ΔΕΙΤΕ Πόσοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι & πόσοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η κύρια ανάκριση)

14
10370

Ξεκίνησε την Πέμπτη η κυρία Ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών από 4 εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν σε Κω και Αθήνα.

Εχουν συλληφθεί 44 άτομα εκ των οποίων οι 34 στην Κω ενώ κατηγορούμενοι είναι 67 (7 βρίσκονται ή διαμένουν στο εξωτερικό, 8 δεν ταυτοποιήθηκαν, 4 δεν εντοπίστηκαν εντός των ορίων του αυτοφώρου).
Με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οι πρώτοι 8 κατηγορούμενοι αλλοδαποί, που απολογήθηκαν την Πέμπτη.
Χθες απολογήθηκαν ακόμη 12 εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι 3 και οι λοιποί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ η κυρία ανάκριση πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα και για τους 44 συλληφθέντες. Η ανάκριση ξεκίνησε συγκεκριμένα με την λήψη απολογιών από 28 άτομα τα οποία φέρονται να έχουν συγκροτήσει την πρώτη από τις 4 εγκληματικές οργανώσεις. Από αυτούς οι 8 διαμένουν στην Αττική και οι υπόλοιποι στην Κω.
H εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης τόσο στην Αττική, όσο και στην Κω.
Οι ποσότητες των ναρκωτικών αρχικά τοποθετούνται σε καβάτζες στην Αττική και στη συνέχεια, είτε διακινούνται εντός Αττικής, είτε μεταφέρονται σταδιακά στην Κω όπου τα εκεί διαμένοντα μέλη τις αποθηκεύουν προσωρινά και τις διακινούν σταδιακά στους χρήστες.
Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, τον οποίο οι συγκατηγορούμενοι του προσφωνούν «καράφλα», «αφεντικό» ή «εργοστάσιο», είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να διαχειρίζεται το σύνολο των ποσοτήτων των ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης).
Ενδεικτικό του ρόλου του είναι το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των επικοινωνιών του με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιεί διαδικτυακές εφαρμογές (viber, what’s up, facebook). Βασικοί συνεργάτες του φέρονται ομοεθνείς του στην Αθήνα.
Ο ανωτέρω Αλβανός, χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικές διαδρομές, με κεντρικά πρόσωπα έναν 32χρονο για την κοκαϊνη και έναν 41χρονο για την κάνναβη, ομοεθνείς του.
Η διακίνηση της κοκαΐνης προς τους χρήστες του νησιού ελάμβανε χώρα μέσω τριών διαφορετικών «καναλιών» που είχαν δημιουργήσει ένας 31χρονος Αλβανός, ένας 34χρονος Αλβανός και ένας 63χρονος ημεδαπός, κοινή συνισταμένη των οποίων φέρεται να ήταν ένας 32χρονος Αλβανός ο οποίος είχε και το ρόλο του προμηθευτή.
Συνολικά η εγκληματική οργάνωση, από τις 22/03/2017 έως τις 31/05/2017, φέρεται να διακίνησε στην Κω τουλάχιστον 660 γραμμάρια κοκαΐνη.
Εταιρη υποομάδα με ημεδαπούς και αλλοδαπούς είχε αναλάβει την διακίνηση της κάνναβης και συνολικά η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται από την 12/04/2017 έως την 29/05/2017, να διακίνησε τουλάχιστον 2.650 γραμμάρια κάνναβης.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται από την Κω οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Ασλάνης, Παναγιώτης Αβρίθης, Μιχάλης Εκατομμάτης, Βάνα Περρή, Μανώλης Χατζηάμαλος, Κώστας Χόνδρος και Δημήτρης Βασιλείου Χόνδρος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΒΙΝΤΕΟ -ρεπορτάζ από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • Γιατί θέλεις να δεις γραμμένα όλα τα ονόματα την στιγμή που λόγω νόμου απαγορεύεται αλλά που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ;;;

      Από στόμα σε στόμα όλοι τους ξέρουν, ακόμα και λεπτομέρειες από την σύλληψη τους… ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΜΕΣΑ;;;

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΤΡΑΝΤΑΚΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

  2. ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΕΡΑΣ ΤΟΥ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ “GAY PRIDE”

    Ανοιχτό κάλεσμα απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο σημερινό ”Gay Pride” (που έχει χορηγό την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα…), γιατί είναι… «Θέμα παιδείας»:«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 10 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα “Θέμα παιδείας” Και πράγματι, η αλλαγή συνείδησης, το σπάσιμο των στερεοτύπων, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αντιμετώπιση του κοινωνικού ρατσισμού και των διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και όλων όσοι απειλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα παιδείας και κουλτούρας…Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν κάθε πολίτη που ονειρεύεται ένα διαφορετικό και πολύχρωμο κόσμο σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις, αλλά και την παρέλαση στις 7 το απόγευμα».
    (ΥΓ) 1: Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση: με κουκούλες ή άνευ;
    (ΥΓ) 2: Φήμες λένε πως θα συμμετάσχει στην «παρέλαση» και άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο θα βρίσκονται υπουργοί ντυμένοι… ελαφρά. Λέτε ν’ αληθεύουν;

  3. Συνένοχη στην μνημονιακή καταστροφή της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο Μνημόνιο και δεν επιδιώκει την διεξαγωγή εκλογών.
    Η Ελλάδα, αν και είναι μια πλούσια χώρα, πεθαίνει και μόνο με μια εθνική πολιτική ενάντια στα Μνημόνια μπορεί να σωθεί.Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος επανέλαβε πως το δημόσιο χρέος είναι παράνομο και ότι τα μνημονιακά δεσμά της χώρας έχουν στόχο τον ορυκτό πλούτο που υπολογίζεται στα 2,4 τρισ. ευρώ.
    Τέλος, κατήγγειλε την συνεχιζόμενη παράνομη φίμωση της Χρυσής Αυγής από τους νταβατζήδες της ενημέρωσης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και την αδράνεια του ΕΣΡ που δεν επιβάλλει την πολυφωνία και την νομιμότητα.

  4. ελα ρε παιδια τι ρωτατε ,αφου τους ξερετε ολα τα μεγαλα επειχηρηματικα κεφαλια της πολης ειναι μεσα αφου τους συζητανε σε καθε γωνια και σε καθε καφετερια ,βεβαια απο την αλλη αφου ανακοινωνεις οτι καποιοι ειναι προφυλακιστεοι καλυπτεσαι κυριε κιαρη να γραψεις τα ονοματα ,βεβαια εχουμε ξαναπει αλλο δημοσιογραφια και αλλο σαιτ με ενημερωση και αστειακια για να βγαζουμε ενα μεροκαματο,εμ εδω ειναι το δυσκολο του να εισαι δημοσιογραφος ,οφειλεις να ενημερωνεις -δεν ειναι ρουφιανισμος- ενημερωση ειναι ….απλα κουβεντα κανουμε γιατι σε αυτο τον τοπο γενικωτερα στην ελλαδα ειμαστε αξιοι της τυχης μας ,αν ηταν ετσι ολοι θα μπορουσαμε να γινουμε πολιτικοι δημοσιογραφοι ,λαμογια και παει λεγοντας ,αφου δεν μπαινει στον κ..ο μας η ζωη συνεχιζεται,αντε και καλο καλοκαιρι

    • – Εσύ «καλύπτεις» τον κάθε κιάρη να δημοσιοποιήσει ονόματα κ. χαλβά; νόμοι δεν υπάρχουν ή τους ξέρεις όλους;
      Η Εξουσία Δημοσιοποίησης Προσωπικών Δεδομένων Κατηγορουμένων από τις Εισαγγελικές Αρχές
      Για την ποινική δίωξη ή καταδίκη των αδικημάτων του άρθρου 3 § 2β Ν. 2472/1997 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών ή ο Εισαγγελέας Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο, δύναται με διάταξή του να επιτρέπει τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων δεδομένων φυσικών προσώπων που κατηγορούνται για τα αδικήματα αυτά. Η διάταξη πρέπει να είναι ειδικώς και πλήρως αιτιολογημένη, να προσδιορίζει τον τρόπο δημοσιοποίησης και το χρονικό διάστημα που αυτή θα διαρκέσει. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

    • Κατά της εισαγγελικής διάταξης επιτρέπεται προσφυγή εντός 2 ημερών από τη γνωστοποίηση στον κατηγορούμενο ή κατάδικο ενώπιον του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ή του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο, ο οποίος αποφαίνεται εντός 2 ημερών. Μέχρι να αποφανθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας απαγορεύεται η εκτέλεση της διάταξης και η δημοσιοποίηση δεδομένων (άρθρο 2 § β του Ν. 2472/1997).

    • Έχει ακόμα μια είδηση που παίζει εδώ και λίγο καιρό σχετικά με την κοπέλα και τον γιατρό στη Θεσσαλονίκη. Έχει παίξει το πρόσωπο, το όνομα, τα πάντα για την κοπέλα που πέθανε και για τον γιατρό ούτε το όνομα ούτε η φωτογραφία του παρ’ όλο που το έχει ομολογήσει ότι τελικά την σκότωσε (έστω και κατά λάθος) και μετά την πέταξε στα σκουπίδια (αυτό σίγουρα δεν έγινε κατά λάθος). Δεν μπορώ να καταλάβω τις είδους προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή.

  5. Και αναρωτιώμουν ποιοί δικηγόροι θα τους αναλόβουν.

  6. Καλημέρα οι περισσότεροι ντόπιοι που όλοι ξέρουμε ποιοι είναι γιατί όπως ξανά έχω πει είναι απλά χρήστες.και δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν άδικα αλλά η κοινωνία μας τους έχει ήδη καταδικάσει🔨🔨δεν είδα να γράφει πουθενά οτι κυνηγούσαν τον οποιοδήποτε να αγοράσει ναρκωτικά χρήστες είναι Όπως πολλοί στο νησί μας γιατί δεν βγαίνει κάποιος μπροστα να κάνουμε ΟΚΑΝΑ και στην Κω.Με
    υποκατάστατα όπως και στη Ρόδο όπως και σε άλλα νησιά βοήθεια χρειάζονται όχι κατακραυγή. Έχουν και αυτοί και παιδιά και οικογένειες👪👫👬 για αυτό προσέχετε Τι γράφετε χαρήκατε που έγινε αυτό που έγινε χειροκροτήστε 👐👐👐👐 είμαι σίγουρος ότι είστε έτοιμοι για να τους δείχνετε 👆👆👆 🔐🔗🔓 ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής για τους ντόπιους Συγχαρητήρια στους δικηγόρους του νησιού.

  7. Αστα ρε δικηγορε της πλακας ,αν ολα ηταν καθαρα και ολοφανερα και δεν καλυπτοντας πισω απο ολα αυτα που αραδιαζεις περι δηθεν νομων και προστασιας αδυνατων ,η κοινωνια θα ηταν πολυ πιο καθαρη,ελα πεςτο εισαι δικηγορος και μαλιστα καποιος απο αυτους θα τους εκπροσωπησεις, αλλου ηταν η ουσια αλλα απαντησες εκει που πονεσες ,απο την ωρα που θα βγει αποφαση απο δικαστηριο δημοσιοποιεις ονοματα -γιατι και η κοινωνια πρεπει να ξερει- ξερεις ποσα θεματα μπορω να ανεβασω εγω για το νησι λεγοντας ενας ετσι , ενας αλλοιως ,τρεις καναν οργιο εκει; και να το παιζω ενημερωση , και αν λοιπον καποιος αθωωθει τοτε οφειλεις κατα τον ιδιο τροπο να το ανακοινωσεις . και ασε τα περι σπιλωσης και αλλες τετοιες χαζομαρες …κανε μια βολτα στην κοινωνια και αφουγκρασου και ελα μετα πες μου ποιο ειναι το ΣΩΣΤΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ