ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στα μνημεία της Κω που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό – «Ιεράρχηση & άμεση αποκατάσταση» – Δηλώσεις-Σύσκεψη

45
3133

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Την Κω επισκέπτεται σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία αμέσως μετά την άφιξή της το πρωί στο νησί πραγματοποίησε αυτοψία στα πληγέντα μνημεία από τον πρόσφατο σεισμό.

Ειδικότερα επισκέφτηκε: τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ασκληπιείου, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα (όπου την ξενάγησαν ο Αρ. Παυλίδης και τα μέλη του ΔΣ), το Παλαιοχριστιανικό συγκρότημα του Αγίου Ιωάννη (παλαιό κοιμητήριο), τον Βωμό του Διονύσου το τέμενος Γαζή Χασάν, το Κάστρο Νερατζιάς, το Νότιο τμήμα της Αγοράς, την Αρχαία Αγορά, την Πύλη του Φόρου, το τέμενος Ντεφτερντάρ και την Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana), όπου έλαβε μέρος σε σύσκεψη φορέων.

Η σύσκεψη με τις τοπικές αρχές παρουσία και των κυβερνητικών Βουλευτών Η. Καματερού και Δ. Γάκη- Τοποθετήσεις:

Στο παλαιό κοιμητήριο («Επτά βήματα») υποδέχτηκε την Υπ. Πολιτισμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ υποδεικνύοντας στην κ. Κονιόρδου όλες τις ζημιές που έγιναν και τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν (μάλιστα βγαίνοντας τις υπέδειξε αριστερά και τον «τάφο του…» με την Υπουργό να σοκάρεται αρχικά και τον Σεβασμιώτατο να επιμένει με το χαρακτηριστικό του χιούμορ).

Στο αρχαίο Γυμνάσιο («Ξυστό») η Υπουργός στάθηκε προσεχτικά σε όλους τους κίονες που έχουν κατεδαφιστεί (με τον συμπολίτη μας Γ. Θαλασσινό να επισημαίνει -περισσότερο προς τον κ. Καματερό- τις επεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν και στο τοιχίο επί της Ι. Θεολόγου ζητώντας χαρακτηριστικά να σημειωθεί η ημερομηνία των υποσχέσεων…)

Εκεί που θα χρειαστεί πολύς χρόνος αποκατάστασης είναι στο κάστρο της Νερατζιάς (ευτυχώς κι εκεί αποφύγαμε τα χειρότερα μιας και την ώρα του σεισμού δεν υπήρχαν άνθρωποι, όπως και στους υπόλοιπους χώρους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές), όπως και στα δύο τεμένη Ντεφτερντάρ και Λότζιας. Παράλληλα άμεσα -πριν μας προλάβουν οι βροχες- θα γίνει παρέμβαση στο εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου στην Αρχ. Αγορά, όπως διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο στην σύσκεψη η Υπ. Πολιτισμού.

 • Απο τα παραλειπόμενα της επίσκεψης: Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο ιστορικό κέντρο της πόλης και λίγο πριν περάσουν από τον ΙΝ της Αγ. Παρασκευής Κω η Υπ. Πολιτισμού σταμάτησε σε κάποιο κατάστημα και περιεργαζόταν ένα σακίδιο. Μόλις το αντιλήφθηκε ο Η. Καματερό έσπευσε αμέσως να της την αγοράσει…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Η Κως διεκδικεί ότι της ανήκει – Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την ανάδειξη του Ασκληπιείου και έργα συντήρησης και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων του νησιού.”

Τρία κορυφαία ζητήματα έθεσε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής της επίσκεψης στην Κω.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει αναλυτικό και ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης των αρχαιολογικών χώρων του νησιού, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων εισπράττει χιλιάδες ευρώ από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κω χωρίς να τηρείται η αρχή της ανταποδοτικότητας.

Έθεσε μάλιστα το ερώτημα πόσα από τα χρήματα που εισπράττει το Ταμείο από την Κω, επιστρέφουν με τη μορφή έργων ανάδειξης και συντήρησης των μνημείων του νησιού, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι τα ποσά που διατίθενται στην Κω, διαχρονικά και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι ελάχιστα.

Εμείς ζητάμε να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισπράττονται από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Κω, να διατίθεται για την συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του νησιού.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι : ζητάμε ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης και ανάδειξης όλων των αρχαιολογικών χώρων της Κω. Με συγκεκριμένες και αναλυτικές παρεμβάσεις.” τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω έθεσε το ζήτημα της εκχώρησης ενός μικρού ποσοστού από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου να διατεθούν, δεσμευτικά, για την τουριστική προβολή της Κω και για παρεμβάσεις και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των επισκεπτών αλλά και θα βελτιώσουν την εικόνα των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων του νησιού.

Το τρίτο ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Κω στην Υπουργό Πολιτισμού συνδέεται με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και των φορέων της Κω για την ανάδειξη του Ασκληπιείου.

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο και μοναδικής ιστορικής αξίας μνημείο αφού σε σύγκριση με το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, υπάρχει μία βασική ειδοποιός αρχή : το Ασκληπιείο της Επιδαύρου αποτελεί τόπο λατρείας του Ασκληπιού. Αντίθετα το Ασκληπιείο της Κω, πέρα από τη λατρεία του Ασκληπιού, αποτελεί τόπο στον οποίο ασκήθηκε η ιατρική επιστήμη για αιώνες.

Ο Δήμαρχος Κω κατέθεσε πρόταση για την ανάδειξη του Ασκληπιείου ως παγκόσμιου κέντρου προσέλκυσης του εξειδικευμένου κοινού επισκεπτών, που σχετίζεται με την ιατρική επιστήμη και ως έναν εκ των πυλώνων που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για την ανάπτυξη του ιατρικού και συνεδριακού τουρισμού στο νησί.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δύο είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν:

1ον) Η εκπόνηση ενός Σχεδίου για την Ανάδειξη του Ασκληπιείου της Κω, με τη μετατροπή του σε ένα χώρο με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιατρική επιστήμη. Σε ένα χώρο για εκπαίδευση, περιήγηση και ξενάγηση με την ανάπτυξη υποστηρικτικών υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο.

2ον) Η υποβολή φακέλου υποψηφιότητας του Ασκληπιείου Κω, προκειμένου να ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

45 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι αναποδες φωτο ειναι μηνυμα για τα στραβα κι αναποδα του ΣΥΡΙΖΑ..

  • Ήρθε, είδε και απήρθε... ΜΟΥΓΚΑ για χρονοδιάγραμμα και έργα αποκατάστασης... Για το ΠΑΡΑΔΑΚΙ που ζήτησε ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ σφύριξε ΣφΥΡΙΖΑ...

   ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από τους φασιστοαριστερούς ΨΕΥΤΕΣ και ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ. Ελπίζουμε μόνο σε παραδάκι από την Ευρώπη για αποκατάσταση των ζημιών στα μνημεία… ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟ όπως συμφώνησε δια του Μουζάλα ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ…

  • οχι ειναι για το κακό σου χρόνο ατραβός και ανάποδος, πάρτο χαμπάρι θα κάνεται πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση, λμόγια του κ…..

  • ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΙΩΝ σύμφωνα με όσα ισχύουν στην Αρχαιολογική υπηρεσία….

   Α) Απόφαση για ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΙΟΥ ΕΝΑΣ χρόνος για να συμφωνήσουν προφορικά πρώτα οι ειδήμονες, Β) απόφαση τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων 6 Μήνες, Γ) απόφαση ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) ΕΝΑΣ ακόμη χρόνος για την δημοπράτηση κάθε επί μέρους μελέτης. Δ) Προκήρυξη και επιλογή ΜΕΛΕΤΗΤΗ από το ΚΑΣ ακόμα ΕΝΑΣ χρόνος, Ε) ανάθεση και χρόνος μελέτης για κάθε μνημείο ΕΝΑΣ χρόνος, Ζ) Προκήρυξη κατασκευής του έργου από το Υπουργείο εάν υπάρχουν ΧΡΗΜΑ και ΔΙΑΘΕΣΗ ακόμα ΈΝΑΣ χρόνος… Η) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-Εφαρμογή της μελέτης από ιδικό εργολάβο…. ΒΡΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΞΕ. Χρόνος που θα δούμε την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΙΩΝ 5-10 χρόνια, από την μεθεπόμενη κυβέρνηση και βλέπουμε… Παράδειγμα ζωντανό τα 5 χρόνια για την επισκευή και νέα διαρρύθμιση του Μουσείου της Κω.

 2. ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ, η Ελλάδα θα δεχθεί από τη Γερμανία ΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΑΘΡΟ, αποδέχτηκε ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ το Δουβλίνο…

  Θα είναι ΟΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΑΘΡΟ, ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, από αυτούς που έφτασαν στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και δεν θέλουν να τους κρατήσουν λόγω επικυνδυνότητας… Θα μας τους φορτώσουν και αυτούς στο στρατόπεδο του Αμανιού μέχρι να καταφέρουν να τους προωθήσουν παραπέρα… Μέχρι τότε θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην Κω και τα χωριά με τον κίνδυνο να έχουμε έκτροπα…

 3. Άλλη μια ΓΛΆΣΤΡΑ της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για περατζάδα. ΈΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΆΚΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ...

  Έπεσαν τα έσοδα και ανησυχεί, γκρεμίστηκαν κολώνες, πόρτες και τείχη πανέμορφα με βοκαμβίλιες και αυτή ΔΕΝ ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΕΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΏΝ… Πρώτη φορά αριστεράς ΦΑΡΑΣ με ΔΕΞΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και πρακτικές…

  • Για εσωτερική κατανάλωση τα είπε ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ξέρει ότι η Μασονική στοά των Αρχαιολόγων ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.

   ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΙΣ;;;; Α πα, πα, πα… Τα αρχαία είναι δικά μας, τα προγράμματα αποκατάστασης δικά μας, οι μελετητές… τα συνεργεία δικά μας, το αφορολόγητο παραδάκι δικό μας και ΣΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

  • ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΨΗΛΉ ΓΛΆΣΤΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Αυτή ΘΑ ΜΑΣ ΦΈΡΕΙ ΔΩΡΑ... ΦΠΑ 24%, ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΚΑΙ ALL INCLUSIVE ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...

   Σας το λέω σήμερα και θα το δείτε αύριο. ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ 300 ΚΛΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ALL INCLUSIVE ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ ΌΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ με την έγκριση από το υπουργείο ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και κρατική επιχορήγηση… Ο αριστερός ΣφΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά και αντιγράφει … τι έκανε έκανε η δεξιά.

   • Καλά μας τα λες Μαϊμουδιάρη του ΚΥΡΙΤΣΗ αλλά δεν βλέπω συγκινήσεις για το θέμα του all inclusive από την δημοτική αρχή.

    Μετά τους πρόσφυγες, τους σεισμούς ο Κυρίτσης θα μας φέρει και το all inclusive σε κεντρικό ξενοδοχείο …. για να αναβαθμίσει το τουριστικό πακέτο της Κω. Η κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο τοπικός βουλευτής συμφώνησαν.

   • Ο Κυρίτσης βλέπει ότι θα πάρει τσιγαριστά αμελέτητα και έβαλε την μαϊμού του να ξεκαρφώσει τον βολευτή του ΣφΥΡΙΖΑ.

    Τι άλλο θα δούμε από την πρώτη φορά φασιστοαριστερή κυβέρνηση; Μας έφεραν τους ΛΑΘΡΟ, τα ΜΑΤ, τους σεισμούς και τώρα συμφώνησαν και για αναβάθμιση του all inclusive με ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

 4. Θυμάμαι τα όμορφα τα ΛΟΓΙΑ τα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ του ΣφΥΡΙΖΑ για ΠΟΣΟΣΤΑ από το Υπουργ. Πολιτισμού ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...

  Έχουν την απαίτηση να εισπράττουν ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ των εισιτηρίων και οι Δήμοι να καθαρίζουν τους χώρους που βρωμάνε εγκατάλειψη… Και μην ξεχνάτε τα εκατοντάδες στρέμματα που έχουν αποκτήσει με πρόσχημα κάποια μελλοντικά ευρήματα στο κέντρο της πόλης που δεν τα παραχωρούν για προσωρινούς χώρους παρκινγκ στους δημότες χωρίς πειστικές εξηγήσεις…

 5. Θέατρο και όνειρα θερινής νυκτός τα ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...

  Οι ΨΕΥΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, οι ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, τους ενδιαφέρει να λένε ότι πέτυχαν ΠΕΡΊΣΣΕΥΜΑ ΜΕ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ των ΜΙΣΘΩΤΩΝ και των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΕΙΠΑΜΕ, ΚΛΈΦΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ο ΣφΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ σαν τον χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ…

   • Και λίγα αμετανόητα ΖΩΑ με αριστερές παροπίδες που δεν στραβώνοντε την κατάντια της πρώτης φοράς "αριστεράς"....

    ΟΥΣΤ βρε ΓΚΑΟΥ γλύφτη…

 6. Μπράβο Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε, φέρε μας και άλλες γλάστρες για κομματική προπαγάνδα. Φράγκα θα στείλουν οι ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

  Τι να τον κάνουμε βρε όλο αυτο το θίασο που μας κουβαλούν οι φασιστοαριστεροί; ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΌ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΝΑ ΈΡΧΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΈΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΈΣΒΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

 7. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ γιατί εκείνη την στιγμή έκανα άγριο ΣΕΞ με την συμβία μου ΑΛΛΑ για να έρχονται τόσοι ΨΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ;;;

  Μάλλον μεγάλος θα πρέπει να ήτανε… Η Ανδριάνα μου στέρησε τον φόβο και την εμπειρία από ένα τέτοιο κούνημα μια και κάνει μεγαλύτερα κουνήματα…

 8. ΞΥΠΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕ.ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!!!!!

  ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΒΟΛΕΥΤΗ!!!!!!!!!!!209 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για στέγαση προσφύγων-μεταναστών σε διαμερίσματα!!!!!
  Το πρόγραμμα ESTIA για την υποστήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω της στέγασής τους σε διαμερίσματα και της παροχής προπληρωμένων καρτών, που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι Επίτροποι κύριος Χρήστος Στυλιανίδης, Δημήτριος Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.Μέσω αυτού του μηχανισμού, παροχής ειδικά ανθρωπιστικής βοήθειας, ανταποκριθήκαμε και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις πολυάριθμες ανάγκες με τα μέσα που μας παρέχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 400 εκατομμύρια» δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.euronews.com.

 9. ΞΥΠΝΑ ΓΕΩΡΓΙΕ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕ.ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ!!!!!

  Έκτακτη βοήθεια ύψους 9,3 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩ?ΞΥΠΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ !!!!!
  Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης βοήθειας που χορηγείται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 371,16 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Ελλάδα δικαιούται το ποσό των 509,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.
  Συνολικά, η ΕΕ έχει δεσμεύσει για την Ελλάδα πάνω από 1,3 δισ. ευρώ (μέχρι το 2020) για να βοηθήσει στη διαχείριση της μετανάστευσης και των εξωτερικών συνόρων, μέσω διαφόρων μορφών χρηματοδότησης.
  Πηγή newsbeast.gr. http://www.aegeanews.gr/news/greece-society/97688/ektakti-voitheia-ypsous-93-ekat-evro-gia-tous-prosfyges-stin-ellada/

 10. Γ. Μουζάλας: «Για πρώτη φορά από το 2011 η Ελλάδα θα δεχθεί από την Γερμανία πρόσφυγες στο πλαίσιο του Δουβλίνου»

  Μιλώντας στο μαγκαζίνο «Report Mainz» της τηλεόρασης ARD ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά από το 2011 η Ελλάδα θα δεχθεί από τη Γερμανία πρόσφυγες στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.Για πρώτη φορά από το 2011 η Γερμανία θα αρχίσει και πάλι να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο μαγκαζίνο της γερμανική τηλεόρασης «Report Mainz», που μεταδίδεται σήμερα στις 22:45 ώρα Ελλάδος. http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/621172_g-moyzalas-gia-proti-fora-apo-2011-i-ellada-tha-dehthei-apo-tin

 11. ΚΥΡΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ,ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

  ΓΙΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΤΕ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ……ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΚΟΨΥΧΑ.

 12. ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  • Οι καταναλωτές ξύπνησαν, επιλέγουν ΦΤΗΝΕΣ ΤΙΜΕΣ, θέα στην θάλασσα, κάτι καινούργιο και όχι αυτούς που τους αρμέγουν...

   Και να μην ξεχνάμε, η Αβέρωφ έχει καταστήματα και από τις δυο πλευρές… Κατέβασε διαμαρτυρόμενε τις τιμές και ίσως ξαναγυρίσουν οι ρομαντικοί που το κορίτσι τους θέλει θάλασσα…

  • Κάποιοι που πίστευαν ότι έχουν δέσει τους πελάτες με.....κλείνουν το πεζοδρόμιο, οι παραθαλάσσιοι τον πεζόδρομο.

   Τώρα ζητά να κοπούν τραπέζια από τους παραθαλάσσιους όχι γιατί δεν δουλεύει αλλά γιατί δεν γίνεται χαμός στο μαγαζί όπως παλιά όταν τα τραπέζια έφταναν την άσφαλτο….

   • Ας εχει ο καθενας το πελατολογιο του και τις τιμες του.Να κανεις ομως τα στραβα ματια στον αλλον που μπαζωνει την παραλια και την γεμιζει με τραπέζια κατι αλλο συμβαινει.Δωσμου σχολειο και εχεις ασυλια μηπως;

  • Διαμαρτυρόμενε, πέρασαν τα χρόνια που οι ΒΛΑΚΕΣ πληρώναν 35€το κεφαάλι για μεζεδάκια...

   Θέλω φρέσκα, φτηνά και με απόδειξη ότι πάρω και πάνω από όλα είναι απαράδεκτο να τρώμε μεζεδάκια με τιμή 10-20€… Φρέσκο γάβρο τρως στο Χατζηκυριάκιο με 5€, γιατί να τον χρεώνουν 10€ στο πεζοδρόμιο;

 13. Οι άλλοι που ερχόντουσαν άραζαν ΝΕΡΟ και ΑΥΡΑ….Αυτά….Στείλε Ηλία τη Σδόε,την εφορία, το υγειονομικό,την αστυνομία,κ.λ.π. , όπως έκανε το κόμα του φίλου Γιώργου να σου πω πως σεβόταν ο κόσμος τούς κλεφταπασόκους και τους κλεφτονεοδημακράτες….

  • Μάλλον παρακολουθείς διαστημικά νέα,μέσω δορυφορικών εξωγήινων συνδέσεων .Εδώ και ο Τσοχατζόπουλος πριν 35 μέρες ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι,εδώ είναι απ τις λίγες Κυβερνήσεις στην Οικουμένη που στηρίζει εγκληματία ,τον Μαδούρο,απ τις 10 επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ,οι 8 είναι για Πακιστανούς,αναρχικούς,κουκουλοφόρους ,άθεους και γενικά διαφορετικούς και ανώμαλους….Εσύ τι επίδομα παίρνεις,και σε λεξοτανίλ ή μόνο σε χρήμα?

  • Ε καιρός ήταν,μιάς και δεν έχουμε σύνορα ποιος ο λόγος να έχουμε και σημαία?

   Εχουμε όμως άλλα σπουδαία πράματα που δεν έχουν τα άλλα κράτη,όπως π.χ.:συνιστώσες,διαπιστευμένους αλληλέγγυους,νεωτερικότητες,συλλογικότητες και άλλα θαυμαστά…διαλιέχτε!!!

 14. Οι άλλοι δεν έγκατέστησαν στρατόπεδα με μαύρους και ΜΑΤ,ούτε..

  άνοιξαν βεντέτα με τους κατοίκους,ούτε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που όλοι δοκιμαζόμαστε για 3η χρονιά,έρχονται να καταγράψουν χωρίς μια βοήθεια ουσιαστική,επίσης κλιμάκια δεν χρειάζεται να στείλει ο Ηλίας,εδώ είναι και αποτελειώνουν ότι ..ξεκίνησαν το 2015…επίσης για το Νεκροταφείο που είναι ο ΙΕΡΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ,για κάθε φαμίλια,μια επίσκεψη?Οι ζημιές των ανθρώπων που δεν έχουν να τα φτιάξουν,αυτών των ανθρώπων που τους έλεγε κλέφτες και απατεώνες πριν 2 χρόνια,με έγχρωμες αριστερές πορδές δεν φτιάχνονται.Εγώ κάθε μέρα ακούω τα ΝΕΑ στα Αραβικά για τους μαύρους,για τους πολίτες του νησιού που τραβάνε όλα αυτά…δεν ακούω κάτι.Κακό το παλιό,αλλά φτάνει το νέο να είναι τουλάχιστον σώφρων γιατί τώρα δείχνει για …δέσιμο στην εντατική!

 15. Πρώτη φορά οι αρχαιολογία έδρασε τόσο γρήγορα. Αρκεί τώρα να εκταμιευθούν τα λεφτά που υποσχέθηκαν.
  Μελέτη για το λιμάνι να τελειώσει αυτό το καρκίνωμα. Τον Σεπτέμβριο οι ΜΚΟ φεύγουν από Κω. πολλοί θα χάσουν χειμερινά μεροκάματα τουλάχιστον να δουλέψουν σε έργα συντηρήσεων. Ο Κυρίστης αντί να πετάει φανφάρες ν α φτιάξει ένα ακριβές και κοστολογημένο πρόγραμμα και να το υποβάλει στην κυβέρνηση.

  • Αυτός ο ΣφΥΡΙΖΟπλήκτος άκουσε για λεφτά... Άκουσε και για ΜΚΟ που φεύγουν σαν τον ΕΝΦΙΑ, ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

   Πόσο λάκ@ς θα πρέπει να είσαι ζώο τετράποδο με τις αριστερές παρωπίδες;;; Σε λίγο θα ονειρευτείς ότι κατόπιν ενεργειών του ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου έρχονται γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο μας.!!!!

 16. Οι επιχειρήσεις…..δεν καταστρέφονται όλες… Δείτε πρώτα αν φταίει κατι άλλο και πρωτίστως η συμπεριφορά τους…

 17. η υπουργός σαν καλλιτέχνης που είναι ήρθε για φωτογράφιση όχι για να βοηθήσει τους κώους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.