ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στην Κω ο Υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής – Επιθεώρησε Δικαστήρια, Φυλακές & Κτηματολόγιο – Τι απάντησε για προσωπικό & νέο Δικαστικό μέγαρο…

18
2591

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Την Κω επισκέπτεται σήμερα ο Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής επιθεωρώντας όλες τις υπηρεσίες και τις υποδομές του Υπ. Δικαιοσύνης μετά τον σεισμό.

Πρώτα επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο και το Δικαστικό μέγαρο, επιθεωρώντας όλους τους χώρους που υπέστησαν ζημιές μαζί με το Δικαστικό και υπαλληλικό προσωπικό, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δικηγορικού συλλόγου Κω και τον Έπαρχο Κω Γ. Χαλκιδιό.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κοντονής δήλωσε τα εξής:

«Να δούμε τις υποδομές του Υπ. Δικαιοσύνης. Έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Η επανεξέταση θα γίνει αυτή την βδομάδα και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση για την άμεση επαναλειτουργία τους. Θα επισκεφτώ επίσης τις δικαστικές φυλακές και το Κτηματολόγιο για να έχω μια εικόνα τι συμβαίνει και θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα. Οι ζημιές που μου περιγράψανε οι υπάλληλοι δεν είναι πολύ σοβαρές. Σε ότι αφορά την υποστελέχωση σε επίπεδο δικαστών δεν υπάρχει πρόβλημα, σε επίπεδο γραμματέων αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί του Υπ. Δικαιοσύνης, οι οποίοι μόλις ολοκληρωθούν – σε σύντομο χρονικό διάστημα- θα καλύψουν πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα.»  Σε ότι αφορά τον κτιριολογικό προγραμματισμό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για την Κω,  απάντησε σε σχετική ερώτησή μας ο Υπ. Δικαιοσύνης μιας και υπάρχουν πολύ σοβαρότερες ανάγκες στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις οι χώροι απονομής της δικαιοσύνης είναι και «ντροπιαστικοί», όπως κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν επισκέψεις του Υπ. Δικαιοσύνης στις Δικαστικές Φυλακές Κω και στο Κτηματολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» προαναγγέλλει αλλαγές στον γνωστό νόμο Παρασκευόπουλου, μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ επισημαίνει ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να δέχονται κριτική με μέτρο και ευπρέπεια, τασσόμενος κατά της ίδρυσης συνταγματικού Δικαστηρίου. Με τις αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου, τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν απαγορεύσεις απελευθέρωσης για κρατουμένους που έχουν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα, τόνισε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

18 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σαράντα χρόνια κυβερνούσατε ,και μας πουλούσατε φούμαρα.Εγώ γραμμένους τούς έχω τους Συριζαίους,αλλά βλέπω ότι και τρέχουν και αποτέλεσμα έχουν…Πίσω στους τάφους σας Πασόκοι και Νεοδημοκράτες…Καταστρέψατε τη πιο όμορφη χώρα και έχετε και μούτρα να μιλάτε….Σιωπή..

      • ενα δικιο για τους πουσουκουνου το εχεις αλλα ρε μεγαλε ο Συριζα ειναι ολο το πασοκ ποσα θες να μας τρελανεις? αντε τραβα πληρωσε κανα ενφια

        • Φίλε. Εγώ πληρώνω ενφια απο τότε που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τον καθιέρωσαν. Πες μου όμως και θυμήσου όταν ερχόντουσαν οι Υπουργοί και οι βουλευτές τους τι επισκέπτονταν και ποια προβλήματα έλυναν;. Να σου πω εγώ. Οι μισοί όλη μέρα στο ΝΕΡΟ, και οι άλλοι μισοί στο ΑΥΡΑ.

    • Έχουν την ψευτιά στην γλώσσα, ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΤΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΈΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,..

      Και τι στοιχίζει στους εκπροσώπους της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ΤΑΖΟΥΝ δια του Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου χθες το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ που διαχρονικά κάθε τόσο τάζουν Υπουργοί, Δήμαρχοι και Έπαρχοι και σήμερα κάποιος άλλος ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ να μας υποσχεθεί ΝΈΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ;;;; Τζάμπα λόγια για τα τα φάνε οι ΒΛΑΚΕΣ που τους ψήφισαν.

    • Θα, θα, θα, θα σας φτιάξουμε ότι επιθυμεί η ψυχή σας, ακόμα και ΦΥΛΑΚΕΣ για να έχουμε χώρο να μας χώσουν... Θέλετε και παιδιά;;;

      Οι άχρηστοι που δεν πληρώνουν τρία χρόνια τους νέους συνταξιούχους για να φουσκώνουν υπερήφανοι για το πλεόνασμα υπόσχονται στα ζώα που τους πίστεψαν και τους έκαναν κυβέρνηση ότι λαχτάρα η ψυχή τους….

    • ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ γιατί εκείνη την στιγμή έκανα άγριο ΣΕΞ με την συμβία μου ΑΛΛΑ για να έρχονται τόσοι ΨΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ;;;

      Μάλλον μεγάλος πρέπει να ήτανε… Η Ανδριάνα μου στέρησε τον φόβο από ένα τέτοιο κούνημα..

    • Στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος τον πήγε κάποιος του τοπικού ΣφΥΡΙΖΑ να δει πως φυλακίζουν ανθρώπους που καταντάνε ζώα;

      Και στις φυλακές από ότι έμαθα δεν τόλμησε να πάει στους θαλάμους των 30 ατόμων που το καλοκαίρι ψήνονται και τον χειμώνα ψοφάνε από το κρύο…

    • Τον φθινόπωρο αλλάζει ο νόμος Παρασκευόπουλου που αποφυλακίζει εγκληματίες, ΑΦΟΎ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...

      Πρώτα θα από φυλακιστούν όλοι οι σύντροφοι των τρομοκρατικών οργανώσεων ακόμα και οι σύντροφοι που έκαιγαν τους εργαζόμενους της Μαρφίν μαζί με βιαστές, έμπορους ναρκωτικών, ληστές και μετά θα καταργηθεί…

  1. Και τι άλλαξε από τότε. Τότε τα χούφτωναν οι μεν, τώρα τα χουφτώνουν οι δε. Μια από τα ίδια αλλά με άλλο σύστημα. Κλεφταράδες είμαστε και τέτοιοι παραμένουμε. Ζητάς απόδειξη, χάλασε το μηχάνημα. Πάει ο Εφοριακός για έλεγχο και φεύγει με το ΕΚΑΒ!!!
    Αυτά σήμερα, τώρα. Τι άλλαξε ορέ μάγκες;;

  2. αντεεεε γειααααα , αντε γειαααααααα σουουουου Κοντονηηηη… τρελογιατρεεεεεε ειναι τρελος ο υπουργοοοοοος

  3. 209 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για στέγαση προσφύγων-μεταναστών σε διαμερίσματα!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!

    Το πρόγραμμα ESTIA για την υποστήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω της στέγασής τους σε διαμερίσματα και της παροχής προπληρωμένων καρτών, που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι κύριος Χρήστος Στυλιανίδης, Δημήτριος Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.Μέσω αυτού του μηχανισμού, παροχής ειδικά ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκριθήκαμε και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις πολυάριθμες ανάγκες με τα μέσα που μας παρέχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 400 εκατομμύρια» δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.euronews.com.ΞΥΠΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕ.ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!!!!!ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΒΟΛΕΥΤΗ!!!!!!!!!!!

  4. εκατονταδες εκατομμυρια ευρω ξοδευει η κυβενηση για τους λαθραιους και δεν εχετε 50 εκατομμυρια

    για την κω?300 εκατομμυρια δωσατε για τα 50 χοτ σποτ!!!! 120.000.000 εκατομυρια!!! τον χρονο!!στοιχιζει η σιτηση των λαθραιων απο το υπουργειο αμυνας.

  5. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 6.000.000 ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ-ΜΟΛΟ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΚΑΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΚΑΛΑ.ΚΟΣΤΟΣ 4.500.000 ΕΥΡΩ.
    Η ΜΟΝΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΗΛΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΕΒΕΔ ΦΟΡΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

    • Βρε αυτοδάς ο λάκας είναι ο ίδιος που ζήταγε από τον Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο να φέρει την Ryan Air;;;

      Τώρα επιτέλους άλλαξε ο ΓΚΑΟΥ το κείμενο που αμολά σαν κ….σε πεζοδρόμιο σε κάθε θέμα…

  6. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!!ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ!!! ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ!!!

    ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΑΡΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!!!!

  7. δημαρχε τρεξε για την καταστροφη του σεισμου και ασε τις αεροφανφαρες και τις αερολογιες

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ…600.000€ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ 3.762.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ…http://attikanea.blogspot.gr/2017/07/blog-post_779.html

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ