ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Έκλεισε το πάρκινγκ στη Ζιά!! Κυκλοφοριακό κομφούζιο από το πρωί… «Ο Θεός βοηθός» αν χρειαστούν ασθενοφόρο ή πυροσβεστικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

35
8423

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παρουσία αστυνομικής δύναμης και με τις υποδείξεις των στελεχών του γραφείου συγκοινωνιών Κω σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της Περιφέρειας-όπως είχαμε ξαναγράψει- έκλεισε σήμερα το πρωί το πάρκινγκ στη Ζιά ως παράνομο.

Νωρίς το πρωί, σε εφαρμογή της απόφασης, συνεργείο του δήμου έκλεισε την είσοδο με κολωνάκια (αν και η υπόδειξη από την υπηρεσία είναι να ενισχυθεί με συγκεκριμένη περίφραξη με αλυσίδες κλπ γι’ αυτό και θα υπάρξει νέα αυτοψία μέσα στην επόμενη εβδομάδα).

Το θέμα είναι ότι μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά από το κλείσιμο του πάρκινγκ -όπως ήταν αναμενόμενο- άρχισε να προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο με λεωφορεία, ενοικιαζόμενα κλπ (φανταστείτε τι θα γίνεται το βράδυ που μαζεύονται όλοι οι επισκέπτες για να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα…)

Οι επαγγελματίες της περιοχής ξεσηκώθηκαν αμέσως τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν σε αυτό που γίνεται στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Και το χειρότερο -όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά- είναι ότι με αυτή την κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν μπορούν να περάσουν καν οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά) με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Σε ότι αφορά την παρατήρηση που έκαναν τα στελέχη του γρ. συγκοινωνιών ότι αν ήθελε ο δήμος θα είχε ξεκινήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης του πάρκινγκ η απάντηση από την πλευρά του Προέδρου της Κοινότητας Σ. Μαλιλή ήταν ότι η κατάσταση με το ιδιοκτησιακό του πάρκινγκ ήταν εξαρχής μπερδεμένη γι’ αυτό και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο, παρ’όλα αυτά αναζητείται λύση αν και με την συναίνεση όλων (που δυστυχώς δεν υπήρξε μιας και έγινε καταγγελία) θα μπορούσε να γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου και όχι τώρα πάνω στην αιχμή της. Παρόντες ήταν επίσης οι τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής και σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών της Ζιάς.

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πότε θα καταλάβετε ότι ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ σαμποτάρει κάθε τι που αναβαθμίζει τουριστικά την Κω;;;

    Ένα δρόμο έχει η Ζιά και οι προστάτες του περιβάλλοντος Ασφεντιανοί τον γέμισαν κακόγουστες παράγκες και γέμισαν τον δρόμο με σταντ γεμάτα κινέζικα που τα πουλάνε σαν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα…. Βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους.

    • Που ειναι ρεεεεεεεε ο δημαρχος και οι υπευθυνοι.Το τιγκακι εχει γινει χιλιοτρυπητο λα-ι-νη απο τις λακουβες,εχουν κτυπησει τουριστες.Τι κανουν εκει στον δημο ρεεεεεεεε θα κατεβουμε και θα τους κηνυγεισουμε.Αισιχτιρ πια.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    • Οταν ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ παρκαρουν σε θεσειΕ ΑΝΑΠΗΡΩΝ σε SUPER MARKETs η οπουδηποτε αλλου, θελετε να παρκαρουν σωστα και εκει που το ιδιο το ΚΡΑΤΟΣ ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΩΝ?…

  2. άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλέ και η ανικανότητα στον ουρανό. Πάει η Κως με τέτοιους χωριάτες που μπλεξε

    • Όλοι γνωρίζουν ποιος έκανε την καταγγελία: ο νομοταγής πολίτης της Ζιάς που έχει δικό του πάρκινγκ, είναι νόμιμος, δεν φοβάται ούτε την πολεοδομία και λειτουργεί πάντα με το νόμο. Πες μας τώρα ότι δεν κατάλαβες?😂😂😂😂

      • Πμιλας.εσυ που εχεις τις πλατες του Κυριτση στο αλλο σου μαγαζι με τις ταμπελες στο πεζοδρομιο?

      • Τα μαγαζιά που αξίζουν είναι γεμάτα κόσμο ακόμα και φέτος που είναι μια «κακή» χρόνια όπως λένε οι γκρινιάρηδες. Άρα όσα πάρκινγκ και να κλείσετε πάλι δουλειά δε θα κάνετε. Δυστυχώς ή ευτυχώς το tripadvisor είναι μεγάλος ρουφιάνος!!!!

  3. Πανω απο 20 χρονια δουλεύουν τα μαγαζιά στη Ζια χωρίς πάρκινγκ τωρα ξαφνικα υπάρχει πρόβλημα? Ολος ο ντόρος γίνεται απο συγκεκριμένους «επιχειρηματίες » που κοιτάνε μόνο το δικο τους καλό και οχι το καλό όλων!

  4. Μια ζωή ότι τους συμφέρει αντί να δουν λίγο τους δρόμους της Κω γενικός που είναι όλο λακκούβες περνάς από το τιγκακι και λες τώρα θα σκοτωθώ εδώ πέρα!Εκτός αυτού όλο αυτό γίνεται από συμφέρον!Έτσι στα ξαφνικά Γιατί να κλείσει το πάρκινγκ όλα πληρωμένα είναι!

  5. Ποιός Δήμος.Προκλητικά απών.Όλα στον αυτόματο πιλότο.Η δημαρχία Κυρίτση θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη όλων των εποχών.Δυο χρονάκια υπομονή και κατι νέο θα αναγεννηθεί από την καμμένη γη που θα αφήσει ο Κυρίτσης.

  6. Και να σκεφτεί κανείς ..ότι ο μόνος προορισμός με τα Θερμά,που δεν επηρεάστηκε απ΄τα All Inclus

    …επειδή είναι στο πλάνο της μαμάς..TUI κ.λ.π.

  7. Ειναι ο κυριος υπευθυνος για οτι τραβαει αυτος ο τουριστικος προορισμος,που λεγετε κως.Να τον ξανψηφισετε κοτοπουλα του νησιου.Αυτος σας αξιζει.

  8. Τα κατεφερε ο συγχωριανός μας ………κ το έκλεισε το πάρκινγκ…. καλη σου ορεξη συχωριανε να εισαι καλα να κανεις κιαλα καλα για το χωριο που μας μεγαλοσε ρε.. αξιος!!!

  9. Ντροπή σας ρε ! Δείτε κοσμο που έχει η ζια και χωρίς το πάρκινγκ ! Μια ζια γκρινιάρηδες ! Ο κόσμος ανεβαίνει μέχρι και το τελευταίο μαγαζί ! Βολεψακηδες ! Βολευτήκατε με το πάρκινγκ για να βγάλετε φράγκα και είχατε το υπόλοιπο χωριό στο περιθώριο ! Πείτε δόξα τον θεό που θα δουλέψει χαρης αυτό όλη η ζια , και σταματήστε το κλάμα !

    • ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ Η ΑΠΛΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ? ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ

  10. Η παρανομία που υπάρχει στην ζια δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σημείο του νησιού ευθύνεται καθαρά ο πρόεδρος Και καλύτερα θα ήτανε να παραιτηθείς κύριε πρόεδρε Ο τόπος θέλει ανθρώπους με μπέσα και φαντασία όχι μαλθακούς και φοβητσιάρηδες λογω παρανομιών. γι’ αυτό πρέπει να παραιτηθείς παραιτήσου λοιπόνΘα μας κάνεις την χάρη .Και το Μαρμάρι το έχεις αφήσει στο έλεος του θεούΤο Τιγκάκι εξίσου τι έργο θα Αφήσεις της καταστροφής και της αυθαιρεσίας

  11. κάποιοι μαφιόζοι «εστιάτορες» της ζιάς με τα κατεψυγμένα και τις μίζ τώρα που ξύπνησε ο κόσμος αρχίσαν να σκούζουν…

    • Πες το άντε το χεις κάψει με το μίσος σου...Ποια φάρα έβαλες στο μάτι απόψε?

      Ποιος πείραξε την καύκα σου?Το μαυσωλείον τις χειροπέδας ξύπνησε ..τα τάγματα εφόδου και σωφρονισμού…ο μάττακας με το πριόνι…Ρε άμα έχεις τέτοιους συμπολίτες…τι να τους κάνεις τους οχτρούς!!!!!!!!Γκιαούριδι βγάλτε τα μάτια σας..Τα βραχιόλια τρίβουν τα χέρια τους απ την χαρά!!!!!Σε λίγο που θα βάλουν και άλλα κίνητρα για να μην βγαίνουν έξω,,,θα καταλάβετε !!!!!!

  12. ..χα΄ρε ,χαιρε η φύσις όοοοληηηηη…εν φάτνη των γαιδάρων….ο Βασιλεύς των Βραχιολιών..και ποιητής των όοοοολωωων….και του Χρόνου!!!

  13. …άμα έχεις τέτοιους συμπολίτες…τι τους θέλεις τους οχτρούς ρε !!!!!

  14. Τρεια πρακτορεία ακύρωσαν εκδρομές για Ζια αύριο λόγο αυτού που έγινε , μαζεύτητε και Πηγενε τε όλοι σε αυτόν που έκανε καταγγελία Πηγενε τε του την πολεοδομία και άρχηστε τον

  15. Κυριτσης και Σιφακης που είναι????
    Ααααα ναι……ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΈΝΟΙ όπως όταν ξεκίνησε το προσφυγικό το 2013!!!!
    Τζαπα μάγκες!!!!!
    Όταν χρειάζονταν……μας ////// στο Facebook με τα post του κάθε 5 λεπτά! Τώρα όμως που ο Κωακός λαός τον χρειάζεται……..είναι απασχολημένος Ξενοδόχος!!!!! Τα φράγκα του να παίρνει,τα πουκαμισάκια του και τα ταξίδια του το χειμώνα!!!

  16. Ολοι ξερουμε ποιος εκανε την καταγγελία….αυτος που θεωρει οτι ειναι νομιμος σε όλα…τις πέργκολες τις εχει νόμιμα??Τα λύματα που πετάει ειναι νομιμα;;;;;Ε σε πληροφορώ ότι ολοι σε εχουν στην μπούκα……

  17. Καλα να παθουν γιατι τον υποστηριζουν και ειναι φιλοι του και ασχετα που εκλεισε το παρκινγκ… εχει κανει περισσοτερα κακα απο αυτα. Ακομα και τωρα του στελνουν κοσμο.. αλλα τωρα θα πονεσει η τσεπη σας.. γιατι το αξιζεται… ο λογος του προεδρου ειναι πολυ μικρος και δεν μπορει να κανει κατι.. ο δημαρχος εχει τον ελεγχο. Απλα υπαρχει ενας χρηματικος.. γειτονικος.. πολεμος… με πολυ μισος για τους συμπολιτες μας. Εγω παντως δεν θα το εκανα ποτε αυτο στους χωριανους μου και στους τουριστες. Καιρος να δουμε για τα αποβλητα που πετανε στη φυση καποιοι εκει πανω και μετα τις περγκολες… να γινει νομιμο το χωριο επιτελους

  18. Δυστυχως το ιδιο γνώρισμα του έλληνα ειναι να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου δυστυχως παντα ολοι οι αλλο φταίνε εκτός απο εμας δεν ντρέπεστε ρε εσεις ειναι σχόλια αυτα σε ενα προβλημα που βλάπτει ολους γενικα στο νησί εσεις που κατηγορείτε όποιον βρείτε μπροστά σας οταν έρχεστε σαν επισκέπτες σέβεστε το χώρο που έρχεστε?δεν το πιστευω γι αυτο εαν θέλετε να πείτε κατι πείτε το επώνυμα και οχι πίσω απο τις κουρτίνες σαν κατι κουτσομπόλες αποκαλυφθείτε και τοτε τα ξαναλέμε.Ντροπη σας!

  19. Για οσους δεν ξερουνε…η //////// τα εκανε ολα….κ οσοι δεν ξερουν πιος ειναι η …… μπορει να τν βρουν με το αλλο ονομα του ……!..φιλακια πολλα να είστε καλα!!

  20. Δεν είναι θέμα «βγάζω μάτια» είναι θέμα νομιμότητας.Τόσα χρόνια λαμογιές και κομπίνες,καλά σας ήτανε πιο

  21. Δεν φτανειέχει που τα all inclusive εχουν καταστρέψει τον τουρισμό και την κίνηση στις ταβέρνες, τουριστικά μαγαζια κλπ..εχουμε και δυο ηλιθιους να κλεινουν τα παρκιγκ (ενας στη ζια και ενας στο τιγκακι) για να ‘δουλεψουν’.. τοσα χρονια που ειχαμε κοσμο δεν κανατε αποταμίευση για τετοιες περιπτώσεις..λουστειτε τα τώρα..παντως αυτο που γίνεται με τα παρκιγκ ειβαι αστείο..λες και αν θελει ο τουριστας δε θαθα ερθει να φαει στο μαγαζι σου…ΓΕΛΟΙΟΙ!!! Μνημονια μέχρι να σβήσει ο ήλιος θέλετε

  22. να τη θαυμάσουν και στα υπόλοιπα χωριά, πριν έρθει η ώρα τους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ