«Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες» – «Να κλείσει ή να μην κλείσει ο δρόμος στο λιμάνι;» (Όλα τ’ άλλα τα λύσαμε…)

33
2783

Δοκιμαστικά πρώτα να καταγραφούν όλες οι πιθανές δυσλειτουργίες και βλέπουμε…

«Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες» – «Να κλείσει ή να μην κλείσει ο δρόμος στο λιμάνι;» (Όλα τ’ άλλα τα λύσαμε…)

Γράφαμε σκωπτικά στο προηγούμενο σημείωμά μας ότι σε λίγο θα ‘χουμε δημοψήφισμα ακόμα και για το… κόψιμο των χόρτων και τσουπ, να που μας προέκυψε ξαφνικά ως θέμα «δημοψηφίσματος» το κλείσιμο της παραλιακής.

Από το 2015 είχαμε να χωριστούμε για άλλη μια φορά σε «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες» για ένα φαινομενικά αυτονόητο θέμα.

Δυστυχώς, στη χώρα που ζούμε τα αυτονόητα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας (άστε που οι πολιτικοί μας από πάνω προς τα κάτω, έμαθαν και τα πλασάρουν ως… «παροχές»).

Για τη δημοτική αρχή φυσικά -αλλά και για την κεντρική εξουσία- κάτι τέτοια αστεία θέματα «τοπικού ή κεντρικού διχασμού»  είναι ‘βούτυρο στο ψωμί τους’.

Έτσι λοιπόν το «καυτό θέμα» πλέον για την Κω είναι: «Είσαι υπέρ ή κατά του να κλείσει ο δρόμος στο λιμάνι;»

(Βροντάκηδες: Δεν θέλετε να κλείσει ο δρόμος για να περνάτε οι ‘κλαρινογαμπροί’ με γκαζιές και με τη μουσική τέρμα για να δείχνετε τις αμαξάρες σας με τα φιμέ τζάμια…

Φουρτουνάκηδες: Θέλετε το δρόμο ‘νυφοπάζαρο’ για να βγάλετε καρέκλες και τραπέζια μέχρι έξω να κάθονται οι γαμπροί και να πλουτίσετε εσείς ε; Όχι, να ψοφήσει η κατσίκα σας…)

Και κάπως έτσι… πάνε περίπατο οι μέχρι τώρα διαμαρτυρίες για: την πλήρη απραξία στο λιμάνι και τα μνημεία (σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον περσινό σεισμό & ο Θεός να βάλει το χέρι του μην έχουμε κανένα πιο σοβαρό ατύχημα, όπως έγινε τις προάλλες στην πλατεία τους Κως…), την απίστευτη κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων, του οδικού δικτύου, των χόρτων κλπ.

Ακόμα και για την πρώτη ψυχρολουσία ως προς την εξέλιξη της σεζόν που από τον πρώτο μήνα άρχισαν δειλά δειλά να συνειδητοποιούν οι «μικροί» του τουρισμού ότι όλα όσα λέγονταν για «πολλά κεράσια» φέτος, ήταν μόνο λόγια και οι κερδισμένοι θα είναι οι μεγάλοι, σε λίγο θα φταίει… ο δρόμος.

Συνεπώς, όταν το κέντρο βάρους όλων των προβλημάτων μεταφέρεται στο αν «είσαι υπέρ ή κατά του να κλείσει ο δρόμος στο λιμάνι;» χωρίς να έχει γίνει τίποτα άλλο απ’ όσα υπόσχονταν και θα ξανά-υποσχεθούν (οσονούπω) προεκλογικά ΟΛΕΣ οι παρατάξεις, για: συγκοινωνιακές μελέτες, διανοίξεις δρόμων, νέους χώρους πάρκινγκ, περιφερειακές οδικές αρτηρίες, αύξηση της ποδηλατοκίνησης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη… Τότε: ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΣΤΟΠ.

Όσο για το συγκεκριμένο θέμα, παρά να τσακωνόμαστε όλο το καλοκαίρι: Ας το εφαρμόσουν δοκιμαστικά πρώτα  ώστε να καταγραφούν πιθανές δυσλειτουργίες και προβλήματα σε παράπλευρους δρόμους και περιοχές (ιδίως την ώρα άφιξης και αναχώρησης του πλοίου της γραμμής), πως θα επηρεαστεί η κίνηση των καταστημάτων σε Αβέρωφ-Κανάρη κλπ κι ύστερα βλέπουμε.

Όλα τα άλλα είναι… σαν από παλιά ελληνική ταινία.

 

Να θυμίσουμε  σημειολογικά τι γράφαμε στον απόηχο της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Όταν έκλεισε ο δρόμος για μερικές ώρες και έγινε πανδαιμόνιο σε Ελ. Βενιζέλου, Γρηγορίου Ε’ κ.α. κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Ενώ διεκόπη το μέτρο και άνοιξαν οι δρόμοι αναγκαστικά δύο ώρες πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, μιας και το καλοκαίρι εκείνη την ώρα οι δρόμοι από Ακταίον ως λιμάνι,  Ιπποκράτους, Κοραή, Β. Γεωργίου μέχρι πλατεία του ΚΩΣ είναι απροσπέλαστοι:

Κως: Κυκλοφοριακό ώρα μηδέν! Πόσο ακόμα… Τρίκαλα & Σύρος: οι «έξυπνες»λύσεις

 

 

33 ΣΧΟΛΙΑ

    • Βρήκα τρόπο, θα κόβω δρόμο μέσα από την πλατεία του ΚΤΕΛ ανάμεσα σε τριπλό παρκαρισμένα λεωφορεία και όποιον πάρει ο χάρος. ..

      Θα συνεχίσω προς την πλατεία Διαγόρα ανάμεσα σε τουρίστες, παιδάκια και γκαρσόνια-καμάκια μέχρι να ξυπνήσουν οι αρμόδιες αρχές και οι δημοτικοί μας άρχοντες…..

    • Η μονη λύση για να βγαίνει ο κόσμος απο τα ξενοδοχεία είναι τακτική και φτηνή συγκοινωνία μέχρι τις 2 τα μεσάνυχτα και όχι κλείσιμο του δρομου

  1. ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΡΟΥΦΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΖΕΡΒΟ.

  2. Σαφέστατα και το θέμα αποκατάστασης των ζημιών είναι πολύ σοβαρότερο αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Οι ζημιές υπάρχουν ήδη και χρειάζονται χρήματα, πολιτικές αποφάσεις και μελέτες για να γίνουν, άρα ο απλός πολίτης λίγο μπορεί να επηρρεάσει την έκβαση των εργασιών.
    Για το δρόμο που δουλεύει όπως δουλεύει το να πας να το αλλάξεις στη αρχή της σαιζόν απλά για να δεις αν βολεύει ή όχι (ή για να εξυπηρετήσεις κάποιους) δεν έχει νόημα.
    Ποιός είναι σε θέση να μετρήσει την ικανοποίηση των πεζών και την δυσαρέσκεια των υπόλοιπων καταστηματαρχών και οδηγών; Και πώς θα μετρηθεί η ικανοποίηση των μεν αν αξίζει περισσότερο από την δυααρέσκεια των δε.

  3. μόνο για τις ώρες διανομής για τα παγάκια (να νη λειώνουν στον εσπρέσσο)

  4. Μηνάς Χατζημιχαήλ για Ακτή Κουντουριώτη: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!

    Η Ακτή Κουντουριώτου είναι από τα πιο πλατιά και ευρύχωρα σημεία της πόλης. Ο δρόμος (έτσι όπως έχει στενέψει) καταλαμβάνει πλέον ένα πολύ μικρό μέρος της, έτσι υπάρχει άπλετος χώρος για περίπατο αρκεί να φτιαχτεί το σημείο που καταστράφηκε από τον σεισμό.
    Αντί λοιπόν να ψάχνουμε χώρο για τους πεζούς μέσα στον ασφαλτόδρομο ας επισπεύσουμε την ανακατασκευή των κατεστραμμένων σημείων του προβλήτα, ας περιορίσουμε μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις της ακτής, ή ας αφαιρέσουμε όλες τις διαφημιστικές πινακίδες πάνω από τον πεζόδρομο, ας αποσύρουμε τα «καμάκια» από τα πεζοδρόμια, ας περιορίσουμε τις πινακίδες και τα «καμάκια» των ημερόπλοιων από την ακτή, και τότε να δείτε πόσος χώρος θα μείνει για περίπατο στους πεζούς!!
    Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!!https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/179354/minas-chatzimichail-gia-akti-kountourioti-den-thelei-kopo-thelei-tropo/

  5. εφερες την διχονοια την γκρινια την ρουφιανια το αλληλοκαρφωμα την καχυποψια.θα μεινεις στην ιστορια οπως ο νερωνας.το καψες το νησι μας

  6. μηνας χατζημιχαηλ και γιαννης φραγκουλης τον εστειλαν αδιαβαστο τον απερχομενο

    αυτον που σακατεψε το νησι μας με τις ηλιθιοτητες που κανει

  7. Καλα ποιος σας ειπε οτι ο δημαρχος θελει να κλεισει το λιμάνι; Ενα τρικ ήταν για να πάρει ολους τους ταξιτζηδες με το μερος τούς.Οι ταξιτζήδες ειπαν ναι,τα τρενακια υπηρχε περιπτωση να πουν οχι; το ιδιο και οι επιχειρήσεις!!! Εδω θα είμαστε που ο Κυριτσης ουτε δελτιο δεν θα βγάλει για μα δωσει εξηγησεις γιατι δεν εκλεισε το λιμάνι.Σε συναντησεις στον περιστερωνα του δημαρχειου το παραμυθο ειναι γνωστό.Εγω ήθελα αλλα τα κακα συμφεροντα δεν με άφησαν.Ψηφιστε με και ρην πρωτη μερα ρης εκλογης μου το λιμανι θα κλεισει.Και τα χαιβανια οι μποχαλοι θα τρεξουν να τον ψηφίσουν.

  8. ΤΡΑΙΝΑ,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΩΝ,ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ,
    ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ(ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ),ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ),ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ RYAN AIR(ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!),ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ(ΚΑΙ ΦΟΡΟΜΠΙΧΤΗΣ ΙΚΑΝΟΣ!),ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PARKING(ΣΕ ΜΑΚΕΤΕΣ!),ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ(ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ),ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ(ΕΡΓΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ),ΚΟΥΝΕΛΟΠΟΔΑΡΟΣ(ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΣΕΙΣΜΟΣ),ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΙΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΛΑΙΩΝ(ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ…ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!)

  9. ΠΟΛΗ ΠΕΝΤΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ(ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ),ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ,ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ,ΩΚΕΑΝΟΛΟΓΟΣ,ΓΕΩΛΟΓΟΣ(ΘΕΡΜΑ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ-ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ),ΓΛΥΠΤΗΣ(ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ-ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!),ΛΑΜΠΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ(ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ),ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ(ΤΙ-ΠΩΣ-ΠΟΥ;)…ΜΕΓΑΛΗ Η ΛΙΣΤΑ,ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ!
    ΤΑ ΔΥΝΑΜΟ-ΑΛΛΑΓΟ-ΠΑΙΔΙΑ (ΜΑΣ) ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!

  10. το παρτης.ολοι μαζι να διωξουμε τους απερχομενους.ειναι αχορταγοι.

  11. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  12. κ.Κιάρη για τρεις ημέρες τέρμα η Διαβούλευση.Πάμε για ξεκούραση.

    Κλειστά τα γραφεία,κλειστό το Δημόσιο,Κλειστοί οι Οργανισμοί,Τράπεζες..τέρμα οι προβληματισμοί.Αν μπορέσω θα στείλω ένα μνμ όταν είμαι κάτω απ την ψάθινη.Τι με νοιάζει εμένα για τους υπαλλήλους των All Inclussive.Ας πρόσεχαν.Μόνο τα ρολόγια και αυτοί δουλεύουν το τριήμερο του Αγ,Πνεύματος.Αααα,ξέχασα,είπε ότι θα βρέξει αύριο,ελπίζω όχι στην Κουντουριώτη !!!

  13. Πολύ σωστά τά λές…
    Μακάρι νά σκέπτονται όλοι έτσι…
    Μπράβο γιά τό άρθρο..
    Άς τό μελετήσουν οί διοικούντες..

  14. Αυστραλία προς μουσουλμάνους της χώρας: Αν ο Θεός μας σας ενοχλεί, σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη

    ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους Μουσουλμάνους της χώρας!!
    Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.
    Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

  15. Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση:
    “ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ… Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
    Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.
    Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.

  16. Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.
    Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:

  17. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

    “‘Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.”

  18. Το ίδιο συμβαίνει στην Πολιτική σκηνή.Όταν γίνετε κάτι διχαστικό,τότε περνάνε όλα τα επώδυνα μέτρα στη Βουλή.

    Παράδειγμα ο Μπουτάρης,κάτι Δηλώσεις Πάγκαλου παλιά και δώστου κόψιμο συντάξεων,μισθών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.Όμως το κυκλοφοριακό στο Λιμάνι έχει να κάνει με όνειρο κάποιων συμπολιτών να πεζοδρομηθεί η πόλη αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία,αλλά και την επικινδυνότητα του μέτρου σε κάποιους που κάνουν διαδρομές σε μποτιλιαρισμένους με επικίνδυνους οδηγούς δρόμους..Την περσινή σαιζόν προσωπικά κινδύνευσα 3 φορές από Ξένους οδηγούς με γουρούνες και αρκετές από αφηρημένους Έλληνες…Η Βεντέτα που υπάρχει ανάμεσα στους αντιπάλους έχει σχέση με συμφέροντα και στρεβλώσεις.Υπάρχει π.χ. επαγγελματίες σ ένα στενό δίπλα σε Βιβλιοπωλείο που νομίζει ότι το στενό του ανήκει επειδή έχει δίπλα μαγαζί.Απίστευτα αλλά βιντεοσκοπημένα δυστυχώς για όποιον αμφισβητεί.

  19. Κάποιοι τους καλοκαιρινούς μήνες δουλεύουν άσχημες βάρδιες,δύσκολες ώρες,υπό δύσκολες συνθήκες,για να πάνε στις δουλειές τους κινδυνεύουν,δεν μπορείς να πεις σ έναν εργάτη να περάσει από συμπληγάδες με κίνδυνο να σπάσι κανένα πόδι,από το κυκλοφοριακό ,για να απολαμβάνεις στο μπαλκόνι το τάβλι,ούτε για να μπορεί το καμάκι να πηγαίνει στο απέναντι πεζοδρόμιο για να πείσει τους περαστικούς να κάτσουν!Είναι πράγματα που προσβάλουν το Δημόσιο Ήθος,σκέτη ηλιθιότητα από άφρονες!!!

  20. Στα ζάρια σαν αυτά που ρίχνουν οι αργόσχολοι ,μετά το ‘εξουθενωτικό’ μεροκάματο ,βάζοντας σφραγίδες και στέλνοντας ο ένας στον άλλο τους φορολογούμενους.Άκου λέει να περνάει ο εργάτης απ το Λιμάνι..Τόσους δρόμους έχει.Να πάρουν όλοι ποδήλατα με σχάρες (σαν αυτές που κάνω μπάρμπεκιου),και να κουβαλάει την Οικογένειά του.Όπως στο Μπαγκλαντές.Να μπει μια τάξη,να κλείσουν τα Rent A Car,να ακριβύνει η βενζίνη,ώστε να μην κυκλοφορεί κανένας.Όπως η νεκροφόρα,όταν βγαίνει απ το Νοσοκομείο,στρίβει από πάνω.Αμάν πια!!!

  21. Ελεγκτές Επίγειας Κυκλοφορίας πρέπει να μπουν στην πόλη σύμφωνα με τους Βροντάκηδες.

    Θα εκδίδεται και σχέδιο…πτήσης για τους οδηγούς.Σε κάθε στοπ και ένα δοχείο με …σαγχαρόπηκτα για χρήση .Κάψουλες με τη φούχτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ