Με μεγαλοπρέπεια η εορτή του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι – Πολύς κόσμος στον Εσπερινό και στο παραδοσιακό πανηγύρι

3
4647

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλος αριθμός προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος, στο καθιερωμένο πανηγύρι του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι, παρουσία του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Γ. Κυρίτση, του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δ. Χούπη, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Δ. Γιάνναρη, του Προέδρου της Μαρίνας και Υπ. Πολιτικής Προστασίας Σεβ. Μαραγκού, του Τοπικού Συμβούλου Μ. Γιωργαλλή κ.α.

Αρχικά εψάλη με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στο ρόλο του Αρχαγγέλου Γαβριήλ* ο οποίος ήταν αυτός που έφερε το μήνυμα το χαρμόσυνο για το γένος των ανθρώπων μήνυμα στην Παναγία μας, ώστε να ξαναρθει στον κόσμο η χαρά που στερήθηκαν οι άνθρωποι μετά την πτώση από τον παράδεισο. Όταν απομακρυνόμαστε από τον Θεό στερούμαστε από τη χαρά τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ζητώντας να πορευόμαστε προσευχόμενοι αλλά και ενεργούντες μέχρι τον Κήπο της Εδέμ, τον οποίο ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι.

Αμέσως μετά παρατέθηκε πλούσια τράπεζα από την ενοριακή αδελφότητα του Πλατανίου με τον πολύ δραστήριο π. Αναστάσιο Γιώτη και την ομάδα του μεταξύ των οποίων και οι «μαύροι λύκοι» που βοηθάνε παντού.

Το πανηγύρι κράτησε έως αργά με νησιώτικο πρόγραμμα από τους: Δημήτρη Κεφαλιανό (βιολί) Νίκο Μάμμη (λαούτο τραγούδι), Παναγιώτη Χατζηχριστοδούλου (ντραμς) και Στέφανο Κώστογλου (λύρα).

Ευχαριστούμε τη φίλη Κατερίνα για τις πρόσθετες φωτό.

 

  • Ο αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ένας από τους αρχαγγέλους. Το όνομά του σημαίνει «ο Θεός είναι η δύναμη μου» και είναι ο άγγελος που εμφανίστηκε στο προφήτη Δανιήλ, στην γυναίκα του Μανωέ, και της ανήγγειλε πως θα γεννήσει τον Σαμψών. Στον ιερέα Ζαχαρία, πως θα γεννήσει τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Αυτός ήταν που έτρεφε με ουράνιο άρτο την Παναγία, μέσα στα Άγια των Αγίων, αλλά ήταν και ο άγγελος που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Παναγία περί της γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Αυτός καθησύχασε τους φόβους του Ιωσήφ. Ό ίδιος παρουσιάστηκε στους βοσκούς. Επίσης, ανήγγειλε στον Ιωσήφ να πάρει την Μαρία και το βρέφος και να φύγει στην Αίγυπτο και ύστερα από καιρό, να επιστρέψει στη γη του Ισραήλ..

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση:

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΒΟΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ???? [ΤΙΣ ΦΤΑΙΕΙ ]»»’

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ