Γιατί η ΝΔ θα πάει άνετη στις Δημοτικές εκλογές, ανεξαρτήτως αν στελέχη της στην Κω «ψήνονται» για τη «νέα παράταξη»

15
1936

Η επιτυχημένη εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κω της Νέας Δημοκρατίας με προσκεκλημένο τον Λευτέρη Αυγενάκη,  μπορεί να έγινε υπό τη σκιά της υπόθεσης NOVARTIS, έστειλε ωστόσο πολλαπλά μηνύματα σε τοπικό επίπεδο ενόψει δημοτικών εκλογών.
Η ανθρωπογεωγραφία των τοπικών στελεχών και μελών της ΝΔ (από τις παρατάξεις ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΟΡΑΜΑ, από την Περιφέρεια/ παράταξη Χατζημάρκου αλλά και πρώην αυτοδιοικητικών) μόνο απαρατήρητη δεν μπορούσε να περάσει. Συν τα πηγαδάκια που έδιναν κι έπαιρναν για τη νέα παράταξη που είναι στα σκαριά και που θα γείρει τελικά η πλάστιγγα στις δημοτικές εκλογές που έρχονται.
Στο ερώτημά μας τι θα κάνει η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Κω στην συνέντυεξη τύπου που έδωσε ο Γραμματέας της ΝΔ στο Kos Aktis, ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε ότι «συνολικά γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής έργου και αξιολόγησης των σημερινών δημάρχων. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, αναζητούμε προσωπικότητες ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι του κόμματός μας».
Χωρίς μάλιστα να αντικρούσει την επισήμανσή μας  «λογικά συζητήσατε το θέμα με τον Πρόεδρο» (του οποίου έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας ότι είναι μέσα στους 10 καλύτερους Προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ, πανελλαδικά) αλλά και με άλλα τοπικά στελέχη με τα οποία μίλησε και φωτογραφήθηκε το ίδιο βράδυ.
Με άλλα λόγια: η Νέα Δημοκρατία τοπικά βλέποντας ότι οι δημοσκοπήσεις της δίνουν την πρωτιά πανελλαδικά με σταθερή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν ως πρώτη επιδίωξη το όσο το δυνατόν καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές αλλά και να βάλει και τη σφραγίδα της όσο γίνεται πιο εμφανώς, στις δημοτικές/Περιφερειακές εκλογές.
Στις Περιφερειακές εκλογές και από τις τοποθετήσεις του κ. Αυγενάκη ξεκαθαρίστηκε ότι η στήριξη στην παράταξη του Γ. Χατζημάρκου  είναι δεδομένη, με έτοιμο σχεδιασμό μάλιστα προς υλοποίηση μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως τόνισε στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Κω, στην αίθουσα του ΕΒΕΔ.
Για δε το Δήμο Κω, αυτό που διεφάνη στην εν λόγω κομματική εκδήλωση στο ξεν.Κως, είναι πως η δημιουργία νέας παράταξης που θα έχει ένα βασικό κορμό αυτοδιοικητικών στελεχών από την τοπική Νέα Δημοκρατία βρίσκει σύμφωνο ένα σημαντικό αριθμό στελεχών. Και μάλιστα ιδιαίτερου πολιτικού βάρους τα οποία μάλιστα «ψήνονται» (για να χρησιμοποιήσουμε και την τρέχουσα αργκό) προς αυτή την κατεύθυνση.
Το δεύτερο σκέλος μάλιστα της απάντησής του «αναζητούμε προσωπικότητες ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι του κόμματός μας» υποδηλώνει (προσαρμοσμένο στα μέχρι τώρα δεδομένα) ότι θα μπορούσε να πλαισιωθεί και στηριχθεί (όχι απαραίτητα με κομματική σφραγίδα αλλά και άτυπα) ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής την Ντίνα, ή τον Θεοδόση, ή την Ιωάννα, ή όποιον άλλον (Μανώλη, Νίκο κλπ) εκδηλώσει ενδιαφέρον δείχνοντας ότι μπορεί να εμπνεύσει, να ενώσει και να δώσει προοπτική και δυναμική νίκης στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος πάντως και με δεδομένη την δικτύωση/διάχυση των στελεχών της ΝΔ είτε με τη «νέα παράταξη», είτε με τις δύο υπάρχουσες (Δ.Α. & ΟΡΑΜΑ), η τοπική ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει… να βγει χαμένη.

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εάν θέλετε να γίνετε ΡΕΖΊΛΙ ΞΑΝΆ ΣΤΗΝ ΝΔ ΜΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟ ΔΉΜΑΡΧΟ ΤΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΤΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΆ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ.

      Με υποψηφίους σαν αυτούς που θεωρείτε μεγάλα στελέχη, Ντίνα, Τζοβάννα, Θεοδόση θα γίνετε ξανά ρεζίλι των σκυλιών όπως με το Φιλιππάκι.. Μέχρι πότε θα κρύβετε στο πηγάδι ο Νίκος με το τρεχούμενο νερό που από ότι ακούω ΘΈΛΕΙ ή κάποιος από το δίδυμο των δικηγόρων με τις παράξενες αποφυλακίσεις;;;;;;;;;;;;

    • ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο συγΚΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗΣ, ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΟΥΛΗ... ΧΡΥΣΟ.

      Παράταξη δεξιών χαλουβάδων, του χωροφύλακα, της Siemens του ΚΟΥΛΗ, των ανώμαλων πρωθυπουργών, τις μίζας και της αρπαχτής… Ένας λουλούκος ο ΚΟΥΛΗΣ που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με δωρεάν ΜΙΖΑ το τηλεφωνικό κέντρο από την Siemens… Φρούτα της δεξιάς παράταξης που θα συνεργαστεί και με τον διάβολο ακόμα και με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ της Χρυσής Πορδής για να ξανακάτσει στην καρέκλα της εξουσίας.

  1. Αλήθεια τι συμβαίνει με το πρόσωπο με καταδίκες που πήγαινε στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή να συναντήσει τον Βουλευτή της ΝΔ Δωδ/σου και τον συλλάβανε
    Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα είχε «συλλάβει» ένα πρόσωπο με καταδίκες που πήγαινε στα γραφεία της ΝΔ να συναντήσει βουλευτή Δωδεκανήσου και ένα δεύτερο πρόσωπο που είχε άδεια εισόδου από το ΠΑΣΟΚ.
    http://www.avgi.gr/article/10813/8714244/synelephthe-ste-boule-syngenes-politikou-archegou-tes-antipoliteuses

    ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ

  2. Γιάννη μια πιο προσεκτική ματιά θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ στην Κω δεν εμπνέει. Κανένα νέο άνθρωπο δεν είδα εκεί.

  3. Με παροχή ως αντάλλαγμα στον Ερτογάν, εκτός από τη Θράκη, και των νησιών μας Μυτιλήνης και Σύρου για να γίνουν υπό τον «έλεγχο» του Ερτογάν αποθήκη μουσουλμάνων μεταναστών.Μου ανέφερε επίσης ότι με την παροχή του ονόματος στους σκοπιανούς, θα δημιουργηθεί και μία πολύ μεγάλη λεωφόρος από τα Σκόπια προς τη Θεσσαλονίκη μας. Κυρίως για ανάγκες μετακίνησης των Αμερικανών στρατιωτικών της μεγαλύτερης βάσης τους του κόσμου, στο Κόσσοβο και στα σκόπια.Ως επίσης μου είπε για να επιτευχθούν τα ανωτέρω θα δημιουργηθεί στημένο θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους και θα κατέβουν δήθεν οι Αμερικανοί από τη βάση τους, δήθεν ως διαιτητές για τα μάτια του κόσμου, για επίτευξη των ανωτέρω.http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/02/blog-post_591.html

  4. Το ΔΝΤ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ)…
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ)…
    ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ(ΧΑΜΟΣ)…ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ-ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΑ ΚΛΠ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ…ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ…ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.

  5. «ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ…«, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗΠΑ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΟΥΝ: «ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ». http://www.triklopodia.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF/#

  6. ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΝ ΘΕΛΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΙΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΑΑΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΚΙΑ ΝΤΙΝΕΣ ΘΕΟΔΟΣΗΔΕΣ ΚΛΠ

  7. ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΕΝΤΙΜΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΟΥΤΕ ΤΣΑΝΤΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΙΡΟΥΝ. ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΚΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ…………

  8. ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ! ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ… 17 ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ

    Άλλους περίμεναν οι «αλληλέγγυοι» Τσιπροκαμμένοι, κι άλλοι τους ήρθαν στις Οινούσσες! Τα αγαπημένα τους «προσφυγάκια» περίμεναν, αλλά τους προέκυψαν 17 Τούρκοι πολίτες, δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με φουσκωτή λέμβο στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών και θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο, διότι –όπως υποστηρίζουν- διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν Πασά.Βέβαια, οι 17 δεν είναι σαν τους 8 αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται από τον Πασά για συμμετοχή στο αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα, αλλά οπωσδήποτε είναι ένας νέος «μπελάς» για τη συγκυβέρνηση, καθώς είναι σίγουρο πως οι Τουρκαλάδες θα τους ζητήσουν πίσω – πιθανότατα βαφτίζοντάς τους «τρομοκράτες» ή κάτι παρόμοιο!
    Πολιτική «ανοιχτών συνόρων» θέλατε, πουλάκια μου; Πάρτε την τώρα και καλά… ξεμπερδέματα με τον Πασά σας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ