Πολύ «γκρίνια» ρε παιδιά για το τίποτα… (Περιμένοντας το χαλίκι…)

11
2605
Πολύ «γκρίνια» ρε παιδιά για το τίποτα… (Περιμένοντας το χαλίκι…)

Αφού λοιπόν η «γκρίνια» (και η κριτική) κρύβει «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» (όπως δήλωσε ο κ. Καματερός στο δημοτικό συμβούλιο), ας προσπαθήσουμε τότε να δούμε και την εύθυμη πλευρά της τοπικής μας πραγματικότητας.Φυσικά και δεν υπήρξε η παραμικρή καθυστέρηση, από κυβέρνηση-υπουργεία-δήμο-περιφέρεια και όλα βαίνουν κατ’ ευχήν στο θέμα των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό του περασμένου Ιουλίου, αλλά και σε πλήρη ετοιμότητα στην αφετηρία της νέας τουριστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά δε τους πρώτους τουρίστες που δηλώνουν στην κάμερα απορημένοι για το τι κάναμε ολόκληρο χειμώνα… Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς να εκτυπώσουν ενημερωτικό φυλλάδιο (μαζί με τους χάρτες) που να τους εξηγεί ότι έγιναν (;) «σοβαρές και εξειδικευμένες μελέτες σε χρόνο ρεκόρ που σε άλλες περιπτώσεις απαιτούν έως… 12 χρόνια».

Για δε το χάλι του λιμανιού που αντικρίζουν η λύση είναι τόσο απλή: στρώσιμο με χαλίκι.

Τώρα, για ποιο λόγο, αφού ήταν τόσο εύκολο και θα μπορούσε να είχε γίνει από τις πρώτες μέρες αμέσως μετά το σεισμό, δεν έχει γίνει ακόμα (;) …. Ενώ, ούτε ο δήμος Κω πήρε απάντηση στο αίτημα που κατέθεσε από αρχές Μαρτίου στον Υπ. Υποδομών κ. Σπίρτζη να του δοθεί η σχετική άδεια παρέμβασης… Ε, είναι απλά ένα θεματάκι συντονισμού το οποίο -δεν χρειάζεται καμία απολύτως ανησυχία- θα λυθεί κι αυτό στην επικείμενη σύσκεψη που θα γίνει στην Κω με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

Βλέπετε τα πράγματα στην πολιτική είναι πολύ απλά. Δύσκολα τα κάνουν οι «γκρινιάρηδες» οι σχολιαστές και οι άνθρωποι του τύπου (ωχ τι θυμήθηκα τώρα: «Είστε σαν τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια», έλεγε το 2013 ο τότε Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους δημοσιογράφους και τους τότε «επαγγελματίες γκρινιάρηδες» της αντιπολίτευσης να έρθουν στον πραγματικό κόσμο και να δουν τα πράγματα όπως είναι...Βέβαια, τώρα οι ρόλοι αντιστράφηκαν αλλά αυτό στην πολιτική δεν έχει καμία απολύτως σημασία).
Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τους τουρίστες που τα φωτογραφίζουν ή τα σχολιάζουν στις κάμερες… Τι να πούμε;  Οι άνθρωποι είναι απλά ανενημέρωτοι (ή  στη χειρότερη «κακοί» γερμαναράδες).

Οι δε εικόνες στο εσωτερικό και επιβατηγό λιμάνι, στους αρχαιολογικούς, τα μνημεία, την Καρδάμαινα, τον επαρχιακό (που ακόμα να καθαριστεί, όπως και οι παραλίες που περιμένουμε τέλη Απριλίου τους εθελοντές του Let’s do it Greece και το στρατό, να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους) ας πούμε ότι είναι… απατηλές.

Πολύ σύντομα (ή «το αμέσως επόμενο διάστημα», όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί μας) θα είναι και αυτά έτοιμα. Όπως και τα σχολεία, το νέο λιμάνι, το νέο νοσοκομείο και τόσα άλλα… («αρκεί να μας ξαναψηφίσετε»).

Καλή Ανάσταση και να χαμογελάτε! (Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα ζούμε δεν είναι ανάγκη να τα παίρνουμε όλα και όλους στα σοβαρά…)

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τσαντιρ μαχαλα το νησι .τσιγγαναριο γυφτια.ενας ειναι υπευθυνος για το χαλι του νησιου μας.

    Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ.

  2. Είθε η Ανάσταση του Θεανθρώπου, να φέρει ελευθερία και στο Έθνος μας, το οποίο είναι υπόδουλο στην ξενοκρατία και στους ενταύθα υποτακτικούς της.

  3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ «ΡΟΜΑ» – ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ «ΡΟΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ!

    «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης μεταξύ αστυνομικών και εκπροσώπων κοινοτήτων Ρομά, που υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου 2018 και περιλαμβάνει την κοινή εκπαίδευση αστυνομικών και εκπροσώπων Ρομά, σε θέματα προληπτικής ασφάλειας, τρόπου ελέγχου των Ρομά και το πώς πρέπει να αντιδρούν αυτοί σε αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να υπάρχει μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση των συγκεκριμένων ευαίσθητων ομάδων.Είναι προφανές, ότι μετά την λήξη του προγράμματος «συνεκπαίδευσης», οι εκ των «ευπαθών» εκπαιδευμένοι θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. ως «ειδικό σώμα», με μια τροπολογία η οποία θα παρακάμπτει το νόμο, με την συναίνεση όλων των συνιστωσών του «συνταγματικού τόξου»! Τόσο απλά!Και μετά, με το ίδιο κόλπο της «συνεκπαίδευσης», θα ενταχθούν στην (πρώην πλέον…) ΕΛ.ΑΣ. και οι αλλοδαποί!

  4. ΜΕΡΑ ΠΟΥ’ΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ…..Η ΚΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΥ..ΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ,ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’70….ΤΗΝ ΓΑ… ΟΛΗ ΜΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ,ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ….ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ,ΧΑΜΠΑΡ ΓΙΟΚ..

  5. Στο δήμο Μυτιλήνης, 33.971 ευρώ για αντικατάσταση οικοσκευής πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, της 12ης Ιουνίου 2017.

    Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η κατανομή της επιχορήγησης θα γίνει ως εξής:

    Στο δήμο Σαμοθράκης, 95.820 ευρώ για άμεσες βιωτικές ανάγκες και απαιτήσεις αντικατάσταση οικοσκευής πληγέντων από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν το νησί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2017.
    Στο δήμο Μυτιλήνης, 33.971 ευρώ για αντικατάσταση οικοσκευής πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, της 12ης Ιουνίου 2017.
    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/aytodioikhsh/story/874541/ektakti-epixorigisi-434-017-eyro-se-treis-dimoys-gia-katastrofes-apo-fysika-fainomena#ixzz5C38rwJ2c

  6. Η συντριπτική νίκη του κεντροδεξιού Φιντές και του δεξιού κόμματος Γιόμπικ (συγκέντρωσαν και τα δύο 68% στις χθεσινές εκλογές) σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου ισχυροποίηση του δεξιού εθνοτικού μπλοκ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όπου πλέον «καθαρά» δεξιά κόμματα κυβερνούν σε Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία και Πολωνία, προοιωνίζοντας σκληρές μετωπικές αντιπαραθέσεις με τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι ειδικά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
    Η επιτυχία του ηγέτη του Φιντές, Β.Ορμπάν με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα είναι συγκλονιστική: Το 48,8% των ψηφοφόρων ψήφισε το κεντροδεξιό και το 19% το δεξιό κόμμα Γιόμπικ.

  7. ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θύμα βάρβαρης ρατσιστικής επίθεσης έπεσε νεαρός Πακιστανός, στο μνημείο της Καμάρας, στην Θεσσαλονίκη.

    Δράστες της ρατσιστικής επίθεσης είναι τρία «προσφυγάκια» από την Αλγερία, τα οποία αφού τον ξυλοκόπησαν γερά του βούτηξαν το ποσό των 2.000 δολαρίων που είχε μαζί του κι εξαφανίστηκαν.
    Ωστόσο, ο ένας εκ των δραστών ήταν… άτυχος, καθώς υποβλήθηκε σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ διαπίστωσαν ότι είχε πάνω του το ποσό των 700 δολαρίων, το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Εν τέλει, οι αστυνομικοί προσήγαγαν το «προσφυγάκι» και το οδήγησαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Πακιστανός. Εκεί το θύμα αναγνώρισε τον δράστη!
    Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ