Ας δείξουμε τουλάχιστον στους επισκέπτες μας τον απαιτούμενο σεβασμό και την ελληνική φιλοξενία

6
1163
Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την άφιξη των πρώτων επισκεπτών του νησιού και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ο κρατικός και ο δημοτικός μηχανισμός μπορεί -δυστυχώς- να μην έχουν κάνει τίποτα μέχρι στιγμής για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός του περασμένου Ιουλίου (βγαίνει ο Μάρτης και ούτε μελέτη του λιμανιού είδαμε ούτε καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής, όσο για τα σχολεία, για «εγκατάσταση αναδόχων» ακούμε, αλλά εγκατάσταση δεν βλέπουμε ακόμα…), το παρήγορο είναι ωστόσο ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού, προετοιμάζονται αυτή την περίοδο πυρετωδώς.

Τουλάχιστον, να βρουν κάποια ανοικτά τουριστικά καταστήματα οι άνθρωποι. Έτσι κι αλλιώς οι εικόνες που θα αντικρίσουν είτε στους (χάλια) δρόμους του νησιού, είτε στις (άδειες και απροετοίμαστες) παραλίες, ή ακόμα στους (χορταριασμένους και εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους) σίγουρα θα τους απογοητεύσουν…

Ας ελπίσουμε, έστω, ότι οι επαγγελματίες μας σε συνδυασμό με την ομορφιά του φυσικού τοπίου και τον ανοιξιάτικο καιρό θα εξισορροπήσουν κάπως τα αρνητικά τους συναισθήματα.

Καλό θα ήταν επίσης ο δήμος ή οι τουριστικοί φορείς να οργανώσουν κάποια συμβολική τελετή υποδοχής για τους ανθρώπους αυτούς (είτε με κάποια μουσικοχορευτική υποδοχή, λίγα λουλούδια, είτε με παραδοσιακά προϊόντα, ακόμα και… με λίγη ρίγανη ή τσάι του βουνού).
Περνάει πολλαπλά μηνύματα (όχι μόνο προς τα έξω, αλλά και σε μας τους ίδιους) μια οφειλόμενη τιμή στους επισκέπτες μας. Υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός ως προς την ανάπτυξη του τόπου μας.

Μακάρι, να μπορούσε μια τέτοια δράση να συνεχιστεί με κάποιο συμβολικό τρόπο καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Αν δεν μπορούν οι δυσκίνητοι δημόσιοι μηχανισμοί μας να το κάνουν στην πράξη (με τις εικόνες που μας πληγώνουν σε όλα τα επίπεδα… περιμένοντας το Let’s do it Greece ακόμα και για τους στειχειώδεις καθαρισμούς σε όλο το νησί, μετά από ένα μήνα…) ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο όσοι ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και την ελληνική φιλοξενία.
Θέλουμε δεν θέλουμε, ο τουρίστας αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Και ειδικά οι ‘επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες’ κρατούν ακόμα (όσο μπορούν κι αυτοί), τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες (στη μεγάλη τους πλειοψηφία) περιμένουν ουσιαστικά να δουλέψουν από τον Ιούνιο και μετά…

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξέγερση στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Οινόφυτα Βοιωτίας

    Εξέγερση έχει σημειωθεί στα Οινόφυτα στο κέντρο φιλοξενίας όπου έχουν μεταφερθεί παράνομοι μετανάστες από ξενοδοχεία της Αττικής.Οι μετανάστες που αντιδρούν με την μεταφορά τους από ξενοδοχεία σε Κέντρα φιλοξενίας, από νωρίς το βράδυ άναψαν φωτιές και προκαλούν επεισόδια.
    Το κέντρο φιλοξενίας των Οινοφύτων είχε κλείσει πριν από λίγους μήνες, ανακατασκευάστηκε και διατέθηκε τώρα για να φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες για να αδειάσουν τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν μέχρι τώρα.
    Σύμφωνα με τους αρμόδιους πάνω από 1500 πρόσφυγες που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Αττικής και είχαν μεταφερθεί εκεί από τα νησιά του Αιγαίου ήδη μετακινούνται σε άλλα κέντρα καθώς θα πρέπει να εκκενωθούν τα ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα μετακινούνται και σε ενοικιασμένα δωμάτια , από την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, διαμερίσματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις τη χώρας.

  2. Αφίχθησαν ήδη στη Ρόδο Ελβετοί, Αυστριακοί, Σουηδοί, Βέλγοι και Αγγλοι

    Την 25η Μαρτίου άνοιξε επίσημα η τουριστική περίοδος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ποδαρικό έκαναν 85 τουρίστες από την Βιέννη οι οποίοι επέβαιναν σε πτήση της Austrian Airlines, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τοπικούς φορείς και συλλόγους.
    Προφανώς όμως, έχει προκληθεί μπέρδεμα σχετικά με τους πρώτους τουρίστες της φετινής σεζόν. Το Σάββατο 24/3 αφίχθη στο Διαγόρας της Ρόδου πτήση της Aegean Airlines από τη Βασιλεία της Ελβετίας μεταφέροντας μεγάλο αριθμό επιβατών. ποδαρικό έκαναν τελικά οι Ελβετοί και όχι οι Αυστριακοί.
    την Κυριακή προσγειώθηκαν συνολικά τέσσερις πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Πέρα από τους Αυστριακούς, αφίχθησαν Σουηδοί, Βέλγοι και Άγγλοι.

  3. ΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ…Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 40. 000 ΠΧ…..Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ,ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ,ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ,ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ,ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΝΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΘΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΘΗ,ΤΗΝ ΑΝΙΔΕΙΟΤΕΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΘΗΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ….

    • Μια ζωη μεσα στην μετριότητα. Στο μονο που ειμαστε καλοί ειναι να καμαρώνουμε για τα επιτεύγματα άλλων. Τι σχεση εχει ο μέτριος σύγχρονος Ελληνας πολίτης με αυτα που απαρριθμείς; Ουτε ορθογραφία δεν ειναι ικανός να ξέρει ο νεοέλληνας πατριώτης. Μετριότητα και ημιμάθεια μια ζωη. Δια.

  4. ΠΕΝΤΕ ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ…

    πέντε Αφγανοί είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας 26χρονου Αλγερινού, που διαπράχθηκε στις 3 Μαρτίου 2018, στην πλατεία Βικτωρίας.Οι δράστες συνεπλάκησαν με τον Αλγερινό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, από μαχαίρι.Οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει τους τρεις από τους δράστες, ηλικίας 14*, 20 και 21 ετών, ενώ αναζητούνται και οι άλλοι δύο… Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δράστες και το θύμα είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, η δολοφονία έχει σχέση με την εγκληματική τους δραστηριότητα.
    *Αλήθεια, ο ένας από τους φονιάδες, το 14χρονο «εμβολιασμένο προσφυγόπουλο», σε ποιο σχολείο είναι συμμαθητής με τα παιδιά μας;(ΥΓ): Αλήθεια, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της γης στην οποία δεν απελαύνονται οι εξ’ αλλοδαπών εγκληματίες (δράστες κακουργημάτων), μετά την έκτιση των ποινών τους;

  5. Την πάτησαν άσχημα οι δύο λήσταρχοι, που με απειλή και χρήση βίας ανέβασαν από την αυλή στο σπίτι του για να τον ληστέψουν, έναν 88χρονο Έλληνα, στην Γλυφάδα.Ενώ είχαν ακινητοποιήσει τον ηλικιωμένο κι έψαχναν το σπίτι για να βρουν χρήματα ή κοσμήματα, αυτός βρήκε ευκαιρία έβγαλε ένα πιστόλι που το είχε κρυμμένο και πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον έναν («κατατρεγμένο οικονομικό μετανάστη» εξ’ Αλβανίας) στο χέρι.Οι δράστες πανικοβλήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο ο ένας εξ αυτών αιμορραγούσε κι έτσι πήγε στο Ασκληπιείο της Βούλας. Οι γιατροί ενημέρωσαν την Αστυνομία πως είχαν περιστατικό τραυματία από πυροβολισμό κι έτσι συνελήφθησαν οι επίδοξοι ληστές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ