«Θα μας φωτογραφίζουν πάλι οι τουρίστες…» Η απίστευτη ελληνική «αφασία» και ανικανότητα

10
1431

«Θα μας φωτογραφίζουν πάλι οι τουρίστες…» Η απίστευτη ελληνική «αφασία» και ανικανότητα

Αφορμή για διάφορες (απογοητευτικές) σκέψεις έδωσε σε πολλούς από μας, η παρουσία μας σε κάποιες κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, τις τελευταίες ημέρες, στο χώρο στάθμευσης του ΙΝ του Αγίου Παύλου στο Λινοπότι, αντικρίζοντας το εγκαταλελειμμένο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα που ρημάζει…

Θυμηθήκαμε τα «ωραία λόγια» στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε τον Απρίλιο που μας πέρασε στο Χάνι, με θέμα «Διάσωση, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση πρώην αγροτικού οικισμού Λινοποτίου Κω», με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την αξία του κτιριακού συμπλέγματος ως «Ιστορικού Τόπου» και τις προοπτικές ανάπτυξής του ως πολυλειτουργικού κέντρου με χαρακτήρα αγροτουριστικό/ πολιτιστικό/ εκπαιδευτικό.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος της Κω και ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «ο Φιλητάς», με την στήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.

Εκεί τοπικός βουλευτής και δήμος Κω -προς έκπληξή μας- δήλωναν ότι το προχωρούν χέρι-χέρι.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ: ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μ. Χατζηκαλύμνιο δηλώνοντας «με ενωμένες τις δυνάμεις νομίζω θα τα καταφέρουμε. Είμαστε προς το τέλος για την απόδοση του ακινήτου του Λινοπότη στον Δήμο καθώς υπολείπονται μόνο τρεις εγκρίσεις», όπως συνπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ, για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε ότι αφορά τη διεκδίκηση του δήμου των 5 ιστορικών ακινήτων (Κω, Ασφενδιού, Καρδάμαινα, Κέφαλο) αναφέρθηκε αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος.

Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση (με διαφάνειες) της Προϊσταμένης των ΤΥ του Δήμου Κω Έφης Αναγνωστίδου με την πρόταση Ανάπτυξης Αγροτουριστικού Πολιτιστικού κέντρου στον πρώην αγροτικό οικισμό Λινοποτίου, προεκτιμώμενου κόστους με τις μελέτες γύρω στα 3εκ 200χιλ. ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα, η οποία και καταχειρκροτήθηκε.

Έκτοτε, ουδέν νεότερο… Τι κι αν έγιναν οι πολυσυζητημένες λαϊκές συνελεύσεις με «περισσότερο» ή «λιγότερο» κόσμο, με «τηλέφωνα εταιρείας» και προσκλήσεις, με «συγγενείς» συμβούλων ή απλά «ενδιαφερόμενους» η και διαμαρτυρόμενους πολίτες, καμία νύξη, καμία αναφορά.

Τι κι αν είχαν απομείνει μόνο τρεις εγκρίσεις…

Να μου πείτε και οι αποβάθρες, οι λεγόμενες «σκάλες» σε Τιγκάκι και Μαρμάρι που τις συζητάμε τόσα χρόνια, τις παρουσιάζει και τις ξανα-παρουσιάζει σε φωτογραφίες, από την αρχή της νέας θητείας του ο Δήμαρχος Κω σε… μία «έγκριση» κόλλησαν.

Ας ελπίσουμε ότι ενόψει εκλογών ίσως κάτι γίνει και σε αυτό τον τομέα, όπως έγινε με την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ και την λοιπή προεκλογική παροχολογία (που περιλαμβάνει από τον ΕΝΦΙΑ ως τη μη μείωση των συντάξεων που ήταν προνομοθετημένη, τις εισφορές, τα επιδόματα και τη βοήθεια στο σπίτι).

Γιατί, αν έχει την τύχη (δηλ. ατυχία) του λιμανιού, των εκκλησιών και των μνημείων, που -όπως έλεγε «χαριτολογώντας» κι ο Γ. Κυρίτσης στη Λαϊκή συνέλευση Κω, στο Χάνι, ρίχνοντας το 100% των ευθυνών στην κυβέρνηση, για να βγει ο ίδιος «λάδι» μιας και έφτιαξε τα σχολεία- «θα μας φωτογραφίζουν πάλι οι τουρίστες…» που θα έρθουν τον Απρίλιο.

Βλέποντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την απίστευτη ελληνική «αφασία» και ανικανότητα!! (βλέπε δηλ. την «κολοκυθιά» με τις αρμοδιότητες, τα κόλπα με τις εργολαβίες και τις προτεραιότητες εκεί που τους βολεύει…)

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Η πρόταση του κυριτση για τον μόλο κρουαζιερόπλοιων ΤΟ 2009!!!!ΠΑΛΙ ΘΑΑΑΑΑΑ

    Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

  2. Αγαπητέ Γιάννη, Την στιγμή που όλοι οι ‘Ελληνες κατά κοινή ομολογία αναγνωρίζουν ότι, η Κυβερνητική πολιτική έχει αρχίσει να φέρνει στα ίσα την μπαταρισμένη βάρκα <>, αποκαθιστώντας όχι μόνο τις αδικίες του παρελθόντος σιγά σιγά, νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά μας, και δημιουργώντας έτσι δυνατότητα για υλοποίηση του προγράμματος της για αποκατάσταση των αδικιών, ι σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος της χώρας, κάποιοι προσπαθούν αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες, αλλά, και
    τις αντικειμενικές σε κάποιες περιπτώσεις αδυναμίες, να πουν ότι, για όλα τα κακά φταίει μόνο η Κυβέρνηση,
    και τίποτα θετικό δεν γίνεται αυτή την περίοδο. ‘ Εν μόνο έχω να πω ! Δεν είναι η πρώτη φορά που όποιος άδικα έσκαψε τον λάκκο του αντιπάλου του, έπεσε ο ίδιος μέσα!

  3. Αγαπητέ Γιάννη, Την στιγμή που όλοι οι ‘Ελληνες κατά κοινή ομολογία αναγνωρίζουν ότι, η Κυβερνητική πολιτική έχει αρχίσει να φέρνει στα ίσα την μπαταρισμένη βάρκα <>, αποκαθιστώντας όχι μόνο τις αδικίες του παρελθόντος σιγά σιγά, νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά μας, και δημιουργώντας έτσι δυνατότητα για υλοποίηση του προγράμματος της για αποκατάσταση των αδικιών, ι σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος της χώρας, κάποιοι προσπαθούν αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες, αλλά, και
    τις αντικειμενικές σε κάποιες περιπτώσεις αδυναμίες, να πουν ότι, για όλα τα κακά φταίει μόνο η Κυβέρνηση,
    και τίποτα θετικό δεν γίνεται αυτή την περίοδο. ‘ Εν μόνο έχω να πω ! Δεν είναι η πρώτη φορά που όποιος άδικα έσκαψε τον λάκκο του αντιπάλου του, έπεσε ο ίδιος μέσα!

  4. ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΠΟΡΙΑ… ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΒΙΚΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ

  5. χαχαχα ερχονται επενδυτεσ στο λινοποτι!ποιος θα ειναι ο πολιτικος μηχανικος?

    αχορταγια!!χαχαχα

  6. Να το ΄δωσετε στην Κυβέρνηση να το κάνει HOT SPOT μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει τα πάνω του.
    Μόνο λόγια και τίποτα άλλο είναι η Δημοτική Αρχή Κυρίτση καλά να πάθετ,
    τα θέλατε και τα πάθατε ενό ξέρατε τη ψυφίζατε.
    Τον Μάιο του 2019 μην ξεχάσετε να τον ξανακάνετε Δήμαρχο να μας αποτελιώσει μια και καλή.

  7. Ρωτώ και ξαναρωτώ και απάντηση δεν πέρνω. Γιατί είναι τα χρέη στη ΔΕΥΑΚ πάνω από οκτώ εκατομμύρια και ποιοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες. Πάσες χιλιάδες ευρώ έχουν πάρει οι δικηγόροι των Αθηνών σε χαμένες δίκες. Πόσα λέφτά έχασε ο Δήμος με την συμφωνία στον ιδιώτη του Ακταίον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ