Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο… ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! – «Χαμός»: Πώς ο Τσίπρας κατάφερε να αλλάξει αποτέλεσμα ψηφοφορίας

21
298

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΧΤΑΡΜΑ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ – ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η’ ΜΗΠΩΣ ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

Και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Στέλιος Λογοθέτης και ο Μενέλαος Γκίβαλος και ο Κώστας Ασλάνης. Ήταν ορισμένα από τα πρόσωπα του παλιού… καλού ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανταμώσουν πανηγυρικά με πρώην συντρόφους τους όπως ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που ζουν μέσα στο κυβερνών κόμμα τη δεύτερη πολιτική τους… νεότητα.

Και καλά αυτοί πήγαν, παρέλκει να εξεταστεί ο λόγος. Ο Αλέξης Τσίπρας γιατί τους κάλεσε, γιατί τους αγκάλιασε και τους έβαλε στην πρώτη σειρά των ακροατών; Τι θέλει να πετύχει ο καλύτερος μνημονιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και για πιο λόγο χρειάζεται ως ντεκόρ παλιά φθαρμένα υλικά της πολιτικής, από τα ερείπια του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ; Ποιον ρώτησε; Πάντως όχι τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους 53+.

Οι μετρήσεις δείχνουν ένα κόμμα σε δημοσκοπική κατάρρευση. Χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά κυρίως χάνει προς το… πουθενά. Και θα τους γυρίσει πίσω με τον Τζουμάκα, τον Λογοθέτη και τον Ασλάνη. Προφανώς όχι και το γνωρίζει. Άρα;

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες ώρες θα αποτελεί πολιτικό παρελθόν, αλλά θα έχει παράξει ένα σημαντικό πολιτικό αποτέλεσμα. Θα έχει αφαιρέσει και το τελευταίο αριστερό φύλλο συκής από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πορεία προδιαγεγραμμένη για τη μετατροπή του σε ένα παθογενές αστικό κυβερνητικό κόμμα, κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα στην ιστορία της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι -προφανώς και πάλι- ο αρχηγός του κόμματος αυτού που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενο τα πάντα σε όλους. Τι κι αν διαψεύσθηκε οικτρά. Τι κι αν έγινε αποτέλεσε την πιο σκληρή μνημονιακή κυβέρνηση στην 6χρονη αυτή σύγχρονη τραγωδία που ζει η σύγχρονη Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και στενός πυρήνας των πραιτωριανών του Μεγάρου Μαξίμου αντάμα με τον Πάνο Καμμένο αποτελούν το ηγετικό δίδυμο μια κυβέρνησης αχταρμά χωρίς κανένα πολιτικό και ιδεολογικό έρμα. Αυτοαποκαλούνται «σύντροφοι» και δίνουν τα πάντα για τη διατήρησή τους στην εξουσία, δέχονται τους πάντες και είναι διατεθειμένοι να φτάσουν ακόμη και στα… άκρα προκειμένου να διαστρέψουν την πραγματικότητα.

Θέλει να βάλει στη Βουλή Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, όπως έχει σημειώσει ήδη το Newsbomb.gr γνωρίζει ότι στις εκλογές θα χάσει. Το ζητούμενο γι’ αυτόν και την ομάδα του είναι η διαφορά της ήττας και κυρίως το τελικό ποσοστό που πάση θυσία θέλει να ξεπερνά το 20%.

Οι οπαδοί του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι χαμένοι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριστεροί ψηφοφόροι του παλιού ΚΚΕ εσωτερικού, ακόμη κι αν ψηφίσουν, θα το κάνουν για να στηρίξουν παλιούς τους συντρόφους που επιμένουν να το παλεύουν και προσδοκούν σε καλύτερες ημέρες.

Άρα, ο Αλέξης Τσίπρας με την πασοκική επέλαση στο μεταλλαγμένο πρώην αριστερό κόμμα, που πασπαλίζεται με ολίγη από Φώτη Κουβέλη για τους «κουλτουριάρηδες», ένα και μόνο στόχο έχει. Αφενός να διαλύσει οριστικά το ταλανιζόμενο -μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου- ΠΑΣΟΚ φέρνοντας το στο όριο του 3% και αφετέρου να πείσει όσους ακόμη ταλαντεύονται να βάλουν στη Βουλή τη Λαϊκή Ενότητα και την Πλεύση Ελευθερίας.

Μα είναι τρελός, θα αναρωτηθεί κάποιος; Όχι, φυσικά. Μπορεί να είναι πολλά πράγματα αλλά δεν είναι τρελός. Όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως έχει ήδη επισημάνει το Newsbomb.gr με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και τη διαφορά που καταγράφεται η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην περίπτωση κατά την οποία στη Βουλή μπουν μόνον πέντε πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Από εκεί και πέρα, κάθε κόμμα που θα ξεπερνά το 3% θα αφαιρεί από το πρώτο έναν κρίσιμο αριθμό τουλάχιστον 6 εδρών και θα φέρει το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών χωρίς το bonus ακόμη πιο κοντά.

Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη κι αν συμμαχήσουν, όπως πιστεύουν και εύχονται η ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το σχηματισμό κυβέρνησης, αυτό θα είναι -όπως εκτιμούν- το τέλος της παραδοσιακής κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Και αυτό τον χώρο θα επιχειρήσουν να καταλάβουν και να σφραγίσουν για το μέλλον.

Η αποκαλυπτική δήλωση Κουβέλη

Άλλωστε, μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του Φώτη Κουβέλη με την οποία ανακοίνωσε την επιστροφή του. Είναι ακριβώς το σενάριο εργασίας με βάση το οποίο θα αναπτυχθεί το νέο αφήγημα – προπαγάνδα του Αλέξη Τσίπρα. Είπε μεταξύ άλλων ο πρώην κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στα προηγούμενα μνημόνια: «Σήμερα στην χώρα μας διαμορφώνονται δύο πόλοι: ο ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να εξασφαλίσει την πορεία του, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η κοινωνία και η χώρα. Αυτή τη συσπείρωση αναδεικνύουμε. Συσπείρωση χρήσιμη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν. Και συμπαρατασσόμαστε με τις δυνάμεις τους ΣΥΡΙΖΑ στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση».

Σκληρό ροκ για τον έλεγχο της ενημέρωσης

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει λοιπόν να χορέψουν ένα «σκληρό ροκ» παλιάς κοπής, έχοντας απέναντι τους σχεδόν τους πάντες. Στο μυαλό τους τα έχουν τακτοποιημένα. Έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, στην εξουσία τους και στην ίντριγκά τους. Αφού τακτοποιήσουν το τηλεοπτικό τοπίο, μετά θα βάλουν πλώρη για το ενοχλητικό διαδίκτυο και παράλληλα θα έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους με την έντυπη δημοσιογραφία. Όχι δεν είναι αφελείς να πιστεύουν ότι δεν θα έχουν καμία αντιπολίτευση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν από τη μέση ή έστω να απενεργοποιήσουν τα ισχυρά παραδοσιακά μέσα, τα ταυτισμένα δικαίως στην πλειοψηφία τους με τους όρους «διαπλοκή» και θαλασσοδάνεια.

Κατόπιν, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα γι’ αυτούς. Σε ένα καθημαγμένο οικονομικό τοπίο με την κάθε είδους κρατική διαφήμιση να ελέγχεται απολύτως κανείς δεν θα μπορεί να ψηλώσει και να απειλεί την κυβέρνηση και κυρίως τον Αλέξη Τσίπρα.

Η μάχη του συνεδρίου

Και μέσα στο κόμμα. Η προεδρική ομάδα ελέγχει την πλειοψηφία του συνεδρίου. Αυτό εγγυάται και την πλειοψηφία στην νέα κεντρική επιτροπή.

Η Ομάδα των 53+ υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει μεν τη δική της δυναμική, αλλά μόνη της δεν αρκεί για να απειλήσει τον μεταλλαγμένο πρωθυπουργό.

Το γεγονός ότι κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή), οι «53+» άσκησαν σφοδρή κριτική στις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης για διεύρυνση του κόμματος και ταύτισης με το μνημόνιο δεν είναι αρκετά για να πτοήσουν την ηγεσία.

Τι κι αν τα πυρά τους στράφηκαν συγκεκριμένα στην περίπτωση του μνημονίου στη σύγκριση που γίνεται από στελέχη που εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι «το δικό μας είναι καλύτερο από τα προηγούμενα».

Την ίδια ώρα και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί εκ των ηγετικών στελεχών της Πλατφόρμας 2010 στην οποία βρίσκονται κοντά και η Ρένα Δούρου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο συνέδριο επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν θέλουμε να γίνει κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, κόμμα της Κεντροαριστεράς».

Και λίγο αργότερα ο «ανένταχτος» πρώην ακραιφνής προεδρικός Πάνος Σκουρλέτης έδινε μια σαφέστερη διάσταση του πολέμου χαρακωμάτων μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτά που είπαμε τον Σεπτέμβρη στον ελληνικό λαό. Αν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από νέο μνημόνιο αυτό θα πρέπει να απαντηθεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Δεν μπορούμε να γίνουμε φορείς ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν την υγεία, την παιδεία ως εμπόρευμα. Δεν υιοθετούμε το πρόγραμμα, είναι ξένο με μας»

Σε όλους τους παραπάνω ανέλαβε να απαντήσει το alter ego του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Διαφωνώ ότι είναι ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Τα ακραία νεοφιλελεύθερα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους», ανέφερε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει το αυτομαστίγωμα και ότι το κόμμα πρέπει να γίνει αντάξιο της κοινωνίας.

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στο τιμόνι της χώρας», σημείωσε. «Δε θα μας επιβάλλουν οι αντίπαλοί μας να πούμε ότι ντρεπόμαστε που τους νικήσαμε. Θα τελειώσουμε οριστικά με την αριστερά που αυτομαστιγώνεται. Όχι με την αριστερά που κάνει την αυτοκριτική της. Να την κάνει όμως στον καμβά της ιστορικής της δικαίωσης».

Το άγχος των αντιπάλων μας, συνέχισε, είναι να φύγουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη που κυβερνήσαμε. Αυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνουμε. «Πρώτο μας μέλημα είναι να αυξήσουμε την επιρροή μας στην αυτοδιοίκηση, τα σωματεία, να φτιάξουμε το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί τη μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση», κατέληξε.

Και μέσα σε λίγα λεπτά περιέγραψε το σχέδιο μάχης του Αλέξη Τσίπρα που φυσικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τους δανειστές που επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η δε ικανοποίησή τους που όπως φαίνεται θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες φέρνει νέους φόρους, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ακόμη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί η κατάρρευση του νέου ασφαλιστικού νόμου του Γιώργου Κατρούγκαλου και το σπάσιμο του πρώτου κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ με την αφαίμαξη 370 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή συντάξεων γίνεται σαφές ότι αυτά που έρχονται είναι δυστυχώς τα χειρότερα για τον ελληνικό λαό.

Στο βάθος εκλογές ή μήπως νέο δημοψήφισμα;

Ο Αλέξης Τσίπρας τόσο από το βήμα του συνεδρίου όσο και μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει προαναγγείλει ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Τα σενάρια είναι πολλά. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι ακόμη βέβαιος ούτε για τον χρόνο, ούτε για το εύρος του. Σίγουρα τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για τα νέα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα παίξουν το δικό τους ρόλο.

Και το επόμενο βήμα, αν τελικά τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Αλέξη Τσίπρα; Οι εκλογές ή μήπως πρώτα ένα ακόμη δημοψήφισμα; Η αναφορά του στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η αναφορά του στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, εκεί που το όχι έγινε ναι, και ο χαρακτηρισμός περί της «σημαντικότερης ιστορικής στιγμής του ελληνικού λαού» δείχνει ίσως και τα δεύτερα επίπεδα σκέψης.

 

«Χαμός» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Τσίπρας κατάφερε να αλλάξει αποτέλεσμα ψηφοφορίας

«Χαμός» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Τσίπρας κατάφερε να αλλάξει αποτέλεσμα ψηφοφορίας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ του Σαββάτου (15/10/2016), όταν ξέσπασαν έντονες αψιμαχίες εξαιτίας του αποτελέσματος μιας κρίσιμης ψηφοφορίας, που δεν άρεσε στην ηγετική ομάδα. Με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και τελικά το αποτέλεσμα άλλαξε!

Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, ελέγχοντας πλήρως τις τάσεις και την αντιπροσώπευσή τους στη νέα Κεντρική Επιτροπή, φάνηκε ξεκάθαρα την τρίτη ημέρα του συνεδρίου. Άλλωστε, κατά την ομιλία του για το κλείσιμο των εργασιών, έδειξε λίγο-πολύ την πόρτα σε εσωκομματικούς αμφισβητίες της κυβερνητικής γραμμής και της επιτυχίας του προγράμματος του τρίτου μνημονίου. «Όποιος ψάχνει εγγυήσεις, να περιμένει να αναλάβει όταν θα έρθουν τα εύκολα. Εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των μελών της νέας ΚΕ, καθώς και η αλλαγή στη συγκρότηση των τμημάτων και των επιτροπών της (ζήτημα για το οποίο τελικά θα αποφασίσει το καταστατικό συνέδριο το 2017), ήταν τα κρίσιμα θέματα για την επίτευξη του στόχου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, εκεί που παραλίγο να την «πατήσει» η ηγετική ομάδα, ήταν στην ποσόστωση των κυβερνητικών στελεχών, που θα έχουν δικαίωμα να είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η πρώτη κόντρα μεταξύ «προεδρικών» και της τάσης των «53+» ήρθε για τον αριθμό των μελών της νέας ΚΕ. Η εισηγητική πρόταση ήταν να μειωθούν τα μέλη της ΚΕ από 201 σε 151. Οι «53+» πρότειναν ο αριθμός να παραμείνει στα 201 μέλη, σε μια προσπάθεια να μην ανατραπεί, σε μεγάλο βαθμό, εις βάρος τους ο σημερινός συσχετισμός. Μια τρίτη πρόταση κατατέθηκε από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Άλκη Ρήγο, ο οποίος πρότεινε 101 μέλη. Μετά από αντιπαραθέσεις, στην ψηφοφορία επικράτησε η εισηγητική πρόταση.

Στην ενότητα συζήτησης, στη συνέχεια, των ποσοστώσεων για την ΚΕ, αναφερόταν εισηγητικά ότι παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη του καταστατικού, μόνο το 25% των μελών να είναι έμμισθα κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων ή πρόεδροι οργανισμών). Από αυτήν την ποσόστωση εξαιρούνται οι βουλευτές, ως αιρετοί. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της σχετικής ψηφοφορίας, το σώμα απέρριψε την εισηγητική πρόταση και ψήφισε στο 25% να περιλαμβάνονται και οι βουλευτές. Για τον εσωτερικό συσχετισμό, αυτό σημαίνει ότι μένει περισσότερος χώρος για την ανάδειξη κομματικών στελεχών και από την «εσωκομματική αντιπολίτευση» στη νέα ΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά ενοχλημένος, ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου. «Ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου! Πάσο, αλλά να καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε» είπε, μεταξύ άλλων, και ζήτησε να υπάρξει ένας ακόμη γύρος επιχειρηματολογίας και επανάληψη της ψηφοφορίας. Με τη διαδικασία να έχει γίνει ήδη «λάστιχο», τα ευτράπελα συνεχίστηκαν.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε ότι το παρόν συνεδριακό σώμα δεν έχει την αρμοδιότητα να αλλάξει ένα τέτοιο άρθρο του καταστατικού. Καταλόγισε ευθύνες στο προεδρείο ότι ήταν λάθος να μπει εξ αρχής σε ψηφοφορία ένα τέτοιο θέμα, και ως εκ τούτου θεώρησε την ψηφοφορία ως μη γενόμενη. Το προεδρείο δέχτηκε, αρχικώς, την άποψη του κ. Βίτσα. Ήδη, όμως, στην αίθουσα τα «αίματα» είχαν ανάψει και αρκετοί σύνεδροι απειλούσαν με αποχώρηση. Αντιλαμβανόμενος ο Αλέξης Τσίπρας την προβληματική αυτή εξέλιξη, πήρε ξανά το λόγο, επιμένοντας σε νέα ψηφοφορία. «Σωστή η επιχειρηματολογία του Δημήτρη Βίτσα, εντούτοις το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα και έχει δικαίωμα και λάθη να κάνει. Εγώ δεν ζήτησα από το προεδρείο να παρθεί η απόφαση πίσω γιατί έχω άλλη άποψη, αλλά να επαναληφθεί η διαδικασία. Ένα λάθος δεν διορθώνεται με δεύτερο λάθος» τόνισε. Αφού το σώμα δέχτηκε να ξανασυζητηθεί το θέμα, ξεκίνησε ο νέος γύρος τοποθετήσεων.

Και εκεί που όλοι νόμιζαν, ότι η συζήτηση γίνεται για το αν στο 25% θα συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτές ή όχι, ο Νίκος Παππάς, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν «ντρίμπλα» προτείνοντας όλα τα καταστατικής υφής θέματα του συνεδρίου –και αυτά που είχαν ήδη ψηφιστεί- να παραπεμφθούν στο καταστατικό συνέδριο!

Με την υπομονή των συνέδρων να έχει εξαντληθεί και την ώρα να έχει δείξει μεσάνυχτα, το προεδρείο τελικά έβαλε σε ψηφοφορία αυτό που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι, με τη δεύτερη, υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου να μην περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25% οι βουλευτές.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Τσίπρας ανέστησε το πτώμα του ΠΑΣΟΚ με Τζουμάκα -Ξενογιαννακοπούλου αγκαλιά με Φίλη, Μουζάλα και όλο τον ανθελληνικό εσμό του Σύριζα: μόνη λύση για την Πατρίδα μας να απελαθεί άμεσα από την επικράτεια ολόκληρη η ξενόδουλη συμμορία του μνημονίου. Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

  2. Τι παράξενο βλέπετε; Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ έκανε ΞΑΝΆ ΤΟ ΌΧΙ ΝΑΙ, αυτή την φορά σε λιγότερα κορόιδα από το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...

    Ο ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ ΑΛΈΞΗΣ πιστεύει ότι πάντα θα έχει κορόιδα να πιστεύουν έναν ανίκανο ψεύτη που μόνο μνημόνια ξέρει στα τέσσερα να υπογράφει.

  3. Ξανά πρόεδρος ο Αλέξης Τσαουσέσκου με 93% των σφουγγοκωλάριων ΣφΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

    Ξανά πρόεδρος ο Αλέξης Τσαουσέσκου με 93% των σφουγγοκωλάριων ΣφΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…

  4. ΟΥΦ, μάζεψε ο ΣφΥΡΙΖΑ όλα τα ψόφια Λ@ΜΟΓΙΑ του ΠΑΣΟΚ και ξεβρομήσαμε, τους προμάζεψε ο σύντροφος ΚΑΜΕΝΟΣ...

    Η λεγόμενη ηθική της αριστεράς, μάζεψε όσα λαμόγια κυκλοφορούν αδέσποτα ελπίζοντας ότι έτσι θα κάνει διεύρυνση στο κέντρο.

  5. Μεγάλη π@υτάνα ο Αλέξης, κατάφερε να πείσει εκατομμύρια που ψήφισαν ΌΧΙ ότι ψήφισαν ΝΑΙ, τους λιμασμένους του ΣφΥΡΙΖΑ θα άφηνε;

    Εδώ για να γλύψει τα κοκαλάκια της ΕΞΟΥΣΊΑΣ αποκαλεί ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ… Όλα τα λαμόγια προσέλθετε, υπάρχουν καρέκλες για όλους… Γιαλατζί αριστεροί του κ@λου, της ψευτιάς, του λαϊκισμού και της κολοτούμπας.

  6. Ο Αλέξης Τούμπας, το παλικάρι της δραχμής... Πόσα ζώα κατάφερε να ξεγελάσει και για πόσο ακόμα.;

    ΨΕΥΤΗΣ, ΨΕΥΤΗΣ, ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΜΕΝΟΣ.

  7. Όλοι αυτοί και άλλοι που δεν γνωρίζουμε από την όψη βρέθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αγκαλιάστηκαν σαν παλιοί σύντροφοι, έδωσαν αγωνιστικούς χαιρετισμούς, θυμήθηκαν τους… αγώνες για τη Δημοκρατία που έκαναν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Όχι, δεν ήταν συνέδριο του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Του ΣΥΡΙΖΑ ήταν με όλη την πασοκαρία που γλύφει για λίγη εξουσία, με τα απολειφάδια της αριστεράς του χαβιαριού του μπάρμπα Φώτη και με ολίγη ακροδεξιά, ψευτο-ορθοδοξία του Πανούλη, του Τέρενς και όλων εκείνων των ψεκασμένων αστέρων που έκαναν πολιτική καριέρα στα χρόνια της κρίσης. Τα «κουρέλια» τραγουδάνε ακόμη ή τα «πολιτικά παρτάλια» που δε λένε να μας αφήσουν ήσυχους θα ήταν ο τίτλος του Συνεδρίου; Και πώς αλλάζουν οι καιροί. Από το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», από το «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές» που μας θύμισε η Αυγή, από τον Ιγγλέσιας των Podemos που ήταν κάποτε ο κολλητός του Αλέξη και τους διάφορους «αγωνιστές» της παγκόσμιας αριστεράς, που; Στον «σύντροφο» Καμμένο, στον Ζουράρι που κυκλοφορούσε με μπλουζάκι που διαφήμιζε το νέο του βιβλίο. Σε όλους εκείνους τους τελειωμένους Πασόκους που είδαν φως και μπήκαν, όλοι μαζί μια παρέα με τους «αριστερούς συντρόφους», το δουλάκι της Μέρκελ που κάποτε απειλούσε να την διώξει από την Ελλάδα. Από τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων, τις μολότοφ και την «ιερή οργή» κατά της… επαράτου δεξιάς, των γερμανοτσολιάδων και των Μερκελιστών, στο συνέδριο των συμβιβασμών, της προσγείωσης στην πραγματικότητα των μνημονίων αλλά πάντα με πόνο και δάκρυα γιατί οι αριστεροί δεν είναι… κακοί άνθρωποι. Οι ημέρες αυτές που διεξάγεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαδιακές. Αποτυπώνουν ανάγλυφα την ελληνική πραγματικότητα. Την κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας η οποία έχει μείνει «Παυλόπουλος» για να θυμηθούμε τη γνωστή φράση, μπροστά στο αποκρουστικό θέαμα που βλέπει. Η χώρα κυβερνιέται από ορισμένους ιδεοληπτικούς πρώην κομμουνιστές που τρώνε τώρα με χρυσά κουτάλια και από το πρώην ΠΑΣΟΚ που είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Αλλά γιατί να περιμένουμε κάτι καλύτερο; Το πολιτικό σύστημα είναι σαρξ εκ της σαρκός της κοινωνίας. Γιατί να έχουμε καλύτερα δείγματα; Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει. Και όσο ο κόσμος θα νομίζει ότι συντελείται επανάσταση στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το βαθύ ΠΑΣΟΚ με τα ορφανά του Ανδρέα, του Γιωργάκη, του Σημίτη και του Ακη, θα κάνουν τα κουμάντα τους. Έτσι για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Και για να ξέρουμε τι να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία. Εκτός κι αν θέλει να μετατραπεί κι αυτή σε «χαβούζα» πολιτικών σκουπιδιών που την προσεγγίζουν ήδη τώρα που βλέπει εξουσία. http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-suriza-stin-kubernisi-to-pasok-stin-eksousia/2.111124

  8. δεν εχω καταλαβει γιατι ειναι ανυπογραφο αυτο το ελεεινο και ακρως απολιτικο κειμενο.

  9. Δεύτερο συνέδριο Σύριζα: Η επιτομή της πολιτικής απάτης και της αλαζονείας

    Θα σχολιάσουμε θέσεις και απόψεις οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση καθότι εδράζονται στα λεχθέντα του ίδιου του πρωθυπουργού ενώπιον των συνέδρων και των ΜΜΕ. Το επόμενο ερώτημα που θα ετίθετο προς συζήτηση είναι το εάν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ανάπτυξη (εννοείται οικονομική) όταν η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ένας οικονομολόγος έχων σώας τα φρένας και αναφερόμενος σε μία χώρα όπου οι βασικές δομές υφίστανται και λειτουργούν, θα απαντούσε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Η κυβέρνηση της αριστεράς φαίνεται ότι αμφιβάλλει τώρα για τη δυνατότητα επενδύσεων και παραγωγής πλούτου εξ’ αιτίας της δημοσιονομικής προσαρμογής. Όταν ψήφισε τα μέτρα αμφέβαλλε; Ως αντιπολίτευση δε, ήταν όλοι τους βέβαιοι ότι οποιοδήποτε μνημόνιο θα οδηγούσε τη χώρα μαθηματικά στην καταστροφή. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Ακόμη χειρότερα είναι λογικά αποπροσανατολισμένοι και ψυχολογικά ασταθείς. Εν συνεχεία ο αριστερός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κομμάτι της ριζοσπαστικής αριστεράς από το οποίο απηλλάγη πριν από τις πλέον πρόσφατες εκλογές. Χωρίς να τους κατονομάσει, τους κατηγόρησε ότι λειτουργούσαν ως κόμμα μέσα στο κόμμα, με δικές τους ξεχωριστές διαδικασίες και συντεταγμένες τοποθετήσεις σε κάθε ζήτημα. Ξέχασε όμως ότι ακόμη και μετά από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, ο οποίος ασφαλώς γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας της αριστερής πλατφόρμας και των υπολοίπων, επαίρετο για την πολυσυλλεκτικότητα και την πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριζε σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η κατάσταση ήταν πλούτος για το κόμμα του. Όταν όμως ήλθε η ώρα της ευθύνης και των απτών αποτελεσμάτων που θα δικαίωναν τις αντιλήψεις της αριστεράς, ο πλούτος έγινε σαβούρα. Η πολυφωνία έπρεπε να εκλείψει ή τουλάχιστον να μειωθεί γιατί στην πράξη αποδείχθηκε αποπροσανατολιστική και καταστροφική. Εμείς θα διατυπώσουμε εδώ το δικό μας ερώτημα: Οι νεοέλληνες που υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ότι έχει θιγεί η νοημοσύνη τους ή υπάρχουν ακόμη αρκετοί που δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει; Η απάντηση θα δοθεί στο άμεσο μέλλον από την ίδια τη ζωή. Στη εισήγησή του ο αριστερός πρωθυπουργός τόνισε ότι η αριστερά δεν πρέπει να χρεωθεί την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη. Πολύ παράξενη θέση η οποία δεν σχολιάστηκε από κανέναν. Δηλαδή πιθανή έξοδος από την Ευρώπη θα ήταν καταστροφή. Υποτίθεται ότι η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού της χώρας. Εάν αυτό επιτάσσει την έξοδό μας από την Ευρώπη γιατί να μην συμβεί; Γιατί πρέπει να υποχρεωθεί ο Ελληνικός λαός να ζήσει στην υπάρχουσα Ευρωπαϊκή Ένωση; Πως είναι βέβαιος ο Τσίπρας ότι εκεί είναι το μέλλον του Ελληνικού λαού; Και μάλιστα όταν ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, την άνοδο της άκρας δεξιάς (εννοεί την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων). Όταν λέει ότι η Ευρώπη κινείται σε λάθος δρόμο; Σε αυτές τις αντιφάσεις και τα λογικά αδιέξοδα παγιδεύεται πάντοτε αυτός που υποστηρίζει το λάθος και λέει ψέματα. Η Ευρώπη είναι a priori καλή, αλλά μία αόρατη δύναμη γιγαντώνει τα εθνικιστικά κινήματα. Δεν είναι το σκοτεινό διευθυντήριο που με πλοκάμια την αριστερά, τους αριστεριστές, τα διάφορα παρατηρητήρια και τις ΜΚΟ αποπειράται να αλλάξει εθνολογικά και πολιτισμικά τη γηραιά ήπειρο. Δεν αντιδρά γι’ αυτό το Ευρωπαϊκό Αίμα. Όχι. Είναι μία αόρατη δύναμη που αυξάνει τον κίνδυνο. Εάν παραδεχθεί την αλήθεια αυτοκαταργείται. Αλλά και έξω από την Ευρώπη είναι άσχημα. Γιατί τότε το Ελληνικό έθνος θα κληθεί να επιβιώσει με τις δικές του δυνάμεις. Τότε τα φιλελεύθερα και τα μαρξιστικά παραμύθια θα σκορπίσουν ενώπιον της επιβίωσης του έθνους. Καλύτερα λοιπόν μέσα στην Ευρώπη υπό την προστασία του διεθνιστικού διευθυντηρίου. Τα ίδια ακριβώς που υποστηρίζουν και οι φιλελεύθεροι. Ολοκληρώνουμε το παρόν με ένα αξίωμα: Αυτός που υποστηρίζει την αλήθεια όχι μόνο δεν αλλάζει τις ιδέες και τη βασική του κατεύθυνση, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξηγεί όλα τα γεγονότα με λογικά επιχειρήματα τα οποία «κουμπώνουν» και μεταξύ τους. Οι υπόλοιποι στηρίζονται σε ανερμάτιστες ατάκες, αερολογίες, φθηνή φιλοσοφία και μεταφυσικές ανεξήγητες δυνάμεις για να εξηγήσουν τις θεωρητικές τους αντιφάσεις με την πραγματικότητα.

  10. Το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντρικό θέμα των ημερών για τα ΜΜΕ ενώ ποσώς ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Τέτοιες παραδοξότητες είναι βέβαια συνηθισμένες καθότι τα ΜΜΕ δεν πληροφορούν, αλλά καθοδηγούν. Θα συμφωνήσω με την πλειοψηφία των Ελλήνων, πλην όμως οφείλουμε να μην παραβλέπουμε τα στοιχεία που κρύβονται πίσω από τα «αριστερά συνέδρια» και τις «ριζοσπαστικές φιέστες». Στην προκείμενη περίπτωση η εισήγηση του Τσίπρα, μία ομιλία που εξ’ αντικειμένου δεν προσφέρεται για κριτική παρά μόνο για πανηγυρική κομματική συναίνεση, για εμάς είναι ένα άριστο εργαλείο εξαγωγής συμπερασμάτων. Εξ’ άλλου ουδείς κρίνει ιδεολογικά την αριστερά ει μη μόνο την μετράει ως προς την επαρκή αριστεροσύνη της. Αυτό πράττουν σήμερα όλες οι πολιτικές παρατάξεις. Ας την κρίνουμε λοιπόν εμείς που δεν συνοδοιπορούμε σε τίποτε με κανέναν. Ο Τσίπρας λοιπόν εκκινώντας την εισήγησή του αναφέρθηκε σε ρήση του Γκράμσι και υποστήριξε ότι η αισιοδοξία της βούλησης έφερε τις νίκες (εννοώντας τις εκλογικές) για την αριστερά και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς αποπειράθηκε να τονώσει το ηθικό των συνέδρων οι οποίοι ήδη αρχίζουν να προσβάλλονται από το μικρόβιο του φόβου. Η «αισιοδοξία της βούλησης» βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εμπεριέχει καμία λογική πολιτική σημασία παρά μόνο μεταφυσική έννοια. Αυτό αιτιολογείται από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα επί δεκαετίες χωρίς κανένα πολιτικό αποτέλεσμα. Ο Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στις πραγματικές αιτίες των εκλογικών νικών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυρίως τρείς: Η παρακμή και η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων και του «πολιτικού κόσμου», η επί δεκαετίες ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στα ΜΜΕ, στην Παιδεία και στο πεζοδρόμιο και στις πριν τις εκλογές επισκέψεις του ιδίου σε γνωστά ευαγή ιδρύματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Αυτά είναι γεγονότα γνωστά σε όλους αλλά του διέφυγαν και αντ’ αυτών ανακάλυψε την αισιοδοξία της βούλησης. Ξεκίνησε λοιπόν με ένα ψέμα που δεν σχολιάστηκε από κανέναν. Συνέχισε με ένα εντυπωσιακό ερώτημα που θα τεθεί προς διαβούλευση. «Έχει νόημα η αριστερά να έρχεται στην εξουσία σε δύσκολους καιρούς;». Προφανώς η απάντηση που θα δοθεί από τον ίδιο και τους ομοίους του θα είναι καταφατική. Γιατί εάν ήταν αρνητική θα πρέπει να πάνε όλοι γρήγορα στα σπίτια τους. Μέχρι εδώ όλα είναι αναμενόμενα. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ετέθη στο συνέδριο τέτοιο ερώτημα και μάλιστα από τον αριστερό πρωθυπουργό. Αυτό αναπόδραστα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσα στην αριστερά υπάρχουν πολλά πονηρά πνεύματα που αρέσκονται στα εύκολα και στα έτοιμα ενώ στα δύσκολα προτιμούν να ποιούν την νήσσα. Αυτή η ψυχολογία χαρακτηρίζει πολλούς αριστερούς και αριστεριστές κηφήνες που απαιτούν τα πάντα χωρίς να είναι ικανοί να προσφέρουν ή να δημιουργήσουν το παραμικρό. Και φαίνεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί τέτοιοι για να τεθεί τέτοιο θέμα στην εισήγηση του συνεδρίου τους. Το επόμενο καίριο ερώτημα που έθεσε ο Τσίπρας στο συνέδριό τους ήταν το εξής: «Είναι ρεαλιστικό η αριστερά να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ;». Και συνέχισε προκαταλαμβάνοντας την απάντηση που όλοι έχουμε αντιληφθεί λέγοντας ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί προοδευτικό σχέδιο. Δεν θα επιμείνουμε στο γεγονός ότι πριν δύο περίπου χρόνια η πιθανή έξοδος της χώρας από την ΕΕ και από το ευρώ θα ήταν το δυνατό χαρτί της αριστεράς για την απαλλαγή από το μνημόνιο. Αυτά είναι γνωστά. Θα επιμείνουμε στη νεοπαγή ρήση ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί προοδευτικό σχέδιο. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι η παραμονή στο ευρώ είναι προοδευτικό σχέδιο ή τουλάχιστον απαραίτητη προϋπόθεση, εάν κάποιο τέτοιο σχέδιο υπάρχει. Μόνο που οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης που στηρίζουν με ζέση το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι τα φιλελεύθερα και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Είναι λοιπόν εκπληκτικός ο τρόπος που συναντώνται και συναινούν σε καίρια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα οι μαρξιστές με τους φιλελεύθερους «χάριν της προόδου» και χάριν των λαών της Ευρώπης. Οποία θυσία!!! Στη συνέχεια, ο Τσίπρας, αναρωτήθηκε εάν υπάρχει πεδίο για συμμαχία της αριστεράς με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δηλαδή με αυτούς που «κατέστρεψαν τη χώρα», με το παλιό, με τη συντήρηση, με τη διαπλοκή, με τους λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου; Δεν έγινε συγκεκριμένος, πώς να γίνει άλλωστε; Αυτά τα θέματα απαιτούν επιδέξιους χειρισμούς και τίθενται σταδιακά ώστε να γίνουν ευκολοχώνευτα. Είναι προφανής η ανησυχία της κυβέρνησης (και σε δεύτερο βαθμό του κόμματος) για μία πιθανή, θα λέγαμε επερχόμενη και καταστροφική αποτυχία. Έμμεση πρόσκληση λοιπόν για τους διψώντες για εξουσία με αντίτιμο την κατανομή των βαρών για την καταστροφή της χώρας. Έτσι τα βλέπουμε εμείς, και δυστυχώς έτσι είναι.

  11. Οι Αραβες βάζουν λουκέτο στον Aστέρα Βουλιαγμένης στις 11 Νοεμβρίου

    Άλλοι 1000 εργαζόμενοι στο δρόμο.MPRABO SYRIZA!!!

  12. ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.Το γεγονός πως η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών είναι πλέον γνωστό τοις πάσι αυτό είναι δεδομένο. Το γεγονός όμως πως η τράπεζα της Ελλάδος αγοράζει κρατικά ομόλογα άλλων χωρών μέσα στα πλαίσια άσκησης νομισματικής πολιτικής αλλά και των μη συμβατικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 51 δις πάει πολύ κύριοι… Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία χειμάζει μέσα στις πολιτικές των μνημονίων και οι πολιτικές μαριονέτες παρακαλάνε τον κεντρικό τραπεζίτη αυτός με ελληνικό χρήμα σπεκουλάρει υπέρ των τραπεζιτών Δείτε τι αποκαλύπτει ο μηνιαίος ισολογισμός Σεπ της Τραπέζης της Ελλάδος..http://greeknewsondemand.com/2016/10/16/51-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B9/

  13. Να τί σημαίνει ρατσισμός: 1) Ρατσισμός είναι να είσαι στη σειρά του ΟΑΕΔ και να περιμένεις 360 ευρώ την ώρα που ο μπροστινός σου Πακιστανός θα πάρει 580. 2) Ρατσισμός είναι να πληρώνεις στα νοσοκομεία για εισαγωγή και… εξετάσεις, μιας και διέλυσαν τη δημόσια υγεια, ενώ ο λαθροέποικος νοσηλεύεται δωρεάν. 3) Ρατσισμός είναι να βάζει ο λαθρομετανάστης… το παιδί του δωρεάν σε παιδικό σταθμό και το δικό σου να μην το δέχονται. 4) Ρατσισμός είναι να βγάζει ο άλλος 50 ή και παραπάνω ευρώ ημερησίως, κάνοντας λαθρεμπόριο, κι εμένα να μου κρατάει το 43% από το 20άρικο. 5) Ρατσισμός είναι να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν οι Έλληνες στους δρόμους μετά τις 11:00 το βράδυ. 6) Ρατσισμός είναι να έχουν γεμίσει τα σπίτια τους οι Έλληνες με κάγκελα & σιδεριές, λες κι είναι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. 7) Ρατσισμός είναι να σε βιάζουν ή να σε δολοφονούν οι λαθρομετανάστες για 10 ευρώ. 8) Ρατσισμός είναι σε μια μικρή χώρα να έχει 2.500.000 άνεργους, 600.000 παιδιά που φύγανε στην ξενητια και 4.000.000 λαθροεποίκους. 9) Ρατσισμός είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει 12 μήνες ΤΕΒΕ για να έχει βιβλιάριο υγείας και ο λαθροέποικος με 2 μήνες ένσημα να έχει βιβλιάριο υγείας για όλη του την οικογένεια και τους υπόλοιπους 10 μήνες να δουλεύει μαύρα κλέβοντας την εφορία. 10) Ρατσισμός είναι να πληρώνει ο Έλληνας μαγαζάτορας ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ΦΠΑ, φόρους, ΤΕΒΕ και ο λαθρομετανάστης με την κουρελού έξω από το μαγαζί του, τίποτα! 11) Ρατσισμός είναι να κάνεις συγκέντρωση για τον πεθαμένο πακιστανό λόγω ιδεολογίας την ώρα που οι συμπολίτες σου αυτοκτονούν. 12) Ρατσισμός είναι να μην πρέπει να διαμαρτύρεσαι για την ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών καθημερινά στη χώρα σου, οι οποίοι νομιμοποιούνται, τους παρέχεται στέγη και τροφή, σου παίρνουν τις δουλειές την ώρα που εσύ είσαι πεινασμένος, άνεργος στο δρόμο χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά. 13) Ρατσισμός είναι να αποκαλείς τον άλλο ρατσιστή και φασίστα, επειδή δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις μια λέξη που να περιγράφει την αγάπη για τη πατρίδα σου που ποτέ δεν ένιωσες εσύ… 14) Ρατσισμός είναι από τους 153.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, μόνο 20.000 είναι Έλληνες… ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; 15) Ρατσισμός είναι να σε συλλαμβάνουν γιατί δεν πλήρωσες εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, ενώ ο Πακιστανός είναι δωρεάν. Και άλλα πολλά … Α ρε Έλληνα … Ρατσιστή!! Γιώργος Παπαθανάσηςhttp://indobserver.blogspot.gr/2016/10/blog-post_50.html

  14. Ιδού τι απάντησε σε συνέντευξη της στο lesvos post λίγες μέρες πριν: “Πολύ το χάρηκα” δήλωσε η γιαγιά Μηλίτσα για το Nόμπελ που τελικώς δεν πήρε. «Εγώ έκανα αυτό που θα έκαναν όλες οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του κόσμου. Πήρα το μωρό που ήταν πεινασμένο και το τάισα. Να δούμε τι θα κάνει το κράτος για αυτά τα παιδιά. Τώρα θέλω να βρω την ησυχία μου». Απαντήστε λοιπόν σε αυτό που ρωτάει η γιαγιά Μηλίτσα. Τι έκανε το κράτος γι’ αυτά τα παιδιά; Τα άφησε στα χοτ σποτ να βιάζονται από ομοεθνείς τους; http://www.tovima.gr/society/article/?aid=795080 http://www.athensvoice.gr/ellada/friki-sti-hio-13hronos-prosfygas-kataggellei-oti Τα έστειλε στην Ευρώπη ασυνόδευτα ώστε ως συμβατοί δότες, να εξαφανίζονται μετά από διάφορα χειρουργεία, ανάλογα τι όργανο σώματος χρειαζόταν ο υποψήφιος πλούσιος πελάτης;http://tvxs.gr/news/kosmos/europol-pano-apo-10000-prosfygopoyla-exoyn-eksafanistei Και μια δική μας ερώτηση: Tι θα κάνει το υποκριτικό κράτος, αν ξαναέρθουν στην Λέσβο, στην Χίο, στη Σάμο, στην Κω, μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας; Πόσες Μηλίτσες πρέπει να βρεθούν; Πόσες Μόριες χωράνε στα νησιά; Και πόσα χοτ σποτ μπορούν να γίνουν σε όλη η Ελλάδα ώστε να χωρέσουν 2-3 εκατομμύρια άνθρωποι;

  15. για να μην γίνει το Grexit τώρα αλλά μόλις εκλεγεί! Στο τραπέζι τα πετρέλαια του Αιγαίου (βίντεο)http://www.pentapostagma.gr/2016/10/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-wikileaks-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1.html

  16. Ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας συκοφάντησε για πολλοστή φορά την Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας πως το Εθνικιστικό Κίνημα είναι ο μοναδικός φόβος της ξενόδουλης μνημονιακής εξουσίας. Συγκεκριμένα είπε: 1) “Οι γονείς όπως του Ωραιόκαστρου υποδαυλίζονται από την Χρυσή Αυγή” Του απαντάμε: Οι γονείς του Ωραιοκάστρου είναι υπερήφανοι Έλληνες πολίτες που αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ρατσιστής, αφού στέλνει τα παιδιά του σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο (Σχολές Χιλ) απ’ όπου είναι αποκλεισμένα διά ροπάλου τα προσφυγόπουλα. Αν τολμάει ας στείλει τον γιο του τον Ερνέστο σε δημόσιο σχολείο του Κολωνού να κάτσει στο ίδιο θρανίο με ένα παιδί από οικογένεια προσφύγων και μετά να πιάνει στο στόμα του τους φτωχούς Έλληνες του Ωραιοκάστρου. 2) “Είναι στίγμα για την δημοκρατία ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην Βουλή και ότι έχει τόσο υψηλά ποσοστά” Στίγμα για την δημοκρατία είναι οι διώξεις, οι φυλακίσεις και ο βρώμικος πόλεμος που κάνουν στη Χρυσή Αυγή όλα τα κόμματα του μνημονίου, από Σύριζα μέχρι ΝΔ. Στίγμα για τη δημοκρατία είναι η μετατροπή του υπερήφανου ΟΧΙ των Ελλήνων σε επονείδιστο ΝΑΙ από την ξενόδουλη αριστερά. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλή με την ψήφο του ελληνικού λαού, την οποία δεν σέβεται ο Τσίπρας και όλα τα τσιράκια της Μέρκελ και της γερμανικής οικονομικής ολιγαρχίας. Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apanthsh-stis-sukofanties-tsipra-autos-pou-stelnei-ta-paidia-tou-se-panakri#ixzz4NBY4fYJE

  17. Μπορεί ο Σύριζα εντός της επικράτειας να προσπαθεί μάταια να ταΐσει σανό τους τελευταίους ψηφοφόρους του, οι διεθνείς τοκογλύφοι όμως δεν έχουν κανένα δισταγμό να τον ξεμπροστιάσουν. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών με συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten γκρέμισε τα φούμαρα του Τσίπρα για ελάφρυνση χρέους και έξοδο από την κρίση και ενημέρωσε τους εγχώριους υποτακτικούς του ότι θα ακολουθούν αναντίρρητα τις μνημονιακές πολιτικές για πάντα! Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγνώρισε μεν κάποια πρόοδο, τόνισε ωστόσο την ανάγκη να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Οι Έλληνες σημειώνουν επίσης προόδους – ωστόσο δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν να εφαρμόζουν τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε. Επιπλέον, διέψευσε ότι η γερμανική κυβέρνηση, που θεωρεί τη συμμετοχή του Ταμείου απαραίτητο όρο για τη στήριξη του ελληνικού δανειακού προγράμματος, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το ΔΝΤ, το οποίο ζητεί δραστικά μέτρα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Όπως διευκρίνισε, «το ΔΝΤ αμφιβάλλει -αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: “Θα τα καταφέρουμε”. Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του. Αυτό το υπενθύμισα στον Έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018. Όπως επισήμανε, «αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή». Pacta sunt servanda που λέει και ο λαοπλάνος Τσίπρα από το βήμα του συνεδρίου του! Όσα ψέματα και να πουν στον ελληνικό λαό η ουσία είναι ότι θα συνεχίσουν απαρέγκλιτα να σκύβουν το κεφάλι στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία!

  18. Στο παραπάνω βιβλίο λοιπόν αναφέρεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκμυστηρεύτηκε στον Γάλλο Πρόεδρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς το καλοκαίρι του 2015 οι τοκογλύφοι είχαν κομίσει στον Τσίπρα και τον Καμμένο (την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων) να μεταφέρουν το εξής μήνυμα στον Ελληνικό Λαό. “Η Ελλάδα ή θα αρχίσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ή θα πρέπει να κάνει Grexit (έξοδο από το ευρώ)”. Δηλαδή η Ελλάδα δεν θα μπορούσε πια να έχει πρωτογενές έλλειμμα, έτσι ώστε τα συστημικά κόμματα της μεταπολίτευσης να δανείζονται ασύστολα εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας. Η χρησιμότητα αυτής της υπερχρέωσης της μεταπολίτευσης ήταν να βάλει μια οικονομική θηλιά γύρω από τον λαιμό του κάθε Έλληνα. Τώρα πια είχε έρθει η ώρα να πάρουν οι τοκογλύφοι τα δανεικά τους πίσω χιλιαπλάσια. Και για να επιτευχτεί αυτή η απάτη μετά ληστείας, οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι έπρεπε να κρατήσουν την Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο της καταλήστευσης των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων αλλά και να ελέγξουν την μελλοντική εξόρυξη των υδρογονανθράκων των Ελληνικών θαλασσών. Και τότε μπήκε στην συχνή καθημερινότητα μας ο οικονομικός όρος “πρωτογενές πλεόνασμα”. Για να αρχίζουν να απομυζούν οι δανειστές την Ελλάδα, το κράτος θα έπρεπε να αρχίσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να μειώσει το κόστος κίνησης του για να απομένουν ευρώ που να γυρίζουν πίσω στις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες.. Αυτό είναι και το σχέδιο των γερμανογάλλων. Η καταλήστευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και μετά έπεται και η λεηλασία των υδρογονανθράκων με νόμισμα το ευρώ. Αυτό όμως είναι και το σχέδιο των Αμερικανών, με μια σημαντική διαφορά. Η λεηλασία των υδρογονανθράκων πρέπει να γίνει με νόμισμα το δολάριο. Γι΄ αυτό το λόγο και αναγράφεται στο βιβλίο ότι ο Ολάντ μετέφερε τότε πως η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Επίσης εξηγείται και η εκμυστήρευση του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ολάντ ότι ενώ απάντησε καταφατικά μεν στη διερεύνηση του Τσίπρα για εκτύπωση δραχμής στην Ρωσία, αυτό δεν ήταν κατ ευχής επιθυμητό ούτε από τους Ρώσους. Επειδή ένα άνοιγμα δευτέρου μετώπου στην Ελλάδα, ενώ οι οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας θα ήταν σε μεγάλο βαθμό απασχολημένες στην Σύρια τον επόμενο Σεπτέμβριο θα πρόσθετε μεγάλη αβεβαιότητα στην παγκόσμια ρωσική στρατηγική. Βέβαια ποιά δραχμή θα έκοβε ο Τσίπρας; Ούτε οικονομική βοήθεια δεν ζήτησε από την Ρωσία. Ο κύβος είχε ριφθεί από την σιωνιστική Αμερική ότι η Ελλάδα θα πάει σε τρίτο μνημόνιο, όπως αποκαλύφθηκε πάλι πρόσφατα από την διαρροή εγγράφων από τα wikileaks που αποτύπωναν τις πιέσεις του Μπιλ Κλίντον προς τον Τσίπρα για την υποχρεωτική επιβολή ενός τρίτου απεχθέστερου μνημονίου με υποχρεωτικό πάντα συμμετέχοντα το ΔΝΤ. Μόνιμο δεκανίκι τους είχε πια καταντήσει ο Αλέξης μιας και ο Πάνος ήταν ανέκαθεν δικός τους άνθρωπος. Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις των ραδιουργιών των ξένων σε Ευρώπη και Αμερική για την οικονομική μας χειραγώγηση, οι Έλληνες πείθονται πια για την αξία του Εθνικού Νομίσματος τους, της Δραχμής. Με μια ορθή οικονομική πολιτική από μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή η ευεργετική επιστροφή στην δραχμή θα έδινε απίστευτα μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ορθή οικονομική πολιτική συμβαίνει άλλωστε και αυτή την στιγμή στην Μεγάλη Βρετανία όπου ενώ μετά το Βrexit η λίρα έχει σημαντικά υποτιμηθεί, η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ της Tesco αρνείται να διαθέσει πια τα ευρωπαϊκά προϊόντα της Unilevel επειδή η ευρωπαϊκή πολυεθνική ζητάει δυσθεώρητες ανατιμήσεις. Οι Βρετανοί πάντοτε γνωρίζουν να διαφυλάττουν τα συμφέροντα τους απέναντι στον οποιοδήποτε οικονομικό ή στρατιωτικό εχθρό, είτε αυτός λέγεται ευρωπαϊκοί εταίροι είτε αυτοί λέγονται λαθρομετανάστες και λαθρέποικοι. Τελικώς αν το ευρώ ήταν καλό για μας θα προσπαθούσαν τόσο λυσσασμένα οι ευρωπαίοι να μας κρατάνε με νύχια και με δόντια σε αυτό; Με την συμμετοχή μας στο ευρώ μένουμε ανήμπορα προσδεμένοι στα ασφυκτικά δεσμά του με αδυναμία χάραξης οποιασδήποτε Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής. Ως πότε θα αφήνουμε αυτούς τους ευρωπαίους και εγχώριους κοινούς απατεώνες να κλέβουν το αναφαίρετο δικαίωμα μας σε μια αξιοπρεπή διαβίωση στην Πατρίδα μας;

  19. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    Αρχίζει τις επόμενες μέρες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, οι τιμές του οποίου θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, μετά από την απόφαση για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που έλαβε η κατοχική συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Οι οποίοι, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπόσχονταν πως θα τον καταργήσουν – μαζί με το Μνημόνιο και ωρύονταν κάθε φορά που είχαμε θανάτους από μαγκάλια. Και βέβαια, ακόμα περισσότεροι φέτος από τις προηγούμενες χρονιές, θα ξεπαγιάσουν τον χειμώνα, γιατί στους καιρούς των Μνημονίων η θέρμανση θεωρείται είδος… πολυτελείας, ενώ με την αναμενόμενη μείωση της κατανάλωσης, το ψευδοκράτος του αριστερού Μνημονίου θα εισπράξει ακόμα λιγότερα από τους φόρους. Κι ερχόμαστε τώρα στο… κλασσικό ερώτημα: αφού χάνουν γιατί το κάνουν; Απάντηση: γιατί οι Τσιπροκαμμένοι (όπως και οι προκάτοχοί τους, Σαμαροβενιζέλοι) είναι λυσσασμένοι εχθροί του λαού και θέλουν να τον κάνουν να υποφέρει, να πεινάει και να κρυώνει! (ΥΓ): Κάθε άλλη λογική εξήγηση, δεκτή. Αναμένουμε…

  20. ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΜΑ ΣΤΑΛΙΝ-ΧΙΤΛΕΡ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ- ΧΟΤΖΑ- ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΛΠ. Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΣ-ΕΣ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.. ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ… ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ