Έχετε και παράπονα; Αφού από αντανακλαστικά και «ατζέντες» σκίζουμε…

5
1383
Έχετε και παράπονα; Αφού από αντανακλαστικά και «ατζέντες» σκίζουμε…
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, εκ της κάλπης …και τώρα εκ του σεισμού, (θα προσθέταμε εμείς)  ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Γι’ αυτό τονίζαμε τότε σε όλους τους τόνους πως ό, τι ήταν να γίνει έπρεπε να είχε γίνει ή δρομολογηθεί μέσα στον πρώτο μήνα-το πολύ δίμηνο για να υπήρχε αποτέλεσμα. Από τότε κι έπειτα μπλέξαμε για τα καλά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των πολιτικών υποσχέσεων. Μ’ άλλα λόγια «…μην είδατε τον Παναή».Έχουμε και λέμε:

Αποζημιώσεις πληγέντων- Αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια (ακόμα υπάρχουν οικογένειες σε ενοίκιο ή φιλοξενούμενοι σε σπίτια με τα πράγματά τους σε βαλίτσες όπως μας υπενθυμίζουν οι ίδιοι), σχολεία, δημόσια κτήρια, μνημεία, εκκλησίες παραμένουν ακόμα στο… φλου (οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτούν ούτε του χρόνου). Πόσο δε μάλλον που -όπως πολύ σωστά επισημαίνει φίλη αναγνώστρια- άμεση προτεραιότητα παίρνουν πάντα οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που έρχονται  στην επικαιρότητα (Σύμη, Δυτική Αττική και πάει λέγοντας).

Εδώ το λιμάνι της Κω που ήταν το πρώτο και κύριο για το νησί και ήρθε κοτζάμ Υπουργός (Σπίρτζης) με την ΕΡΤ να διαφημίσει την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του μέσα σε δέκα μέρες από το σεισμό…Θα ξεκινήσει λέει τις εργασίες πλήρους αποκατάστασης τέλη Απριλίου! Δηλαδή «ζήσε Μάη μου» μέσα στο καλοκαίρι με τον τουρισμό, την αυξημένη κίνηση και τα κρουαζιερόπλοια σε κατάσταση χάους (ήταν που ήταν κατακόρυφη η πτώση της τα τελευταία χρόνια, τώρα θα εισπράξει και το τελειωτικό χτύπημα…)

Το χειρότερο είναι ότι και να θέλει να αντιδράσει κάποιος με όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν, δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να πετύχει κάτι. Όπως έκαναν για παράδειγμα οι κάτοικοι και οι φορείς της Λέσβου και των άλλων νησιών που ξεσηκώθηκαν δυναμικά για μεταναστευτικό και ΦΠΑ, κάνοντας συγκεντρώσεις και πορείες μέχρι την Αθήνα στα Υπουργεία,,,  Στο τέλος πέτυχαν ότι έμειναν με την ικανοποίηση (!) επειδή τους είδε ο Πρωθυπουργός και συμφώνησε μάλιστα για το δίκαιο των αιτημάτων τους δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι «κάνει ότι μπορεί … και σχεδιάζει τις επόμενες μέρες»! (Πια’ το αυγό και κούρευ’το). Ποιος να πιέσει ποιον λοιπόν και για τι;

Άστε που εμείς εδώ είμαστε ακόμα (αφού φάγαμε δέκα μέρες με διπλωματικό «πόλεμο ανακοινώσεων» μεταξύ Ν. Μυλωνα-Δημοτικής Αρχής-Μείζονος μειοψηφίας για το αν, πότε και πως θα συνεδριάσει τελικά το δημ. συμβούλιο για να βγάλει… ένα απλό ψήφισμα για το ΦΠΑ (κάτι που έχει κάνει ήδη μέχρι και το τελευταίο νησί στο Αιγαίο).

Μιλάμε για τέτοια αντανακλαστικά λοιπόν, από τους τοπικούς εκπροσώπους μας. Οπότε, αμφιβάλει κανείς ότι, δυστυχώς, θα περιμένουμε πολύ ακόμα μέχρι να γίνουν τα αυτονόητα που ζητάμε και τονίζουμε διαρκώς από τις πρώτες μέρες του σεισμού μέχρι σήμερα;

Σε αντίθεση με τις μεγάλες ‘ατζέντες» που ενόψει εκλογών συνεχίζουν διαρκώς να διευρύνουν οι πολιτικοί μας ταγοί: Νέα Νοσοκομεία, Νέα Λιμενικά έργα, Νέες Τουριστικές Σχολές…και φυσικά πολλούς «λαγούς με πετραχήλια» μέχρι τότε…

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

  2. πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η αρμοδιότητα για τις επιπτώσεις του σεισμού από τον Αύγουστο κιόλας έχει δοθεί στο Δήμο. Το θέμα είναι τι κάνει ο Δήμαρχος γι αυτό

  3. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΠΗΡΕ 2 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΞΙΑΣ 345.000 ΕΥΡΩ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 2 ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΑΞΙΑΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 210.000 ΕΥΡΩ!!!!ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ!!ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

  4. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ… ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ»!

    Τι κι αν το Σύνταγμα της Ελλάδος δίνει το δικαίωμα της συνάθροισης μόνο σε Έλληνες; Όχι μόνο στην Αθήνα, λοιπόν, αλλά και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης πραγματοποίησαν πορεία οι μουσουλμάνοι – λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους.Η πορεία, με τις πράσινες σημαίες του Ισλάμ και με το γνωστό σύνθημα «Αλλάχ Άκμπαρ» έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υποτίθεται για να τιμηθεί ο Προφήτης τους Μωάμεθ.
    Αλλά στην πραγματικότητα, για να κάνουν επίδειξη δυνάμεως και να δείξουν ποιοι θα διαφεντεύουν τον τόπο μας σε λίγα χρόνια, αν δεν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ