ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με τις τοπικές αρχές, πολύ κόσμο & μεγάλο γλέντι το πανηγύρι των Αγίων Πάντων στην Κω

6
5771

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με πολύ κόσμο, παρουσία του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Δ. Χούπη, του Αστυνομικού Δντή Κω Κ. Κοκορόσκου, του Προέδρου της Μαρίνας και εντεταλμένου Δημ. συμβούλου Σεβ. Μαραγκού, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρη, του Περιφερειακού συμβούλου Δ. Χαματζόγλου, του Τοπικού συμβούλου Μ. Γιωργαλλή, του πρ. Διοικητή της Πυροσβεστικής Γ. Τσιάμη και μεγάλου αριθμού προσκυνητών πραγματοποιήθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Αγίων Πάντων στο Παραδείσι.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στο Φανάρι για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθλομαίου. Τις ευλογίες και τον χαιρετισμό εκ μέρους του μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της ΙΜ Κώου και Νισύρου π. Χρυσόστομος.

 

Στην ομιλία του ο π. Χρυσόστομος περιέγραψε πολύ παραστατικά το ρόλο και τη σημασία των Αγίων Πάντων, γνωστών και αγνώστων που γιορτάζουμε σήμερα .

Από την Εκκλησία μας ορίσθηκε να τιμάται η μνήμη όλων των Αγίων κατά την πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή επειδή μεταξύ του μεγάλου αριθμού των Χριστιανών που μαρτύρησαν ή κατά οποιοδήποτε τρόπο προσέφεραν ή εργάσθηκαν υπέρ του Χριστιανισμού υπάρχουν πολλοί των οποίων τα ονόματα παρέμειναν άγνωστα, προκειμένου να εορτάζονται και να τιμώνται όλοι ανεξαιρέτως οι Άγιοι (οι Άγιοι Πάντες).

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πλούσια εδέσματα , καθώς επίσης  πολύ κέφι και χορό με την πολύ δυναμική παραδοσιακή ορχήστρα των: Δημήτρη Κεφαλιανού (βιολί), Νίκου Μάμμη (λαούτο-τραγούδι) και Στέφανου Κώστογλου (λύρα)

Στην ομιλία του ο π. Χρήστος Τσουκνιάς  αφού έκανε αναδρομή στα 33 χρόνια από τότε που ξεκίνησε την αναβίωση των πανηγυριών στην Κω και τώρα την ακολουθούν όλοι («χαλάλι τους», όπως είπε χαρακτηριστικά), ευχαρίστησε αναλυτικά όσους πρόσφεραν (ιδιαίτερα τον περιφ. σύμβουλο κ. Δ. Χαματζόγλου για την διάθεση του διπλανού οικοπέδου ως πάρκινγκ για την εκκλησία) κι έκανε τη λαχειοφόρο. (βίντεο)

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ Ο ……..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ,ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ.ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ

  2. ……Ακομα και το χερι του δημαρχου φιλησε.Κρατα και λιγο την αξιοπρεπεια σου,Δεν μπορει να μας παιρνει η μπαλα ολους για μονο και εσενα.

  3. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ

    ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ.

  4. Ειδατε ποσο απλα με κεφι πολυ και χωρις αγχος γινονται τα πανυγηρια χωρις εγκολπια κ πατεριτσες;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ