Γιώργος Κυρίτσης: Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ συνιστά μία ακόμα τιμωρία για την Κω και τα άλλα νησιά – ΒΙΝΤΕΟ Live ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

23
2097

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ συνιστά μία ακόμα τιμωρία για την Κω και τα άλλα νησιά.”

O Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στους σχεδιασμούς για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην Κω και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κως προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο σεισμός, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη και διαρκής προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό μας.

Για κάποιους σε Ελλάδα και Ευρώπη αυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Η κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, είναι ολέθρια πράξη. Θα έχει τεράστιο κόστος ως προς την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας αλλά και στην πραγματική οικονομία, στις μικρές επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στα νοικοκυριά της Κω.

Μέσα σε μία νύχτα, θα επιβληθούν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το υψηλό κόστος μεταφοράς προσώπων, υπηρεσιών, αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας. Ένα κόστος που είναι μικρότερο για άλλες περιοχές της χώρας και για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ουσιαστικά, είναι μία ακόμα τιμωρία για την Κω που σηκώνει το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εφόσον μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο, καιρός είναι να μοιραστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη το κόστος της διαχείρισης του μεταναστευτικού, να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot. Δεν είμαστε νησί – αποθήκη ούτε νησί – χώρος εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών.

Η Ελλάδα έχει εκχωρήσει ένα μεγάλο μέρος της κυριαρχίας της μέσα από τις δανειακές συμβάσεις. Η διαπίστωση αυτή δεν αφορά μόνο στη σημερινή κυβέρνηση, ισχύει και για την προηγούμενη, θα ισχύει και για την επόμενη αφού η χώρα θα βρίσκεται για πολλά χρόνια υπό έλεγχο και επιτροπεία. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Υπάρχουν όμως όρια και ζητήματα που οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε ενωμένοι. Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην Κω, στα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού αλλά και σε μικρά ακριτικά νησιά όπως το Αγαθονήσι, είναι ζήτημα που πρέπει να τεθεί εμφατικά προς τους δανειστές. Να αποτελέσει πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Θεωρώντας ότι εκφράζω τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Κω αλλά και των άλλων νησιών, ζητώ από τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να υπερασπιστούν την ιδέα και την έννοια της νησιωτικότητας.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Αύξηση ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου -Στα ύψη οι τιμές

Η κυβέρνηση αυξάνει τον ΦΠΑ σε Βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Οι αλλαγές θα φέρουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, φάρμακα, καύσιμα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες.

Αντιμέτωποι με την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου οι κάτοικοι 32 νησιών του Αιγαίου για τα οποία στο τέλος του 2016 αποφασίστηκε ότι θα μπει τέλος στο «προνόμιο» αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ανάμεσα στα νησιά που θα δουν τους συντελεστές να αυξάνονται και να πηγαίνουν στο 13% από 5% ο χαμηλός, στο 13% από 9% ο μεσαίος και στο 24% από 17% ο υψηλός βρίσκονται και τα σεισμόπληκτα Λέσβος και Κως.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την 1η του νέου έτους οι κάτοικοι των νησιών αυτών θα δουν αυξήσεις, μεταξύ άλλων, σε φάρμακα, παιδικά εμβόλια, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κρέας, ψάρια, γάλα, λαχανικά, ψωμί, λάδι, ζυμαρικά, λιπάσματα, ζωοτροφές, ρεύμα, νερό, διαμονή σε ξενοδοχεία, τσιγάρα, σπίτια, ρούχα και παπούτσια.

Οι ανατιμήσεις, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, θα ξεκινούν από το 1,5% και θα φτάνουν το 6% ανάλογα με το προϊόν και την κατηγορία του συντελεστή στην οποία βρίσκεται.

Τα νησιά που θα υποστούν το φορο-σοκ είναι:

Λέσβος
Χίος
Σάμος
Λήμνος
Ικαρία
Άγιος Ευστράτιος
Ψαρά
Οινούσσες
Φούρνοι
Θύμαινα
Άγιος Μηνάς
Κως
Κάλυμνος
Αστυπάλαια
Κάλυμνος
Κάσος
Τήλος
Σύμη
Λέρος
Νίσυρος
Πάτμος
Χάλκη
Σαρία
Λειψοί
Ψέριμος
Αγαθονήσι
Λέβιθα
Καστελλόριζο
Αρκοί
Γυαλί
Τέλενδος
Φαρμακονήσι
Κίναρος

ΒΙΝΤΕΟ Live η συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή ο πρώτος πολίτης της Κω κάνει αυτή την ανάλυση; Δηλαδή ότι κάποιοι τιμωρούν τη Κω; Τα μυαλά σου και μια λίρα Δήμαρχε…..Άμα βρεις εκεί στο Αύρα το φίλος σου τον Σκανδαλίδη ρώτα τον. Καταστρέψατε μια χώρα με τα χρηματιστήρια,το PSI, την κλεψιά,την ρεμούλα ,τούς Ολυμπιακούς αγώνες, και τώρα θεωρείς ότι σε τιμωρούν;…. Που είναι η πρόταση σου προς τη Ευρώπη για το μεταφορικό ισοδύναμο; Λόγια του καφενέ…Όλοι εκεί στη δημοτική αρχή είστε για τα πανηγύρια… Εσπερινοί,γιαπράκια,χοιρινά,και άγιος ο θεός….

    • ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΎ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ 24 % ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΗ.

      Έπρεπε βρε Γιώργο να γίνει ο σεισμός για να θυμηθείς ότι από 1η του Γενάρη το ΦΠΑ ακόμα και στην ΨΕΡΙΜΟ πάει στα ύψη; Τόσο καιρό δεν έπρεπε να το είχες φέρει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να ξεβρακωθούν μερικοί σύμβουλοι οπαδοί της φασιστοαριστερής κυβέρνησης, να ξεσηκώσεις τον κόσμο για όσους σαν τον Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο, τον συγΚΑΜΕΝΟ φασίστα που φώναζαν ότι θα παραιτηθούν και στο τέλος τα ψήφισαν όλα στα τέσσερα;;;;

      • Ηλιάκη, κάποτε το έπαιζες νταής και απειλούσε με παραίτηση εάν έφερναν ΦΠΑ 24% στα νησιά. Στο τέλος με την ουρά στα σκέλια το ψήφισες...

        Έτσι ψήφισες στα τέσσερα το πρώτο μέτρο νησιωτικότητας για τα νησιά της άγονης γραμμής. Τώρα μετά τους ΛΑΘΡΟ που και με προτροπή σου, πολιτική ΤΑΣΙΑΣ, γέμισαν τα νησιά και τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω δεν βρήκες καιρό για μια ντροπολογία σαν και αυτές που κατά δεκάδες κατέθεσαν οι φασιστοαριστεροί βουλευτές της κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προτείνεις έστω την αναβολή του χαρατσιού για έναν ακόμα χρόνο που μαζί με το ΤΈΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ στα καταλύματα θα καταστρέψουν την οικονομία των νησιών;;;

      • Ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος με ιδίκευση στην περατζάδα υπουργών χωρίς φράγκα ΘΑ ΦΈΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ;;;

        Μπορεί να είναι μια ψηλή γλάστρα που σου ρίχνει αρκετά κεφάλια Ηλία αλλά φαίνεται ότι έχει και λίγο μυαλό… Δεν τολμά να εμφανιστεί στην Κω λίγους μήνες πριν την εφαρμογή του ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ και του ΦΠΑ που πάει στο 24 %.. Θυμάται τι έπαθε ο συγΚΑΜΕΝΟΣ αρχηγός της που τον έκαναν αυγολέμονο με αυγά ΑΛΑΝΙΑΡΑΣ ΠΟΥΛΑΣ καλοκαίρι του 15 όταν ΕΤΑΖΕ ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στα νησιά…..

    • ΛΕΠΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΉΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΔΙΠΡΟΣΩΠΕ.ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΛΑΤΩΣΕΙΣ.ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ..ΛΙΓΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΚΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΛΌΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ …ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

  2. ανηκουστο.ποιος αυξησε τα δημοτικα τελη?ο κυριτσης!ποιος ερριξε φορο στα τουριστικα μαγαζια?ο κυριτσης!ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΥ ΡΕ ΨΕΥΤΑΙ

  3. Δήμαρχε συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου αλλά δεν βλέπω φως στο βάθος του τούνελ. Τα είπαμε τα ξέρουμε αλλά δεν κάνουμε απολύτως τίποτα εκτός από το να στέλνουμε επιστολές ο ένας στον άλλον (ή αναρτήσεις στα ηλεκτρονικά μέσα).

  4. ΨΥΧΟΡΑΓΕΙ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

  5. ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

  6. ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ!

    Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι πολιτικάντηδες «τακτοποιούσαν» τα παιδιά τους, σε διάφορες καλοπληρωμένες θέσεις του… αθάνατου ελληνικού δημοσίου. Η… ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κι αυτή την παράδοση! Έτσι, οι συριζαίοι γιοί βολεύουν τους… πατεράδες τους! Λέτε να ακολουθήσουν και οι… παππούδες – όσοι τουλάχιστον υπάρχουν;Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού υπάρχει ένας Παππάς στον κρατικό μηχανισμό των συριζοψεκασμένων παπατζήδων! Έτσι, εκτός από τον γνωστό… διαστημικό υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών, Ενημέρωσης (και δε συμμαζεύεται), Νίκο Παππά υιό, ο πατήρ Στέλιος Παππάς κατέλαβε τη θέση του προέδρου του άρτι κρατικοποιηθέντος ΟΑΣΘ (Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης)!
    Έτσι συντρόφια, τόπο στα… νιάτα!
    (ΥΓ): Και προπάντων, κάτω η οικογενειοκρατία και πάνω το… ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!

  7. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΟΙΑ ΝΑ ΠΕΖΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ

  8. Γερμανοί, αυτός ο πρόστυχος λαός ο διαχρονικός δολοφόνος κατά των Ελλήνων, έχει πάρει τα καλύτερα παιδιά μας για δούλους στις βιομηχανίες τους και μας βρίζουν και από πάνω, αυτός ο πρόστυχος λαός, ο λαός της κτηνοβασίας αποφασίζει ποιοι και πόσοι Έλληνες θα πεθάνουν.http://arxaiaithomi.gr/2017/08/06/%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-faz-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3/

  9. τα λες αυτά μεγαλωμένος μεσα στα στεκια του ΠΑΣΟΚ και των λογαριασμων με τα πολλά φραγκα.

  10. Η αποψινη ειδηση ηταν προς το τελος του συμβουλιου κυριε Κιαρη από την Ιωαννα.Απο τον μαρτιο υπαρχει το ηλεκτρονικο συστημα κληρώσεων για τις απευθειας αναθεσεις.Αυτο είναι η ειδηση.
    Παρακαλω καντε μια αναφορα στην τοποθετηση της Ιωαννας. ΣΤΟ 2.46.00 σας παρακαλω καντε μια αναφορα.

  11. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

    • Ποσο κωλημενο ατομο εισαι……Ολα αυτα που λες ειναι εργο κυβερνησης Συριζα.Αυτο ειναι το καινουργιο στη Χωρα .Ο κυριτσης προσπαθει αν μαζεψει οτι μπορει.Ευτυχος δηλαδη…φαντασου να ειχαμ νγαλει και εδβ τον εκπροσωπο του Συριζα….τον Ζερβο

  12. Ιωάννα ήσουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣ ΦΑΚΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣ ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗσ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ.

  13. Είπε….<>
    Η σκληρή αλήθεια είναι πως οι Έλληνες έπαψαν να ζουν ανθρωπινά κ εμπιστεύτηκαν λ ά θ ο ς ηγέτες. Ο εγωισμός ήρθε πρώτος κ η πίστη τελευταία…για τους σ ε ι σ μ ο ύ ς κ μόνο. Δεν είναι ο ΦΠΑ το πρόβλημά μας. Οι άνθρωποι θα τ α π ε ι ν ω θ ο ύ ν μιας κ πρέπει να ετοιμαστούν για να αποκτήσουν ξανά τις ε λ ε ύ θ ε ρ ε ς πατρίδες τους…κ όποιος αντέξει.

  14. Πάμε πάλι….είπε <>
    Για να παραδώσεις την ελευθερία σου πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν κάποιοι…οι προηγούμενοι που πέθαναν γι αυτήν , οι τωρινοί που είναι στα χαμένα( όχι όλοι όμως ) κ οι επόμενοι οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε….Λοιπόν , αν όλοι αυτοί συμφωνήσουν , δώσε την ε γ ω ι σ τ ή άνθρωπε….μα δεν πρόκειται π ο τ έ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ