«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό;» («Γιώργο, θα σε περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή… Κυριάκος»)

29
2636
«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό;» («Γιώργο, θα σε περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή… Κυριάκος»)
Η απόφαση αποστασιοποίσης (και οσονούπ αποχώρησης) από τη δημοτική αρχή της «Νέας Αρχής» του Γιάννη Κρητικού και των στελεχών εκείνων που τον ακολουθούν πιστά σε κάθε εκλογική διαδικασία, για τους γνωρίζοντες, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Γράφαμε λίγο πριν τον «ανασχηματισμό» που έκανε ο δήμαρχος στην αρχή του 2017, με την συμπλήρωση της πρώτης διετίας της θητείας της δημοτικής αρχής,  ότι κάποια στελέχη με την στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο και στις δημόσιες παρεμβάσεις τους έδειχναν να είναι «με το ένα πόδι έξω».
Ένα από αυτά τα στελέχη ήταν ασφαλώς και ο Γιάννης Κρητικός, ο οποίος δεν συμπεριελήφθη από τον δήμαρχο Κω στον «ισορροπιστικό»  ανασχηματισμό με στόχο τη συγκράτηση των «φυγόκεντρων» δυνάμεων.

Λέγεται ότι ο δήμαρχος του είχε ζητήσει να μπει στο νέο σχήμα, αλλά σε συνεννόηση των δύο ανδρών ο Γ. Κρητικός φαινόταν να έχει επιλέξει «ζεστά» την οδό της βουλευτικής υποψηφιότητας με συμμετοχή στις κομματικές εκδηλώσεις εκτός Κω, στις τομεακές επιτροπές της ΝΔ (παιδείας, αυτοδιοίκησης κλπ) και με καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις στον τύπο υπογράφοντας ως «πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας» (μέχρι που με εντολή Κυριάκου ζητήθηκε, επί ποινή διαγραφής,  να μην υπογράφει κανένας ως πολιτευτής μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες).

Από τη στιγμή όμως που έγινε το δημόσιο πολιτικό «φλερτ» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Γ. Κυρίτση, όταν ο δήμαρχος έσπευσε να τον υποδεχτεί θερμά στα σκαλιά του δημαρχείου κατά την επίσκεψή του στην Κω, αμέσως μετά τις γιορτές (αρχές του έτους) λέγοντας του με νόημα «δήμαρχε όλες οι κάμερες πάνω σου είναι…» και αφού τα είπαν κατ’ ιδίαν στο γραφείο, φεύγοντας τον αποχαιρέτησε με φιλιά λέγοντάς του «σε περιμένω στο γραφείο μου στην Αθήνα να τα πούμε κι από κοντά…» τα πράγματα άλλαξαν ριζικά.

Τι κι αν ο δήμαρχος έσπευδε για πολλοστή φορά να διαψεύδει…όποτε του έθεταν οι δημοσιογράφοι το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, οι λίστες που διέρρεε το περιβάλον του Κυριάκου και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, τον είχαν (και τον έχουν) πάντα μέσα…

Ακόμα και μετά την ανοιχτή διάψευση της ΤΟ Κω της ΝΔ  που επεσήμαινε ότι «δεν προκύπτει τέτοιο θέμα» υπήρξε τηλεφώνημα από το γραφείο Μητσοτάκη προς τον δήμαρχο Κω που του έλεγε «δήμαρχε μην ακούς κανέναν, τον τελικό λόγο για το ψηφοδέλτιο τον έχει ο Πρόεδρος του κόμματος και κανένας άλλος».

Ασφαλώς, ο Γ. Κρητικός είχε κι έχει τις πληροφορίες και τις διασυνδέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό και το περιβάλλον Μητσοτάκη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Κυριάκος  περιμένει και θα περιμένει μέχρι τις εκλογές (όποτε κι αν γίνουν) πως και πως τον δήμαρχο Κω (και πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ) Γ. Κυρίτση, να είναι ο υποψήφιος του κόμματος από την Κω.
Ιδιαίτερα μετά τη σκληρή γραμμή που κράτησε κόντρα στην κυβέρνηση στο θέμα του μεταναστευτικού με συνέπεια να αυξήσει σημαντικά τις πολιτικές μετοχές και την αναγνωρισιμότητά του (εγκωμιαστικά άρθρα σε Χίο, Λέσβο κλπ νησιά του μεταναστευτικού, διαρκείς παρεμβάσεις σε Γιούνκερ, Πρωθυπουργό, πολιτικούς αρχηγούς κλπ).

Το «απών» του Γιώργου
Ούτε είναι τυχαίο ότι στις εκλογές ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης της κεντροαριστεράς με την ανάδειξη αρχηγού, όπου κινητοποιήθηκε μια σημαντική μερίδα του λεγόμενου «προοδευτικού χώρου» με παρόντες Σκανδαλίδη-Νικητιάδη στην Κω, ο Γ. Κυρίτσης (ιστορικό στέλεχος τοπικά) όχι μόνο δεν πήγε να ψηφίσει αλλά ούτε καν εμφανίστηκε για τα μάτια…

Ο δήμαρχος Κω μέχρι τις εκλογές λοπόν έχει όλο τον καιρό και να «διαψεύδει» όσους τον ρωτούν, αλλά και να «ζυγίσει» (ανάλογα με το αν και πότε θα ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις δημοτικές εκλογές και κάνουν επιτέλους την εμφάνισή τους οι πολυσυζητημένες παρατάξεις και οι «νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι»)  πότε θα είναι το κατάλληλο «τάιμινγκ» να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» που περιμένει μανιωδώς ο Κυριάκος.

Το «παρών» του Γιάννη

Όσο για τον Γιάννη Κρητικό, με την απόφασή αυτή της «Νέας Αρχής» που τον περιβάλλει,  κινείται εύλογα στη γραμμή «όπως μου παίζεις θα χορεύω».
Εφ’όσον ο δήμαρχος «ερωτοτροπεί» με την θέση του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ, συν όλους τους άλλους λόγους που αναφέρονται στην απόφαση της παράταξής του (όπως τους κατέγραψε η AegeaNews και ουδόλως είναι αμελητέοι), έτσι κι αυτός δηλώνει αυτόνομη κάθοδο κι ένα πρώτο»παρών» στα δημοτικά μας πράγματα, από την πλευρά του γαλάζιου χώρου.
Ειδικά, τώρα που η ΝΔ ως «αυριανή κυβέρνηση» σκοπεύει να βάλει δυναμικά τη σφραγίδα της στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, βάφοντας κι εδώ «γαλάζιο» τον χάρτη, ευρισκόμενη μάλιστα σε φάση διερεύνησης υποψηφίων δημάρχων και στελεχών για την καλύτερη δυνατή επιλογή και στήριξη (με τον Τέλη να περιμένει στη γωνία… Αλλά μη(ν) έχοντας αγωνία).

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο απερχομενος εχει πρωτη προτεραιοτητα τα ΤΡΕΝΑΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ ΜΟΝΟΦΑΓΑΣ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ

    ΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ.

  2. εργα κυριτση τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου

    2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

  3. ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΠΑΝΕ ΝΔ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΑΣΕΣ

  4. ΑΛΕΠΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΛΕΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΜΑ.ΛΕΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΗΟΤ ΣΠΟΤ.ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΡΑΩ ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ .ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

  5. Δεν αντιλαμβάνεται τους Εθνικούς κινδύνους, αφού έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεως λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι των οποίων είναι σκληροί Ισλαμιστές και κάθε μέρα παραπάνω που διαρκεί η “διαμονή” τους στην Ελλάδα, αυξάνεται ο κίνδυνος ακραίων εξτρεμιστικών καταστάσεων, που θα ωχριά μπροστά τους η θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική – με ευθύνη της Πολιτείας – με τους 21 προς το παρόν νεκρούς;Αλλά, τα ίδια ερωτήματα απευθύνονται και προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση! Τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο οποίος, θιγόμενος από την δριμύτατη κριτική των ΜΜΕ για τη συμμετοχή της συζύγου του στη λίστα των Paradise Papers, μας δήλωσε πως θα πρέπει να “χτυπήσουν” τον ίδιο και όχι τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι!Αυτούς τους παλικαρισμούς, θα περιμέναμε να τους κάνει προς την κυβέρνηση για την αθρόα λαθρομετανάστευση που αλλάζει ραγδαία την Πατρίδα, ο κ. Μητσοτάκης!Θα περιμέναμε στο ζήτημα αυτό, να διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μια άλλη πολιτική, που δυστυχώς δεν βλέπουμε!

  6. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, υπάρχει συναίνεση της ελληνικής κυβερνήσεως να παραμείνουν στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες και μάλιστα να φτιαχτούν νέα, μεγάλα κέντρα υποδοχής. Τι γίνεται όμως, τώρα πού η συντριπτική πλειοψηφία όσων μπουκάρουν στη χώρα μας, δεν είναι πρόσφυγες αλλά αμιγώς λαθρομετανάστες;
    Μάλλον, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πάνε για δημιουργία κέντρου κράτησης “κρατουμένων”! Και αυτό θα γίνει στη Λέσβο, αλλά το χειρότερο όλων φαίνεται να είναι ότι θα συνδυαστεί με την κατάργηση του στρατοπέδου Πολιχνίτου για την μετατροπή του, στο πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο “κρατουμένων”!http://www.triklopodia.gr/%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84/#

  7. Όσοι νομίζετε ότι ο Κυριτσης θα φύγει από τα τοπικά είσαστε βαθειά νυχτωμένοι ! Χωρίς ουσιαστικά σοβαρό αντίπαλο δεν θα πάει πουθενά γιατί έως το 2024 θα είναι δήμαρχος !

  8. Αν το δούμε και αυτό, ε τότε είναι που η ΝΔ θα ψαχνει να βρει την ψηφο της και δεν θα τη βρισκει! Πάτωσε!
    ΄Έχει πει κανενας στον Κουλη οτι ο εκλεκτός του ειναι αυτός που λέει έχουμε χρεος να μαθουμε στους νέους τι σημαινει δεξιά; ΚΚΕμ-λ ή Χρυσή Αυγή!

  9. ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Χαστούκι στην «πολιτική ορθότητα» έδωσε –για μια ακόμα φορά!- ο λαϊκός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης!Έτσι σε συνέντευξή του στο Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα, δήλωσε ότι ψήφισε κι ότι επιβάλλεται να ξαναψηφίσει Χρυσή Αυγή, γιατί «είναι οι αντιστασιακοί του σήμερα» και «γιατί δίνουν λεφτά από την τσέπη τους στον κόσμο»!Επίσης, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην συνέντευξή του και στο θέμα των λεγομένων «ομοφυλοφίλων». Ιδού τα μη πολιτικώς ορθά που υποστήριξε:https://ethnikismos.net/2017/11/23/%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD/

  10. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ…ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ, Ο ΑΒΡΙΘΗΣ, Ο ΑΣΛΑΝΗΣ, Ο ΧΟΝΔΡΟΣ, Ο ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ, Ο ΚΟΣΑΡΗΣ, Ο ΧΑΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ…..

  11. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΙΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΩΜΑ,
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΥΝΑΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ.
    Ο ΑΝΘΩΠΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!

  12. για αρχηγος της ΝΔ.
    Δεν ξερει τι του γίνεται! Διεύρυνση με τους διωχτες των νεοδημοκρατων πάει πολύ!Κατάντια και Ξεφτίλα ! Η ΝΔ Θα παρει στην Κω πιο λιγους και απο τις προηγουμενες εκλογες

  13. στις εκλογες στο νησι της κω η χρυση αυγη απο 10% που πηρε στις προηγουμενες θα

    ανεβει 20% .αυτο να το εχετε υποψιν.

  14. Ας κάνει καμία τέτοια εξυπνάδα ο Κούλης να μας τον επιβάλει για υποψήφιο και θα ψάχνει στελέχη να κάνει εκλογές και να μαζέψει ψήφους….Αϊ σιχτιρ με τα υπολείμματα του αποτυχημένου ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν καρέκλα να βολεύουν τον πισινό τους!!!

  15. Η Σουηδία αφυπνίζεται: «Τέλος στην αθρόα μετανάστευση που καταστρέφει τη χώρα»

    Τέλος στην αθρόα μετανάστευση που καταστρέφει την σουηδική κοινωνία θέλει να βάλει ο Σουηδός πολιτικός Τζίμι Άκεσσον επικεφαλής του κόμματος των «Σουηδών Δημοκρατών» και μέλος του κοινοβουλίου της χώρας.
    Όπως αναφέρει στο εμπνευσμένο βίντεο οι εκλογές είναι λιγότερο από ένα χρόνο μακριά και θα αγωνιστεί για να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο που έχει πάρει η κοινωνία στην Σουηδία σε όλα τα επίπεδα (εγκληματικότητα, ασφάλεια, υγεία) και στην γενικότερη αλλοίωση της από το αλόγιστο κύμα μετανάστευσης.http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/648207_i-soyidia-afypnizetai-telos-stin-athroa-metanasteysi-poy

  16. αν θες να εχεις κούτελο καθαρό ΜΗΝ κανεις σαν το εκρεμες μια ΝΔ μια ΠΑΣΟΚ . Καμια πλευρά δεν θα σε πάρει στα σοβαρά . Πρόσεχε . Ειναι κριμας για όσα προσέφερες τοσο καιρό στα τοπικά

  17. ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ: SMS ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΕ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

    Η Ύπατη Αρμοστεία όπως θα διαβάσετε στην εικόνα που ακολουθεί, όπως αποκλειστικά εξασφάλισε για εσάς το kalloninews.gr, ζητάει προσφορές από ξενοδόχους Μολύβου, Πέτρας και Σκάλας Καλλονής για να στεγαστούν στα ξενοδοχεία πρόσφυγες αλλά και μέλη ΜΚΟ!Ταυτόχρονα, άλλη μια είδηση ήρθε στο kalloninews.gr και αφορά το άνοιγμα τις επόμενες βδομάδες σε απόσταση αναπνοής από το στρατόπεδο Αχλαδερής, μίνι μάρκετ! Λέτε τυχαία η επένδυση αυτή του συγκεκριμένου πολίτη που έκανε την κίνηση; Όταν μάλιστα το εν λόγο κατάστημα δεν ευνοεί καθόλου τις αγορές πολιτών στο σημείο που είναι;Δεν θέλουμε να μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας και να πούμε «υπάρχει σχέδιο» για το νησί μας. Απλά αρκούμαστε στην ανικανότητα. Το μπάχαλο στο νησί μας οφείλετε σε αναρχία και ανικανότητα διαχείρισης.Πάντως για την ώρα μαθαίνουμε πως οι ξενοδόχοι αρνούνται μαζικά και δίχως εξαίρεση να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ και με οποιονδήποτε άλλον θα φέρει τέτοιους πληθυσμούς στα μέρη μας!Πηγή: http://kalloninews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ