Έκδηλο ενδιαφέρον για ψυχολογική στήριξη και διαχείριση συναισθημάτων & αντιδράσεων από τον σεισμό – Πολύς κόσμος στο Μαριτίνα στη συνάντηση με το κλιμάκιο των ειδικών

6
3195

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε απόψε η πρώτη ανοικτή συνάντηση ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με το κλιμάκιο ειδικών του Ψ.Ν.Α. (η οποία λειτουργεί από το 2005 μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος Hellios κι έχει πάρει μέρος σε πολλές μαζικές καταστροφές, όπως και στον πρόσφατο σεισμό στη Λέσβο).

Στην αποψινή πρώτη ανοικτή συνάντηση που έγινε στο  ξεν. Μαριτίνα πραγματοποιήθηκε αρχικά μια πρώτη ενημέρωση κι ακολούθησαν πολύ ενδιαφέροντα και καίρια ερωτήματα και παρεμβάσεις από τους παριστάμενους σε ότι αφορά συμπτώματα και αναφορές για διαχείριση συναισθημάτων και αντιδράσεων μετά την τραυματική για πολλούς εμπειρία του πρόσφατου σεισμού. Όπως τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής (υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία ήταν του ΓΝ-ΚΥ Κω σε συνεργασία με τον ΙΣ Κω) η δράση αυτή θα συνεχιστεί όχι μόνο αύριο (στο Νοσοκομείο Κω σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ειδικούς) αλλά μέχρι και  Σεπτέμβριο-Οκτώβριο ώστε να βοηθηθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές οι οποίοι βρεθούν σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων: ο Σοφολογιώτατος Ιμάμης Κω κ. Δαμάδογλου, ο π. Αμβρόσιος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Ν. Κανταρζής, η Σ. Κανταρζή από την παράταξη ΟΡΑΜΑ, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μ. Φρατζάκη και μέλη του ΙΣ Κω, ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ – Ψυχίατρος Ν. Μανούσης (ο οποίος επίσης τοποθετήθηκε), ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Στις ερωτήσεις-τοποθετήσεις που ακολούθησαν την συζήτηση αποφόρτισε η παρέμβαση της Κοινωνικής Λειτουργού της Περιφέρειας Δήμητρας Γιάχου η οποία διηγήθηκε το παράδοξο να βιώνει σεισμός κάθε 18χρόνια όπου κι αν βρίσκεται (οπότε πολλοί της ζήτησαν να μας έχει ενήμερους που θα βρίσκεται έπειτα από 18 χρόνια… Με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι η παρέμβαση αυτή ήταν το καλύτερο κλείσιμο του πρώτου μέρους καθώς ακολούθησαν ομάδες εργασίας με κατάθεση προσωπικών συναισθημάτων και αντιδράσεων)

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήρθαν οι ψυχολόγοι για μια διάλεξη ψυχολογικής στήριξης των παρευρισκομένων;

    Κατάντησε το νησί μας τόπος περατζάδας υπουργών και ιδικών επιστημόνων που περνάνε μόνο για να πουλήσουν την παρουσία τους.

    • Ποια νησιά αφορούν οι αυξήσεις του ΦΠΑ; Τα περισσότερα είναι βραχονησίδες με ελάχιστους κατοίκους από αυτά που διεκδικεί ο Ερντογάν:

      Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Άγιος Μηνάς, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαρία, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα, Καστελόριζο, Αρκοί, Γυαλί, Τέλενδος, Φαρμακονήσι, Κίναρος.

    • Ποια νησιά αφορούν οι αυξήσεις του ΦΠΑ; Τα περισσότερα είναι βραχονησίδες με ελάχιστους κατοίκους από αυτά που διεκδικεί ο Ερντογάν:

      Έρχονται αυξήσεις στον ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου -Και στις σεισμόπληκτες Λέσβο και Κω. Oι σεισμόπληκτες Λέσβος και Κως είναι ανάμεσα στα νησιά που θα δουν το «προνόμιο» αυτό να καταργείται, με αποτέλεσμα οι συντελεστές να αυξάνονται και να πηγαίνουν από το 5% στο 13% ο χαμηλός, από το 9% στο 13% ο μεσαίος και από το 17% στο 24% ο υψηλός.
      Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σημαίνει ότι από την 1η μέρα του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε προϊόντα όπως φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.

  2. κάποιοι/κάποιες πάλι βρήκαν τρόπο να τραβήξουν την προσοχή….. σε αυτούς/αυτές τυχαίνουν όλα πια; Έλεος!!!!

  3. εξακολουθω να πιστευω οτι το νησι ειχε Αγιο η μια Ανωτερη Δυναμη

    δεν θα πω το γνωστό σλόγκαν,’αν γινόταν πρωί’,ούτε το άλλο που ακούγεται ‘αν κρατούσε μερικά δευτέρα παραπανω’,αλλα τον αποπροσανατολισμός απ την πραγματικότητα.αν γινόταν Παρασκευή ή Σάββατο με μπλοκαρισμένο τις παραλιακές από μεθυσμένους συμπολίτες μας,ο Πανίκος κ τα άδικα θύματα θα ήταν πολλαπλάσια κ της πιο απαισιοδοξης σκέψης.με τους φοιτητές κ Έλληνες ξενύχτησες έξω να παρκάρουν όπως παρκάρουν τις Εθνικές Αργίες του κράτους που είναι κάθε παρασκευοσαββατο ,κ που μπλοκάρουν απορρίμματα, λεωφορεία,η σκέψη μου πάει στην ανώτερη δύναμη.ας βγει τώρα που γράφω το σχόλιο κάποιος μια βόλτα από τις παραλιακές για να νιώσει αυτά που εννοώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ