύσεις για Ευαγγελίστρια-Λινοπότι, όπως και να λειτουργήσει ως νυχτερινό στον ίδιο χώρο

1
3046

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μανώλη Ζερβού, της Αντιπροέδρου της Κοινότητας Ασφενδιού Α. Βρόντου, της επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα και των στελεχών της παράταξης Μ. Μήτρου και Σ. Κασίου, του Διευθυντή του Γυμνασίου -Λ.Τ. Ζηπαρίου Π. Πηλιγκού και αρκετών γονέων πραγματοποιήθηκε απόψε η έκτακτη γενική συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ζηπαρίου για το νέο λύκειο.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής εξήγησε τις βραχυπρόθεσμες και  μακροπρόθεσμες λύσεις καθώς και  τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν σύμφωνα με το νόμο, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της δημ. αρχής και του δημάρχου προσωπικά ότι το νέο λύκειο θα λειτουργήσει σε χώρο που θα βρει ο δήμος, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι γονείς εξέφρασαν το παράπονό τους καθώς περίμεναν να έρθει στην γενική συνέλευση ο δήμαρχος και να τους δώσει τις σχετικές απαντήσεις, καθώς -όπως τόνισαν- από τον Δεκέμβριο που εκδόθηκε το ΦΕΚ μέχρι σήμερα δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια, ούτε ελήφθη κάποια απόφαση από το δήμο και τη Σχ. Επιτροπή. Ο κ. Ζερβός απάντησε ότι λόγω του αυριανού δημ. συμβουλίου που θα έρθουν προς ψήφιση οι αλλαγές στα νομικά πρόσωπα του δήμου (νέος Πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΚ  κλπ) ο δήμαρχος ετοιμάζει τις σχετικές εισηγήσεις και έχει κυλιόμενα ραντεβού απόψε με τους υποψήφιους για τις θέσεις αυτές και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί  (ενώ και ο κ. Ζερβός έφυγε λίγο νωρίς για να έχει συνάντηση μαζί του -μιας και σύμφωνα με πληροφορίες- προορίζεται για μία από τις δύο θέσεις).

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ο κ. Ζερβός εξήγησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η προκήρυξη για την εξεύρεση ακινήτου το οποίο θα ενοικιάσει ο δήμος. Ενώ, στα ερωτήματα των γονέων σε περίπτωση που δεν βρεθεί τελικά ακίνητο τι θα γίνει, ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής αποκάλυψε το plan b του δήμου που είναι να λειτουργήσει το λύκειο:

α) στο παλιό δημοτικό σχολείο του Λινοπότι (το οποίο λειτουργούσε ως εργοτάξιο του δήμου και στεγαζόταν τα τελευταία χρόνια η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και άλλες υπηρεσίες του δήμου)

και β) στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο στην Ευαγγελίστρια.

Και τις δύο αυτές λύσεις οι γονείς της απέρριψαν κατηγορηματικά, οπότε ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο τον τελικό λόγο θα τον έχει ο δήμος και ο δήμαρχος, όπως προβλέπει η νομοθεσία, μιας  και δεν υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει το σχολείο τον Σεπτέμβριο σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση ακόμα και ως έσχατη λύση -που δεν την θέλει κανείς- να λειτουργήσει το σχολείο ως νυχτερινό στον ίδιο χώρο (η τελευταία συμφέρει περισσότερο τον δήμο).

Οι γονείς φυσικά εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας (μόλις έφυγε ο κ. Ζερβός) ότι θα προχωρήσουν ακόμα και σε κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, όπως και αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις από τον δήμο για την εξεύρεση χώρου τονίζοντας ότι υπάρχουν ακίνητα και χώροι που ενδείκνυνται για ενοικίαση.

Πάντως φεύγοντας ο κ. Ζερβός τόνισε ότι ο δήμαρχος θα συναντηθεί μαζί τους αμέσως μετά το Πάσχα για να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.

Η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, στην τοποθέτησή της εξέφρασε μεν την εκτίμησή της στο πρόσωπο του Μ. Ζερβού, του άσκησε όμως κριτική διότι δεν έφερε το θέμα εδώ και 4 μήνες στην Σχ. Επιτροπή και δεν έγινε καμία ενέργεια από πλευράς δήμου. Σε ότι αφορά τις εναλλακτικές λύσεις για Ευαγγελίστρια ή Λινοπότι τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί πρώτα από την επιτροπή καταλληλότητας, όχι όπως στο Πλατάνι που λειτούργησε το 7ο δημοτικό χωρίς σχετική γνωμοδότηση. Ο Μ. Ζερβός αντέτεινε για το πρώτο ότι είναι θέμα της Δημ. Επιτροπής Παιδείας και όχι της Σχ. Επιτροπής και για το δεύτερο ότι η επιτροπή καταλληλότητας εξέτασε το κτίριο του ΒΑΚΟΥΦ για το 7ο δημοτικό όταν εξέτασε και τον χώρο της πρώην ΑΝΚΟ.

Το μέλος της Σχ. Επιτροπής και πρ. Πρόεδρος Μ. Μήτρου στην τοποθέτησή του λιγο νωρίτερα, τόνισε επίσης ότι έπρεπε το θέμα να είχε έρθει ήδη στην Σχ. Επιτροπή και ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι προτάσεις που υπάρχουν για τους διαθέσιμους χώρους ιδιωτών και να εξεταστούν από τις ΤΥ ως προς την καταλληλότητα τους για να επισπευσθούν οι διαδικασίες μιας και οι περισσότεροι γονείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους αν θα είναι μέσα στην δέσμευσή της η δημ. αρχή ότι το νέο λύκειο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Ο Μ. Ζερβός απάντησε ότι όλα θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου γι’ αυτό και θα προχωρήσουν άμεσα στη σχετική προκήρυξη. Για δε την μακροπρόθεση λύση της ανέγερσης νέου κτηρίου (ο Μ. Ζερβός εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 χρόνια +) θα έρθει πρόταση χωροθέτησης (το γιαπί που προοριζόταν να γίνει το νέο δημαρχείο Δικαίου μιας και τέθηκε στη συζήτηση, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να εξεταστεί από τις ΤΥ – η Ι. Ρούφα πρότεινε επιπλέον να εξετάσουν άμεσα όλες τις ΚΜ της περιοχής) και από ‘κει κι έπειτα να εκπονηθεί η μελέτη από τον δήμο ή την περιφέρεια να γίνει η ωρίμανση και η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η Ι. Ρούφα πρότεινε να έρθει ως έκτακτο θέμα στο αυριανό Δημ. Συμβούλιο και να μην χρονοτριβεί  κι άλλο αυτό το θέμα.

Τέλος, οι γονείς προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δουν ότι και μετά το Πάσχα ο δήμαρχος δεν τους συναντήσει ή δεν προχωρήσουν  άμεσα οι  διαδικασίες -σύμφωνα με τις δεσμεύσεις- είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις, απορρίπτοντας τις εναλλακτικές λύσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ (ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 2-3 ΕΤΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΕΣΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΤΙΡΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ (ΜΕ 5.000,00 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ