Bloko.gr: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση στην Κω – Πώς έφθασαν στα ίχνη του «Καράφλα»

20
9114

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση στην Κω – Πώς έφθασαν στα ίχνη του «Καράφλα»

Ιδιαίτερα προσεκτικά στις επικοινωνίες τους ήταν τα μέλη του κυκλώματος, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Για τις περισσότερες συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα μεν, αλλά με διαδικτυακές εφαρμογές, ώστε να μην ανιχνεύονται και να μην καταγράφονται από κανέναν κοριό της ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμα και για το ηγετικό στέλεχος, τον «καράφλα» ή «εργοστάσιο», όπως τον αποκαλούσαν οι υπόλοιποι συνεργοί του, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν την εμπλοκή του μόνο κατά το τελευταίο διάστημα, όταν επικοινωνούσε με Έλληνα έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα όσα κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, αλλά και από την επιχείρηση στην Κω:

Ο τυχοδιωκτισμός και οι παθογένειες σε όλες τις κλίμακες της ΕΛΑΣ – Αστυνομικός γράφει, περιγράφει και αποδομεί

Το παρακάτω κείμενο μας εσταλει μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας ekathess.gr από έναν αστυνομικό που ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του.

Καθισμένος μέσα στο
ιδιωτικό μου αυτοκινήτο,εκτελώντας νυχτερινή σκοπιά,εξωτερικά ενός ιδιωτικού κτιρίου, που διαθέτει μέτρα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας και υπηρεσία ιδιωτικής φύλαξης.Το οποίο είναι περιφραγμένο από τεράστια κάγκελα και δύσκολα προσπελάσιμα.
Ποιος ο λόγος φύλαξης του απο την Αστυνομία και γιατί γίνεται με τόσο αντιεπαγγελματικό και λάθος τρόπο;;; Θα σκεφτεί ένας πολίτης! (γιατί οι συνάδελφοι γνωρίζουν)

Ίσως απαγορεύεται να κρίνω τις αποφάσεις των ανωτέρων μου,αλλά θα το προσπεράσω και θα υποθέσω ότι ίσως έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις των αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ.!
Που αλλού θα συναντήσετε παρόμοια παροχή αστυνομικών υπηρεσίων σε ιδιώτες; Δεν γνωρίζω! Σίγουρα όμως όχι,σε χώρες της Ευρώπης!
Ας περάσω όμως ευθύς αμέσως, στο λόγο που σκέφτομαι και γράφω.

Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος τραυματισμός φίλου και συναδέλφου εν ώρα νυχτερινής υπηρεσίας περιπολικού! Δεν είναι σίγουρα ο πρώτος τραυματισμός που μαθαίνω, αλλά κάθε φορά εύχομαι να είναι και ο τελευταίος. Για χάρη της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, θα ονομάσω το φίλο και συνάδελφο της ιστορίας μας, (αυτόν τον οποίο τραυματίστηκε) Σωτήρη και τον έτερο συνάδελφο του περιπολικού, Κώστα.

Που λέτε…. ο φίλος Σωτήρης, εκτελώντας νυχτερινή υπηρεσία περιπολικού,κατά τις ώρες 22.00-06.00 στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, πέραν των λοιπών κλήσεων του κέντρου άμεσης δράσης που ελάμβαναν εκείνο το βράδυ, έλαβαν και μια κλήση για άτομο εντός εργοστασίου.Κινήθηκαν τάχιστα για το σημείο όπου τους ανέμενε ο ιδιοκτήτης. Ο οποίος μόλις έφτασαν τους ενημέρωσε,ότι χτύπησε ο συναγερμός και ότι πιθανόν ο δράστης είναι εντός. Με περίσσιο θάρρος, επαγγελματική συνείδηση και αποφασιστικότητα, μπήκαν μέσα στο εργοστάσιο χωρίς να αναμένουν ενισχύσεις, για να συλλάβουν τον επίδοξο διαρρήκτη!Έψαξαν όλους τους χώρους και τελικά δεν βρήκαν κανέναν! Άκυρος ο συναγερμός!

Βγαίνοντας από μια σκοτεινή έξοδο του εργοστασίου, ο συνάδελφος της ιστορίας μας, ο Σωτήρης,χτύπησε το κεφάλι του σε κάτι σίδερα που προεξείχαν, τα οποία φυσικά και χωρίς τα γυαλιά του,ήταν αδύνατο να διακρίνει μέσα στα σκοτάδια. Ευτυχώς δεν χτύπησε πιο σοβαρά, διακινδυνεύοντας να χάσει κανένα μάτι και τη γλύτωσε με μόνο πέντε ράμματα και 4 ημέρες ελεύθερος υπηρεσίας. Μπράβο του,περαστικά του και σιδερένιος θα πουν, με ένα στόμα-μια φωνή, όσοι διαβάσουν αυτήν την ιστορία. Το παράδοξο της υπόθεσης βέβαια, είναι ότι ο Σωτήρης δεν φοράει γυαλιά λόγω μυωπίας, αλλά λόγω πρεσβυωπίας! Τα οποία φυσικά φοράει μόνο όταν διαβάζει.
Εδώ λοιπόν, πρέπει να σας πω ότι ο Σωτήρης και ο Κώστας,εκείνο το βράδυ της περιπολίας, συγκεντρώναν συνολικά 96 ηλικιακά έτη και επέβαιναν σε ένα περιπολικό ηλικίας 12 ετών,ταλαιπωρημένο και σίγουρα μη ασφαλές. Δύο 48 χρόνοι δηλαδή, σε υπηρεσία νυχτερινού περιπολικού!Δύο 48 χρόνοι, οι οποίοι θα συνεχίζουν μέχρι συντάξεως να δουλεύουν περιπολικό!Γιατί;;; Δεν υπάρχουν μήπως νεότεροι συνάδελφοι θα σκεφτεί κανείς;;;Δεν έχει προσωπικό η Ελληνική Αστυνομία;;;

Ουδείς μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση.Σίγουρα δεν μπορούν να τη δώσουν οι Αξιωματικοί μας, εκεί στα ψηλά γραφεία.Δεν θέλουν να γνωρίζουν αυτή την απάντηση!
Την ίδια στιγμή του περιστατικού-τραυματισμού βέβαια,εντός του τμήματος και φυσικά εντός πολλών τμηματων σε όλη την Ελλάδα, υπήρχαν και υπάρχουν νεαρότεροι συνάδελφοι, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι θέλουν να βγουν περιπολία, αναγκάζονται-υποχρεώνονται να κάτσουν στη θέση του Αξιωματικού υπηρεσίας,γραφείου ταυτοτήτων,αρχείου κλπ.

Βέβαια υπάρχουν δυστυχώς και οι συνάδελφοί που μόλις βγήκαν από τη σχολή, θέλανε όπως και πολλές γυναίκες να διατεθούν σε υπηρεσία γραφείου και να πάρουν σύνταξη από εκεί. Υπάρχουν και αυτοί, που φήμες λένε ότι έπαιρναν οι μητέρες τους τηλέφωνο στους διοικητές των τμημάτων ή στους στρατηγούς και ζητούσαν να μπουν τα παιδιά τους σε γραφείο, γιατί έλεγαν «είναι μικρά ακόμη και πρέπει να μεγαλώσουν λίγο πριν βγουν στο πεζοδρόμιο».
Κανένα υπονοούμενο, για κανέναν συνάδελφό!
Αγάπη μόνο!!!!Αλήθεια μόνο!!!
Όποιος ενοχλείται από τα παραπανω γραφόμενα, ο σοφός λαός έχει πει ότι «όποιος έχει τη μύγα,μυγιάζεται».
Υπάρχουν και αυτοί που λένε «γιατί να δουλέψω,αφού δεν μας πληρώνουν» και έχουν δίκιο από τη μεριά τους.

Υπαρχουν και οι αξιωματικοί από τη σχολή, που μόλις αποφοιτήσουν περιμένουν να γίνουν υποδιοικητές και ποτέ δεν κάθονται στη θέση του αξιωματικού υπηρεσίας,δεν υποχρεώνονται (σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο) ή δεν θέλουν να κάτσουν!Υπάρχουν και οι ανθυπαστυνόμοι,που μόλις πάρουν το βαθμό,θελουν να διατίθενται μόνο σε υπηρεσία προανακρίσεων ή γραμματεία!
Ήθελα να ξέρα, όταν σε τρία-τέσσερα χρόνια πάρουν σύνταξη ο Σωτήρης και ο Κώστας, ποιος Θα βγαίνει περιπολικό; Όταν όλοι θα αρχίσουν να δίνουν εξετάσεις για αρχιφύλακες (ΠΣ) και εν συνεχεία θα γίνονται ανθυπαστυνόμοι και ακόμη παραπέρα υυπαστυόμοι ΤΕΜΑ,ποιος θα μείνει περιπολικό ή σκοπιά;;;

Βέβαια υπάρχουν ακόμη αρκετοί βητάδες, πριν την έναρξη της σχολής αστυφύλακων το 95 και φυσικά υπάρχουν και εκείνα τα φιλότιμα παιδιά,που από ειδικοί φρουροί έγιναν  βητάδες.
Για πόσο ακόμα όμως, θα υπάρχουν αυτοί που θα έχουν  όρεξη, περισσή δύναμη και διάθεση να βγαίνουν πεζοδρόμιο;;;Δεν ξέρω!
Στην επαρχία οι αξιωματικοί-βαθμοφόροι είναι ήδη περισσότεροι από τους συναδέλφους, που εργάζονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο και αξιωματικοί υπηρεσίας.Και μην ακούσω κανέναν να λέει » ναι, αλλά εγω διάβασα για να γίνω αξιωματικός-βαθμοφόρος».
Ξεκολλάτε!!!Οι καταστάσεις αλλάζουν και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.Μέχρι το βαθμό του υπαστυνόμου Α’ όλοι ανεξαιρέτως στο πεζοδρόμιο.
Αλλιώς δώστε παραπάνω κίνητρα-χρήματα σε αυτούς που παλεύουν πραγματικά,για την κοινωνία και τον πολίτη εκεί έξω.
Αξιολόγηση τώρα!

Οι αξιωματικοί και οι επικεφαλείς το λέει η ίδια η λέξη, είναι για να μπαίνουν μπροστά,(στο παρελθόν μπροστά στις μάχες-στην εποχή μας έξω στο πεζοδρόμιο) και όχι να κάθονται πίσω στα γραφεία.Ευτυχώς που υπάρχουν στις μέρες μας και αξιωματικοί σε σοβαρές-μάχιμες υπηρεσίες Ασφαλείας, που τιμούν την λέξη και στέκονται και αυτοί μπροστά και δίπλα στον αστυφύλακα!
Αυτά λοιπόν σκέφτηκα και έγραψα……
Με εκτίμηση και σεβασμό,
σε όλους τους συναδέλφους.

ekathess.gr

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλαξε στην ασφάλεια κάτι με τους καινούργιους;;; Μόνο ναργιλέδες δεν έβαλαν ΚΩΟΙ και ΑΛΒΑΝΟΙ με τις αμαξάρες, ντουμάνιασε όλη η Κως!!!

    Ίσως κάτι να έχει αλλάξει με τους νέους στην ασφάλεια αλλά δεν το πιστεύω και πολύ, δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Καλό θα ήταν όμως να μαζέψουν και τους μεγάλους, τους προμηθευτές κόκας με τις σύριγγες που σκοτώνουν τα παιδιά μας που είναι συνέταιροι με πολλούς γνωστούς σας «φύλακες» που ψάχνουν δήθεν, με τους κουμπάρους τους και κάνουν «ασφαλή» ταξιδάκια στην Τουρκία και κανένας δήθεν να μην παίρνει πρέφα από την διακίνηση που γίνεται μια και έχουν ΑΣΥΛΙΑ τύπου Survivor…..

  2. Δεν άλλαξε τίποτα στην ασφάλεια Κω, με το που ήρθαν οι Αθηναίοι ασφαλίτες τους μάζεψαν, τους πήραν τα κινητά και τους έδωσαν ΡΕΠΟ.!.!

    Δεν ενημέρωσε κανένα στην Κω η ασφάλεια των Αθηνών, ήρθαν με κλούβα ξαφνικά έχοντας πληροφορίες και στοιχεία για το τι γίνεται στην Κω, έκαναν ντου χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας από την ασφάλεια της Κω και έτσι υπήρξε αποτέλεσμα και συλλήψεις επωνύμων και όχι μαρίδας όπως γινόταν χρόνια τώρα…

    • Σας διαβεβαιώ εκ πείρας,ότι ήξεραν και ξέρουν πάρα πολλά ,και όλος αυτός ο διασυρμός του ονόματος της Κω ένα τριήμερο σε όλα τα sites και ΜΜΕ,έντυπα και ηλεκτρονικά,ουσιαστικά αδειάζει τους τοπικούς Ελεγκτικούς κρίκους..Ήξεραν ,με διάφορους τρόπους τι γίνεται με πολλούς και από καρφώματα και από νυκτερινές υπηρεσίες,καταγγελίες,βραδινές εξόδους,αλλά ….δεν έκαναν καμιά κίνηση.Αυτό τους βαρύνει αφάνταστα,γιατί μέχρι και καλύψεις πρόσφεραν με την ανοχή…..γενικά αισθάνομαι Ανασφάλεια….

  3. Πράκτορες, μπετατζήδες, εστιάτορες, υδραυλικοί, αλουμινάδες, επαγγελματίες, ραδιοφωνικοι παραγωγοι οι ντόπιοι ΝΟΝΟΙ των ναρκωτικών...

    Ναρκωτικά, διακίνηση λαθρομεταναστών, όπλα και χειροβομβίδες, παραδάκι μπόλικο και ΑΣΥΛΙΑ-ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ από τους υπεύθυνους στην Κω… Βίλες και περιουσία που δεν δικαιολογείτε από τους δράστες και τους μισθωτούς που τους κάλυπταν…. Γραμμένα τα ονοματάκια τους δεν θα προλάβουμε να τα δούμε. Με την καβάντζα μετρητών που έχουν γρήγορα θα κυκλοφορούν ελεύθερα όπως όλοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου του ΣφΥΡΙΖΑ.

  4. Αν χρησιμοποιείτε διαδικτυακές εφαρμογές για να μιλάτε, ο σούπερ κοριός δεν μπορεί να σας καταγράψει.

  5. Στην εποχή μας, από των πλυντηρίων τους 29 κατασκευαστές περάσαμε στους 29… πρεσβευτές στην Αθήνα, που συνιστούν… “Gay Pride”!
    Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση της ολλανδικής πρεσβείας – πάντα… πρωτοπόροι σε τέτοια θέματα οι Ολλανδοί: «Οι διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, και της Χιλής στην Ελλάδα

      • σκασε ρε πισω….αποβρασμα..τι θα πει ομοφοβικος για πες μας να μαθουμε και εμεις? δεν γουσταρουμε ρε σκ…τοσπρωχτηδες αη σιχτιρ

        • Σιγά ρε βρωμιάρη πολλά βαρύ άντρακλα!Να δω πόσο σκατόψυχος θα σαι άμα βγεί το παιδί σου ομοφυλόφιλος!Χριστιανοταλιμπάν!

    • Πιστεύω ότι εάν το παιδί του συγκεκριμένου βγεί ομοφυλόφιλο, θα προτιμήσει να το σκοτώσει και να παει φυλακή. Μετά θα μπορεί χωρίς τύψεις να συνεχίσει να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα.

  6. στηρίζουν και πάλι, με τη συμμετοχή τους, το Φεστιβάλ και την Παρέλαση Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride- που θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της πόλης της Αθήνας… Οι χώρες μας στηρίζουν σαφώς τα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων, εκφράζοντας έτσι την ευαισθητοποίηση τους για την προώθηση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

    (ΥΓ): Αλήθεια, ποιες από τις παραπάνω πρεσβείες στηρίζουν και οικονομικά την διοργάνωση; Η αμερικανική, ας πούμε; Και γιατί άραγε;

  7. «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» ΕΣΦΑΞΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Ενώ το κουρδισμένο αληταριό της αμερικανικής πρεσβείας και της CIA συνεχίζει να μιλάει γενικώς και αορίστως για «ρατσιστικές» επιθέσεις, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις και δολοφονίες γίνονται κατά των Ελλήνων, μέσα στην ίδια τους την χώρα!
    Έτσι, θανάσιμο τραυματισμό με μαχαιριές δέχθηκε ένας 52χρονος Κερκυραίος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, από έναν 30χρονο «κατατρεγμένο οικονομικό μετανάστη» από την Αλβανία.
    Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, ο δράστης μπήκε στο ψητοπωλείο, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση του Βυρού, στη Μέση Κέρκυρα, σε έξαλλη κατάσταση και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη με μαχαίρι, μαχαιρώνοντάς τον μέχρι θανάτου, λόγω «προσωπικών διαφορών»!
    Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  8. http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/798260/efodos-tis-astynomias-se-radiofoniko-stathmo-synelavan-paragogo-gia-diakinisi-narkotikon#ixzz4jQxAI9Rt

    Σε πολυδαίδαλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών, φέρονται να εμπλέκονται επώνυμοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη (07/06).
    Από τους πιο γνωστούς μεταξύ των συλληφθέντων είναι και γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, στον οποίο η Αστυνομία πέρασε τις χειροπέδες ενώ έκανε την εκπομπή του, μέσα στο ραδιοφωνικό στούντιο, στην Κω.
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», στο κύκλωμα εμπλέκεται και γνωστός επιχειρηματίας του νησιού, μαζί με το γιο του, ο οποίος φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης.
    Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφύρης, το κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνη και χασίς από την Αλβανία, τις οποίες αποθήκευε σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην Αττική.

  9. http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/798260/efodos-tis-astynomias-se-radiofoniko-stathmo-synelavan-paragogo-gia-diakinisi-narkotikon#ixzz4jQxAI9Rt

    Στη συνέχεια, γυναίκες από την Αλβανία μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, αναλάμβαναν την μεταφορά των ναρκωτικών με πλοία της γραμμής στην Κω ώστε να μην κινούν τις υποψίες Αστυνομικών και Λιμενικών.
    Μάλιστα σε μια περίπτωση, σημειώνει η εφημερίδα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που επί έξι μήνες βρίσκονταν στο νησί και πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς να τους αντιληφθούν οι συνάδελφοι τους στο νησί, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χασίς κρυμμένη μέσα στο μπάνιο τουριστικού δωματίου.

  10. ενα ειναι το σιγουρο μετα και αυτη την υποθεση.
    η ‘ κοινωνια’ της Κω εχει σαπισει και ζεχνει!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ