ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια & πλήθος κόσμου ο εσπερινός της Αναλήψεως με Ναθαναήλ & τοπ. αρχές στο Ζηπάρι

5
4887

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε απόψε στον πανηγυρικό εσπερινό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Ι.Γ. Καρδαράς, ο αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος, η δημ. σύμβουλος Π. Κιαπόκα, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής,  ο τοπ. σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής,  κ.α.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ότι η εορτή της Αναλήψεως είναι η δυνατότητα που μας δίνει ο Θεός να χαιρόμαστε. Παρότι το γεγονός του αποχωρισμού είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, οι Απόστολοι όταν έφτασε η στιγμή του αποχωρισμού από τον Ιησού που τον παρέλαβε ένα άσπρο σύννεφο με τους αγγέλους τριγύρω είδαν τους ουρανούς να ανοίγουν και κατάλαβαν ότι η πραγματική πατρίδα μας είναι εκεί.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε κλεισμένους τους ουρανούς από τη στιγμή που μας το υπενθυμίζει η εκκλησία. Ο Χριστός μας έδωσε τη δυνατότητα να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του αλλά μα παλεύουμε καθημερινά. Όχι όμως παλεύοντας και μισώντας, αλλά παλεύοντας και αγαπώντας ακόμα και τον εχθρό. Γιατί έτσι μόνο μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι ουρανοί είναι ανοιχτοί. Δεν μπορούμε να εορτάσουμε μία γιορτή και να έχουμε μίσος στην καρδιά μας. Έστω και για αυτούς που μας έκοψε κομμάτια τη ζωή ή την υπόστασή μας και συνεχίζει… Έχουμε υποχρέωση να παρουσιάζουμε τον κόσμο όπως τον έπλασε ο Θεός και αν δεν είναι έτσι έχουμε υποχρέωση να τον επαναφέρουμε. Έτσι μπορεί να έχουνε σημασία οι εορτές, αλλά και η παρουσίας μας εδώ, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Αυτή την αλήθεια πρέπει να παρακαλέσουμε τον Χριστό που ανεβαίνει στους ουρανούς απόψε να μας δώσει να κατανοήσουμε και σε λίγες μέρες τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθησε, με τις δέουσες τιμές η λιτάνευση της εικόνας της Αναλήψεως στο οικοδομικό τετράγωνο γύρω από τον ΙΝ, με τον ιερό κλήρο τις αρχές και πλήθος προσκυνητών στην ιερά πομπή. Την εικόνα της Αναλήψεως βάσταζαν άνδρες του Ναυτικού Σταθμού Κω (ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διοικητή τους κ. Καρδαρά που πάντα ανταποκρίνεται όποτε του ζητηθεί).

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: O ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

    Η έννοια της οικογένειας, το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, τα εθνικά σύνορα, η χριστιανική πίστη, όλες αυτές οι πεποιθήσεις θα καταστραφούν, διότι ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση υποστηριζόμενη από τους σχεδιαστές της μέσα στις μυστικές κοινωνίες και τις νέες θρησκευτικές ομάδες. Ο θεσμός της οικογένειας θα δεχθεί επίθεση και θα καταστραφεί. Τα παιδιά θα τα μεγαλώνει η «προοδευτική» κοινωνία μέσω της κυβέρνησης. Το δικαίωμα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας θα καταργηθεί. Όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα θα ανήκουν στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα το ίδιο σκοτεινό συνδικάτο θα παρουσιάσει την Παγκόσμια Θρησκεία. Οι πιστοί που δεν θα συμβιβαστούν με αυτό το μοντέλο θα υποστούν κοινωνικό αποκλεισμό, φακέλωμα, διωγμούς, φυλακίσεις μέχρι και θάνατο.Η Νέα Παγκόσμια Τάξη έρχεται…

  2. ΠΡΟΣ ΣΧ 1 ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΕΙΤΕ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ . Η ΖΩΗ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΑΤΡΩΤΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΥΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ. ΟΣΟ ΓΙΑΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΗΗΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΕΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.