Ρόδος: Φωτιά σε πλοίο – Το εγκατέλειψαν 20 από τους 32 επιβαίνοντες (Φωτό-βίντεο)

3
4675

Από το «med star» σημαίας Κύπρου

Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους – Στο πλοίο παραμένουν 12 μέλη του πληρώματος που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του

Σε ξενοδοχείο του νησιού μεταφέρθηκαν τα είκοσι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου med Star που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ρόδου νωρίτερα έχοντας εγκαταλείψει το πλοίο.

Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους και παρά το γεγονός ότι είχε κινητοποιηθεί το νοσοκομείο της Ρόδου δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν σε κανένα πρώτες βοήθειες. Στο πλοίο παραμένουν 12 μέλη του πληρώματος που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του.

Στο πλοίο «med star» σημαίας Κύπρου, επέβαιναν συνολικά 32 άτομα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές.

Το πλοίο που είναι ναυλωμένο από την Blue Star είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους 32 επιβαίνοντες οι 20 επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο η οποία και ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στο λιμάνι της Ρόδου.

Οι υπόλοιποι 12 έμειναν πάνω στο πλοίο που και αυτό θα ρυμουλκηθεί στο ίδιο λιμάνι, μια και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο κατέφθασαν παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά, μια πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

ΒΙΝΤΕΟ

Posted by Valantis Giorgoudios on 15 जून 2017

44

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός για τη φωτιά στο MED STAR: η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, η πολιτική ηγεσία ήταν παρούσα, δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή»

Στην ΕΡΑ Ρόδου και στις δημοσιογράφους Ρένα Βενιδάκη και Μαριέττα Γαβριηλιώτη, παραχώρησε σήμερα (16/06/17) το πρωί συνέντευξη ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, τα οποία και χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικά ώστε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ και για να βγει η χώρα οριστικά από τα Μνημόνια, όπως είπε. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε επίσης στην φωτιά στο Med Star και προχώρησε σε αποτίμηση της επίσκεψης της Ευρωπαίας Επιτρόπου, κας. Κρέτσου στη Χίο και στη Λέρο.

Για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πλοίο MED STAR

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια δύσκολη κατάσταση, στην οποία ήμουν παρών από την πρώτη στιγμή. Από όταν η φωτιά εντοπίστηκε στο μηχανοστάσιο, έσπευσαν άμεσα δύο ρυμουλκά, ένα super puma, 4 πλωτά λιμενικά σκάφη του Λιμενικού και δύο αλιευτικά. Σήμερα το πλοίο είναι κοντά στο λιμάνι και αναμένεται να ρυμουλκηθεί άμεσα. Το σημαντικό είναι ότι η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, υπήρξε φυσική παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή».

Για την απόφαση του Eurogroup

«Η χθεσινή απόφαση, μας δίνει ένα καθαρό διάδρομο: βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και σημαίνει την οριστική έξοδό μας από τα Μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018. Γίνεται δεκτή η πρότασή μας- την οποία είχαμε διατυπώσει από τις μέρες που ήμασταν ακόμη αντιπολίτευση- για σύνδεση, δηλαδή, της αποπληρωμής του χρέους με την ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ανάπτυξη, τόσο μεγαλύτερη δυνατότητα θα έχουμε να αποπληρώνουμε το χρέος, ενώ όσο μικρότερη είναι, τόσο θα μας δίνεται περίοδο χάριτος».

«Χθες είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Η απόφαση αυτή δίνει πρώτον το σήμα στις αγορές ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, μας στηρίζουν και δεύτερον δίνει το περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πάρει απόφαση για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

«Στο ερώτημα αν ήταν η καλύτερη λύση αυτή που πάρθηκε χθες, σας απαντώ ότι ήταν η καλύτερη δυνατή λύση εντός των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από διελκυστίνδες συμφερόντων».

Σημαντική απόφαση και για την ανάπτυξη

«Εξίσου σημαντικό, επίσης, είναι ότι αποφασίστηκε και ένα αναπτυξιακό πακέτο για την περίοδο 2018-2022, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει το ισχυρό εκείνο σοκ που χρειάζεται η οικονομία».

«Πρέπει να σημειωθεί ότι αν τελικά ακολουθούσαμε τον αλγόριθμο της Ε.Ε. για τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα έπρεπε να επιτυγχάνουμε 2,6% μέχρι το 2023. Τώρα η απόφαση του Eurogroup προβλέπει ότι μέχρι το 2060 πρέπει να έχουμε, κατά μέσο όρο, 2% πλεόνασμα, γεγονός που θεωρώ ότι θα βοηθήσει μια σοβαρή ανάπτυξη να επιτευχθεί πιο εύκολα».

Απάντηση στην Ν.Δ.

«Στην Ν.Δ. έχουν χάσει όλα τους τα πολιτικά επιχειρήματα από τη λάθος πολιτική τους διαχείριση: σαν Κυβέρνηση δεν κατάφεραν ποτέ να πιάσουν στους στόχους που είχαν και, επίσης, δεν κατάφεραν ποτέ να υλοποιήσουν την «ευχή» που λένε πως είχαν πάρει το 2012 για την απομείωση του χρέους»

«Βρίσκονται σε vertigo. Δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν».

Για την δήλωση της Επιτρόπου Κρέτσου περί συμφωνίας για αλλαγή του τρόπου κατανομής των διαρθρωτικών πόρων

«Η δήλωση της Επιτρόπου είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη για τα νησιά μας και επέλεξα να την αναδείξω, καθώς πλέον έχουμε στο πλευρό μας έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει την ευθύνη της κατανομής των περιφερειακών χρημάτων. Η κ. Κρέτσου έχει δώσει ουσιαστικές μάχες για την Ελλάδα και μας έχει βοηθήσει σε πολύ κρίσιμες στιγμές, όπως στην εκταμίευση των χρημάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, ήταν αυτή όπου πρωτοστάτησε, το 2015, για να μπορούμε να χρηματοδοτούμε 100% τα έργα της ευρωπαϊκής επιτροπής χωρίς εθνική συμμετοχή. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά αγαπά την Ελλάδα και θέλω να την ευχαριστήσω γιατί βρέθηκε στα νησιά μας, είδε την κατάσταση και πίστεψε στην αναγκαιότητα άσκησης νησιωτικών πολιτικών».

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, σε όλες τις συναντήσεις που έχω κάνει με Ευρωπαίους εταίρους, στα διάφορα φόρα που έχω παρευρεθεί και στις συναντήσεις που είχα στο παρελθόν με την κα. Κρέτσου, επαναλαμβάνω το αίτημα της ελληνικής πλευράς- που συμμερίζονται και αρκετοί φορείς- η κατανομή, δηλαδή, των πόρων να μην γίνεται μόνο με βάση το ΑΕΠ».

«Το ΑΕΠ, σαν δείκτης, παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ αν η κατανομή γινόταν με βάση άλλα κριτήρια, όπως ο δείκτης ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας ή ο δείκτης κοινωνικής ανάπτυξης- μεγέθη που είναι αναγνωρισμένα και από τον ΟΟΣΑ-, τότε θα γινόταν δικαιότερη η κατανομή και θα είχαν τα νησιά πραγματικές ευκαιρίες ανάπτυξης».

«Κατά τη επίσκεψή μας στη Λέρο, χθες, η Ευρωπαία Επίτροπος, μας είπε ότι ουσιαστικά κάνει αποδεκτή την πρότασή μας αυτή γιατί θεωρεί, κατά βάση, πως είναι ένα λογικό επιχείρημα. Η κα. Κρέτσου, ακόμη, σημείωσε πως θα στηρίξει το αίτημά μας, ώστε να γίνει η κατανομή των πόρων με διαφορετικό τρόπο από την επόμενη κιόλας προγραμματική περίοδο».

«Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά σημαντική, γιατί στην περίπτωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παραδείγματος χάρη, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στο στόχο δυο, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να βρεθεί στο στόχο ένα με την υιοθέτηση της πρότασής μας».

Κομβικό να υιοθετηθεί από τα αρμόδια όργανα η πρόταση

«Προφανώς δεν μπορεί να λειτουργεί από μόνη της η παραπάνω παραδοχή. Πρέπει να υπάρξουν και συλλογικές αποφάσεις που θα την κάνουν εφαρμόσιμη. Η κατανομή των θεμάτων για το 2020 γίνεται τώρα. Τώρα δηλαδή ξεκινάει η διαδικασία, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η αποδοχή έρχεται την κατάλληλη στιγμή».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Φωτιά στην κεφάλα σας ΣφΥΡΙΖΌπληκτοι, σας ξεγέλασε ο ΣΤΙΠρΑΣ, με ΦΕΣΙ γυρνά ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ, την γραβάτα την έχει για κρέμασμα...

      ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ 4ο και σκληρότερο μετά το 3ο που και αυτό μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις στα λόγια, το ψήφισαν στα τέσσερα… Σας πάσαραν παραδάκι βλάκες για να τα πάρουν πείσω την δόση του Ιούλη οι δανειστές και ξεχάσατε την σκληρή διαπραγμάτευση και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που θα ξέσκιζαν τα μνημόνια 1&2 των άλλων… Τώρα κατάλαβα γιατί ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ζητά επιδότηση των αγροτικών προϊόντων και πάνω απ όλα των αγγουριών που θα σας προσφέρει σε αφθονία οι Έλληνες…

    • Κυρίτση, ΕΙΣΑΙ ΑΠΩΝ, κάνε ενέργειες να γυρίσει η Ryan Air που έδιωξες μπας και δούμε κόσμο στα χωριά και την πόλη που αύξηση δεν βλέπουν.

      Τον σΟυΡΑΜΑ κατηγορούμε ότι ήθελε να διώξει την Ryan Air λόγω της TUI του φίλου αλλά εσύ με τον εγωισμό, τον εριστικό χαρακτήρα σου κατάφερες να την δίωξης και να καταστρέψεις τις επιχειρήσεις της πόλης. Ούτε η ΡΟΥΦΑ με το λίγο μυαλό που έχει αλλά τον ίδιο χαρακτήρα με σένα Γιωργάκη δεν θα τα κατάφερνε χειρότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ