ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Σε κινητοποιήσεις από σήμερα οι Συμβασιούχοι και στο Δήμο Κω – Αγωνία για το μέλλον τους – Σοβαρό θέμα με την καθαριότητα του νησιού σε περίπτωση απόλυσής τους

37
4111

Σε συμβολικές καταλήψεις στους χώρους εργασίας τους  προχώρησαν από σήμερα τα ξημερώματα οι 58 συμβασιούχοι του Δήμου της Κω -όπως συνέβη Πανελλαδικά από χτες- μετά το κοινωνικό ζήτημα που έχει ανακύψει, από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο έκρινε αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεών τους και παράνομη η καταβολή των δεδουλευμένων του.

Στο πλευρό τους μάλιστα είναι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του δήμου μέσω του συλλόγου τους, το Προεδρείο του οποίου ήταν από τα ξημερώματα στο πλευρό τους, όπως και τα στελέχη της υπηρεσίας, ενώ στο εργοτάξιο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Θ. Μουζουράκης.

Η αγωνία για το εργασιακό μέλλον χιλιάδων συμβασιούχων (58 οικογενειών στο δήμο Κω) στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, είναι μεγάλο.

Βρεθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο της Υπ. Καθαριότητας στο Δημοτικό εργοτάξιο όπου ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου της Κω, Δημήτρης Μανασής αλλά και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, μας μίλησαν για την κινητοποίησή τους αυτή (σήμερα οι εκπρόσωποι τους έχουν συνάντηση και με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη) καθώς και για την απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 22 Ιουνίου. Από σήμερα η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται μόνο σε ευπαθή σημεία (νοσοκομείο, φυλακές, σχολεία) και στα κεντρικά σημεία της πόλης, για να μην προκληθεί άσχημη εικόνα στον τουρισμό, όπως μας τόνισαν (αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξεκίνησαν την κατάληψή τους από χτες τα ξημερώματα).

Αντίστοιχη κινητοποίηση γίνεται και στην Δνση Περιβάλλοντος, στην Υπ. Πρασίνου και τις Κοινότητες όπου εργάζονται επίσης συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι δήμοι  μέσω των δημοτικών συμβουλίων τους (είναι γραμμή της ΚΕΔΕ) αναμένεται να εκδώσουν απόφαση στήριξης στον αγώνα των συμβασιούχων πιέζοντας με την σειρά τους να βρεθεί λύση μιας και σε περίπτωση απόλυσής τους η δύναμη των εργαζομένων μειώνεται αυτόματα στο μισό. Οπότε γίνεται κατανοητό το πρόβλημα που θα υπάρξει στην καθαριότητα, πόσο μάλλον σε ένα τουριστικό νησί, όπως είναι η Κως, πάνω στην αιχμή της τουριστικής περιόδου…

 

Ως γνωστόν το Ελεγκτικό Συνέδριο έκλεισε αρνητικά το ζήτημα των συμβασιούχων. με την Απόφαση της περασμένης Παρασκευής (16-6-2017), σύμφωνα με την οποία:

η παράταση των συμβάσεων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα (άρθρο 103), στην Οδηγία 1999/70/ΕΚ και στο π.δ. 164/2004, που το ενσωμάτωσε στο εσωτερικό Δίκαιο.

Και τα δεδουλευμένα (μισθοί κ.ά.) δεν πρέπει να καταβληθούν επειδή οι παρατάσεις είναι μη νόμιμες, δηλαδή άκυρες. Για το ζήτημα αυτό, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να καταβληθούν μισθοί και άλλες προσαυξήσεις για το διάστημα που αφορά την παράταση με βάση το άρθρο 16 ν. 4429/2016.

ΥΠΕΣ -συμβασιούχοι: Δεδουλευμένα & μετά απόλυση –«Αντίδωρο» 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα

Μόνο τα δεδουλευμένα μπορεί να διασφαλίσει στους συμβασιούχους το υπουργείο Εσωτερικών, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με εκπροσώπους των εργαζομένων και των συμβασιούχων στους δήμους, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης, θα αναμένει την απόφαση του Κλιμακίου του 1ου Τμήματος και «εφόσον υπάρξει πρόβλημα, τότε θα πορχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα το λύνει».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, παραδέχθηκε εμμεσως πλην σαφώς ότι οι συμβασιούχοι οδεύουν σε απόλυση, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στον τομέα καθαριότητας να προσλάβουν τόσο διμηνίτες όσο και οκταμηνίτες. Ωστόσο, είναι σαφές τόσο από το άρθρο 103 του Συντάγματος όσο και από το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) ότι δεν μπορούν να προσλήφθούν όσοι εργάζονται σήμερα και θα απολυθούν.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές ότι «έχουν ηδη εγκριθεί από το ΥΠΕΣ 2.500 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα από τα  σχετικά αιτήματα των δήμων». Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς θα γίνουν οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί ή διαγωνισμός του ΑΣΕΠ καθώς:

Πρώτον, οι θέσεις δεν έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο, το 2018 και το 2019 προβλέπονται μηδενικές προσλήψεις στους δήμους

Δεύτερον, αν σε αυτούς θα μπορούν να λάβουν μέρος με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας οι απολυμένοι συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτή την εξέλιξη οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ προσανατολίζονται σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σχετική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ¨: Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ /video-δηλώσεις στη Δημοτική Τηλεόραση Κω

ΝΔ –απόφαση ΕΣ: Καταβολή δεδουλευμένων στους συμβασιούχους & απόλυση

Nα καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους και στη συνέχεια να τους απομακρύνει από την εργασία τους, γιατι «δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα», ζητά από την κυβέρνηση, στην πρώτη της αντίδραση μετά την απόφση της Ολομέλειας του ΕΣ, η ΝΔ. Συγκεκριμένα σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς τονίζουν ότι «η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα», προσθέτουν και ζητούν από την «κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα. Αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα.

Αντί να συμμορφωθεί στις φωνές της υπευθυνότητας και της νομιμότητας, προχωρούσε συνεχώς σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι – αυτήν τη στιγμή – αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.

Εγκλώβισε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σε μια αδικαιολόγητη αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα αρμόδια Υπουργεία.

Έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών.

Δημιούργησε κλίμα αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και έλλειψης δικαιοσύνης στην κοινωνία.

Επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφόρησε στις συνεχείς και στοιχειοθετημένες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα.

Αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους».

37 ΣΧΟΛΙΑ

    • 1.350.000 οικογενειάρχες, επιστήμονες ΑΝΕΡΓΟΙ μετανάστευσαν, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ;;;

      Μόνο οι βολεμένοι στο δημόσιο και τους δήμους πρέπει να έχουν μόνιμη εργασία τώρα με την κρίση και να μην τολμά ΚΑΝΕΝΑΣ να τους κόψει τα χρυσά προνόμια τους;;; Γέμισε η δημόσια διοίκηση τεμπέληδες που τους πληρώνουμε εμείς ακόμα και όταν δεν παράγουν…

  1. Διαβαστε την ανακοινωση της ΝΔ…Αυτους θελετε να σας κυβερνησουν!!!Αυτοι ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο τους Γερμανους και τους «δικαστες» του Ελεκτικου Συνεδριου. Τα ιδια με τα βοθροκαναλα και τον νομο Παπα…. Κανει η Κυβερνηση ενα νομο για να στηριξει τους ανθρωπους που δουλευουν για να ζησουν και η ΝΔ μαζι με τους «δικαστες» τον ανατρεπει και μετα βαζει τα …παρανομα βοθροκαναλα να …βριζουν την Κυβερνηση!!! Αυτη η σχιζοφρενεια γινεται καθε μερα απο τοτε που νικησε ο Συριζα…Ενας βρωμικος, χυδαιος, καθημερινος ΠΟΛΕΜΟΣ κατα της κυβερνησης και κατα των εργαζομενων !!!! Κοντευουν να τρελλανουν τον κοσμο. Αγριος πολεμος με ψεμματα, ψεμματα, ψεμματα. !!

  2. Μπραβο φιλε μου καλα τα γραφεις δημιουργησε ψευτικες προσδοκιες !! Εταξε μεσω των πολιτευτων της την
    αμεση καταργηση του Α.Σ.Ε.Π. και την αμεση μονιμοποιηση ολων των συμβασιουχων ορισμενου χρονου στην καθαριοτητα , αυτα ταξανε στους εργαζομενους ….

  3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ,ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.Ο ……ΚΑΛΟΨΥΧΟΣ.

  4. Μερικοι ρουφιανοι εκει μεσα να πειτε στον δημαρχο και τον μαραγκο

    να φτιαξουν τα μηχανηματα του δημου,για να εχουν και οι υπολοιποι δουλεια και οχι μονο εσεις οι μερικοι που ειστε ρουφιανακια του κυριτση και του μαραγκου.

  5. 500.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019… ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ;

    Μια αποκαλυπτική των προθέσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης έκθεση δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (σύντροφος Στουρνάρας), για τις επικείμενες κατασχέσεις ακινήτων στην Ελλάδα των Μνημονίων.
    Σύμφωνα με αυτήν, «κόκκινα δάνεια» ύψους 41 δις (ήτοι το 38% του συνόλου) θα πρέπει να «διευθετηθούν» με κατασχέσεις των ακινήτων, έως το 2019! Κι ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάμε τώρα για 500.000 ακίνητα, που θα πέσουν στα νύχια των κοράκων του χρήματος!
    Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων, νέων και παλιών! Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Τα χειρότερα έρχονται!https://ethnikismos.net

  6. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

    Ήταν μια μέρα του 1828 σαν την σημερινή, που ο Γέρος του Μωριά είπε το «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», αναφερόμενος στην περίπτωση του προδότη Νενέκου.Ο Νενέκος, έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου, αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.Στη συνέχεια διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον Ιμπραήμ πασά, ο οποίος του προσέφερε προνόμια. Το 1826 προσκύνησε και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και ο Ιμπραήμ τον έκανε μπέη.Εκτελέστηκε το ίδιο έτος, κατ’ εντολήν του Κολοκοτρώνη, από τον αδελφό του δολοφονημένου αγωνιστή Σαγιά.Τότε ο Νενέκος, σήμερα οι «Ναι-νέκοι» του «ναι σε όλα»! Αλήθεια, πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορική ρήση του Κολοκοτρώνη!https://ethnikismos.net

  7. Η Ευρώπη, για τρίτη φορά σε λιγότερο από εκατό χρόνια, ισοπεδώνεται από «βομβαρδισμό» χρέους …από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς.Μέσω της Ελλάδας οι Αμερικανοί θα βάλουν σε «αιώνιο» Μνημόνιο υποταγής ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.Άνθρωπος «κλειδί» των Αμερικανών στον ρόλο «Ζαχαριάδη» ο Τσίπρας. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/02/to-megalo-finale.html

  8. …Η Ευρώπη είναι ο πραγματικός στόχος της συμμορίας αυτής, η οποία στην πραγματικότητα προκάλεσε τους δύο προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους εις βάρος της …Της συμμορίας αυτής, η οποία με μεθοδικό τρόπο και με συγκεκριμένη στρατηγική επιχείρησε – και φαίνεται ότι σήμερα το καταφέρνει – να αλώσει πλήρως την Ευρώπη και να την καταστήσει ιδιοκτησία της. Αυτή η «συμμορία» είναι εκείνη των Σιωνιστών τοκογλύφων. Αυτή η συμμορία, ελέγχοντας απόλυτα τα κράτη των ΗΠΑ και της Γερμανίας, προσπαθεί, μέσω Ελλάδας, να «ισοπεδώσει» την Ευρώπη. Να λεηλατήσει τους λαούς της και να τους αφαιρέσει την ιδιοκτησία των πατρίδων τους.Οι Εβραίοι τοκογλύφοι, χρησιμοποιώντας τη Γερμανία σαν «σκούπα» και τις ΗΠΑ σαν «φαράσι», προσπαθούν να πάρουν για λογαριασμό τους το σύνολο του ευρωπαϊκού πλούτου …Να αρπάξουν από τους λαούς τής Ευρώπης ό,τι έχουν και δεν έχουν ως ιδιοκτησία και ό,τι έχουν παράγει τον τελευταίο μισό αιώνα μετά από την καταστροφή που υπέστησαν, εξαιτίας και πάλι της ίδιας συμμορίας.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/02/to-megalo-finale.html

  9. «αντίδωρα» για το Κουρδιστάν. Ό,τι χάνει η Τουρκία στα νοτιοανατολικά της, τής το δίνουν στα δυτικά της.

    Το ΝΑΤΟ στη Λάρισα και η Τουρκία στη Θράκη – Ξεκίνησε ο Διαμελισμός τής Ελλάδος – Κάτω από τον Αλιάκμονα η χώρα – Το πόπολο κοιμάται ολόρθιο… Ξεκίνησαν τα πρώτα… «αντίδωρα» για το Κουρδιστάν. Ό,τι χάνει η Τουρκία στα νοτιοανατολικά της, τής το δίνουν στα δυτικά της. Ό,τι βρίσκεται ανατολικώς τού 25ου Μεσημβρινού… Θράκη – Σαμοθράκη – Λέσβος – Χίος – Σάμος – Κως – Ρόδος – Καστελλόριζο – Κύπρος… Το ΝΑΤΟ στη Λάρισα, θα σιγουρέψει ότι δεν θα κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για τη Θράκη και το Αιγαίο Πέλαγος… Μακεδονία και Ήπειρος ακολουθούν… Είπαμε, κάτω από τον Αλιάκμονα η χώρα…http://esxatianasxesi.blogspot.in/2017/06/blog-post_20.html

  10. Απο την εισβολή των ΗΠΑ το 2001μέχρι σήμερα η παραγωγή ναρκωτικών σε ακατέργαστη μορφή έχει αυξηθεί κατά 50 % στο Αφγανιστάν με τις ΗΠΑ να παρακολουθουν με υποκριτική απάθεια.
    Το ίδιο συμβαίνει και στο Μενίδι όπου το κράτος παρακολουθεί με απάθεια τους ΄΄Ρομά΄΄ να κάνουν το εμπόριο ναρκωτικών. Το Μενίδι και οι όμορες περιοχές διοχετεύουν ναρκωτικά και σε όλη την Ελλάδα, εκεί όπου υπάρχουν οικισμοί και πληθυσμοί΄΄Ρομά΄΄ κάτι δηλαδή σαν υποκαταστήματα.
    Εκτός απο εμπόρευμα διοχετεύεται και χρήμα στα ΄΄υποκαταστήματα΄΄ , χρήμα το οποίο συντηρεί ορισμένες οικογένειες ΄Ρομά΄΄ οι οποίες αποκτούν δύναμη και μπορούν να ελέγχουν τους ομοεθνείς τους.
    Εάν το Μενίδι απο εδώ και πέρα δεχθεί την αστυνομική πίεση τότε τόσο το ΄΄εμπορευμα΄΄ όσο και τα χρήμα που διαχέεται σε όλους τους »Ρομά΄΄ στην υπόλοιπη Ελλάδα που ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών, θα παύσει να κυκλοφορεί.https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/06/blog-post_16.html#more

  11. ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ Κ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΠΑΙΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ Κ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ Κ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΕΡΙΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ Κ ΤΑ ΣΦΑΞΑΤΕ ΓΕΛΩΝΤΑΣ

    • Εσυ δεν εισαι ΝΔ…Εσυ εισαι της εγκληματικης ναζιστικης οργανωσης που ΟΛΑ τα…. σφαζει και ΟΛΑ τα …μαχαιρωνει ( ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) ….Εσενα σε συντηρουνε για να φαινεται η ΝΔ οτι ειναι…ανθρωπινη !!!Αλλιως θα ησασταν ΟΛΟΙ μεσα και δεν εννοω βεβαια αυτους που σας ψηφισαν.αλλα κατι σαν και εσενα που κανεις και..προπαγανδα…!!!! Γκαου.

  12. Η ελληνική ακροδεξιά είναι προδοτική. Πούλησε την Κύπρον στους τούρκους και τώρα μας το παίζουν πατριώτες

  13. ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΙΘΗΚΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ ΕΙΣΤΕ

  14. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑ Ο ΤΡΑΟΠΑΠΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ ΠΑΝΤΑ Κ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΕΖΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ

  15. πριν αρκετα χρονια σε δημοτικες εκλογες, προεκλογικα, παω στην Τζην για φαγητο και βλεπω ενα τραπεζι ,
    καμμια 15-20 ατομα, ολοι ανδρες, σκεφτομαι τι να ειναι οιλοι αυτοι μαζεμενοι { φρεσκπο προμαζεμα εγω τοτε } Σε λιγο ερχεται και ο αρχηγος, Ο Κωστας Καισερλης,… Δεν θα ξεχασω σηκωθηκαν ολοι να χαιρετισουν, να γλυψουν.. και ενας μαλιστα 2μετρα αντρας ετρεξε να του φιλισει και το χερι………Τι αυτοεξευτελισμος για την θεσουλα, καλοπληρωμενη βεβαια τοτε.

  16. Χθες οι συμβασιούχοι,σήμερα οι ομπρελάδες,…αύριο οι υπόλοιποι Έλληνες..
    Όλος ο κόσμος είναι ανάστατος,ρωτήστε και εκπαιδευτικούς που σε μία μέρα ακυρώνει ειδικότητες,σε μία βραδιά…ακυρώνει διατάξεις….

  17. Τον Μάρτιο του 1975, με νωπά ακόμα τα σημάδια του πολέμου, του θανάτου και του ολέθρου, βγαίνουν δύο Υπουργικές αποφάσεις. Η μία από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα και η άλλη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Στεφανάκη, που επικυρώνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά από την τεράστια πλειοψηφία του Κυβερνώντος Κόμματος στην Βουλή και είναι έκτοτε Νόμος του Κράτους, οι οποίες λένε:«Για να μην διαταραχθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, αναστέλλεται η ποινική δίωξη κατά απάντων των υπευθύνων της κυπριακής τραγωδίας»!
    Ο μεν Αβέρωφ το έκανε για τους στρατιωτικούς που ευθύνονταν, ο δε Στεφανάκης για τους πολιτικούς. Δηλαδή σε αυτούς δεν μπορεί να κάνει κάποιος μήνυση, δεν μπορεί να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα. Από τότε καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν ζήτησε να αρθεί αυτή η απόφαση του αίσχους.http://www.maxhdefence.com/alphamu973nuomega-deltaepsilon-kappaalphaiota-mu972nuomicronsigmaf/-43

  18. Ολοι σπιτια σας. Συγγνωμη δεν σας χρειαζομαστε. Και συμβολικες καταληψεις να κανετε στα σπιτια σας……

    • το νουνού σε αυτήν την χώρα έχει κάνει θαύματα τελικά.έχει μεγαλώσει ένα σκασμό μλκς σαν του λόγου σου….

  19. Μια ζωή προδότες είσαστε. Ποτε με τους Γκλύξμπουργκ, ποτε με τους Αγγλους, πότε με τους Ναζί, πότε με τους Αμερικανους αλλά ΠΟΤΕ με τους Έλληνες. Πουλημενα αποβρασματα που σκοτώνετε το κόσμο για μια χούφτα δολλάρια. Ουστ μισανθρωποι

  20. Μηπως μπορειτε να κάνετε την διαμαρτυρια σας κάποια άλλη περιόδο γιατί γίνομαστε ρεζίλι των σκυλιών;Μπορείτε να διαλεξετε και άλλες μορφες διαμαρτυριας

    • Ποτε να την κανουν δηλαδη ρε αδερφε;βασικα εσενα ποτε σε βολευει;οταν θα εχουν χασει την δουλεια τους καλα ειναι;ρε καλα κανουν,εκει να βρωμισει ο τοπος να δουμε αν ισχυει και αν ειναι καραμελα η οχι το οτι οντως ειναι απαραιτητοι.εγω παντως αν και τους δημοσιους υπαλληλος δεν τους γουσταρω καθολου στο συνολο τους με τους σκουπιδιαριδες που τραβανε ολη την μπιχλα και την βρωμα ειμαι μαζι.τα 750 ευρω που περνουν τα δουλευουν και με το παραπανω,θελουμε δεν θελουμε κοπροσκυλα δεν ειναι,τα σκατα μας μαζευουν.οποιος νομιζει οτι μπορει ας παει.

  21. Δεν πειράζει παιδιά, αρκεί που είμαστε στην ευρώπη!!! Το 92% του ελληνικού λαού «ανησυχούσε» το 2010 μήπως αναγκαστούμε να φύγουμε από την «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» !! Δεν πειράζει που δεν έχετε ψωμί!! Φάτε ευρώπη…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ