«Ας προσέχατε, όσοι εμπιστεύεστε ακόμα πολιτικούς…»

8
711

«Ας προσέχατε, όσοι εμπιστεύεστε ακόμα πολιτικούς…»

«Εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου. Για εμάς η Συμμαχία και η συνεργασία δεν είναι αδυναμία, είναι η υπέρβαση του εγώ της καθεμιάς και του καθένα μας»

Οι δηλώσεις αυτές του νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού κατά την επίσημη πρώτη παρουσίαση της παράταξής του στη Λίνδο, όπως και η χειραψία που έσπευσε να του δώσει ο νυν Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στην εκδήλωση του συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών της Δωδ/σου δείχνουν ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στην πολιτική ζωή του τόπου, όταν αφήνουν πίσω το μεγάλο «Ε» του Εγωισμού και της ασυνεννοησίας οδηγώντας σε προβληματικές καταστάσεις και αδιέξοδα.

Αρκεί να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο ο προεκλογικός τους αγώνας.

Ως προς τα δημοτικά μας πράγματα, οι λαϊκές συνελεύσεις αυτών των ημερών, δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο (σε όσους τέλος πάντων συμμετέχουν ακόμα σε πολιτικές διαδικασίες) να εκφράσει τα παράπονά του, για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε η δημοτική αρχή (και δεν είναι λίγα αυτά).

Στις εισηγήσεις του, ο Δήμαρχος Κω, επικαλείται (για άλλη μια χρονιά) αρχικά το μεταναστευτικό και το σεισμό,  για να υπογραμμίσει πόσο «κόστισαν» οικονομικά στο δήμο και οδήγησαν στο να πάει πίσω η υλοποίηση του προγράμματός της δημοτικής αρχής.

Από την άλλη όμως, όταν περάσει στο προγραμματικό πλάνο (βλέπε υποσχεσεολογία) δεν χάνει την ευκαιρία να τονίσει και την «οικονομική ευρωστία» του δήμου λέγοντας (ως άλλος Γ. Παπανδρέου) ότι «λεφτά υπάρχουν…» (του το επισήμανε «καυστικά» κι ένας πρώην υποψήφιος με την παράταξή του στη λαϊκή συνέλευση στην Κέφαλο)

Με άλλα λόγια, γνωρίζοντας πολύ καλά την τέχνη της πολιτικής, γίνεται όπου θέλει «φτηνός στο λάδι και ακριβός στο ξύδι».

Και φυσικά, όπου «ζορίζουν» τα πράγματα φταίνε… οι από πάνω: Η κυβέρνηση που δεν εγκρίνει προσωπικό για την καθαριότητα, η Περιφέρεια για τον επαρχιακό και τον καθαρισμό των ρεμάτων και πάει λέγοντας.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν ξενίζουν κανένα. Την ίδια μεθοδολογία και φρασεολογία χρησιμοποιούν ανάλογα με την περίσταση και αυτοί που κατηγορεί ο δήμαρχος, για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους (στην ουσία τις επιμερίζονται και οι τρεις βλέπε καθυστερήσεις αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό, αποζημιώσεων κλπ).

Μάλιστα, κάποιος συμπολίτης στην Κέφαλο του είπε χαριτολογώντας «μπερδεύτηκα… νόμιζα ότι άκουγα τον Τσίπρα», πιάνοντας επακριβώς το γενικό παλμό της πολιτικής μας κατάστασης.

Με αποκορύφωμα το θέμα της πολύπαθης ΒΙΜΕΛ, όπου για τη μάχη των εντυπώσεων η μια πλευρά έδωσε την έκθεση στον Εισαγγελέα και η άλλη στη δημοσιότητα και… στη μέση οι μελισσοκόμοι να βρίσκονται «και χαμένοι και γδαρμένοι…» περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για να πληρώσουν τη φουσκωμένη «λυπητερή».

Ηθικό δίδαγμα (όχι μόνο προς τους μελισσοκόμους που κάπου τους το είπαν και στα ίσα, αλλά προς όλους μας): «Ας προσέχατε, όσοι εμπιστεύεστε ακόμα πολιτικούς…»

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 60% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 60%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  • Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ μας ταΐζει κουτόχορτο από τα Ποσειδώνια λιβάδια... Μείωση ψίχουλα στα τέλη καθαριότητας, φωτιά το νερό.

   Μας κάνει ψυχικό στα τέλη καθαριότητας 15 λεπτά το τετραγωνικό, δηλαδή ένα σπίτι 100 μέτρων θα πληρώσει λιγότερα τον ΧΡΌΝΟ 0,15Χ100Χ12 μήνες το τεράστιο πόσο των 18 ευρώ… Την ίδια στιγμή έχουμε ακριβότερο νερό ακόμα και από την Αθήνα που το φέρνει από τον Μόρνο και τα άνυδρσ νησιά της υδροφόρας και της αφαλάτωσης… Είναι αυτό που λένε… ΝΕΡΌ ΤΗΣ ΦΩΤΙΆΣ του φορομπήχτη Κυρίτση, περήφανου για τα πλεονάσματα στον Δήμο…

 2. κύριε Κιάρη καλά κάνετε κριτική στην Δημοτική Αρχή για όσα έταξε και δεν έκανε και όντως ειναι πολλά. Επίσης συμφωνώ ότι δεν γίνεται να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους, από την άλλη όμως η φράση «Και φυσικά, όπου «ζορίζουν» τα πράγματα φταίνε… οι από πάνω: Η κυβέρνηση που δεν εγκρίνει προσωπικό για την καθαριότητα…» και το συγκεκριμένο θέμα των εγκρίσεων του προσωπικού είναι πραγματικό και τεράστιο πρόβλημα που δεν το έχει μόνο η καθαριότητα, ούτε μόνο ο Δήμος της κω. Και αν δεν εμπιστεύεστε τους πολιτικούς κάντε μια κουβέντα με το διοικητικό προσωπικό να δείτε τι θα σας πούν για το θεμα της υποστελέχωσης ή των αργοπορημένων προσλήψεων. γιατί καλό το να τους αποδίδουμε ευθύνες αλλά ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ. Γιατί έτσι μεταφέρετε τις ευθύνες των άλλων φορέων (περιφέρεια, ασεπ, υπουργεία κοκ) που ως πιο «απόμακροι» φορείς φέρνουν και λιγότερα κλικ, σε άλλους και δίνεται το δικαίωμα στους πρώτους να κάνουν ότι θέλουν. Η κατάσταση με την γραφειοκρατεία είναι απίστευτη και όσοι νομίζουν ότι ξέρουν…δεν ξέρουν. Οι δυσκολίες κάθε χρόνο θεριεύουν.

 3. χαχαχα ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω? χαχαχα

  χαχαχα ποιος πολιτικος μηχανικος θα οικοδομησει τα 70 στρεμματα στον ναυτικο ομιλο? χαχαχα AΡΠΑΧΤΡΕΣ!!

  • Βρε χαζοχαρούμενε, φοβάσαι να φωνάξεις η ..............................................

   Μόνο για τέτοια είναι καπάτσος…

 4. ΕΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΗΔΌΝΙ ΛΑΛΕΊ ΜΩΡΈ ΛΑΛΕΊ. ……Μα ακούει κανείς ρε παιδιά μόνος τα λέει !!!!!
  και κάνει ότι γουστάρει. ….
  νομίζουν κάποιοι εκεί ότι παίζουν μπάλα μόνοι τούς ΧΩΡΊΣ ΑΝΤΊΠΑΛΟ. …

 5. 264 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ!

  Ενώ οι εικόνες από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot spot της Μόριας Λέσβου κάνουν το γύρο του κόσμου, οι συριζοψεκασμένοι «αλληλέγγυοι» συνεχίζουν να «αξιοποιούν» τα κονδύλια για νέους διορισμούς ημετέρων!Έτσι, στη δημιουργία 264 θέσεων πλήρους απασχόλησης στη Λέσβο, μέσω της πρόσληψης προσωπικού στο hot spot της Μόριας, προχωρά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Λαθρομετανάστευσης!) και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, με την υπ’ αριθ. 10/2018 Δημόσια Πρόσκληση, που δημοσιεύθηκε και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 12 του τρέχοντος μηνός – ώστε να γίνουν οι νέες προσλήψεις μέχρι τα τέλη του μηνός.Το «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και σε περίπτωση μετάπτωσης, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
  Διοριστείτε σύντροφοι, διοριστείτε! Ας είναι καλά τα κορόιδα που θα σας πληρώνουν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.