ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στα Ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου «εις πολλά έτη Δέσποτα» – Το ξεχωριστό δώρο των Ιερέων & η ομιλία του π. Χρυσοστόμου

7
5110
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΤΑ

Τα ονομαστήρια του γιόρτασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, κ. κ. Ναθαναήλ το Σάββατο στις 22 Απριλίου.

Την παραμονή έγινε ο καθιερωμένος κατανυκτικός Εσπερινός, για την γιορτή του Απόστόλου και Μαθητή του Χριστού Ναθαναήλ. Σύσσωμος ο κλήρος παρέστη στον Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Κω, ενώ κατασυγκινημένος ο σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον βίο και το σταυρικό μαρτύριο του μαθητή του Χριστού Ναθαναήλ ή αλλιώς Βαρθολομαίου.

Την επομένη τελέσθηκε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου κ. κ. Ναθαναήλ και με την συμμετοχή όλου του κλήρου με το Μητροπολίτη μας να ευχαριστεί το Εκκλησίασμα για την παρουσία του και τις ευχές του.

Ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας σύσσωμο τον κλήρο, απηύθυνε στον Δεσπότη τις καθιερωμένες ευχές. Στην συνέχεια του προσέφερε ως δώρο εκ μέρους όλου του κλήρου, ένα εγκόλπιο με την παράσταση από το Άγιο Μανδήλιο του Ιησού Χριστού. Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης, κ.κ. Ναθαναήλ, δήλωσε και πάλιν κατασυγκινημένος για την αγάπη του κλήρου και του ποιμνίου του προς το πρόσωπο του.

Με το Αντίδωρο o Σεβασμιώτατος έδωσε από  μία εικονίτσα σε κάθε προσκυνητή, ενώ στην έξοδο του Ι.Ν. μοιράσθηκαν γλυκά σε όλους τους παριστάμενους.

Ακολούθησαν οι ευχές που δέχθηκε στο Επισκοπείο ο Δεσπότης από τους ιερείς, τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές (Βουλευτής Η. Καματερός, Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, πρώην Έπαρχος Β. Ξυπολιτάς, πρώην Δήμαρχοι: Μ. Φάκκος, Θ. Βαρκάς, Θ. Νικηταράς, Πρόεδρος Δημ. συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημ. σύμβουλοι, Διοικητές: ΝΑΣ Ι.Γ Καρδαράς, Αστυνομίας Δ. Καπανδρίτης, πρ. Διοικητής Πυροσβεστικής Γ. Τσιάμης, ο πρώην καθηγητής του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρδής κλπ) και πλήθος κόσμου.

Η ημέρα όπου σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Φίλιππος ο μαθητής κάλεσε τον Ναθαναήλ να γνωρίσει τον Ιησού τον Ναζαρινό, ήταν ξεχωριστή. Άλλος ένα πιστός υπηρέτης του Χριστού προστέθηκε στους Δώδεκα Μαθητές, όταν ο Φίλιππος βρήκε τον Ναθαναήλ.

Η ημέρα που το κατά κόσμο όνομα του Δεσπότη μας το Φίλιππος, συναντούσε το μοναχικό του Ναθαναήλ, ήταν πάλι ξεχωριστή για εκείνον, όπως και η χειροτονία του στο ύπατο αξίωμα της ιεροσύνης ως Μητροπολίτου. Δεν ήρθα για να διακονηθώ, αλλά για να διακονήσω μας είπε και εμείς του ευχόμαστε. Πολλά τα έτη σου Δέσποτα.

Ξανθίππη Αγρέλλη

BINTEO από dhras.gr:

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΞΙΟΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ Ο ……………..

  2. ΔΙΑΠΥΡΕΣ ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ..!!!!

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ,Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΕΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ..!!!!
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑΣ ..!!!!

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΚΚ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ…!!!!

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΥΡΕΣ ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ……!!!!!

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ